Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 15 din 18 << < 12 13 14 15 16 17 18 >
Deconectat RE: Dumnezeu sau YHWH?
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23889. Postat la 26/05/2013 20:52 - 4360z3h55m
Alin a scris :
Crezi ca sti numele adevarat?

poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)

Ca să se știe, dela răsăritul soarelui pînă la apusul soarelui, că afară de Mine nu este Elohim(Atotputernic): Eu sînt Yahveh, și nu este altul. Isaia 45:6

Creatorul este Sursa și Autorul vieții

Aici gasim Numele Creatorului :

HalleluYah ! Slavă Cinste și Închinare sa fie adusă CELUI VEȘNIC Yahveh !!!

Un alt exemplu al gasim in Matei 27:46,47

Yahshua a strigat cu glas tare: ,,Eli, Eli, Lama Sabactani?

Original Hebraic : Ël`YâH, Ël`YâH Le`mâh Shabâ`Kthani!

Unii din ceice stăteau acolo, cînd au auzit aceste vorbe, au zis: ,,Strigă pe Ilie!`

De ce credeau unii ca striga pe Ilie=EliYahu ? pentru ca Numele lui Ilie=EliYahu in Ebraica e asemanator in pronuntie si scris !!!

Un alt exemplu unde gasim Numele Creatorului :

Ce insemnatate are Numele lui Ilie=EliYahu ? Yahveh al meu, Elohim (Atotputernic)

Alin a scris :
In gura noastra si in inima noastra nu trebuie sa fie alt Dumnezeu decat cel Viu si Adevarat.

Să păziți tot ce v'am spus, și să nu rostiți numele altor dumnezei: numele lor să nu se audă ieșind din gura voastră. (Exod. 23:13)

Editat Moderator3

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
beyond
23891. Postat la 27/05/2013 10:06 - 4359z14h41m
Eu, când mă conectez pe portal, văd următorul mesaj:
SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL DUMNEZEU PRIN DOMNUL ISUS HRISTOS!

Priviți ce scrie ivan olah pe topicul "Dumnezeu sau YHVH?".
Alin i-a scris foarte corect și biblic: "In gura noastra si in inima noastra nu trebuie sa fie alt Dumnezeu decat cel Viu si Adevarat."
Dar ce a considerat ivan că e bine să scrie? Să-și bată joc.
A scris așa cu privire la Dumnezeu:
"Domnu - Zeu e viu ? Domnu - Zeu e Adevaratul Nume ?"

Stă scris:
"Cine va blestema Numele Domnului, va fi pedepsit cu moartea: toată adunarea să-l ucidă cu pietre." (Lev.24.16)

În Israel nu se ține cont de prietenii și favoritisme, și că chiar tatăl și mama își dădeau fiul netrebnic la moarte (Deut.21)?

Editat Moderator3
fullban10
23902. Postat la 27/05/2013 17:27 - 4359z7h20m
Eu, când mă conectez pe portal, văd următorul mesaj:
SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL DUMNEZEU PRIN DOMNUL ISUS HRISTOS!

Felicitări.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
24176. Postat la 20/07/2013 14:24 - 4305z10h23m
Iudaismul rabinic la fel ca si Crestinismul au înlocuit numele Creatorului.
Să n-adăugați nimic la cele ce vă poruncesc eu și să nu scădeți nimic din ele; ci să păziți Poruncile lui יהוה YaHVeH, Elohim al vostru așa cum vi le dau eu. ( Debarim -Deutronom 4:2)
Să nu iei un nume deșert drept Numele lui יהוה YaHVeH Cel Atotputernic al tău; căci יהוה YaHVeH nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.(Shemoth-Exod 20:7)
Înlocuirea lui YaHVeH cu Adonai sau Domnul este o blasfemie, prin care au scos Cuvîntul/Numele original.
Conducerea Mașianicilor interzice utilizarea numelui real YaHVeH deoarece Talmudul le spune să nu folosească acest nume pentru că nu se cunoaște pronunțarea corectă.
?
Interesant este ce scrie la:2 Timotei 2:19 Totuși temelia tare a lui הוה YaHVeH stă nezguduită, având pecetea aceasta: " הוה YaHVeH cunoaște pe cei ce sunt ai Lui";și: "Oricine rostește Numele הוה YaHVeH, să se depărteze de fărădelege!"
Problema este ,ca o data primita cunostiinta despre adevarata pecete (YaHVeH cunoaste pe cei ce sunt ai Lui),numaidecat cei care rostesc acest nume trebuie sa se indeparteze de faradelege.
Pentru ca este scris:2 Corinteni 6:14 Nu vă înjugați la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?

De fapt, în sinagogile Mașianice chiar sunt încurajați de al numi HaShem, care este substituirea tradițională pentru Numele Lui. HaShem înseamnă literal nume... dar care nume? ce nume?
Eu sunt יהוה YaHVeH, acesta este Numele Meu; și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor. (Yeshayahu-Isaia 42:8) - Acum ese clar și știm ca numele Lui este YaHVeH !

Nica Schirod
24181. Postat la 20/07/2013 17:52 - 4305z6h56m
ȘABAT Șallom.

Lavinia, mi-ai dat un impuls, să copiez un articol din revista "Știri din Israel" din 7/2013.

