Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 14 din 17 << < 11 12 13 14 15 16 17 >
Deconectat RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24292. Postat la 07/08/2013 14:55 - 4287z9h11m
Daca, fiecare din noi, ar lua din Noul Testament, doar cuvintele spuse de Iisus, ar intelege ca lucrarea pentru care a venit pe pamant este de-a ne ierta: prin rugaciunea Tatal nostru, prin vorbele spuse tanarului bogat, prin fericirile spuse de pe munte, prin toate pildele, El spune un singur lucru : iubiti-Ma.
Nimanui nu a cerut sa-I pronunte Numele corect.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lica
24293. Postat la 07/08/2013 21:30 - 4287z2h35m
Lavi nu stau bine cu timpul dar scriu repede:

Am inteles deci ca tu consideri ca numele aduce mantuire si nu persoana. Ori nu ai vrut sa raspunzi la subiect.

Apoi pe mine nu ma cheama Lica....ma cheama Vasile. Dar ma sezizez si la numele Lica pentru ca asa mi se spune de multi dintre cei apropiati. La servici de ex sunt Vasile. Dar sunt tot eu.

Ideea de cunoastrere prin asociere cu numele esre deplasta...inteleg ca incerci sa sustii un punct de vedere dar nu poti sa sustii ca daca nu ii spui lui Isus pe numele ebraic inca nu l-ai cunoscut. Hai sa revenim cu picioarele pe pamant!

Acum dupa explicatia de la intrebarea 3 m-ai speriat si mai tare...pentru ca aplici lucrurilor sfinte formule..magice. Deci crezi ca apostolii foloseau numele lui Isus ca pe o formula magica? Pentru ca asta sustii! smiley

Scuza-ma , dar tu crezi ca primii credinciosi si anume , iudeii .... chiar si-au uitat alfabetul?smiley

Sper ca glumesti smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lavi
24296. Postat la 08/08/2013 09:55 - 4286z14h10m
Deci...te cheama Vasile iar... 'Lica' deriva din VasiLica...sau ?
Daca te cheama Vasile ..ar fii trebuit sa tii se mai spuna si Vasi sau Sile...nu ?
Bine, asta inseamna ca...nu te striga cum te cheama ...dar tot tu esti...sigur ca da.....daca tu spui....
Eu stiu un lucru; ca asa cum sunt inregistrati copiii mei pe certificatul de nastere , eu ca mama,in rugaciune, ii aduc sub acele prenume(puse de mine si tatal lor)...nu porecle sau prescurtari...nu vii se pare corect?
Si pe mine ma cheama Lavinia iar 'Lavi' este inceputul prenumelui ...dar tot eu sunt , adica Lavinia.
Ti-am raspuns la intrebarea nr 2 ...nu am idee de ce nu ai inteles ?
Frate Vasile, Numele Lui Mashiah (unsul), adica, Yahshuah nu poate fii folosit ca pe o 'formula magica',ucenicii lui au chemat Numele Sfant in care crezu-se ,cu atat mai mult, sa sustin asa ceva...ca fiind o formula magica- Numele Lui nu poate fii asociat cu o formula magica!
'Magia' ... de orice culoare ar fii ea;alba,verde,violeta...etc...a facut si face parte din ocultism ,facandu-i pe oameni sa creada ca ei au 'puteri'...dar de fapt,ei nu au nimic...li se pare ca au ceva...
Satan ii face pe oameni sa creada ca de fapt ei au 'puteri'-'puteri' mincinoase mai cu seama.
Eu am cautat sa scot altceva in evinenta...problema este ca s-a interpretat gresit.
In priviinta versetului care scoate in evidenta aceasta:Apocalipsa 19:12 Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărătești, și purta un nume scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur.
In versetul 13 scrie ca era imbracat intr-o haina inmuiata in sange .
Numele Lui este :Cuvantul Lui YaHVeH.
Daca este vre-un om ..aici pe portal si are cunostiinta despre aceasta tema sa intervina...nu sa stea si sa citeasca doar.
Lica a scris:Sper ca glumesti.
Nu glumesc.... ai ca tema ,Gen 19 versetul 14.
Cine nu primeste Numele adevarat al Mantuitorului, este ca si cand ar citii o carte ,al carei autor este anonim.
In cazul acesta, Scriptura, este o scriere inspirata care are un Autor Mare si al Sau Nume este Inaltat pe tot pamantul!

