Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 14 din 18 << < 11 12 13 14 15 16 17 > >>
Deconectat RE: Dumnezeu sau YHWH?
alin
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22217. Postat la 20/03/2013 12:43 - 4427z10h36m
Valentina apreciez cea ce ai scris, dar cu privire la cea ce a zis Gamaliel am scris intro postare de mai sus dar din pacate mi-au sterso moderatorul4..

Sunt invataturi care vin prin cineva, acesta atrage multi oameni dupa el dar totusi nu raman in picioare, exemplu Iuda galileanul

Dar sunt si altele care nu vin de la Dumnezeu si totusi raman in picioare , crezi asta? Uitate la ortodocsi cu icoanele lor, de ce or ramas in picioare aceste invataturi daca nu vin de la Dumnezeu? Uitate la mormoni care or dat la o parte cuvantul Domnului si siau facut o biblie a lor, cum de or ramas in picioare? si pe zi ce trece se tot inmultesc..Dumnezeu in ziua de azi te lasa sa mergi pe ce cale vrei, dar asta nu inseamna ca toate caile sunt bune!

Acest verset e ca o sabie cu doua taisuri!
ioan olah
22237. Postat la 21/03/2013 12:41 - 4426z10h39m
beyond
21873. Postat la 01/03/2013 08:15 - 19z7h29m
Totuși, n-aș dori să fiu înțeles eronat.
Și eu cred că Yahweh este Numele lui Elohim.

beyond
22138. Postat la 17/03/2013 12:50 - 3z3h28m
Deci, dacă Pavel ar fi fost atent cum să pronunțe Numele, și dacă Numele acesta ar fi fost Numele "Yahshua Ha'Mashiach" sau "YHWH", atunci așa ar fi scris și Scriptura. Dar ea n-a scris așa.

beyond adica tradus " Mai presus de ",pina la urma ar trebui sa tragi o linie si sa spui raspicat care e parerea ta ,deorece ba spui ca e asa, ba spui ca nu e asa,inainte sa faci ,, copy paste " de pe resursele AZS,studiaza-le bine ca dupa aia sa stii sa le explici,de aici, ti se trage ca dai cu stangul in dreptul,ca si la celelalte teme.

alin
22203. Postat la 19/03/2013 17:58 - 21h46m
Evreii mesianici din romania nu se feresc sa foloseasca numele de Isus sau Dumnezeu in cantarile lor, in predicile lor pe cand niste romani crezuti evreizati pun juguri pe gatul fratilor...

Alin,Evreii mesianici din Romania umbla prin Bisericile Penticostale si Baptiste si propovaduiesc ca Sabatul era pentru Evrei,si ca drumul pe care merg e bun.

Ca sa numesti ,, Romani crezuti evreizati pun juguri pe gatul fratilor..."nimeni nu a spus sau a impus cuiva sa se evreizeze,ca ex: sa spui la Duhul Sfint-Ruach haKodesh,sau alte aspecte,nu are nici o legatura cu acest topic,aici se discuta numele Creatorului.

Valentina
22215. Postat la 20/03/2013 09:46 - 6h32m

Avem noi puterea de-a desființa toate teoriile care se propagă de la amvoanele Satanei? Ce are el de făcut decât să ne dea treabă ocupându-ne timpul ca să-i combatem ideile scoase din pălăria magicianului!.

Sa vorbit aici ca lucrarea asta daca nu e de la Cel Prea Inalt,va dispare de la sine,si mai rau ,ca ar face parte din teoria satanei.

Limba spaniola - cca 450-500 de milioane de vorbitori
Limba portugheza - cca. 240 de milioane de vorbitori

Daca ne raportam la numarul de vorbitori de Limba Portugheza si Spaniola, in randul fratilor nostri din toata lumea, care respecta Poruncile,Sarbatorile si Randuiala Creatorului,si care pronunta numele corect ( YHVH,YHWH.... ),atunci cu siguranta ca lucrarea merge inainte,in timp ce in Romania e atat de combatut,mai ales ca se aduc argumente credibile prin: Manuscrise originale,Catolicismul insusi recunoaste numele Creatorului si alte argumente aduse de alti frati si surori.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Pedro V
22246. Postat la 21/03/2013 20:08 - 4426z3h11m
ioan olah a scris:
[quote]
Sa vorbit aici ca lucrarea asta daca nu e de la Cel Prea Inalt,va dispare de la sine,si mai rau ,ca ar face parte din teoria satanei.

Limba spaniola - cca 450-500 de milioane de vorbitori
Limba portugheza - cca. 240 de milioane de vorbitori

Daca ne raportam la numarul de vorbitori de Limba Portugheza si Spaniola, in randul fratilor nostri din toata lumea, care respecta Poruncile,Sarbatorile si Randuiala Creatorului,si care pronunta numele corect ( YHVH,YHWH.... ),atunci cu siguranta ca lucrarea merge inainte,in timp ce in Romania e atat de combatut,mai ales ca se aduc ??argumente credibile prin:??Manuscrise originale,?Catolicismul insusi recunoaste numele Creatorului si alte argumente aduse de alti frati si surori.

Singurele argumente credibile si ORIGINALE pe care le avem in unele biserici astazi sunt:Biblia si Darurile Duhul Sfant.

Degeaba au scris apostoli oare??: in vremurile din urma vor veni multi cu invataturi ....invatati sa nu treceti peste ce ii scris....nu va lasati amagiti de orice feluri de duhuri si invatatori ....tineti cuvantul asa cum l-ati primit de la inceput din Scripturi.....nu va lasati amagiti.....noi avem credinta potrivit cu ce sta scris in SCRIPTURA ....AMin

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
beyond
22248. Postat la 21/03/2013 22:14 - 4426z1h6m
Ioan Olah, Pavel a zis despre "Iesous Hristos" pe limba celor din Filipi atunci când a exorcizat-o pe ghicitoarea respectivă (care se întâmpla să fie limba greacă).
Dar Numele Domnului Iisus Hristos trebuie onorat în fiecare limbă de pe pământ, nu numai în ebraică sau greacă, ci așa cum se pronunță el în limba neaoșă.

Eu nu mă contrazic singur, dar nu sunt exclusivist ca tine, Ioan Olah.
De aceea ai tu impresia greșită că eu mă contrazic.
Eu pot să-I spun lui Dumnezeu în mai multe feluri, căci RELAȚIA PERSONALĂ CONTEAZĂ, nu pronunția sonoră a Numelui lui Dumnezeu. Eu pot să-i zic și "Tăticuțule!" dacă simt în acest fel dragostea Lui.
Iar faptul că-I zic în mai multe feluri, asta nu mă face să fiu autocontradictoriu, sau politeist așa cum cred, de exemplu, evreii ortodocși și nepricepuți despre creștini, că cică s-ar închina la mai mulți dumnezei.
Eu chiar cred că YHWH este Numele lui Dumnezeu.
Dar și dacă consider că Numele Lui este "EU SUNT", tot aia este pentru mine; tot Numele lui Dumnezeu este, deoarece asta înseamnă YHWH în limba mea.
Ba mai mult, și Yahshua Ha'Mashiach, adică Iisus Hristos pe limba mea, este și el Numele lui Dumnezeu, căci este Fiul unic născut al lui Dumnezeu, este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat.

[Universul și tot ce există a fost făcut prin Iisus Hristos, dar Iisus Hristos Însuși n-a fost făcut prin Iisus Hristos, ci direct de Tatăl. Așa că facerea lui Iisus Hristos se numește "naștere din Tatăl", iar universul și cu ființele inteligente se numește "creație" fiindcă e făcută prin Cuvânt.
De aceea, eu tot vorbesc despre Fiul născut, nu creat.]
_______

Ioan Olah, atunci când mă citezi, nu o mai fă trunchiat.
Ia uită-te mai bine cum am scris eu în postarea 21873 de pe acest topic, și te rog respectă-mi rândurile fără a mi le desprinde de context:

beyond a scris:
Și eu cred că Yahweh este Numele lui Elohim.
Dar Elohim, după cum se vede este un plural de minim trei (dacă erau doar doi atunci ar fi fost scris Elohayim - dualul ebraic).
Așa că Yahwe este ca un Nume de familie: este Numele Tatălui pe care îl poartă și Fiul (așa cum și fiii umani poartă numele tatălui lor). Și tot Yahweh este și Duhul Sfânt, deoarece este Duhul lui Yahweh.
Numele de "Yahweh" atestă caracterul veșnic al lui Elohim: "EU SUNT", fiindcă El este și toate se țin prin El.

Există un singur Dumnezeu: Yahweh.
Dar în El sunt toți cei care sunt ai Săi. Și toți poartă Numele de Yahweh ca un Nume de familie.
Așa că și Fiul este Yahweh, și Duhul Sfânt este Yahweh.
Și știi ceva? - Toți cei născuți din Dumnezeu, prin credința în Iisus Hristos, sunt tot "Yahweh".
Ei sunt oameni care și-au dus sfințirea cu frică și cu cutremur până la capăt; sunt sfinți care nu mai comit păcate.
Despre ei stă scris: "Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el, și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu." (1 Ioan 3.9).
Toți acești "dumnezei" vor împărăți pentru eternitate, și vor fi totdeauna cu Împăratul.
Despre ei scrie în Psalmul 82: "Eu am zis: 'Sunteți dumnezei, toți sunteți fii ai Celui Prea Înalt'".

Așa că ei sunt "dumnezei", iar Dumnezeu este Domnul acestor dumnezei.
Însuși Domnul Iisus, citând acel Psalm, spune despre ei:
"Dacă Legea a numit 'dumnezei', pe aceia, cărora le-a vorbit Cuvântul lui Dumnezeu, și Scriptura nu poate fi desființată, cum ziceți voi că hulesc Eu, pe care Tatăl M-a sfințit și M-a trimis în lume? Și aceasta, pentru că am zis: 'Sunt Fiul lui Dumnezeu!'" (Ioan 10.35).