Dumnezeu s-a făcut cunoscut
Prin faptul că Și-a legat propriul Nume de aceste promisiuni, Dumnezeul Bibliei S-a făcut cunoscut de cel puțin zece ori ca fiind *Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isac și Dumnezeul lui Iacov* (Exod 3: 15-16; 1 Cron. 29: 18; Matei 22: 32; fapte 3: 13 etc.). El S-a descoperit ca atare și lui Moise în rugul aprins. Atunci El Și-a declarat numele Iahve, Ceea ce înseamnă *EU SUNT CEL CE SUNT*. El este Cel veșnic, care există din Sine Însuși, de care depinde întreaga creație. În argumentarea Sa cu privire la înviere, Domnul Isus S-a folosit de realitatea că Iahve este desemnat fiind *Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov*: *Cât privește învierea morților, oare n-ați citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, când zice: ,,Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov,,? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii ( Matei 22: 31-32).

Cuvântul *Dumnezeu* nu este nume, ci un termen generic. care se aplică oricărui zeu. Din acest motiv, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov ne-a spus Numele Lui, și anume *Iahve*. Prin acesta, El Se deosebește fundamental de toate celelalte zeități ale religiilor lumii.
Iahve nu este Allah, dumnezeul islamului, deoarece esența celor doi este total opusă. Cu toate acestea, cei mai de seamă reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice au declarat în rezoluțiile celui de-al Doilea Conciliu da la Vatican că dumnezeul musulmanilor și al creștinilor este unul și același. Chiar creștinii evanghelici încearcă să afișeze o anumită toleranță și atitudine ecumenică, afirmând că musulmanii și creștinii se închină de fapt aceluiași dumnezeu.

Nimic însă nu este mai departe de adevăr decât aceste încercări de a da explicații. Această situație este clarificată printr-o înțelegere mai profundă a rolului lui Israel. Allah cu siguranță nu este *Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov*, deoarece el le-a jurat vrăjmășie acestor oameni și urmărește nimicirea descendenților lor.
Numele Allah este un nume propriu, care exista deja înainte ca Mahomed să creeze religia islamului, ostilă Israelului și creștinismului. Allah era numele zeului lunii, care era de cel mai important idol de la Mecca. Aici se află și originea semilunei ca simbol. Islamul respinge orice formă de idolatrie, dar Allah însuși a avut o lungă istorie ca divinitate păgână, care se întinde până departe în perioada preislamică. Cu siguranță el nu este Dumnezeul Bibliei.

Zeitățile păgânilor, care au fost reprezentate prin imagini, sunt permanent condamnate în Biblie. cei care se închinau lor sunt condamnați în același mod de profeții Lui Iahve. Nici unde nu se găsește nici cel mai mic indiciu că vreuna din aceste divinități păgâne ar putea fi o reprezentare a Lui Iahve.
Pavel subliniază și faptul că toți cei care se închină idolilor, se închină de fapt demonilor care se află în spatele acestor imagini.
................................
Preluat din revista știri din Israel, fără să adaug sau să scot nici o iteră!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
24182. Postat la 20/07/2013 19:12 - 4305z5h35m
Interesant articolul frate Nica si mai ales,ce s-a scos in evidenta :Cuvântul *Dumnezeu* nu este nume, ci un termen generic, care se aplică oricărui zeu.
Si totusi ,Shaul apostolul care a călcat pe urmele lui Yahshuah (Yașua),spunea cândva demult si astăzi mai răsună,in:Faptele apostolilor 17:23 Căci, pe când străbăteam cetatea voastră și mă uitam de aproape la lucrurile la care vă închinați voi, am descoperit chiar și un altar, pe care este scris: ,Unui Dumnezeu necunoscut!' Ei bine, ceea ce voi cinstiți, fără să cunoașteți, aceea vă vestesc eu.
Asa scrie in traducerea traditională ,unde nu apare Numele mai presus de orice nume.
Iar in traducerea in care Numele este asezat la locul Lui ( spre cunoastere si sfintire),conform ,preacunoscutei rugaciuni ,,Tatăl nostru''....,,sfintească-se Numele Tău...''scrie acelasi verset:,,Căci,pe când străbăteam cetatea voastră si mă uitam de aproape la lucrurile la care vă inchinati voi,am descoperit chiar si un altar pe care este scris:,,Unui ATOTPUTERNIC necunoscut!''
Ei bine,cea ce voi cinstiti fără să cunoasteti,aceea va vestesc eu.
Nota de subsol(unui altar necunoscut).

Shaul a mai zis:,,Eu cred tot tot ce este scris in Lege si in Proroci'' si ce minunat ne este dezvăluit in Isaia 26 :12-13,,Dar nouă YaHVeH ,Tu ne dai pace,căci tot ce facem noi,Tu implinesti pentru noi.
13.YaHVeH ,Elohim al nostru ,alti stăpâni afară de Tine au stăpânit peste noi,dar acum numai pe Tine si numai Numele Tau il chemăm.