Lucia
24297. Postat la 08/08/2013 12:13 - 4286z11h53m
Draga mea, cu siguranta daca o luam de la capat vom intelege ceva.
Primului om i s-a pus numele Adam-Om.
Dupa cum vezi doua cuvinte diverse dar cu acelasi inteles.
Acum spune tu, nu este aceiasi persoana?
Voi aduce in discutie acum doua nume a Mantuitorului, si spune-mi tu, care este fals, si care este adevarat?
YAHSUHA sau EMANUEL?
As vrea sa privim prin ochii lui Dumnezeu, nu prin ochii nostrii.
Isus a venit in TRUP printr-o fecioara, insa sa nu uitam, ca vine de sus de la Dumnezeu-Tatal.
El nu are nevoie de certificat de nastere, nici de act de identitate, ci azi este vestit si cunoscut prin Duhul Sfant, El este INCEPUTUL sI SFARSITUL lucrurilor.
Noi putem sa ne numim nimic in fata Lui, o nulitate cu acte in regula, pentru ca identitatea noastra se face cunoscuta in Isus Hristos-Mantuitorul lumii.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
24298. Postat la 08/08/2013 13:06 - 4286z11h0m
Șalom - Pace.

Mărturisesc,,, că eu ce scriu, cred, iar ce cred trăiesc și fiecare ce face, face pe sufletul lui, am zis și mai zic; respect părerea fiecăruia, dacă presară și puțin bun simț, dar să trecem la lucruri mai serioase.

Lică zice mai sus: Pana si titlul acestui subiect mi se pare aberant deoarece de fapt este vorba deuna si aceiasi persoana. Cei care insista pe denumirea in ebraica tind sa uite acest lucru (nu stiu de ce aceasta vine la pachet)...

NU! Nu este aberant, ci cu acest subiect se împlinește ceva Biblic, și anume:
Daniel 5: 25. Iată însă scrierea care a fost scrisă: "Numărat, numărat, cântărit, și împărțit!"

Acum dacă și voi ați da pe ochi cu puțină apă rece, veți vedea că s-au format două grupuri, din cei ce scriu și comentează, unii cu respect, alții cu multă răutate.
Un grup: Pentru care Numele Sfinte sunt sacre și le iubesc cu scumpătate!
Alt grup: Pentru care aceste nume sunt evreiești și le urăsc de moarte!

Comentariu mai târziu dacă va fi cazul.
Cu respect; Moșul Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
24299. Postat la 08/08/2013 13:27 - 4286z10h39m
Nimeni nu a spus ca Numele scrise in evreieste, nu sunt adevarate, nicidecum, ci grav este faptul ca cei care cheama numele in ebraica(unii) isi inchipuie ca Dumnezeu nu poate raspunde si la Numele: Tata, Domn, Mantuitor, Emanuel, Isus...
Eu il consider pe Dumnezeu CAPABIL sa inteleaga orice limba...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lica
24300. Postat la 08/08/2013 14:47 - 4286z9h19m
Frate Nica dvs. stiti ca numele in limba ebraica nu imi sunt totusi atat de straine si contact intre mine si comunitatea mesianica (nu din tara) au existat inca de acum 4-5 ani cand am si studiat impreuna cu ei pe un site de yeshiva online...Acolo am invatat atat despre nume cat si despre alte lucruri caracteristice lor.

Lavinia spune ca a folosi numele "Isus" este complet gresit. Eu spun ca fie ca folosesc Yeshua fie ca Isus este corect. Aceasta este neintelegerea. Cand il laud pe Isus primeste Yeshua lauda sau nu, pentru ca nu raspunde la numele Isus? Despre asta vorbim. Eu nu pot fi deacord cu asa ceva si imi sustineam punctul de vedere prin argumente.

In nici un caz nu urasc numele ebraic al lui Isus! Recunosc numele pe care l-a purtat si nu il contest dar trebuie sa fim realisti...Si pentru ca imi susutin punctul de vedere si cataloghez unele argumente ca fiind absurde (pentru ca asa mi se par) nu inseamna ca o fac din rea vointa!