Deci, dacă ei sunt dumnezei, atunci cum de sunt mai mulți dumnezei în univers de vreme ce versetul Deut.6.4 spune:
"Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn." ??

Răspunsul este: EXISTĂ DOAR UN SINGUR DUMNEZEU - YAHWEH -, DAR, SPRE DEOSEBIRE DE ALLAH CARE E UNUL ÎN SINGURĂTATE, YAHWEH ESTE UNUL ÎN DRAGOSTE ȘI DIVERSITATE.
Yahweh nu Și-a reținut cu egoism dumnezeirea pentru El singur, ci i-a integrat în familia Sa pe toți oamenii care cred cu adevărat în Fiul Său Unul născut, nu făcut: IISUS HRISTOS.
Și toată famila poartă Numele de familie al Tatălui: YHWH.
Veriga cu care sunt legați de Dumnezeu toți cei născuți din Dumnezeu, este Fiul lui Dumnezeu.

P.S. Decât să se abordeze citirea în alte limbi a unor traduceri, mai bine s-ar citi originalul cu sensurile fiecărui cuvânt în parte. Căci fiecare traducător (portughez, spaniol, japonez etc.), atunci când a avut de ales de exemplu între 3 sensuri ale unui cuvânt, a tradus adesea conform propriei lui subiectivități și propriei lui înțelegeri teologice.
Sau dacă este dificil să se citească originalul, măcar să se citească în original versetele care comportă neînțelegeri teologice între oameni.
Lavi
22275. Postat la 22/03/2013 18:01 - 4425z5h18m
Frate Dani ,tu spui ca nu am sustinere biblica ,la ce te referi mai exact ?
Am sa raspund cu privire la expresia ,,Biserica ,, ca traducerile sunt numeroase ,iar acest cuvant a fost atribuit Bisericii Catolice cu un scop bine determinat,sunt sigura .
Poate ai auzit de OliveŽtan?
Mai exact Pierre Robert....
El a fost Micul si umilul traducator al Bibliei in franceza.
Olivetan este o porecla si provine dintrun cuvant care inseamna maslina si face referire la cantitatea de ulei de masline pe care o ardea pentru a-si ilumina camera in orele prelungite de lucru.
In 1540 autoritatiile perchezitioneaza casa lui Collin Pellec.
Intr-o camera secreta gasesc cateva documente secrete ,printre care si o carte voluminoasa.
Pe a doua pagina a cartii , apareau cuvintele suspecte : P.Robert Olivantus,micul si umilul traducator.
Era o Biblie valdeza!
Collin Pelec este arestat ,condamnat ca eretic si ars de viu pe rug.
In Franta acelor vremuri , la fel ca in restul Europei ,Biserica Catolica ii urmarea pe adeptii Reformei in efortul de a alimina documentele ,,insedioase ,,ale acestora.
Corbul si priveghetoarea.
La inceputul anului 1535,Olivetan s-a retras in Alpi si a inceput sa lucreze ,inconjurati de profesorii sai tacuti` ,cartile.
Biblioteca lui l-ar fi facut invidios pe oricare erudit din zilele noastre.
Ea continea versiunea siriaca ,graca si latina a Bibliei,comentarii rabinice,manuale de gramatica a limbii caldeene si multe alte carti.
Cel mai important,el avea si versiune de la Venetia a textului biblic original in ebraica.
Olivetan si-a bazat traducerea partii din Biblie numite Noul Testament pe textul francez a lui Lefevre dŽEtaples,desii a consultat in multe randuri si textul grecesc al eruditului olandez Erasmus.
In multe situatii , Olivetan a ales cuvinte care nu sustineau ideiile si autoritatea Biserice Catolice.
De exemplu ,a folosit termenul supraveghetor in loc de episcop , secret in loc de mister si congregatie in loc de biserica.
Daca am auzit ,unii dintre noi, ca ,comunitatea Martorilor din tara si strainatate folosesc aceasta expresie Congregatie si casa sau sala a Regatului , asta nu inseamna ca este rau si fratii Mesianici de peste hotare folosesc expresia congregatie si evreii folosesc aceasta expresie pe langa expresia de Sinagoga sau casa de rugaciune in forma dreptunghiulara.
Iar noi comunitatea de frati din Tara spunem ca suntem Biserica apostolica de ziua a saptea...sincer, cine sunt eu sa judec ?
Eu as opta pentru comunitatea de frati credinciosi randuielilor sfinte.
.....................
Pentru partea numita Vechiul Testament,Olivetan era hotarat sa redea cuvant cu cuvat textul original din ebraica.
El a spus in gluma ca a traduce din ebraica in franceza este ca si cum ai invata o privighetoare cu glas duios sa imite croncanitul unui corb.
In textul ebraic ,Olivetan a intalnit de mii de ori numele divin sub forma Tetragramei.El a ales sa-L traduca prin Cel Vesnic,expresie care a ajuns mai tarziu sa fie fololita in mod fregvent in Bibliile protestante in limba franceza.Totusi,in unele locuri , cum ar fii in Exodul 6:3,el a ales sa foloseasca numele Iehova,(dar care este o derivatie din original, din punctul unoara de vedere si nu contest aceasta)
In mod remarcabil ,la 12 februarie1535,dupa numai un an,traducatorul si-a declarat lucrarea terminata!Intrucat a recunoscut ca purta deja de mult acest jug al traducerii de unul singur,se pare ca in anul 1534-1535 a insemnat incheerea cu succes a unui proces indelungat si minutiios.Am facut tot ce am putut,a spus traducatorul cu modestie.Ceea ce mai ramanea de facut era tiparirea primei Biblii care fusese tradusa in franceza ,tinandu-se cont de limbiile originale.
Sunt convinsa ca este spre binele nostru sa aflam cateva lucruri cu privire la traducatori si istoria acestora!

Cu privire la Stapanitorul acestei lumi ,Biblia il mai numeste si ,,dumnezeul ,,acestui veac sau sistem,caruia i se aduce inchinare prin practicile religioase ,efectuate de catre sustinatorii acestui veac sau sistem de lucruri,( conform unor traduceri mai actualizate )2Corinteni.4 cu 4 ,1Corinteni 10 cu 20.
Yashua a afirmat in Ioan 12:31;14:30;16:11.Despre cine vorbea Yashua ?Nu, despre Stapanitorul alestei lumi?
Lui Satan i s-a permis sa existe pana la rezolvarea controversei:Exod 9:16,Ioa 12 :31...nu?
Sa facem o trecere in revista cu privire la Stapanul acestei lumi ( actualei in care traim noi)dar, care nu va fi Stapanul lumii lui Yashua.
Yashua a afirmat in Luca 10:18 L-am vazut deja pe Satan cazand din cer ca un fulger.
Asta inseamna ca Satan nu mai ieste in cer, nu ?
Dar, atunci unde este?
Este si ,,dumnezeul,, veacului acestuia,nui asa ?, dar nu si Imparatul Cerurilor ,nu? Atunci de ce este o diferenta in urmatoarele evanghelii?

Am o intrebare pentru voi fratii si surorile mele ,ajutati-ma sa pricep ceva din aceste doua evanghelii Matei si Marcu ,am sa incep cu Marcu, (despre care eu am scos in evidenta la calendare) felul in care masura timpul si ca el scria ca si pentru romani si Matei pentru Iudei.
In evanghelia lui Marcu cap1:15;unde Yashua zicea,scrie asa:Sa implinit vremea si Imparatia lui Dumnezeu este aproape.
In evanghelia lui Matei 4:17, tot Yashua zicea, scrie asa: Pocaiti-va ,caci Imparatia Cerurilor este aproape.
Ce se intampla de fapt in aceste doua evanghelii ?!?
Care este diferenta intre Imparatia lui Dumnezeu si Imparatia Cerurilor?

Multumesc ,pentru rabdarea pe care a-ti avut-o ,citind ce am scris cu speranta sa aflu adevarul si bine inteles ,asteptand raspunsurile voastre sincere.
Ma duc acum, la subiectul calendar cu fazele lunii, sa pun cateva intrebari cu privire la strajile de noapte si diferenta intre cele doua Testamente (Legaminte).

looky
22355. Postat la 26/03/2013 07:33 - 4421z15h46m
In prima faza:
Apostolul Matei are in vedere reverenta evreilor fata de numele Domnului Dumnezeu si de aceea utilizeaza o expresie sinonima pentru a nu fi o cauza de respingere din partea acestora.
Este cea mai plauzibila si demonstrabila opinie.

A doua:
In care diferenta ar fi ca Regatul lui Dumnezeu se refera la intreaga sfera de domnie a Lui, pe cind Regatul Cerurilor ar fi ceva spiritual, actual si manifestat prin Adunare.
O ipoteza putin plauzibila.

---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
Dani
22435. Postat la 30/03/2013 08:23 - 4417z14h56m
Lavinia a scris:
Sfânt, Sfânt, Sfânt este Yahve Elohim al lui Israel!

Aici am o mare nedumerire, deoarece fiindcă nu cunosc ebraica m-am dus la dicționarul limbi române să mă lămurească care este diferența între Iahve, Yaue, Yahveh, Yahweh, YHVH, YHWH... Iehova, YaHVeH.)

Deci dintre atâtea variante cum să rostim corect numele celui Prea Înalt am primit unul de la Lavinia, dar acest răspuns nu mă mulțumește deoarece nu are un suport biblic.
Lavinia a scris:
Cu privire la Numele Yaue, așa se pronunță peste hotare in mișcarea Mesianică.

