Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24341. Postat la 12/08/2013 13:36 - 4282z10h59m
:Șalom - Pace multă.
Scumpa moșului Lucica, am să-ți zic ceva bănățănește, vorbim la o laltă și ne înțelegem dea-bășca , adică; vorbim toți și înțelegem ce vrem, sau, vorbim toți și nu înțelege nimeni nimic.
Eu te înțeleg , că tu îmi zici bunicuțule și eu Nică Schirod, știu că despre mine este vorba, asta este foarte adevărat, dar te rog scrie o scrisoare și la destinatar scrie bunicuțul, mergi și bag-o în cutia poștală, apoi calculează cam când primește bunicuțul scrisoarea, apoi calculează cam când trebuie să îți sosească răspunsul, dacă numele meu nu este bunicuțul, ci doar așa îmi zici tu, apoi eu știu că mie îmi zici așa, dar când este vorba de nume, este cu totul alt ceva.
Sigur, topicul întreabă cu totul alt ceva, dar întrebarea este o semi capcană, dacă eu zic că numele Lui Isus este Yahsuah este că eu sunt un om care nu dorește să dărâme, dar am voie să întreb; cine și-a permis să-I schimbe numele?
Nu cumva cel ce și-a pus în gând să schimbe timpul sărbătorilor și Legea?
Dacă ăsta este totuși adevărul, atunci eu atâta timp cât nu cunosc Numele adevărat, eu îI zic așa cum am fost învățat, dar după ce știu care este numele pe care l-a strigat mama Lui și care era uzual atunci în ce-L privea, nu știu dacă mai pot susține în fața Lui YaHWeH, că numele este Isus și nu YAHSHUA!
Dacă mai trebuie să mai zic cum văd eu lucrurile, cu cea mai mare plăcere, dar ca eu să judec pe cineva în ce privește numele,,, doamne ferește, că doar cine
face și spine,,, face și spune pe sufletul lui!!!
Trag speranțe că rămâne Pace multă și în continuare..... Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Frate Nica, am mai spus, si repet:
Noi, TOTI trebuie sa privim lucrurile prin ochii lui Dumnezeu si nu prin ochii nostrii de carne.
Dumnezeului nostru ne adresam prin ochii CREDINTEI in FIUL prin Duhul Sfant, o parte din dumnezeire este revarsata in noi, aceasta putere care ne-a patruns este legatura desavarsita dintre noi si Dumnezeu -Tatal.
Nu-mi trebuie nici scrisoare , nici postas, nici posta...El ma percepe si-mi raspunde direct, prin vise, vedenii, prorocii, prin Cuvant, eu il chem prin rugaciune, meditand, cugetand prin Duhul Sfant.
Doar inima mea sa creada in Isus Hristos, Jerfa prin care suntem iertati si mantuiti.
Credinta noastra tine de spirit, faptele noastre bune descopera carui Dumnezeu slujim, viata noastra descopera de care stapan ascultam, putem fi o Evanghelie scrisa si vazuta de toti oamenii, fara sa ne scriem numele POCAIT in frunte.
Cunosc doua femei "crestine"care s-au intalnit intr-o maternitate, una din ele se lauda ca este pocaita si vorbea de Dumnezeu, insa faptele acesteia nu dovedeau ca ar fi, cerea mancare, odata spune una, ca dupa un timp sa spuna altceva, intr-un cuvant mintea, felul ei firesc, descoperea o crestina doar cu numele.
Cealalta femeie ingrijea cu toata dragostea de bebelus, felul ei de vorbire curat, respectos si plin de blandete, faptul ca ajuta mamicile fara putere, ca dadea un pahar de apa si mangaia fruntea celei prinsa in durerile nasterii, descoperea ceva deosebit in ea..., nu a spus ca slujeste pe Dumnezeu, nu a predicat Evanghelia, dar...mare i-a fost mirarea sa constate ca cei din jur si-au dat seama ca era pocaita.
In salon erau mai multe mamici, si ca sa faca cat mai mult lapte, s-au decis sa stranga una din ele bani si sa mearga sa cumpere bere.