Spre deosebire de biblia traditională unde este ascuns numele prin titluri,ca oamenii să nu cunoască decat titluri si să se limiteze la ,,firmituri''...Isaia 26:12-13.12. Dar nouă, Doamne, Tu ne dai pace, căci tot ce facem noi, Tu împlinești pentru noi. Doamne, Dumnezeul nostru, alți stăpâni afară de Tine au stăpânit peste noi, dar acum numai pe Tine, și numai Numele Tău îl chemăm.
Aici nu este dezvaluit Numele care este chemat ( si care dealtfel , era chemat la aceea vreme..cu sigurantă).

fullban10
24187. Postat la 20/07/2013 22:12 - 4305z2h35m
Citind paginile acestea in care optezi pentru scrierea si pronuntia corecta a Numelor Sfinte, nu am observat nici-o schimbare a caracterului, a felului de gandire, sau sa deschizi si tu o tema de advent avand in vedere iminenta revenire pe norii cerului a Mantuitorului?
Sau aceste lucruri nu sunt importante. Poarta cerului se deschide doar celor care au scrierea si pronuntia corecta.
Domnul Iisus nu a spus ca acest lucru este important.
Caci in Imparatia cerurilor, spune El, se va intra avand haina de nunta, va intra cel care iarta datoria semenului, care-si vinde averea si cumpara margaritarul de mare pret, gospodarul care-si plateste lucratorii asa cum s-a tocmit, si as mai putea continua cu inca alte sute de exemple . Dar nicaieri, dar absolut nicaieri nu ne spune Iisus ca daca nu-I scriem si pronuntam Numele corect , nu intram in Imparatia Sa.

Lavi
24194. Postat la 21/07/2013 09:15 - 4304z15h33m
Te-ai gândit vreodată:- Că mărgăritarul de mare pret ar putea fi chiar Numele pe care l-au chemat credinciosii ?
Crezi ,că a chema Numele Sfânt este de o mică insemnătate?
Te-ai gândit vreodată că cei care au scos Numele Sfânt din scriptură si-au atins un scop bine definit,ca să insele masele de oameni?
Te-ai gandit vreodata care este diferenta in aceste doua cuvinte,,dumnezeul veacului si chipul lui Dumnezeu'' (care seamana izbitor) si anume:2 Corinteni 4:4 a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.
Ce sa inteleg?
Si ce clar este in scriptura cu nume sfinte,acelasi verset:,,..a caror minte necredincioasa a orbit-o dumnezeul veacului acestuia,ca sa nu vada stralucind lumina Evanghelia slavei lui haMașiya,care este chipul lui YaHVeH.Este deosebit de clar,fata de traducerea traditionala.
Cum poate avea Yașua chipul lui dumnezeu ( un titlul atribuit chipurilor cioplite)...?
Ce frumos scrie in :
Habacuc 2:18 La ce ar putea folosi un chip cioplit, pe care-l cioplește lucrătorul? La ce ar putea folosi un chip turnat, care învață pe oameni minciuni, pentru ca lucrătorul care l-a făcut să-și pună încrederea în el, pe când el făurește numai niște idoli muți?

Te-ai gândit vreodată din toată inima ta la acest verset :Apocalipsa 14:6 Și am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie veșnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminții, oricărei limbi și ori cărui norod.
Ce inseamnă o evanghelie vesnică?
Nu am făcut referire la cine intră si cine nu intră in imparatie....aici se discută tocmai acest subiect ,,Dumnezeu sau YaHVeH''?
Am incercat să mă incadrez la subiect si cred am adus destule argumente in acest sens.
Cu multumire ,draga Vali.

fullban10
24196. Postat la 21/07/2013 16:37 - 4304z8h11m
Te-ai gandit ca este o alta capcana a Satanei?

Lavi
24202. Postat la 22/07/2013 12:52 - 4303z11h55m
Numele Sfânt să fie o capcană a Satanei?
Dragă Vali ...cum să fie un laț , o capcană?
Nu stiam ce să fac când am vătut intrebarea....ta ,să plâng sau să râd...?
Yașua a spus in:Ioan 5:43 Eu am venit în Numele Tatălui Meu, și nu Mă primiți; dacă va veni un altul, în numele lui însuși, pe acela îl veți primi.
Pe mine mă interesează Numele Tatălui Lui Yașua....nu un titlu pus de oameni.
Da...am citit in biblie, că in vechime prorocii falsi proroceau in numele Sfânt si inseleau ,dar nu au fost trimisi de YaHVeH.
Ieremia 14:15 De aceea așa vorbește YaHVeH despre proorocii care măcar că nu i-am trimis Eu, prorocesc totuși în Numele Meu, și zic: Nu va fi nici sabie, nici foamete în țara aceasta.' - ,Proorocii aceștia vor pieri uciși de sabie și de foamete!
Ieremia 23:32 "Iată, zice YaHVeH, am necaz pe cei ce prorocesc visuri neadevărate, care le istorisesc și rătăcesc pe poporul Meu, cu minciunile și cu îndrăzneala lor; nu i-am trimis Eu, nu Eu le-am dat poruncă, și nu sunt de nici un folos poporului acestuia, zice YaHVeH."
Satan ,sarpele cel vechi incă de la inceput a pus la indoială cuvântul Lui YaHVeh ,si anume ,,Oare a zis YaHVeh cu adevărat să nu mâncati din toti pomii din gradină'?'.
Acelasi ,,Oare'' si la Miriam si Aron ,in Numeri cap 12:1. Maria și Aaron au vorbit împotriva lui Moise din pricina femeii etiopiene pe care o luase el de nevastă; căci luase o femeie etiopiană.
2. Și au zis: "Oare numai prin Moise vorbește YaHVeH? Nu vorbește oare și prin noi?" Și YaHVeH a auzit-o.
3. Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe fața pământului.
Stim mai departe ce i s-a intamplat Mariei..dupa acel incident.
Poate cu altă ocazi vom afla si ce insemnatate are lepra.
Să pun la indoială ?
As putea gândi cam in felul următor :Oare cu adevărat a zis Creatorul să-I chem numele?
De ce să chem Numele Lui...?
Oare dacă nu-I chem Numele nu o să fiu salvată/mântuită?
Si câte intrebări nu ar mai fii....
Dar iată ce am găsit in sfântul Său cuvânt:Ioel 2:32 Atunci oricine va chema Numele YaHVeH va fi mântuit.
Căci mântuirea va fi pe muntele Sionului și la Ierusalim, cum a făgăduit YaHVeH, și între cei rămași, pe care-i va chema YaHVeH.
Faptele apostolilor 2:21 Atunci oricine va chema Numele YaHVeH, va fi mântuit."
Romani 10:13 Fiindcă ,oricine va chema Numele YaHVeH, va fi mântuit.'
Ce să fac să pun la indoială aceste versete?
Prin ,,Oare''?