Elohim (Eloah) (ebr. rDomnul Puterilorr1;), nume dat în Vechiul Testament lui Dumnezeu și folosit în locul celui de Iahve, a cărui pronunțare este interzisă de religia mozaică.

ELOHIM (ebr. rcei puternicir1;) (în mitologia ebraică timpurie), divinitate plurală consacrată construcției și reconstrucției Universului, premergătoare divinității unice Iahve; ulterior, a desemnat unul dintre atributele lui Iahve, apoi pe Dumnezeu în general, fiind frecvent menționat în rVechiul Testamentr1;.

În ceia ce privește la Elohim reiese că este la plural, deci se pare că se insistă să pronunțăm aceste nume sfinte, dar temele nu sunt făcute ca la carte, iar pe de altă parte mă tot întreb de ce primul popor ales de Cel Prea Înalt nu au curajul să-i pronunțe numele, mă întreb oare ei nu știu cum trebuie să pronunțe corect Numele Lui, iar în ceia ce privește mișcarea mesianică, ei nu pot fi pentru noi un îndrumător, deoarece au și ei multe obiceiuri ce nu sunt după rânduielile Domnului, iar pe de altă parte nu dau doi bani pe gruparea noastră, ei consideră că doar ei sunt în planul de mântuire nu și noi.

Se tot spune că Biblia ce o folosim în prezent este falsificată de Biserica Catolică, este adevărat că am rezerve și eu în privința aceasta, dar pe mine mă consolează acest verset din:

Apoc; 22:18. Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.

19. Și dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărții acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta."

Aceste verste atestă că este posibil să fi suferit modificări bibliile ce le avem la ora actuală sau în mod voit biblia a fost tradus pentru biserica catolică, dar nici nu avem dovadă că cei ce vor azi să ne prezinte o biblie curată, necenzurată, au ajuns în posesia bibliei originale, spun acest lucru deoarece sunt deja mulți care se pretind că au biblii cu numele sfinte, dar spre surprinderea mea am constat că practic biblia este tot o traducere a lui Cornilescu doar că au schimbat numele sfinte, deci ce facem fraților, călcăm pe urmele catolicilor schimbăm ce ne place?

Aștept acea biblie originală ce să aibă o traducere total diferită de Cornilescu sau de alți traducători și să fie recunoscută internațional de toate comunitățile Evreiești și aici mă refer la Vechiul Testament, iar în ceia ce privește Noul Testament este puțin probabil să fi intrat cineva în posesia originalului.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Dumnezeu sau YHVH?
fullban8
22443. Postat la 30/03/2013 18:31 - 4417z4h48m
Scumpe și CERCETATe frate Dany!
Mi se par atât de sincere întrebările tale, încât nu pot rămâne indiferent și, ...trecând peste orice prejudecată, din cât am primit și eu, ...încerc să dau, ...oricui poate considera ca ceva bun!

1. Nu ști ebraica? Dar... cine poate zice că știe ebraica???
...dacă un evreu doctor în 11 limbi îl admonesta pe față pe fiul său (profesor de ebraică și engleză) că nu cunoaște ebraica, ...ce poți zice despre un sugar în ebraică???
Nu trebuie să ști prea multe (și mai ales să nu interpretezi fără a ști semnificațiile de la literă, la cuvânt) în fața datoriei SACRE de ASCULTARE:
- Porunca I: Exod 20.2. Eu sunt YHVH, Mântuitorul tău, care te-am scos din robia păcatului (din țara Egiptului din țara robiei). 3. Să nu ai idoli, să nu ai zei sau dumnezei, în locul Meu.
- Porunca III-a: Exodul 20.7. Să nu ei falsul drept Numele Meu ; căci YHVH nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua falsul drept Numele Său.
Ca să poți intra în ascultare de Porunca sfântă (nu în deacord cu mine sau cu cine știe cine?), ca să fii plăcut Cerului (nu mie sau la cine știe cine?), este suficient să ști să citești pe litere (sau să asculți de cine poate și îți dovedește că poate citi corect literele unui nume) - până când afli Adevărul, este iertată orice GREȘEALĂ - problema este împotrivirea (prostia cuiva, ...care se încrede în el sau în cine îi este plăcut lui, spre răul lui), nu în cine ar trebui - în Cel de Sus și în cine face voia Sa.

(......)

Sfântă este TETRAGRAMA... scrisă... și para scrisă peste tot... cu (și după) rădăcina cuvântului ,,יהוה - Yud-Hei-Vav-Hei (exclusiv din consoane). Pe această structură de consoane... pentru dezambiguizare și clarificare, se completează semnele grafice cunoscute ca nikudot (sing. nikud), care se amplasează dedesubtul sau deasupra unei litere pentru a marca vocala care îi urmează sau [u]pentru a evidenția o anume calitate a literei respective[/u]. (http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_ebraic). Mai... popular spus, nikudd-urile determină semnificația și intonația cuvântului (limba ebraică este o limbă cântată - după această caracteristică s-au luat ortodocși în cântatul slujbelor).

Astfel, eu (care am primit fără să mă intereseze de nimic și de nimeni în afara iubirii de YHVH... Zaharia 8.23: În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei și-i vor zice: Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că YHVH este cu voi! În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un iudeu de poala hainei și-i vor zice: Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că YHVH este cu voi!), am luat totul ca atare, la literă, la punct și virgulă, ...înțelegând că ORICE ALTĂ FORMĂ este O PROFANARE care a precedat înlocuirea NUMELUI SFÂNT cu niște sintagme tributare păgânismului impuse credincioșilor iudei de către preoțimea lor și apoi prin coloniștii lor (BOR - 1Macabei 7.9: Și l-a trimis pe el și pe Alchimos nelegiuitul, pe care l-a făcut arhiereu, și i-a poruncit lui să se răzbune asupra fiilor lui Israel).

(......)

Deci, ...oricine vrea să folosească Numele Sfinte pentru Slava lui YHVH și pentru binecuvântarea sa , va folosi tetragrama YHVH, pronunțând ca evreii care știu de ce pronunță YaHVeH așa cum a pronunțat și YaH_Shuah când a fost la ai Săi, și ai Săi nu l-au primit.
În limba ebraică nu există W deci a translitera YHWH și chiar YAUE, este o pângărire penticosta americană a Numelui Sfânt.
2.
Dani zice: În ceia ce privește la Elohim reiese că este la plural, deci se pare se insistă să pronunțăm aceste nume sfinte, dar temele nu sunt făcute ca la carte, iar pe de altă parte mă tot întreb de ce primul popor ales de Cel Prea Înalt nu au curajul să-i pronunțe numele, mă întreb oare ei nu știu cum trebuie să pronunțe corect Numele Lui, iar în ceia ce privește mișcarea mesianică, ei nu pot fi pentru noi un îndrumător, deoarece au și ei multe obiceiuri ce nu sunt după rânduielile Domnului, iar pe de altă parte nu dau doi bani pe gruparea noastră, ei consideră că doar ei sunt în planul de mântuire nu și noi.

Personal apreciez (în dreptul meu, și nu dau nici o socoteală pentru că sunt liber de SUS să cred și să apreciez după standardul meu, prin care sunt și voi fi cântărit) această afirmație a fratelui Dani ca dreaptă, sinceră și RELEVANTĂ (cel puțin după judecata mea):
1.
deci se pare CĂ se insistă să pronunțăm aceste nume sfinte
: Cine insistă???
- Exodul 9.:16: Dar te-am lăsat să rămâi în picioare ca să vezi puterea Mea, și Numele Meu să fie vestit în tot pământul.
- Numeri 6.27: Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, și Eu îi voi binecuvânta.
- Psalmi 91.14: Fiindcă Mă iubește - zice YHVH - de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu.
- Ezechiel 20.14: Dar am avut în vedere Numele Meu, ca să nu fie pângărit în ochii neamurilor în fața cărora îi scosesem din Egipt.
- Ezechiel 39.7: Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfânt în mijlocul poporului Meu, Israel, și nu-i voi mai lăsa să-Mi pângărească Numele Meu cel sfânt; ci vor ști neamurile că Eu sunt YHVH, Sfântul lui Israel!
- Zaharia 13.9. Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc și o voi curăța cum se curăță argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei vor chema Numele Meu, și îi voi asculta; Eu voi zice: Acesta este poporul Meu! Și ei vor zice: YHVH este Mântuitorul meu!
- Matei 24.9: Atunci vă vor da să fiți chinuiți și vă vor omorî; și veți fi urâți de toate neamurile pentru Numele Meu.
- Faptele apostolilor 15.17: pentru ca RĂMĂȘIȚA de oameni să caute pe YHVH, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu,
Numele este Unul Singur, nu domnul (o droaie...Iesous, Isus, Iisus, Jesus), ...nu dumnezei(i... catolic, ortodox, adventist, baptist, penticostal... etc).
- Ieremia 29.9: Căci ei vă prorocesc minciuni în Numele Meu. Eu nu i-am trimis, zice YHVH.
- Matei 24.5: Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: Eu sunt Hristosul! Și vor înșela pe mulți.