Asa cum s-a mai intamplat la alte subiecte asemanatoare de la un timp doar suparam pe cei care ne urmaresc. Consider ca eu am spus destul de aceea as vrea sa ma retrag putin cate putin din discutia asta deoarece doar doboara pe cei care ne urmaresc.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
24301. Postat la 08/08/2013 18:57 - 4286z5h9m
Frate Lica , ma retrag si eu deoarece deja am fost judecati, catalogati si pusi la indice:

Acum dacă și voi ați da pe ochi cu puțină apă rece, veți vedea că s-au format două grupuri, din cei ce scriu și comentează, unii cu respect, alții cu multă răutate.
Un grup: Pentru care Numele Sfinte sunt sacre și le iubesc cu scumpătate!
Alt grup: Pentru care aceste nume sunt evreiești și le urăsc de moarte.

Deci, interventiile, oricat de cu bun simt sunt scrise, provoaca varsarea bilei.
Unde-o fi multa rautate si ura de moarte in ce s-a scris?
In fata lui Dumnezeu va rog respectuos, frate Nica, scrieti vina. Unde e rautatea si ura de moarte, in ce a scris Lucia, in ce a scris Lica, in ce am scris eu?
Va doare cand sunteti jicnit cu vorbe ?

Lavi scrie: Cine nu primeste Numele adevarat al Mantuitorului, este ca si cand ar citii o carte ,al carei autor este anonim.

Tu , in scrierile tale, folosesti si insisti sa-L scrii chiar in scrierea ebraica, un singur Nume al Domnului Iisus. Tu stii cate Nume poarta Domnul nostru Iisus Hristos? Daca ai facut din scrierea sau pronuntarea Numelui, roada a Duhului Sfant, foloseste toate Numele Lui pentru a nu fi pusa in situatia de a citi o carte al carui autor este anonim.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
24308. Postat la 10/08/2013 10:33 - 4284z13h33m
Fratilor se pare că acest subiect v-a trebui inchis definitiv,deoarece acest subiect aduce multă durere în comunitatea noastră, se pare că nu avem înțelepciune de a discuta ca niște credincioși adevărați, acest subiect a fost deschis cu scopul de a lămuri dacă Isus este Yahushua și atăt, dar se pare că unii au dus această discuție intr-o zonă prea periculoasă, a pus pe mulți utilizatori să se retragă, s-a adus în discuție că există multă răutate cu privire la numele sfinte, sincer nu am văzut să existe dovezi în sensul acesta, ce am observat că unii utilizatori au forțat să impună cu forța să se pronunțe numele sfinte, deși nu au dovezi biblice în sensul acesta, toate dovezile sunt nefondate și fără acoperire biblică.

Cercetănd scriptura nu am văzut ca Mântuitorul să forțeze lucrurile în acest sens, am observat că El spune că este:Eu sunt Calea și Adevărul;
Eu sunt Alfa și Omega;Eu sunt Lumina; Eu sunt Păstotorul; Eu sunt cel ce sunt; Eu sunt Ușa etc: deci nu spune eu sunt Isus sau Yashua, fraților nimeni nu contestă numele sfinte, este o impresie a celor indoctrinați de acest lucru, toți slujim aceluiași Dumnezeu și toți avem același scop de a ne mântui sufletul, dar a impune cuiva cum să pronunțe numele sfinte este teorie dictatorială, dar ce este mai grav că acest subiect duce l-a dezbinări și acest lucru nu este de la Domnul.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Isus este Yahushus sau...........
vflc
24309. Postat la 10/08/2013 14:55 - 4284z9h10m
Apreciez raspunsul D-nei LUCIA de la postarea 24281 ca cel mai corect si adevàrat ràspuns. Domnul sà và binecuvànteze ànpreunà cu toatà familia D-voastrà.

Noi Romànii avem o limba frumoasa si o Tara frumoasa dar opsrerv
ca pe saitul acesta cei mai multi folosesc cuvinte numai In ebraica
s-au nume si Expresii ( limbaj) evreiesc nu stiu cui folosesc s-au In
ce mod Zidesc pe cineva.......parerea mea. Ceia ce miar face placere ar fi sa citesc o postare a unui OM INTORS la DUMNEZEU
datorita acestor postari In tot felul de limbi si cuvinte Intortochiate.
As dori sa vad o persoana s-au mai multe care sau Intors la DUMNEZEU DATORITA POSTARILOR de pe acest Sait aceasta miar face mare placere.