A mers la fiecare mamica in parte , dar la acea "femeie", nu!
Ea atunci calma, a intrebat: "Pe mine de ce m-ati ocolit?"
Mama care a strans banii, a zis:
"Pentru ca ne-am dat seama dupa felul tau de a fi, ca esti pocaita!"
Lacrimi de bucurie s-au vazut curgand din ochii acelei femei care a multumit lui Dumnezeu, ca Hristos a prins chip in ea.
Numele lui Dumnezeu il cinstim prin felul nostru de vietuire, doar UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT detine partea BINELUI si a DREPTATII.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
ce nume i-a dat Tatal prin inger la Iosif sa dea copilului
Isus sau Yahushua?
- si tocmai de aceea eu nu trambitez celor care nici macar nu tin Sarbatorile,Shabatul mancare curata, pentru ca nu sunt nici macar la primele trepte.
Dar noua care El ne-a descoperit atatea deja ,nu cred ca ar fi o problema.
Eu vreau ca voi sa cititi si sa imi spuneti daca ce am scris chiar la inceputul subiectului, e minciuna sau adevar
citeste te rog prima mea postare la acest subiect si da-mi un raspuns
Daca e minciuna atunci ma retrag spre rusinea mea.
Dar daca este adevar voi ce o sa faceti cu acest adevar?....
Eu pretuiesc acest Adevar,frate Daniele,fii binecuvantat (mai trag nadejde ca vei citii pe aici).
Ca o aducere aminte la cele de mai sus,am sustras câteva din cuvintele lui Daniel si pentru că,a trecut ceva vreme,intreb si eu:Dar dacă este adevăr voi ce o să faceti cu acest adevar?
Această postare al fratelui Daniel a avut loc in perioada:20/11/2009 05:05,pe mine m-a uimit ultima frază.
A spus: ,,voi'', adica cei care paziti shabat,sărbatori,alimentatie...asta inseamană,că vestea a venit si incă mai vine ...insă, cum este primită/acceptată ,deoarece, este scris in evanghelii si as da un ex:Matei 23:39 ...
,,căci vă spun că de acum încolo nu Mă veți mai vedea până când veți zice: ,Binecuvântat este Cel ce vine în Numele lui YAHVEH!"
Mă intreb, acum fratilor,dacă va venii un inger in adunarile noastre in ce nume v-a venii să ne aducă o veste de pace si de bucurie?
Noua celor de departe?
Să ne amintim cum a fost primit Shaul/Pavel...ca si pe un inger al Lui YAHVEH, ca pe insusi Yahshuah-(Galateni 4:14).
Astept un răspuns.
.................. Fratele Nica a scris:
Nu cumva cel ce și-a pus în gând să schimbe timpul sărbătorilor și Legea?
Frate Nica,cel ce si-a pus in gând să schimbe timpul sărbatorilor si Legea ,trebuia numaidecât să-i de-a un alt nume si evreului, ca să se potrivească cu schimbarea.
Pentru că numele evreului incurcă treburile si anume este scris in:2Timotei 2:19
Totuși temelia tare a lui YAHVEH stă nezguduită, având pecetea aceasta: "YAHVEH cunoaște pe cei ce sunt ai Lui"; și: "Oricine rostește Numele YAHVEH, să se depărteze de fărădelege!"
Traducerea traditinală in care nu apare Numele Mântuitorului asa cum a fost dat de inger si Numele Creatorului-redus la un titlu:2 Timotei 2:19
Totuși temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, având pecetea aceasta: "Domnulcunoaște pe cei ce sunt ai Lui"; și: "Oricine rostește Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!"
Care din cele doua traduceri este mai clara?
?
Cel ce si-a propus să schimbe timpul sărbatorilor si Legea avea un impediment si anume ;Numele Celui care a dat ;porunci,sărbatori si legi.
Deci, ca să pară lucrurile in ordine si să-si pună inainte propriile sărbători si propriul timp de inchinare - a schimbat numele ca să persiste in fărădelegea pe care o avea in gând.
Nu este logic?