Editat: Moderator6

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban8
22449. Postat la 30/03/2013 22:55 - 4417z0h24m
Despre...
temele care nu sunt făcute ca la carte, iar pe de altă parte mă tot întreb de ce primul popor ales de Cel Prea Înalt nu au curajul să-i pronunțe numele, mă întreb oare ei nu știu cum trebuie să pronunțe corect Numele Lui

- Și eu văd la fel temele sunt încurcare de preoțimea care să-și impună supremația, vârându-se între omul de rând și Creatorul Mântuitor ca Mijlocitor... mai ales acum când Singurul Mijlocitor este Omul YahShuah HaMashiach. Faptele apostolilor 4.12: În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți. Păi... ori este UNUL ori altul; ori Yah_Shuah (YHVH_Mântuitorul) HaMashiach (Cel Uns), ori Isus (...) Hristos (...).
- poporul evreu a avut curajul, și a pronunțat Numele Sfânt dar... de 4000 de ani, preoțimea și apoi prorocii mincinoși au tot impus FALSURILE, PÂNĂ când Falsul a luat locul Adevărului, pentru ca acum toată lumea să trăiască în FALSURILE pe care le susține și impune, pentru ca și cei care primesc lumina Adevărului să se îndoiască și să se bălăcească în FALS.
- Da! ...nici evreii (73%) nu mai știu Numele Sfânt iar cei care-l știu, zic... să nu greșesc, ...în timp ce HaSatana lucrează și el prin uneletele lui.

Referitor la Apocalipsa 22.18,19, am scris ieri la Cum va fi împărăția de 1000 de ani?:
...în fiecare Biblie scrie la fel, și cu toate aceste SOMAȚII, ...între 2 (două) variante de nouă feluri, ...care nu seamănă una cu alta, sunt diferențe de peste zece cărți, ...sute de capitole și mii de versete!!!!!!!!!
Apoi...??? Cei care au editat aceste Biblii... nu le-a fost frică să schimbe ce a fost scris înaintea lor și apoi să sfințească ce au scris cei puși de ei să scrie... ca numai ei să schimbe... ce nu le-a convenit cum alții au schimbat???
Nu le-a fost frică, pentru că fiecare s-a referit la DumneZeul lui, și EU SCHIMB CUM MĂ INSPIRĂ MÂNTUITORUL MEU! ...la urmă FIECARE vom vedea cum a văzut și Faraon cu toți cei din Exodul 7.12: Toți și-au aruncat toiegele, și s-au prefăcut în șerpi. Dar toiagul lui Aaron a înghițit toiegele lor.

Da... frate Dany! Eu cred că NICI O BIBLIE NU ESTE CURATĂ... iar Sfintele Scripturi și Scrierile curate sunt toate în buncărul papal de 83 Km (de la Roma... între San Piedro și Coloseumul cu pietrele de la Ierusalaim, în unul din Moscova și...??? (i-a... gâci ciupercă cei?) ...mia-a ajuns la ureche despre cele din Bucegii noștrii (la câțiva km de mine dar... nu are nici o putere moșu, și nici nu mă interesează - eu trăiesc prin DUH - nu mai îmi trebuie nimic!

Și... nu în ultimul rând, ...ce ne mai interesează frate Dani? ...ce? ...și mai ce, ...și mai cum s-a falsificat? Să fim mulțumiți că am auzit SOLIA - să fim Niniveni; nu Galateni... să ne tot întoarcem în așternutul căldicel!
Oamenii de credință sunt străini și călători - oamenii de credință urcă treaptă cu treaptă - omul de credință este în zbor (ca avionul cu motorul Duhului, nu cu aripile tale)... când te-ai oprit... este pericol (nu staționezi, ci sigur te afli în cădere)! Pe această bază râd bisericoșii de mine, că am trecut dintr-o biserică în alta dar... râsul este pe ei, căci eu am văzut treptele... în creștere, calea... din ce în ce mai strâmtă, ...și ușile tot mai înguste, ...până la câțiva frați și surori (unul ici, și altul... hăt, ...hăt!); de la biserica adventist reformistă universală, la individuali, apoi la sărbători, și acum la mesianismul idaic (nu mesianismul creștin).
Eu am auzit o dată, ...de 2 ori, ...am verificat, ...am măsurat, ...am cântărit, și am ales! Am mărturisit și altora, și... cine crede, crede! ...cine nu, ...ce-i pot face eu?
Astăzi, trăim timpul din Ezechiel 14.14: chiar de ar fi în mijlocul țării acesteia acești trei oameni: Noe, Daniel și Iov, ei nu și-ar mântui decât sufletul lor prin neprihănirea lor, zice YHVH Mântuitorul; ...pe viața Mea - zice YHVH Mântuitorul - că n-ar scăpa nici fii, nici fiice, ci numai ei și-ar mântui sufletul prin neprihănirea lor. (Ezechiel 14.20)

Editat: Moderator6

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lavi
22450. Postat la 31/03/2013 09:14 - 4416z15h5m
Am citit cu mare grija tot ce ai scris mai sus ,batrane George.
Am inteles ca matale nu esti de acord cu pronuntia pe care am adus-o eu in discutie si la care s-a referit fratele Dani ,anume ( YAUE)...multi nu sunt de acord cu aceasta translatatie ,ea fiind tradusa din limba engleza ( o limba cu o mare circulatie mondiala).
Se pare ca,dupa aceasta limba ,sa facut translatatia in multe alte limbi de pe pamant...si am observat ca acest dublu ,,w'' nu este in Tetragramă,nu contest batrane George ,eu vreau doar sa invat asa cum invata un copil la scoala.

Frate Dani, cu privire la ce ai scris mai sus ,te referi si la cum am scris eu numele Yahve ( oricui i se poate intampla sa mai manace o litera).
Este o explicatie cu privire la numele hibride:Este incorect folosirea numelor hibride ca Iehova de aici la ce ai mai adus tu mai sus sunt derivatii.
De exemplu titluri ca: Adonai, Hașem, acestea au ceva din Ebraică dar si adaosuri, tocmai pentru a diminua Adevăratul Nume.
Dani a scris:
Deci, dintre atâtea variante cum să rostim corect numele celui Prea Înalt deoarece nu are un suport biblic.

Nu are suport biblic?
Biblia noastra este scrisa in limba poporului in care locuim ca straini,limba pe care o vorbim este limba pe care o scriem, noi si copii nostrii , in schimb ,limba engleza este o limba extrem de cunoscuta ,este invatata in gradinite , sc.generala ,licee si facultati...dar limba Mantuitorului nostru ? ....nu !
De ce? ...inca nu a venit timpul?
In alte tari sunt deja scoli printre fratii Mesianici in care cei mici invata alfabetul ebraic...Slava ,Celui Vesnic!
In schim, copilasii nostrii invata tot felul de lucruri :cum sa picteze icoane pe sticla ,sa incondeeze oua traditionale si cum sa faca martisoare si multe alte lucruri care ii zapacesc de tot...cum am invatat eu de exemplu ca... omul se trage din maimuta ( imi este sila ,numai cand ma gandesc !).

Dani a scris:
Elohim (Eloah) (ebr. rDomnul Puterilorr1;), nume dat în Vechiul Testament lui Dumnezeu și folosit în locul celui de Iahve, a cărui pronunțare este interzisă de religia mozaică.

Este interzis de mozaici....de ce ?
Pentru ca sunt gelosi... de asta ,cred eu.
Iar cei care au frica sa cheme acest Nume, pentru mine este clar ,frica nu vine de la YAHVEH.

Dani a scrs:
În ceia ce privește la Elohim reiese că este la plural, deci se pare că se insistă să pronunțăm aceste nume sfinte, dar temele nu sunt făcute ca la carte
Titlurile, atîta a Creatorului cît și al Mîntuitorului sînt restaurate la forma inițială.

Frate Dani ,cine insista?
Fiecare om are discernamant si incredintare personala...nu?
Dar cu privire la aceasta incredintare personala ,eu personal am o poveste (din viata mea personala si ce am trait si voi spune aceasta poveste cu privire la Numele Sfant,cine vrea sa creada sa creada, cine nu, sa nu creada ,eu stiu ce am trait).
Creatorul are titlul Eylohim...- deși este admis și Elohim (după uni incorect). Mîntuitorul are titlul HaMașiya; (mesia) este incorect.Aceasta este scris in noua translatatie cu privire la Numele Sfant ,care apare acolo une-i este locul in Sfintele Scieri.

Dani a scrs:
Se tot spune că Biblia ce o folosim în prezent este falsificată de Biserica Catolică, este adevărat că am rezerve și eu în privința aceasta, dar pe mine mă consolează acest verset din:

Apoc; 22:18. Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.

19. Și dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărții acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta."

Cineva a scos ce este Cel mai important,Numele Sfant! De ce au facut aceasta?
Iar Biserica Catolica a schimba ce i-a placut sa scimbe.
Si tot in traducerea Catolica apare la prefata ca YHVH a fost inlocuit cu DOMNUL...deci ? Nu se poate dezvinovati!

Mișcarea restauratoare începută cu mult timp în urmă, avea ca scop și cred, tocmai reintroducerea Numelor Sfinte. Prima Scriptura cu Nume Sfinte ( ne păgînizate) a apărut în1952, sub denumirea de
The Holy Name Bible, lucrul unui grup condus de Elder Angelo B.Traina.
Astăzi sînt mai multe translatați a Scripturilor cu Nume Sfinte, ediți in limba Engleză, Spaniolă, Germană și în alte limbi de circulatie mondială.
Noua versiunie in Limba Romînă(in format electronic..deocamdata) este aspirația și setea de Adevăr a traducătorilor, care au folosit pentru acest lucru un volum imens de date și documente. Cuprinzînd Scrierile de la marea Moartă și chiar Death sea Bible (Biblia de la Marea Moartă), Scripturile Sacre din Engleză care sînt copiile fidele ale versiunilor Aramaice si Evreești. S-a păstrat linia obișnuită, comună cititorului în limba Romînă, numerotarea și titlurizarea cărților și capitolelor așa cum apar și în versiunia
Cornilescu. S-a corectat pasaje care erau greu de înțeles, respectînd înțelesul original al Scripturilor Sacre. Cititorul v-a gasi în această editie, pasaje care sună complect diferit de Biblia Tradițională. Traducătorii au avut ca scop, corectarea cuvintelor și pasajelor care nu făceau sens in Limba Romînă.
Aici vei găsi înțelesul multor pasaje care nu le-ai înțeles din alte ediți, sau poate vei fi în confuzie, fiind obișnuit cu Biblia tradițională.
Dorința traducătorilor a fost de a se face cît mai înțeles în ceia ce au pus pe hîrtie.
Cu Multumire.