Și nu putem asculta mai mult de oameni decât de Dumnezeu!
Lavi
24312. Postat la 10/08/2013 18:23 - 4284z5h42m
Oameni buni,ma vad in postura de a mai scrie cateva randuri,desii,cu tristete si cu amar, observ ca dintr-un studiu biblic cu privire la numele Mantuitorului s-a ajuns la concluzia ca... acest subiect, v-a trebui inchis definitiv....e dureros (nu mai am cuvinte...).
Nu am nimic impotriva, inchideti-l, daca asa este mai bine pentru toata lumea.
Imi amintesc ce scrie in Faptele apostolilor 4:17.
Pentru Dani.
Frate Dani,de sase ori ai scos in evidenta identitatea lui Yahshuah si am sa-ti dau o tema de casa (daca vrei bineinteles):Cand Yahshuah a intrebat pe aprozii care venise cu Iuda ca sa-l prinda ,El i-a intrebat :Pe cine cautati?
Acei oameni cum i-au raspuns?
Acolo a fost un dialog intre ei...sa ne amintim putin.
Iar cand au primit raspunsul din gura lui Yahshuah de ce s-au dat inapoi si au cazut jos la pamant?
Ce reprezinta acest Eu Sunt?
Nu cumva, identitatea Numelu(a stiut ca El era Cel vizat) care confirma ca El :A fost ,Este si Va fii Acelasi?
Multumesc frumos, dar si mai mult as multumii, daca mai primesc si eu cateva raspunsuri inainte de inchiderea definitiva a subiectului.
............
Lucica: a scris :
Draga mea, cu siguranta daca o luam de la capat vom intelege ceva.
Primului om i s-a pus numele Adam-Om.

Dar celui de-al doilea Om i-a fost dat numele mai presus de orice nume ,prin inger...care-l identifica ca Salvator!
............
Pentru Vasile zis si Lica.
Frate Vasile, mai am o intrebare pentru tine.
Cum te simti mai bine cand tii se spune:' Lica' sau Vasile?
Peste cine se cere binecuvantarea in cele din urma?
Peste Lica sau peste Vasile?
Eu credeam ca tu esti Lica si poate de multe ori spuneam: Binecuvantat fie Lica!
Si cred ca nu doar eu...parintii tai,fratii tai, adunarea,comunitatea,cunostintele.
Dar,de cand am aflat de la tine ca te cheama de fapt Vasile am cazut pe ganduri.
Cine este Lica ?
Sper ca voi primii raspunsul tau.
Fii binecuvantatat frate Vasile, cu multa putere,intelepciune si Sfantul Lui Israel sa te aibe in paza S-a si daca cumva te-am intristat prin intrebarile mele ,iarta-ma.

Lucia
24313. Postat la 10/08/2013 19:51 - 4284z4h14m
Draga mea, as vrea sa nu te intristezi, nimeni nu neaga ca Numele lui Dumnezeu nu se scrie si se pronunta asa, dar chiar faptul acesta este discutat intre lingvistii evrei.
De fapt, si tu ne explici foarte bine in romaneste, EU SUNT CEL CE SUNT!
In evreieste acest grup de cuvinte sta exprimat in cuvintele: Iehova sau Yahweh, dupa cum vezi, arata o realitate statica, in sensul ca depinde din ce punct de vedere il vedem prin ochii nostrii de carne(aici, El este totul in toate), de fapt orice cuvant sau cuvinte am folosi, ele nu pot exprima infinita dimensiune a lui Dumnezeu in actiuni, posibilitati, putere...
Acest grup de cuvinte, care nu este un nume propriu zis, este bine de stiut ca si-a pierdut forma si pronuntarea corecta in timp, fiind notat in textul vechi prin consoanele HH si semivocalele YW, ceea ce a determinat sa se opreasca de la folosirea acestei peri-fraze.Lingvistii evrei INCLINA spre forma Yahweh, totusi pentru mine a inclina, nu inseamna a fi sigur ca asa se scrie si se pronunta cu adevarat, nu?
Draga mea, iti dau un sfat de mama, care te iubeste din toata inima, nu te grabi sa scrii, pana nu cercetezi cu deamanuntul toate "materialele"care iti vor da posibilitatea sa intelegi cu adevarat, adevarul-adevarat.
Du-te la un evreu mesianic si intreba-l, cine este Isus?
Daca ei recunosc ca este aceiasi persoana cu Yahushua, nu inteleg, ce te tine pe tine, sa nu-I pronunti numele in romaneste?
El care a botezat cu Duhul Sfant prin darul vorbirii in limbi, nu numai ca intelege romaneste, dar intelege orice limba de sus...
Incearca sa privesti prin ochii Domnului, si sa vezi cum vede El!
Mintea Lui nu este limitata ca a noastra...
................
Urmatorul verset de la referinta din Fapte, dezvaluie Numele.