Mai exact, cel ce si-a propus să schimbe timpul sarbatorilor si Legea si din Numele -YAHVEH in Titlul- DOMNUL, are pe deplin AUTONOMIA ca să schimbe si un Nume al evreului ca să aibe PUTEREA: locală,adică drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.)
Pentru că, numele real al evreului nu-si avea locul in 'noua schimbare' facută de Fiară,asa deci, zis si făcut: Yahshuah devine Isus si haMashiah devine Hristosul si din HALELUIYAH-SLAVA LUI YAH -avem schimbarea in Savă lui Dumnezeu ( care nu este nume ) si o dată cu schimbarea, apare si pecetea pentru: ''asa să fie sau adevarat asa este'' si anume : AMIN!
Si de fapt nu este asa!
Să vedem realitatea prin ochii unui om nou,NASCUT DIN NOU, care nu mai este in butucul cel sălbatic,care s-a desprins cu totul de invătăturile sărăcăcioase si caută să găsească mărgăritare de mare pret,si cine caută găseste.
Să ne amintim că,Yahshuah a fost ascultator până la moarte,numele Lui nu a fost si nu poate fi asociat cu fărădelegea si nici cu schimbarea,pentru că este scris si confirmat in scriptură ..ex:Matei 5:17
''Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc''
- iar in Lege este scris despre Numele Sfânt,si tocmai acesta nu poate fii schimbat nici de oameni si nici de Fiara-Puterea care s-a ridicat mai presus de Creator.
Mai sus am scos in evidenta acesta :Yahshuah este dat la o parte- dacă este cineva pe acest portal, care poate să-mi explice, cine trebuia să fie dat la o parte ca să se arate'omul păcatului''?
De la mine un mare Multumesc!
Luati ce-i bun...aceasta este doar o părere,o simplă părere,eu cam asa văd lucrurile.
Eu cred cu toată tăria,că in acest Nume Sfânt va revenii Yahshuah, pentru noi cei care credem si sustinem că in singurul lui Nume este salvare si se va striga din nou cu lacrimi in ochi de bucurie, la toate cele trei mari sărbători de peste an si in shabate :Binecuvântat este Cel ce vine în Numele lui YAHVEH!
Lavi, la prima parte a expunerii tale , am sa "repet" urmatoarea afirmatie a fratelui avodah:
"...Daca este o minciuna eu ma RETRAG spre RUSINEA mea."
Acest frate s-a RETRAS...iar cometariul lui este...
Scrierile Noului Testament sunt in greceste, vreau sa-mi aduci dovezi ca au fost scrise in ebraica prima data, bine?
Apoi, te rog spune-mi, pe Yahushua il mai putem chema pe numele Emanuel?
Intrebare pe care te-o tot pun, si o ocolesti, de ce?
...............
Daca va veni un inger in adunarile noastre sa ne aduca pacea lui Dumnezeu, va veni in numele lui Isus, asa cum scrie si in Galateni 4-14.(suntem romani)
Draga mea, imi pare rau ca de atata timp nu te-ai dat seama ca este aceiasi persoana...de ce nu mergi la un evreu sa-l intrebi, cine este Isus?
.............
Cele doua traduceri au acelasi inteles.
.............
Lavi, cel ce a schimbat TIMPUL SI VREMEA, NU A SCHIMBAT SI NUMELE, te-am mai zis, ce scrii, mai intai cerceteaza!Nu amesteca lucrurile.(Te rog, adu dovezi)
Spre sustinerea parerilor, va rog sa aduceti versetele prin care Dumnezeu spune ca cineva va veni s-I schimbe Numele.
Vad ca ma ocolesti Lavi, si nu mai discuti cu mine, fa-ma sa cred ca Valentina nu are dreptate...in ce spune despre cei care "impun" numele in evreieste...
Am sa explic ce inseamna a impune, sau forta nota, inseamna a cataloga cele doua parti, "in cei ce iubesc sau nu iubesc numele...", a indica sursa sau obarsia, bun-rau, fiara , omul faradelegii, nume sfinte si nesfinte, de cei care cheama numele in evreieste, ceea ce ma face sa ma simt desconsiderata, amestecata cu cel rau.(sa vedem prin ochii UNUI NOU NASCUT CARE NU MAI ESTE DIN BUTUCUL SALBATIC.)Toate aceste afirmatii ma injosesc, sa nu zic, ne injosesc.