Pedro V
22453. Postat la 31/03/2013 10:49 - 4416z13h31m
In Scriptura scrie asa:

Dumnezeu a mai vorbit lui Moise si i-a zis: "Eu sunt Domnul. (Exod.6:2)
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. (Exod.20:2)
Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, (2Cor.1:3)
Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos. (Efes.1:3)
Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie (1Pet.1:3)

"Iosife, fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria, nevasta ta, caci ce S-a zamislit in ea este de la Duhul Sfant.
Ea va naste un Fiu, si-I vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui pe poporul Lui de pacatele sale." (Mat.1:21)
Oricine crede ca Isus este Hristosul este nascut din Dumnezeu; si oricine iubeste pe Cel ce L-a nascut iubeste si pe cel nascut din El. (1Ioan.5:1)
El, Isus Hristos, este Cel ce a venit cu apa si cu sange; nu numai cu apa, ci cu apa si cu sange; si Duhul este Cel ce marturiseste despre lucrul acesta, fiindca Duhul este adevarul. (1Ioan.5:6)
Stim ca Fiul lui Dumnezeu a venit si ne-a dat pricepere sa cunoastem pe Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica. (1Ioan.5:20)
Caci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrisi demult pentru osanda aceasta, oameni neevlaviosi, care schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru si tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, Isus Hristos. (Iuda.1:4)
"Eu, Isus, am trimis pe ingerul Meu sa va adevereasca aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Radacina si Samanta lui David, Luceafarul stralucitor de dimineata." (Apoc.22:16)

NUMAI bateti campii in afara Cuvantului Domnului,veniti-va in fire,si credeti Cuvantul pentru a va mantui sufletele.
Insa, fiindca avem acelasi duh de credinta, potrivit cu ceea ce este scris: "Am crezut, de aceea am vorbit!", si noi credem, si de aceea vorbim. (2Cor.4:13)
Fratilor, pentru voi am spus aceste lucruri, in icoana de vorbire, cu privire la mine si la Apolo, ca prin noi insine sa invatati sa nu treceti peste "ce este scris": si niciunul din voi sa nu se faleasca deloc cu unul impotriva celuilalt. (1Cor.4:6)

CE CREDINTE AVETI DIN MOMENT CE NU CREDETI CUM SCRIE IN CUVANT?

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Lica
22460. Postat la 31/03/2013 12:57 - 4416z11h23m
În ce privește subiectul de aici, dacă avem o problemă trebuie să ne raportăm la ceva pentru a declara o situație ca fiind problematică. Mai apoi trebuie să găsim un etalon după care să ne axăm pentru a rezolva problema. Acum trebuie să vedem care sunt regulile de transliterare...și cum se face că s-a comis o atât de mare greșeală? De ce George Bush nu e George Tufă și de ce Alexandru Macedon nu e Megas Alexandros?

In altă ordine de idei vă atrag atenția că pronunția (cât și scrierea) chiar în cadrul aceleiași limbi a suferit modificări...care variantă e cea buna?

Iar teologic acum...care este diferența reală între Dumnezeul lui Petru și YHWH al lui Petru? Sau e mai biblic sa spun Simon decât Petru?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
beyond
22461. Postat la 31/03/2013 13:15 - 4416z11h5m
Și eu mă referisem în primul rând la pronunția lui "Giorgi Buș".
Și am oferit și alte exemple de nume englezești care nu sunt așa de simplu de pronunțat.

Între Dumnezeul lui Petru (sau Simon) și YHWH al lui Petru (sau Simon), nu e nicio diferență de FOND, ci doar una de pronunție, adică de FORMĂ.
Dar știm că lucrurile trebuiesc judecate în FOND (în duh), nu în FORMĂ (în slovă).
Închinarea oricărui creștin trebuie să fie "în duh și în adevăr".
"...căci slova omoară, dar Duhul dă viață." (2 Cor.3.6).

Scriptura însăși ne învață să judecăm lucrurile duhovnicește, nu în literă:
"Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie, și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuiesc judecate duhovnicește." (1 Cor.2.14).

Nu un iudeu etnic, ci un astfel de om este Iudeu spiritual, după cum stă scris:
"Ci Iudeu este acela care este Iudeu înăuntru și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă" (Rom.2.29).

Despre un asemenea Iudeu profețea Zaharia:
"În zilele acelea, zece oameni din toate limbile neamurilor vor apuca pe un Iudeu de poala hainei, și-i vor zice: 'Vrem să mergem cu voi; căci am auzit că Dumnezeu este cu voi!'" (Zah.8.23)

[Ce-i drept, literalul se va uni în curând cu spiritualul, și mulți iudei etnici vor deveni Iudei spirituali, prin acceptarea lui Yahshua Ha'Mashiach.]
ioan olah
22471. Postat la 01/04/2013 08:46 - 4415z15h34m
În prezent, când cunoaștinta crește rapid în domeniul științei medicale, spațiu și tehnologiei și, de asemenea, în multe alte domenii, credeți că Creatorul Etern, uita sa-si dezvăluie din nou numele lui, pentru oamenii sai, ca El să fie slavit cu numele sau adevarat ?

Luați în considerare Ieremia 23:26-27

Pînă cînd vor prooroci aceștia să proorocescă minciuni, să proorocească înșelătoriile inimii lor? Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe cari le istorisește fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinții lor Numele din pricina lui Baal ?

Copiii lui Israel au fost luati în captivitate în Babilon, iar din acel moment, sfântul nume a fost contaminat, poluat și înlocuit atât în r03;r03;scrieri,cat și in închinare.

Luați în considerare Ezechiel 36:20-24

Cînd au venit printre neamuri, ori încotro se duceau, pîngăreau Numele Meu cel sfînt, așa încît se zicea despre ei: ,Acesta este poporul lui Yahveh, ei au trebuit să iasă din țara lor.`Și am vrut să scap cinstea Numelui Meu celui sfînt, pe care -l pîngărea casa lui Israel printre neamurile la cari se dusese.`` (Ezechiel 36:20-21)

De asemenea, Ezechiel 39:7

Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfînt în mijlocul poporului Meu Israel, și nu -i voi mai lăsa să-Mi pîngărească Numele Meu cel sfînt; ci vor ști neamurile că Eu sînt Yahveh, Sfîntul lui Israel!` (Ezechiel 39:7)

Numele Sfânt al Creatorului, ar trebui să aibă întotdeauna cel mai mare respect și să nu fie atât de banalizat .Acest lucru ne arată că ar trebui să-l laudam pe numele sau adevarat.

Samanta de adevar, nealterata, din Bibliile pe care le avem, Biblia, care este folosita universal, în închinarea Celui Atotputernic, in Cuvântul sau, spune :

Aleluia = HalleluYah (Slavit sa fie Yah).

Deci, noi cind pronunțăm Hallelu-Yah, semnifica : slavit sa fie YHVH. Așa că atunci când ne închinăm lui Yahveh, Creatorul întregii creații, prin Cuvântul Hallelu-Yah, laudam numele lui Yahveh.

Un alt exemplu :

du-te in tara Moria - in ebraică, MōriYāh, care inseamna, tara randuita / considerata de Yahveh. In tara lui MōriYāh a poruncit Yahveh lui Avraam sa aduca de jertfa pe fiul sau Isac.

Yahveh i-a zis: "Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te in tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune." (Fac.22:2)

Solomon a inceput zidirea Casei lui Yahveh la Ierusalim, pe muntele Moria, care fusese aratat tatalui sau, David, in locul pregatit de David in aria lui Ornan, iebusitul. (2Cron.3:1)

pe un munte pe care ti-l voi spune - pe muntele Moria, in ebraică, MōriYāh, care înseamnă Muntele rânduit / considerat de Yahveh. Pe Muntele lui MōriYāh a randuit Yahveh sa construiasca Solomon casa lui Yahveh,Templul.

De asemenea gasim in numele unor profeti si imparati Evrei, o samanta de adevar, care face trimitere la Yahveh cel Atotputernic :

Ilie, in ebraica, EliYáhu, care inseamna : Yahveh al meu, Atotputernic.

Ieremia, in ebraica, YirmeYahu, care inseamna : Yahveh ma chemat.

Isaia, in ebraica, YečaYáhu, care inseamna : Yahveh, Salvatorul meu.

Obadia, in ebraica, OvadYah care inseamna : Servul lui Yahveh.

Zaharia, in ebraica, ZachariyYah, care inseamna : Yahveh si-a adus aminte.

Ezechia, in Ebraica, HizkiYah care inseamna : Yahveh ma intarit.

Slavă Cinste și Închinare sa fie adusă CELUI VEȘNIC Yahveh !!! HalleluYah !