Deconectat RE: Dumnezeu sau YHVH?
fullban8
24219. Postat la 25/07/2013 00:20 - 4301z0h28m
Dragă frate Nică! ...pentru că te iubesc în temere, după porunca și după modelul iubirii lui YaHVeH (care am înțeles că de ceva timp ți s-a descoperit și dumneata), mă simt dator să te atenționez că luându-te după reprezentanții Bisericii Romano-Catolice, nu poți mai mult, decât să te pierzi pe un drum total greșit - sursa din care te-ai inspirat, este tendențioasă și departe de adevăr (chiar diametral opus).
Dragă Lavi! ...chiar dacă ai prins partea bună, ...nu te grăbi să faci aprecieri! ...hai să vedem cât este de interesant ,,o parte,, din ce a postat iubitul fr. Nică!

Fratele Nică scrie: Iahve nu este Allah, dumnezeul islamului, deoarece esența celor doi este total opusă. Cu toate acestea, cei mai de seamă reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice au declarat în rezoluțiile celui de-al Doilea Conciliu da la Vatican că dumnezeul musulmanilor și al creștinilor este unul și același. Chiar creștinii evanghelici încearcă să afișeze o anumită toleranță și atitudine ecumenică, afirmând că musulmanii și creștinii se închină de fapt aceluiași dumnezeu.

Dacă privim cu puțină atenție ce ni se dă să înghițim și dacă analizăm puțin, ...putem să vedem:
1. All_ah nu este un DumneZeu, și cu atât mai mult, și în niciun caz, nu este dumneZeul islamului !
2. DumneZeii sunt de la egipteni și canaaniți, până la greco-latini, și la toți urmașii lor din apus!
3. Idolii sunt de la Ur și babilonieni, până la toate popoarele din răsăritul Canaanului indo-chiho-pacifice (japoni, mayași, și alții)!

Hai să vedem cu argumente:
1. În limba engleză:
All (substantiv) = tot, avere, bunuri .
All (adjectiv) = tot, toate, toți, toată, orice, oricare.

2. În limba ebraică:
כָּל - kal (kol) = tot (într-un fel, ...al, ol = tot).
YaHVeH = chaYim (Viață) + aHaVaH (Dragoste) = Eu sunt Viața și Dragostea.
YahuShuah (YahShua = YHVH Mântuitorul - UNUL și ACELAȘI cu YHVH) = Eu sunt YHVH Mântuitorul (Eu sunt YHVH care mântuiesc = Eu sunt Cel ce sunt prin Mine Însumi).

Avraham, Itzahak și Iaacov (Israel) l-au cunoscut pe Creatorul Mântuitor, ca Shaday = Puternicul (AlShaday = AtotPuternicul, înlocuit prin influența babiloniană cu El care a dus la Eloah-Elohei-Elohim)! ...dar, Avraham este și tatăl lui Ismael.

3. În limba arabă:
كل شىء = alsy = totul (ك ل ش ى ء = al_sy = tot_ul)

Scris cursiv: الله تعالى = All_ah = All_Yah
Scris cu literele separate: ا ل ل ت ع ا ل ى = All_Haaly = totul este AtotPuternicul).

Numele de YHVH apare numai când Creatorul Mântuitor s-a descoperit lui Moise (Exodul 6.3: Eu M-am arătat lui Avraam, lui Isaac și lui Iacov, ca Suveranul Cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca rYHVH.r1;