Nica Schirod
24314. Postat la 10/08/2013 20:42 - 4284z3h24m
:Șalom - Pace.

Dani a scris: toți slujim aceluiași Dumnezeu și toți avem același scop de a ne mântui sufletul, dar a impune cuiva cum să pronunțe numele sfinte este teorie dictatorială, dar ce este mai grav că acest subiect duce l-a dezbinări și acest lucru nu este de la Domnul.

Nu cumva cei ce se plâng, .... forțează nota și impun???

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
24316. Postat la 10/08/2013 21:35 - 4284z2h31m
Dragii mei, chemati Numele Domnului asa cum CREDETI, si PACEA Lui sa ne insoteasca...Dumnezeu este DRAGOSTE!

Nica Schirod
24317. Postat la 10/08/2013 21:40 - 4284z2h26m
Scumpa moșului, acum ai zis sfătui-tă de Duhul Sfânt, dacă așa s-ar pune lucrurile din inimă, cu toleranță și dragoste, sigur și acest subiect al lucra mântuire.

Dani
24335. Postat la 11/08/2013 19:45 - 4283z4h20m
Nica Schirod;
Nu cumva cei ce se plâng,... forțează notă și impun???

Frate Nica postările sunt dovada că nu sunt ei, cei ce impun, toți am spus că nu negăm numele sfinte, dar se pare că nu am fost înțeleși, pentru noi Isus este Yashua, deci noi nu avem probleme în privința aceasta, dar să vi să spui că Isus are numele unor animale mie îmi este frică să scot așa ceva din gură, este o batjocură la adresa lui Yashua(Isus), toate dovezile sunt irelevante si lipsite de dovezi biblice, iar cine își asumă această responsabilitate de a batjocori pe Fiul lui Dumnezeu e treaba lui.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Nica Schirod
24336. Postat la 11/08/2013 20:01 - 4283z4h5m
Șalom - Pace multă.

Dănuț scumpul moșului, eu nici odată nu am zis și nu voi zice așa ceva.

Eu atâta am zis; Numele Lui Isus este YAHSUAH (Yeșua Ha Mașia.)

Dani
24337. Postat la 11/08/2013 20:29 - 4283z3h37m
Frate Nică dacă este așa cum spuneți nu mai am nimic de comentat.

Nica Schirod
24338. Postat la 11/08/2013 21:06 - 4283z3h0m
Foarte sigur este așa!!!
Vezi că se poate discuta și altfel?
Trebuie numai decât să iasă scântei?
Mă mir că ești dintr-odată așa de maleabil.
Așa că: Yahsuah Ha Mashiah să te binecuvinteze și să ocrotească tot ce îți aparține!

Lucia
24339. Postat la 12/08/2013 11:01 - 4282z13h4m
Frate Nica, prin afirmatia dvs. de la postarea cu numarul 24336, dovedeste ca acceptati si NUMELE ISUS, ce v-a facut sa va schimbati parerea?
Pentru ca eu, daca v-am dat un NUME-BUNICUTULE, il acceptati pentru ca in el eu imi exprim dragostea si respectul fata de dvs.dar sunteti aceiasi persoana, Nica Schirod, nu?

Pagina 14 din 17 << < 11 12 13 14 15 16 17 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164577 vizite unice Powered by PHP-Fusion