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
fullban10
22473. Postat la 01/04/2013 09:25 - 4415z14h54m
Luați în considerare Ezechiel 36:20-24

Cînd au venit printre neamuri, ori încotro se duceau, pîngăreau Numele Meu cel sfînt, așa încît se zicea despre ei: ,Acesta este poporul lui Yahveh, ei au trebuit să iasă din țara lor.`Și am vrut să scap cinstea Numelui Meu celui sfînt, pe care -l pîngărea casa lui Israel printre neamurile la cari se dusese.`` (Ezechiel 36:20-21

Ioan Olah , te rog sa scrii in ce consta pangarirea Numelui Meu? Nu-i scriau si nu-I pronuntau Numele corect?
Nu e deajuns sa scrii un verset si sa lasi ca fiecare sa inteleaga ce vrea . Fi un adevarat Filip si scrie , cu mana ta, cum pangarea poporul Israel, Numele Lui?
Vezi Ioan Olah, ca pentru altceva din comportarea lui Israel, Yahveh ( nu stiu daca e corect, deoarece in multe feluri scrieti voi Numele Lui), a renuntat ca el, Israel, sa-I mai cinsteasca Numele si ne-a adoptat pe noi Neamurile, pana va fi implinit numarul hatarat pentru noi, apoi va fi altoit Israel din nou, dar doar cei care-L vor cu tot cu jertfa, cu tot cu cuiele din palma si rana din coasta.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban8
22492. Postat la 01/04/2013 23:58 - 4415z0h21m
Dragă și scumpe frate Ioan Olah... Slăvesc și mulțumesc lui YaHVeH și lui Melhisedec, pentru că... deși ȘTIU Cel Prea Înalt niciodată nu s-a lăsat fără copii ascultători, și deja cunosc mulți COPII ai Săi ASCULTĂTORI și călăuziți de Sus, mi-a îngăduit să mai văd unul (iacă... deja ești al trei-lea pe care îl cunosc pe Melhisedec, plus un al patru-lea, care nu mai este pe paginile acestea)!
Mare și credincios ești Neprihănitule YaHVeH - Lăudat, mărit, onorat, slăvit și binecuvântat fie Numele Tău Cel Mare si Sfânt!
Fii binecuvântat, și ochii Sus, că de acolo vine mântuirea noastră.

Lavi a scris:
Am citit cu mare grija tot ce ai scris mai sus ,batrane George.
Am inteles ca matale nu esti de acord cu pronuntia pe care am adus-o eu in discutie si la care s-a referit fratele Dani ,anume ( YAUE)...multi nu sunt de acord cu aceasta translatatie ,ea fiind tradusa din limba engleza ( o limba cu o mare circulatie mondiala).
Se pare ca,dupa aceasta limba ,sa facut translatatia in multe alte limbi de pe pamant...si am observat ca acest dublu ,,w'' nu este in Tetragramă,nu contest batrane George ,eu vreau doar sa invat asa cum invata un copil la scoala.

Da scumpă și dragă soră Lavi dar... nu m-am exprimat împotriva ta sau împotriva afirmațiilor tale cu privire la YAUE și Eylohim! Te rog să mă ierți pentru că nu m-am referit corect și deschis, dar am vrut să arăt numai FALSUL, fără să mă spovedesc printr-o aparentă laudă, că am avut ocazia să particip la această scriere dar, pentru că eu am dorit să facem o traducere cât mai FIDELĂ Sfintelor Scripturi, NUMAI și NUMAI după scrierea ebraică, ...am fost marginalizat și evitat (ocolit) - oricum, eu nu participam la o asemenea FARSĂ.
Cu ajutorul Celui Prea Înalt, dacă îmi va îngădui, poate îmi termin și eu lucrările mele dar iată că, ...tot apar elementele perturbatoare care să ne zădărnicească fiecăruia în parte (inclusiv pe calea Melhisedecului) lucrarea și eforturile spre neprihănire și sfințire prin trăirea Adevărului (toate Legile, toate sărbătorile și toate poruncile).
Cu toată sinceritatea, eu nu știu de unde sau de la cine ai această formă NESFÂNTĂ dar, problema este că eu cunosc IZVORUL și SURSA profanului YAUE la care tu te-ai referit, este vorba despre o așa zisă traducere a Biliei cu Numele sfinte, în esență... schimbarea impersonalelor FALSURI CREȘTINE de ,,Domnul, Dumnezeu, și Amin sau Amen,, cu ,,YAUE, Elohim și HalleluYa,, în loc de ,,YHVH, Atotputernicul (Salvatorul, Mântuitorul, Izbăvitorul...) și HalleluYah,,!

Iată dovada afirmațiilor mele, cu riscul de a se supăracineva pe mine dar... nu omul mă poate sfinți, ci Adevărul... dacă îl trăiesc în tot ce gândesc, spun și fac (Ioan 17.17: Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul; 19 Și Eu însumi Mă sfințesc pentru ei, ca și ei să fie sfințiți prin adevăr. 20 Și Mă rog nu numai pentru ei, ci și pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor):

Genesa-Bereșit

Capitolul 1
Vremurile străvechi de la creația lumii până la Avraam*
*Gen. 1 - Gen. 11:9
1. La început,*YAUE Eylohim a creat** cerurile și pământul.
*Ioan 1:1, 2; Evr. 1:10. **Ps. 8:3; Ps. 33:6; Ps. 89:11, 12; Ps. 102:25; Ps. 136:5; Ps. 146:6; Isa. 44:24; Ier. 10:12; Ier. 51:15; Zah. 12:1; Fap. 14:15; Fap. 17:24; Col. 1:16, 17; Evr. 11:3; Apoc. 4:11; Apoc. 10:6
Lumina
2. Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric și* Duhul lui YAUE Se mișca pe deasupra apelor.
*Ps. 33:6; Isa. 40:13, 14
3. YAUE* a zis: rSă fie** Lumină!r1; Și a fost Lumină.
*Ps. 33:9. **2Cor. 4:6
4. YAUE Eylohim a văzut că Lumina era bună; și YAUE a despărțit Lumina de întuneric.
5. YAUE a numit Lumina zi,* iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua întâi.
*Ps. 74:16; Ps. 104:20
Cerul
6. YAUE Eylohim a zis: rSă fie* o întindere între ape, și ea să despartă apele de ape.r1;
*Iov 37:18; Ps. 136:5; Ier. 10:12; Ier. 51:15
7. Și YAUE a creat întinderea, și ea a despărțit* apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra** întinderii. Și așa a fost.

Cu toate că pe mine mi se pare de plâns, pentru cine vrea să râdă, prezint Apocalipsa 22.18 și 19, fără să calific actiunea!

Apocalipsa lui Ioan r11; hazon

Capitolul 22
18. Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă* va adăuga cineva ceva la ele, YAUE îi va** adăuga urgiile scrise în cartear4; aceasta.
*Deut. 4:2; Deut. 12:32; Prov. 30:6. **Exod. 32:33; Ps. 69:28; Apoc. 3:5; Apoc. 13:8. r4;Apoc. 21:2
19. Și, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărții acestei prorocii, îi va scoate YAUE partea lui de la pomul vieții și din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.r1;
20. Cel ce adeverește aceste lucruri zice: rDa*, Eu vin curând.r1; HalleluYa**! Vinor4; Yașua Mîntuitorule!
*Apoc. 22:12. **Ioan 21:25. r4;2Tim. 4:8
21. Harul* lui YAUE, prin Yașua haMașiya să fie cu voi cu toți! HalleluYa
*Rom. 16:20, 24; 2Tes. 3:18

Cu toate că nu am scrierea ORIGINALULUI ebraic, prin Duh, Ap. 22.20 ar fi trebuit să apare cam așa: Cel ce avertizează despre aceste nelegiuiri zice: Da*, Eu vin curând. HalleluYah**! Vinor4; Mărite Yahshuah!

Scrierea se califică singură, fără a fi nevoie s-o mai calific și eu!

Astăzi, după ce am încheiat Sărbătoarea Azimilor, am auzit și postez spre meditație un lucru pe care eu l-am constatat mai de actualitate în biserica din care doar Cel Atotputernic m-a ajutat să ies pentru a nu fi lovit cu urgiile ei (Apocalipsa 18.4):

Grigore Vieru:
Românul dezmiardă și drăgălășește și pe dracul; la numit michidață, crezând că astfel îl îmbunează!
În România dracul nu este atât de negru, și nici îngerii nu sunt atât de albi pe cât par!

Eu înlocuiesc în ecuație Românul și În România, cu... Credinciosul religiei false și În Biserică.

beyond
22522. Postat la 02/04/2013 13:39 - 4414z10h40m
ELIAHU777 a scris:
eu am dorit să facem o traducere cât mai FIDELĂ Sfintelor Scripturi, NUMAI și NUMAI după scrierea ebraică

Atunci va trebui ca tu, ELIAHU, să traduci Noul Testament în ebraică, nu după ebraică.

Căci Noul Testament în original (Textus Receptus - 95% din manuscrise) este în limba greacă.

Așa că la Apocalipsa, în toate citatele tale din cap.22, nu este nici YAUE, nici YHWH, nici הוה' , nici Yahweh, nici Yahshuah, ci este doar θεος și Ιησοθς , adică Theos și Iesous.

Adică Dumnezeu și Iisus pe limba noastră neaoșă de care n-ar trebui să ne rușinăm cu atâta "patriotism".
Lavi
23583. Postat la 05/05/2013 17:16 - 4381z7h3m
Multumesc ,fratelui care m-a ajutat sa ma corectez,la acest capitol si anume la cea ce am gresit:La postarea nr. 22450. Postat la 31/03/2013 09:14 - 8h33m la TOPICUL Dumnezeu sau YHWH? ...am scris:
Creatorul are titlul Eylohim...- deși este admis și Elohim (după unii incorect). Mîntuitorul are titlul HaMașiya; (mesia) este incorect.Aceasta este scris in noua translatatie cu privire la Numele Sfant, care apare acolo unde-i este locul in Sfintele Scrieri.
Un frate a scris:
Dacă ai greșit, să fi atentă că tastatura mai dă rateuri!
Dacă ai vrut să scri Eylohim - nu este bine scumpo! םאֱלֹהִי se scrie EloHiYM = Elohiym și se citește simplu Elohim - nu Eylohim
Atenție și la HaMashiach!