Orice om de bună credință și cu puțină temere de Cel PreaÎnalt (fără interese religioase de grup, de cult sau de familie), care caută să cunoască ,,religia după Sfintele Scripturi - nu după învățăturile religiilor confesionale,, va înțelege că islamismul este mai curat în fața Celui AtotPuternic, decât marea parte a iudaismului și mesianismului creștin, ...actualul Ierusalim fiind ÎNȚESAT de icoanele creștinismului ortodox.
De ce a îngăduit YHVH să se dărâme Sfântul Locaș construit de Solomon? Pentru că a fost pângărit de idolii și dumnezeii primiți de regii lui Israel (de la Solomon, până la Zedechia).
De ce a îngăduit YHVH să fie dărâmat Sfântul Locaș construit de Zorobabel? Pentru că a fost pângărit de idolii și dumnezeii străini, până s-a ajuns la jertfirea porcilor pe Sfântul Altar (de la Macabei, până la romanii care l-au mutat la Vatican, împreună cu alte resturi din Sfântul Locaș de la Ierusalim).
Toate locurile sfinte din Ierusalim au fost ÎNTINATE, PROFANATE și JALONATE CU ICOANELE CREȘTINISMULUI: mormântul sfânt este plin de icoanele creștin ortodoxe; locul nașterii lui Yahshua HaMashiach este îmbâcsit de icoanele creștin ortodoxe; la Paștele ortodox (Pascaliile după rânduiala-calendarul păgân) cade foc din Cer cu puterea Satanei (2Tesaloniceni 2.9 și Apocalipsa 13.13).

În aceste condiții, în Ierusalim sunt DOAR 2 (două) LOCURI nepângărite de CREȘTINISM - Zidul Plângerii, și Moscheea lui Omar!
De ce a îngăduit Cel PreaÎnalt ca să fie construită Moscheea lui Omar ??? ...EXACT pe locul Sfânt (unde a fost Ținut Chivotul Mărturiei) ??? ...pentru că numai prin Islam putea fi ocrotit acel loc de idolatria creștină care de la cruciade s-a impus succesiv și mult mai incisiv decât cea babilonienă!

Atenție! Niciun idol RĂSĂRITEAN (budist), ...nici nu a încercat a se impune în teritoriul Canaanului (cu excepția recunoașterii nașterii lui Mesia care Rege)!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
24291. Postat la 07/08/2013 14:16 - 4287z10h31m
Dragii mei, chiar si contradictiile dintre cei care tin atat de mult sa se pronunte numele in evreieste, ne da de gandit ca vrasmasul sufletelor noastre vrea sa strecoare indoiala si cu ea sa vina NECREDINTA.
Lucru foarte grav, pentru ca prin CREDINTA in Fiul lui Dumnezeu vom avea viata vesnica.
Toata Biblia este insuflata de Dumnezeu ca sa credem in Fiul, ea ne descopera intreaga dumnezeire si ce trebuie sa facem ca sa dobandim viata vesnica.

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lume, ca a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine CREDE in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3-16)
Chiar ne putem rataci fratilor?
Ce facem, chiar nu ne dam seama de gravitatea situatiei?
Acest verset poate vorbi de un neadevar, chiar daca nu sunt nume propii in ele?
Dragii mei, Biblia vorbeste de UN SINGUR DUMNEZEU ADEVARAT, CREATORUL UNIVERSULUI, DE UN SINGUR FIU... care a murit si s-a jertfit pentru noi.
Cred ca ar trebui frica de Dumnezeu pentru cei care cred ca daca nu este scris numele in evreieste, se vorbeste de un Dumnezeu fals!
..........................................................................................................................

Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile cu Numele lui Dumnezeu, va trebui sa incepem cu inceputul, ca in clasele primare si sa vedem, ce inseamna cuvantul NUME?
-Nume=este "un cuvant"sau "un grup de cuvinte"prin care numim, chemam, denumim, intitulam, titulam, sau aratam cum se cheama o fiinta sau un lucru...
-Nume comun=atribuite fiintelor(caine, urs, vipera)si lucrurilor(masa, scaun)
-Nume propriu=atribuite fiintelor(Stefan, Viorica, Azorel...)atribuite lucrurilor(Opel, Acer, Samsung...denumiri de tari si orase)
-Nume material=cel ce arata materia, pamant , fer...
-Nume castigat prin anumite actiuni-RENUME:Mihai Viteazul, desi viteazul reprezinta o calitate a acestei persoane, observati ca in timp a devenit NUME PROPRIU.
...................
Confuzia care se face in acest domeniu si la numele lui Dumnezeu, este din NECUNOSTINTA.
DUMNEZEU este un NUME PROPIU, El reprezinta pe Creatorul Universului si a lumii noastre, in El sta ascunsa toata dumnezeirea si fiinta divina, suprema, pe carmuitorul lumii, care este TOTUL in TOATE.
Am sa aduc in discutie urmatoarea expresie care ne va ajuta sa intelegem mai bine NUMELE DE DUMNEZEU.
"Te crezi Dumnezeu?"
Aici, daca stam bine si meditam, ne vom da seama ca cel care se crede Dumnezeu, se crede mai mare si mai puternic si mai inteligent decat toate!
Deci, Dumnezeu este UN NUME purtat de Tatal ceresc!
Si inchei cu versetul 7 din Deutr.cap 5:
"Sa n-ai alti dumnezei AFARA DE MINE."
Deci, El este UNICUL DUMNEZEU!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
24327. Postat la 11/08/2013 12:40 - 4283z12h7m
Am stat ,am meditat si am ajuns la o concluzie..insa,nu am idee daca voi fii si inteleasa.
Sora Lucica ai scos in evidenta :
Lucica a scris;-Nume=este "un cuvant"sau "un grup de cuvinte"
-Nume comun.
-Nume propriu.
-Nume material.
-Nume castigat prin anumite actiuni-RENUME:Mihai Viteazul, desi viteazul reprezinta o calitate a acestei persoane, observati ca in timp a devenit NUME PROPRIU.

Nume propriu=Care aparține în mod exclusiv cuiva; personal. ◊ Nume (sau substantiv) propriu = nume care se dă unui lucru sau unei ființe spre a le deosebi de alte lucruri sau ființe din aceeași categorie și care se scrie cu inițială mare.
Cred că mai degrabă a devenit nume personal....dar, el Mihai ( stia in sinea lui că acela ii era numele)...insă, ce a venit pe parcurs este calitatea,adică Viteazul=adesea substantivat, care dă dovadă de curaj în luptă,îndrăzneț...
...................
Soră Lucia, Cel ce a spus să nu ai 'alti dumnezei' a mai spus si care este Numele Său Personal,pe care l-a transmis prin unsul Moise.
Lui Moie i s-a dat o instructiune clară,când a fost trimis la fii lui Israel:Si anume יהוה-YAHVEH- Elohim al părintiilor vostrii(...) m-a trimis la voi.
Acesta este numele Meu si de acest nume trebuiau să-si amintească din generatie in generatie.
Al exemplu clar in Fapte 15:14...ca să-si scoata din ele ( adică dintre neamuri/păgani) un popor pentru numele Său.
Pentru ca Numele Său să nu poata fii confundat cu numele ale 'altor dumnezei',cum facem proba?
Explicatia ar fii :Cum ar putea fii identificat <<Adevaratul>> de dumnezeii falsi ai natiunilor?
Dacă poartă acelasi nume comun:Dumnezeu=dumnezei=Care este diferenta?
Singurul care a purtat un nume personal care deriva din Numele Vesnic este al trimesului Său si anume Yah-shuah=YAHVEH Mantuitorul.
Este scris si confirmat clar in scriptură, că El nu-si dă slava Lui idolilor si chipurilor cioplite.
Cu cât mai mult Numele Lui 'dumnezeilor veniti de curând'?
Acum,noi ce facem?...continuăm să pereseverăm in necunostiintă?... ( dacă incă nu am ajuns la cunostiint) dar,atunci, când vine inoirea mintii si a duhului despre care vorbea Shaul?
Putem lua din alte temple/biserici si natiuni=denumirile lor si să le aducem la rang inalt, atribuind niste falsuri<< Adevarului>>> in propria casă si in Adunare?
Shaul zis si Pavel spunea si corintenilor in 1 Cor.cap.8 cu vers. 5-6 că este Unul singur,adica- יהוה ...dar eu una mă indoiesc că Shaul le-a făcut de cunoscut un titlu ca să placă corintenilor care erau invătati cu multi dumnezei.
Avem ex in:Isaia 12:4,Ezec.38:17-23,Maleahi3:16. unde specifiica ca cei ce se tem de יהוה si pentru cei care se gândesc la numele Lui''

Numele acesta: יהוה - YAHVEH a fost eliminat aproape complect din biblie si o dată cu eliminarea Lui, s-a inlăturat numele personal al Autorului ,nume care in textul original ebraic apare mai fregvent decat oricare titlu,majoritatea traducatorilor s-au bazat pe propria lor conceptie cu privire la cea ce este potrivit sau nu.
Ei recunosc faptul că au urmat exemplu celor din timpul lui Yahshuah,carora Yahshuah le-a zis:Ati desfintat frumos poruncile lui YAHVEH in folosul datinei voastre.(Matei.15:6.)Alta traducere ...Ati facut fara efect cuvantul Lui....
In porunca a treia se vorbeste clar despre identitatea numelui Sau.

Cu multumire.

Lucia
24328. Postat la 11/08/2013 14:06 - 4283z10h41m
Scumpa mea, cum identificam pe Dumnezeul adevarat?
De la un capat la celalalt al Bibliei, ne sta descoperit ADEVARATUL DUMNEZEU.
Biblia incepe asa:
"La inceput DUMNEZEU a facut cerurile si pamantul"
Aceasta afirmatie este de mare valoare pentru cei care limiteaza pe Dumnezeu la UN SIMPLU NUME, la ceva material, vizibil...
Apoi, aceasta expresie "LA INCEPUT DUMNEZEU" , pune inainte de toate, pe UNICUL DUMNEZEU, in NIMICUL de afara si in multimea de dumnezei care au fost facuti DUPA...
Continuarea expresiei, "A FACUT"neaga pe cei care sustin evolutionismul, pe atei si pe sustinatorii fatalismului cu invatatura lor bazata pe hazard.
Lavi, Biblia il identifica pe Dumnezeu!
Daca va veni cineva la tine si iti va spune ca el se numeste YAHWEH, tu, il crezi?
Este clar ca nu numai NUMELE te identifica, dupa cum spui tu.
Te-am mai spus, NUMELE pe care-L chemi pe Dumnezeu tu, este discutat si in randul evreilor, el nici macar nu este un nume propriu zis, ci deriva din grupul de cuvinte EU SUNT CEL CE SUNT, forma si pronuntia acestui cuvant in timp s-a schimbat, prin schimbarile lingvistice ce le-au facut rabinii.
Azi se inclina spre forma pe care o sustii si tu, dar nu este nimic concret, de ce nu te informezi?
Ai pus o intrebare :
Cum se poate identifica adevaratul Dumnezeu, de dumnezeii natiunilor?
Il poti identifica ca si Avram.Cunostea Avram NUMELE lui Dumnezeu?
Apropo, de sotia lui Avram, Sara, a numit NUMELE lui Dumnezeu, "Tu esti Dumnezeu care ma vede" sau in eveieste "El-Roi".
Crezi ca a gresit numindu-L asa ?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
24495. Postat la 30/08/2013 14:18 - 4264z10h29m
Aurelec a scris:

Biblia germană, traducerea de Martin Luther:
Citat LUT Fapte 15:16,17
16 "Darnach will ich wiederkommen und will wieder bauen die Hütte Davids, die zerfallen ist, und ihre Lücken will ich wieder bauen und will sie aufrichten,
17 auf daß, was übrig ist von Menschen, nach dem HERRN frage, dazu alle Heiden, über welche mein Name genannt ist, spricht der HERR, der das alles tut."
Traducere: "16. După aceea vreau să revin și să reconstruiesc cortul căzut al lui David, și să-i zidesc iarăși spărturile,
17. pentru ca ce-a mai rămas din oameni să-L caute pe DOMNUL și împreună cu ei toate neamurile peste care este numit Numele Meu, spune DOMNUL care face toate acestea."

E un text scris mai demult de la Aurelc.

Cei care sustineti mereu ca Dumnezeu e nume de zeu. Dar in germana, HERRN, HERR, e nume tot de zeu?

Lavi
24502. Postat la 30/08/2013 20:37 - 4264z4h11m
Crezi, ca,la reinoirea tuturor lucrurilor,Casa lui Israel il va chema pe Cel Vesnic in mai multe nume?-nume in limbiile popoarelor ( a caror limba si cuvinte sunt incurcate)?
In limba ta DUMNEZEU =DOMN NE ESTE ZEU-ai putea sa vorbesti pe silabe?
Deci:DUM-NE-ZEU, ca la scoala.
Sau prescurtat D-zeu.
Am o intrebare :Moise este Dumnezeu?
Sau cum faci proba?
Sau Dumnezeu este Moise?
Cum intelegi acest pasaj:Exodul 7:1 Domnul a zis lui Moise: "Iată că te fac Dumnezeu pentru Faraon; și fratele tău Aaron va fi proorocul tău''
Sau acest pasaj:Exodul 20:19 Ei au zis lui Moise: "Vorbește-ne tu însuți, și te vom asculta: dar să nu ne mai vorbească Dumnezeu, ca să nu murim."

fullban10
24513. Postat la 31/08/2013 18:07 - 4263z6h40m
Mai astept.

Lavi
24534. Postat la 02/09/2013 08:40 - 4261z16h8m
As avea o intrebare cu privire la acest pasaj: Iata ca te fac Dumnezeu ( cu D mare) pentru Faraon.
Cel care a spus Sa nu-ti faci 'dumnezei' -iata ca El face unul!?
Intradevar unul viu,care, are ochi si vede,are urechi si aude ,are gura si vorbeste si bine inteles umbla pe doua picioare.
Dar noi stim ca un 'dumnezeu' facut de mana omului nu are in el un duh de viata, nu?
Spre deosebire de Cel care a spus: Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra!
El nu a spus:Sa face un dumnezeu dupa chipul si asemanarea Noastra ci OM!
.................
Daca tu mai astepti si eu mai astept un raspuns...
Daca din acel moment nu a mai vorbit Dumnezeu,(Cel Atot Puternic Yahveh)pentru ca poporul a cerut bine,comparand cu versetul din deutr.cap5 vers28 care elucideaza:"Am auzit cuvintele pe care ți le-a spus poporul acesta: tot ce au zis este bine.
Si de atunci se intelege ca Cel Atot Puternic a vorbit prin prorocii Lui,care au vorbit in Numele Lui,nu in alte nume.
Iar in singurul loc din scriptura si anume in:2 Cronici 24:20 Zaharia, fiul preotului Iehoiada, a fost îmbrăcat cu Duhul lui Dumnezeu. El s-a înfățișat înaintea poporului și i-a zis: "Așa vorbește Dumnezeu: "Pentru ce călcați poruncile Domnului? Nu veți propăși. Pentru că ați părăsit pe Domnul, și El vă va părăsi."
Si au uneltit impotriva lui si l-au ucis cu pietre,din porunca imparatului,in curtea Casei Lui Dumnezeu.
Toti spun ca merg in curtile Dumnezeului Celui Viu, dar care este Numele Lui nu mai conteaza.
Daca era in curtea Case,Casei Cui.?..peste care se chema Numele-Numele Cui?
Nu prea as crede ca prorocii Celui Sfant au putut spune ,,Asa vorbeste Stapanul Zeu''...sau ?
A vorbit Stapanul Zeu?
In conformitate cu traducerea care face o singura diferenta; D-mare pentru Dumnezeu si d- mic pentru dumnezei=titluri atribuite chipurilor facute de maini omenesti.
La ce rang a fost coborat Creatorul?