Nu tastatura ,imi face probleme ci aceasta este explicatia in vederea acestor nume scrise deja in traducerea respectiva.
Dar ,cu privire la haMashiach....o sa primesc o explicatie in acest sens la topicul respectiv?
Multumesc pentru sfat.

ioan olah
23874. Postat la 26/05/2013 09:24 - 4360z14h56m
Numele adevărat al Creatorului

Să păziți tot ce v'am spus, și să nu rostiți numele altor dumnezei: numele lor să nu se audă ieșind din gura voastră. (Exod. 23:13)

Să nu vă amestecați cu neamurile acestea cari au rămas printre voi; să nu rostiți numele dumnezeilor lor, și să nu -l întrebuințați în jurămînt; să nu le slujiți, și să nu vă închinați înaintea lor. (Iosua 23:7)

Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe cari Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvîntul Tău. Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu, vine dela Tine. Căci le-am dat cuvintele, pe cari Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, și au cunoscut cu adevărat că dela Tine am ieșit, și au crezut că Tu M'ai trimes.

Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu; pentrucă sînt ai Tăi: - tot ce este al Meu, este al Tău, și ce este al Tău, este al Meu, -și Eu sînt proslăvit în ei. Eu nu mai sînt în lume, dar ei sînt în lume, și Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzește, în Numele Tău, pe aceia pe cari Mi i-ai dat, pentruca ei să fie una, cum sîntem și noi.

Cînd eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău. Eu am păzit pe aceia, pe cari Mi i-ai dat; și niciunul din ei n'a perit, afară de fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.Dar acum, Eu vin la Tine; și spun aceste lucruri, pe cînd sînt încă în lume, pentruca să aibă în ei bucuria Mea deplină.

Le-am dat Cuvîntul Tău; și lumea i -a urît, pentrucă ei nu sînt din lume, dupăcum Eu nu sînt din lume. Nu Te rog să -i iei din lume, ci să -i păzești de cel rău. Ei nu sînt din lume, dupăcum nici Eu nu sînt din lume. Sfințește -i prin adevărul Tău: Cuvîntul Tău este adevărul.

Cum M'ai trimes Tu pe Mine în lume, așa i-am trimes și Eu pe ei în lume. Și Eu însumi Mă sfințesc pentru ei, ca și ei să fie sfințiți prin adevăr.Și mă rog nu numai pentru ei, ci și pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvîntul lor.

Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine; ca, și ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M'ai trimes.Eu le-am dat slava, pe care Mi-ai dat -o Tu, pentruca ei să fie una, cum și noi sîntem una, -

Eu în ei, și Tu în Mine; -pentruca ei să fie în chip desăvîrșit una, ca să cunoască lumea că Tu M'ai trimes, și că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine.Tată, vreau ca acolo unde sînt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia, pe cari Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă, pe care Mi-ai dat -o Tu; fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.

Neprihănitule Tată, lumea nu Te -a cunoscut; dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut că Tu M'ai trimes. Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li -L voi mai face cunoscut, pentruca dragostea cu care M'ai iubit Tu, să fie în ei, și Eu să fiu în ei.`` ( Ioan 17:6-26)

Căci așa vorbește Yahveh Elohim: ,Odinioară poporul Meu s'a pogorît să locuiască pentru o vreme în Egipt; apoi Asirianul l -a asuprit fără temei.Și acum, ce am să fac aici-zice Yahveh-cînd poporul Meu a fost luat pe nimic?`` ,,Asupritorii lui strigă de bucurie-zice Yahveh-și cît e ziulica de mare este batjocorit Numele Meu. De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști, în ziua aceea, că Eu vorbesc și zic: ,Iată-Mă!` (Isaía 52:4-6)

Dacă cineva care a căzut într-o groapă si strigă, "Hei, omule, poți să mă ajuți? Fără îndoială că-l ajuta, chiar dacă nu a folosit numele lui. Dar dupa ce la ajutat si la scos din groapa, și ambi vor deveni prieteni, si asi vor cunoaste numele, dar daca cel ajutat se ține incapatanat si tot al cheama " Hei omule "? pare ciudat și un pic iritant, nu? Tot asa, este tratat Creatorul nostru, odata ce el ne-a salvat si ne-a facut cunoscut Numele sau.
(...)
Cine s'a suit la ceruri, și cine s'a pogorît din ele? Cine a adunat vîntul în pumnii lui? Cine a strîns apele în haina lui? Cine a hotărît toate marginile pămîntului? Cum se numește el, și cum cheamă pe fiul său? Știi tu lucrul acesta? - (Provérbe 30:4)

,,Fiindcă Mă iubește-zice Yahveh-deaceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu.Cînd Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strîmtorare, îl voi izbăvi și -l voi proslăvi. (Ps. 91:14-15)

Biblia Crestina spune: Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; si slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor. (Isa.42:8)

Se pune intrebarea, Domnul este un Nume ? Acesta e numele Creatorului ? " Nu Nu "
"Domnul" și "Dumnezeu" sunt substitute, folosite si in ebraica paganizata la titluri ca Adon sau Adonai.

Cel puțin aceasta este ca si cum ai spune "șef" sau "dragoste". Acest lucru poate fi privit ca suficient in a fi respectat în anumite situații, dar nu este Scriptural pentru orice utilizare a unor astfel de titluri la Numele Creatorului, odata ce a fost dezvaluit poporului sau .

Cele zece porunci sunt pur și simplu numite în ebraică "Cele zece declarații". Prima este, "Eu sunt Yahveh, Elohim al tău." Primul lucru pe care El a făcut-o pentru poporul Său despre Sine a fost propriul său nume. De ce? Pentru că dezvăluie multe despre ce este El, care este "Numele Adevarat" unic in reputația lui.

Creatorul vrea ca numele lui sa fie amintit, atunci de ce au înlocuit numele lui cu titlurile traduse in Scripturi ? A treia poruncă spune: Să nu iei un nume deșert drept Numele Celui Atotputernic al tău; căci Yahveh nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui. ( Ex. 20:7)

Cei care pretind a fi poporul lui și totuși, practic, neagă să pronunte Numele sau și continua să se bazeze pe alte titluri de Nume Pagane, până când vom continua amestecarea adevărului in închinare cu păgânismul ?

Vedem dovezi de utilizare de zi cu zi (dar cu respect) în Israelul antic când Boaz salută secerătorii lui, "atunci când a venit la ei : Și iată că Boaz a venit din Betleem, și a zis secerătorilor: ,,Yahveh să fie cu voi!`` Ei i-au răspuns: ,,Yahveh să te binecuvinteze!`` (Rut 2:04)..

Să nu jurați strîmb pe Numele Meu, căci ai necinsti astfel Numele Atotputernicului tău. Eu sînt Yahveh. ( Leviticul 19:12)

Eu sînt Yahveh, acesta este Numele Meu; și slava Mea n'o voi da altuia, nici cinstea mea idolilor.`` (Isaía 42:8)

Idolii(Zeii) nu au nici o putere, cum poate slava Creatorului sa mearga la acesti idoli(Zei) ? cum putem da credit la alte divinități (Domnul-Zeu)? ceea ce se practica în prezent, daca chiar am făcut acest lucru fără să ne dam seama, sa încercăm sa ne intoarcem la ce spune Cuvantul si la Originile Scripturii(Tanach).

(...)
Cuvântul ebraic ("Elohim" precum și "Eloah"smiley a fost tradus în greceste Theos - Zeul grec similar, Deus, DIUS și DiVuS în latină.

În acest Dieus sau grecescul Theos - Zeus, Ziu, teutonic, Jovis Diovis Roman sau echivalentul roman al lui Zeus (Jupiter-format Dies-piter), cei mai mulți lingviști au urmărit aceste cuvinte, care înseamnă ceva "luminos", și la fel si in Hindu(Indian) Djeus, înseamnă, de asemenea," strălucitor ".

Cu toate rădăcinile sale, acest "Stralucitor " este ușor de înțeles in afinitatea popoarelor păgâne care se închina la soare, cer luminos, divinitate celestă, zeitatea care aduce lumina zilei. Aceste rădăcini sunt încă în cuvintele "divin", "zeitate". Și "Dumnezeu"- derivă din luminozitate, divinitate, cer, sau zeul soarelui. Astfel dar cum putem asocia dragostea noastră fata de Creator, pentru aceste titluri ?

El nu acceptă ca sa imităm, sa ne închinam la aceste practici păgâne (Lev. 20:23; Deut 12:1-6), unde menționează clar ca, numele de zeități păgâne sunt o urâciune pentru El (Ex.23: 13; Ios. 23:7). Să nu trăiți după obiceiurile neamurilor, pe cari le voi izgoni dinaintea voastră; căci ele au făcut toate aceste lucruri, și Mi-este scîrbă de ele. ( Lev 20:23).

Iată legile și poruncile pe cari să le păziți și să le împliniți, cît veți trăi, în țara pe care v'o dă în stăpînire Yahveh, Elohim al părinților voștri. Să nimiciți toate locurile în cari slujesc dumnezeilor lor neamurile pe cari le veți izgoni, fie pe munți înalți, fie pe dealuri, și subt orice copac verde.