Ionica
24538. Postat la 02/09/2013 09:40 - 4261z15h8m
Shalom,
Doresc sa expun cateva puncte despre numele divin.
Conform cu istoricul evreu din sec I, Iosif Flaviu, YHWH sunt vocale si nu consoane. Acest lucru se datoreaza aspectului literal numit "matres lectionis" (mamele lecturii). Litera v nu a existat in alfabetul ebraic antic. Asadar pronuntia Yahveh, este incorecta. In plus, in aceasta forma, acest cuvant nu inseamna nimic.
Forma Yahveh a fost lansata de teologii romano-catolici din Gemania, probabil pe prezumtia ca "Yah" din Halle-lu-yah, ar contine prima parte a numelui divin. Dar daca nu este? Dar daca este o contractie poetica? Aceste contractii, deseori alintatoare, fara un aspect gramatical, pot lua diferite forme in acelasi timp (Yah, Yahu, Yo, Ye, Yeho).
In romana avem pentru Ioan> Ion, Ionel, Nelu, etc.
In mod interesant un autor cu nume grec, dl M. Kiriakos, a inventariat transliterarile numelui divin din sec I-III, in limba greaca si ele sunt aproape de forma Ieoua sau Ieua. Ceva asemanator reda si preotul Sannunchiaton din Beirut, care s-a informat de la un preot evreu, precum si Clement din Alexandria, care explica si semnificatia numelui: "Cel care este si va fi"

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lavi
24590. Postat la 04/09/2013 17:57 - 4259z6h51m
Ionica am sa-ti aduc argumente pentru cea ce sustii ( din sustinerile altora) ca este o inselotarie.
Tu spui:
Litera v nu a existat in alfabetul ebraic antic. Asadar pronuntia Yahveh, este incorecta. In plus, in aceasta forma, acest cuvant nu inseamna nimic.

Hai sa vedem,bine draga mea?
Aceasta este o minciună, după MODIFICAREA lumească făcută în decembrie 2007 (vezi în chenarul de mai jos), luată după: http://en.wikipedia.org/wiki/Mater_lectionis

Acest articol conține o listă de referințe , dar sursele sale rămân neclare, deoarece are suficiente citate linie .
Vă rugăm să ajutati la îmbunătățirea acestui articol prin introducerea unor citate mai precise. (decembrie 2007)

În ortografia ebraică și câteva alte limbi semitice , Matres lectionis ( latină "mamele de lectura", forma de singular: lectionis mater , evrei : אֵם קְרִיאָה mama de lectură ), se referă la utilizarea anumitor consoane pentru a indica o vocală.
Literele care fac acest lucru în ebraică sunt א Aleph , ה el , ו WAW (sauVAV ) și י Iod (sau yud ). Yod și waw, în special, sunt mai des vocale decât sunt consoane.
................
ADEVĂRUL:
Iată etapele dezvoltării limbii ebraice - http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_ebraic%C4%83#Etapele_dezvolt.C4.83rii_limbii_ebraice
Se disting următoarele etape ale limbii ebraice clasice:
· ebraica biblică arhaică sec X-VI înainte de Cristos),
· ebraica clasică (secolul al VI-lea înainte de Cristos),
· ebraica biblică târzie (secolele VI-IV înainte de Cristos),
· ebraica manuscriselor din Qumran(secolul III înante de Cristos - secolul I era noastră)
· ebraica textelor misnaice( sec. I-V era noastră).
Limba ebraică antică prezintă două perioade distincte de evoluare: ebraica biblica și ebraica din Mișna.
În timpul Imperiului Bizantin timpuriu (secolul al IV era noastră) ebraica vorbită dispare mai ales după apariția textului Mișna și după războiul lui Bar Kohba din 135 e. n.
..............
Iată dovada că ALFABETUL EBRAIC NU CONȚINE litera (consoana W)

http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_ebraic

Iată și SEMNIFICAȚIILE și INTERPRETAREA CONSOANELOR alfabetului ebraic, în cele 3 forme (antică aramaică, paleo-ebraică târzie și ebraica modernă).
AICI SE VEDE CLAR că în ANTICHITATE și în PALEO-EBRAICA TÂRZIE (din anul 3000 până în anii 300 înainte de Mesia), nu a existat litera ''W'', care apare în limba LATINĂ (http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_latin%C4%83) - Latina era limba vorbită în antichitate în regiunea din jurul Romei numită Lazio (Latium), de unde provine și denumirea de,,latină''- limba vorbită în Latium.
A câștigat o importanță majoră ca limbă oficială în Imperiul Roman.
Toate limbile romanice provin din latina-mamă, iar multe cuvinte la baza cărora stă limba latină sunt răspândite în alte limbi moderne, precum engleza.
Mai mult, în lumea vestică medievală, pentru mai mult de o mie de ani, latinaa fost o lingua franca, fiind limba învățată și vorbită pentru conducerea treburilor Bisericii Romano-Catolice și soluționarea problemelor de ordin științific, cultural și politico-juridic.
Mai târziu a fost înlocuită de franceză, însecolul al XVIII-lea, și de engleză la sfârșitul secolului al XIX-lea.
A rămas limba formală a Bisericii Romano-Catolice chiar și în ziua de astăzi, ceea ce include și statutul său de limbă oficială a Vaticanului.

Pagina 15 din 18 << < 12 13 14 15 16 17 18 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164858 vizite unice Powered by PHP-Fusion