Să le surpați altarele, să le sfărîmați stîlpii idolești, să le ardeți în foc copacii închinați idolilor lor, să dărîmați chipurile cioplite ale dumnezeilor lor, și să faceți să le piară numele din locurile acelea. Voi să nu faceți așa față de Yahveh, Elohim al vostru! Ci să -L căutați la locașul Lui, și să mergeți la locul pe care -l va alege Yahveh Atotputernicul vostru, din toate semințiile voastre, ca să-Și așeze acolo Numele Lui. (Deuteronomul 12:1-5)

Dacă era necesar să fie "exprimate" sau "dezvăluite"Numele, atunci de ce au fost ascunse? Liderii religioși din vremea lui Yashua au interzis ca cineva să rostească numele lui Yahveh. Yashua nu a fost de acord cu această practică, care si-a avut rădăcinile din babilon. Am vazut chiar de la inceputul postarii ca Yashua a lasat un mesaj clar in rugaciunea sa din ( Ioan 17:6-26): Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe cari Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvîntul Tău. Acum au cunoscut că tot ce Mi-ai dat Tu, vine dela Tine. Căci le-am dat cuvintele, pe cari Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit, și au cunoscut cu adevărat că dela Tine am ieșit, și au crezut că Tu M'ai trimes.

În toată țara, zice Yahveh, două treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealaltă treime va rămînea. Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc, și o voi curăți cum se curățește argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei vor chema Numele Meu, și îi voi asculta; Eu voi zice: ...Acesta este poporul Meu!... Și ei vor zice: ...Yahveh este (Atotputernicul meu) Elohim al meu!... (Zah. 13:8-9)

Macabeii au repus utilizarea numelui. A devenit utilizat pe scară largă, incat oamenii l-au scris în tot felul de documente de afaceri, care uneori au ajuns în coșul de gunoi, aceasta cauză a condus la o extrema opusă și a fost din nou complet interzis, r03;r03;cu excepția pentru marele preot în Ziua Ispășirii.

Talmudul (comentariu evreiesc pe Scriptură), spune că liderii rabinici au declarat că trebuie să facă tot posibilul pentru a ascunde adevărata pronunție a numelui. Textul masoretic a secolului al optulea a adăugat un sistem de puncte în consoanele ebraice la Scripturile originale, de a face pronunția mai usoara, pentru oameni care nu mai vorbeau ebarica de zi cu zi .In cazul Sfantului Nume, vocalele au fost adaugate în mod deliberat incorecte, astfel încât nimeni sa nu poata pronunța corect Numele Creatorului.

Dacă am fi uitat Numele Atotputernicului nostru, și ne-am fi întins mînile spre un dumnezeu străin, n'ar ști Yahveh lucrul acesta, El, care cunoaște tainele inimii? ( Ps 44:20-21)

Singura modalitate de a rezolva această situație este de a practica acest lucru: Unii se bizuiesc pe carăle lor, alții pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele lui Yahveh, Atotputernicul nostru. Ei se îndoaie și cad; dar noi ne ridicăm și rămînem în picioare. (Ps 20:7,8)

,,Am auzit ce spun proorocii, cari proorocesc minciuni în Numele Meu, zicînd: ,Am avut un vis! Am visat un vis!` Pînă cînd vor prooroci aceștia să proorocescă minciuni, să proorocească înșelătoriile inimii lor? Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe cari le istorisește fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinții lor Numele din pricina lui Baal? ( Ieremia 23:25-27)

Evreii ortodocși spun că unul dintre motivele principale, pentru care numele Creatorului a fost ascuns, este exilul lui Israel, dupa cum vedem in aceste doua exemple : Yahveh a zis lui Moise: ,,Iată, tu vei adormi împreună cu părinții tăi. Și poporul acesta se va scula și va curvi după dumnezeii străini ai țării în care intră. Pe Mine Mă va părăsi, și va călca legămîntul Meu, pe care l-am încheiat cu el.

În ziua aceea, Mă voi aprinde de mînie împotriva lui. Îi voi părăsi, și-Mi voi ascunde Fața de ei. El va fi prăpădit, și -l vor ajunge o mulțime de rele și necazuri; și atunci va zice: ,Oare nu m'au ajuns aceste rele din pricină că Yahveh al meu nu este în mijlocul meu?`Și Eu Îmi voi ascunde Fața în ziua aceea, din pricina tot răului pe care -l va face, întorcîndu-se spre alți dumnezei. ( Deuteronom 31:16-18)

,,De aceea, așa vorbește Yahveh, Elohim : ,Acum voi aduce înapoi pe prinșii de război ai lui Iacov, voi avea milă de toată casa lui Israel, și voi fi gelos de Numele Meu cel sfînt.

Atunci își vor uita ocara, și toate fărădelegile pe cari le-au săvîrșit împotriva Mea, cînd locuiau liniștiți în țara lor, și cînd nu -i turbura nimeni. Cînd îi voi aduce înapoi dintre popoare, și îi voi strînge din țara vrăjmașilor lor, voi fi sfințit de ei înaintea multor neamuri.

Și vor ști că Eu sînt Yahveh, Atotputernicul lor, care -i lăsasem să fie luați prinși de război între neamuri, și care -i strîng iarăș în țara lor; nu voi mai lăsa pe nici unul din ei acolo și nu le voi mai acunde Fața Mea, căci voi turna Duhul Meu pentru casa lui Israel, zice Yahveh Elohim.`` (Ezechiel 39:25-29)

Atunci când răscumpărarea celor două case ale lui Israel a inceput, si revin acasă, si numele sacre au inceput sa fie pronunțate si scrise de Evreii care cred in Mesia(Mashiach) ca Mantuitor. Deci, avem motive pozitive de a folosi numele reale, avind in vedere ca exilul nostru în curând se va încheia. Scriptura sprijină pe deplin acest lucru.

Odata cu Renasterea Statului Israel in 1948, in 1947, pare a fi o coincidenta, s-au descoperit si sulurile de la Marea Moarta, si cele din Pesterile din Qumram, unde sunt indicii clare ca atat Noul Testament(lEGAMANTUL REINOIT) cat si Vechiul au fost scrise de Evrei in Aramaica si Hebraica, dupa care au fost copiate de Greci si transcrise dupa bunul plac al Crestinismului inventat de Constantin .

În ziua aceea, zice Yahveh, Îmi vei zice: ,Bărbatul meu!` și nu-Mi vei mai zice: ,Stăpînul meu!`Voi scoate din gura ei numele Baalilor, ca să nu mai fie pomeniți pe nume. (Osea 2:16-17)

De aceea iată că le arăt, de data aceasta, și -i fac să știe puterea și tăria Mea; și vor cunoaște că Numele Meu este Yahveh.`` ( Ieremia 16:21)

Căci cînd vor vedea ei, cînd vor vedea copiii lor, în mijlocul lor, lucrarea mînilor Mele, Îmi vor sfinți Numele; vor sfinți pe Sfîntul lui Iacov, și se vor teme de Atotputernicul lui Israel. (Isaia 29:23)

Numele Creatorului nu poate fi "Iehova"deorece în ebraică începe cu "Y" (YUD*HEI*VAV*HEI )
Astfel, numele ebraic al lui Mashiach (Mesia) nu poate fi "Isus" sau Hristos , deorece nimeni nu are voie sa talmaceasca numele cuiva, dupa cum vedem in aceste doua versete, unde Grecii l-au paganizat pe Mantuitor in ai talmacii numele.

El, cel dintai, a gasit pe fratele sau Simon si i-a zis: "Noi am gasit pe Mesia" (care talmacit inseamna Hristos). (Ioan.1:41)

"Stiu", I-a zis femeia, "ca are sa vina Mesia (caruia I se zice Hristos); cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile." (Ioan.4:25)

Yahveh a trecut cu vederea nestiinta noastră referitoare la numele sau și a răspuns la nevoile noastre chiar și atunci când i-am folosit numele greșit. Dar, odată ce știm si cunoastem Numele sau, avind in vedere ca stim ca el a fost Paganizat, trebuie să ne corectam imediat și sa lăsam greșelile trecutului în urmă.

Yahveh nu ține seama de vremurile de neștiință, și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască; pentrucă a rînduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L -a rînduit pentru aceasta și despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L -a înviat din morți...`` ( Faptele Apostolilor 17:30,31)

alin
23876. Postat la 26/05/2013 12:21 - 4360z11h58m
Ioan Olah a scris: Yahveh a trecut cu vederea nestiinta noastră referitoare la numele sau și a răspuns la nevoile noastre chiar și atunci când i-am folosit numele greșit. Dar, odată ce știm si cunoastem Numele sau, avind in vedere ca stim ca el a fost Paganizat, trebuie să ne corectam imediat și sa lăsam greșelile trecutului în urmă.

Crezi ca sti numele adevarat? Pana va veni o alta invatatura ca nui bun nici asta, ca trebuie alcumva, si nah sarim inca odata in apa, facem alt botez, in alt nume, cu alta pronuntare si asa cat timp traim, fara sa ne dam seama ca numele lui dor El il stie...

Dumnezeu nul intereseaza gramatica, il intereseaza trairea, si faptele fiecaruia, iar cine rosteste numele lui , sa se departeze de faradelege!

El, cel dintai, a gasit pe fratele sau Simon si i-a zis: "Noi am gasit pe Mesia" (care talmacit inseamna Hristos). (Ioan.1:41)

Eu lam gasit pe Mesia, si cu acest Isus vreau sa raman intodeuna pana la sfarsitul vietii, iam marturisit credinta intrun Singur botez in fata martorilor si alceva numi trebuie mai mult decat sa ma feresc de faradelege si fapte vrednice de pocainta sa se vada in viata mea.

In gura noastra si in inima noastra nu trebuie sa fie alt Dumnezeu decat cel Viu si Adevarat.

Numai pace!
Pagina 14 din 18 << < 11 12 13 14 15 16 17 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164657 vizite unice Powered by PHP-Fusion