Poti sa-ti sustii parerea, si in dragoste, fara comentarii urate fata de cei ce nu-ti impartasesc parerea?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Oameni buni fiti consecventi in ce sustineti. Cand eu aduc argumente ca Isus si YAHshuah este acelasi lucru voi imi spuneti ca va impun sa nu folositi denumirile ebraice si sustineti ca voi nu sunteti impotriva denumirilor in limba romana.
Apoi...cand zic ca am inteles incepeti sa aduceti argumente cum ca denumirea in limb romana este de origine pagana si YAHshua nu se sesizeaza la acest nume.
Hotarati-va!
Apoi...daca comparam merele cu perele normal ca ajungem la sofistica si comparatia nu poate avea un rezultat corect. Trebuie sa comparam marul cu marul si para cu para. Oare rugaciuniile voastre nu au ajuns la destinatar pana sa auziti de denumirile evreiesti?...pentru ca asta sustineti voi! (Teoria "scrisorii postale"...bazata desigur pe sofistica)
Lavi...erai speriata ca ai cerut binecuvantare peste Lica si eu sunt de fapt Vasile. Am fost recent la o nunta unde s-a cerut binecuvantarea peste o persoana folosind echivalentul lui "Lica" si nu s-a suparat nimeni...ca m-ai intrebat asta mai sus. Fii sigura ca Dumnezeu a stiut cine e Lica si cine e Vasile ...trebuie sa fim sinceri cu noi insine doar si sa nu ne alegem pozitia si apoi sa strangem argumente doar pentru a ne demonstra pozitia.
Un mic ajutor: Referitor la diferenta dintre cele doua versete. "Dumnezeu" e "Elohim" si nu YHWH care este Domnul. .
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24352. Postat la 14/08/2013 17:32 - 4280z7h4m
Lavinia:
Satana va lua infatisarea, si char si Numele lui Iisus asa cum tu astazi L-ai invatat sa-L scrii romaneste si in evreeste, si te vei duce la el sa te inchini lui, pentru ca vei vedea in el pe Cel al Carui Nume il stii, si Il pronunti. El insala pe om cu insasi greseala omului. Satana va avea infatisarea pe care oamenii au pictat-o, au facut chiar filme cu chipul Lui pentru ca oamenii sa-l memoreze bine si astfel se vor duce sa i se inchine , deoarece are si chipul si numele din care azi au facut IDOL. Satana se va folosi de toate metodele, pe care noi oamenii i le oferim, ca arme de inselare . Acum e timpul lui in care aduna metode de inducere in eroare. Noi suntem materialul didactic pentru examenul lui de doctorat.
Domnul Iisus a venit pe pamant pentru a ne invata despre lucrurile acestea. El nu a poruncit si nu a cerut , ca noi oamenii sa-I aducem slava si marire folosind Numele , pe care doar El, Tatal si Duhul Sfant Il stie. Pentru noi oamenii , pentru fiecare neam si limba , a hotarat, o titulatura sub care sa-L cunoastem. Iar copii Lui, stiu dela Duhul Sfant, sa-L cunoasca cu Numele rezervat natiei din care fac parte.
Copiii Lui din Romania stiu ca Dumnezeu e, EU SUNT .
El nu a dorit ca lumea sa stie adevaratul Nume, pentru ca ea, lumea, sa nu-I faca chip cioplit calcand porunca a 2-a.
Aceasta, cu Numele , e o una din miile de capcane ale Satanei. Asa cum e calendarul , asa cum e Sabatul in zilele 8, 15, 22, si 29 obligatoriu, cum e schimbarea zilei de inchinare, cum e inchinarea la icoane, cum e vanzarea de indulgente, si cine stie ce va mai inventa pana la venirea pe norii cerului a Domnului Iisus Hristos sa ne ia acasa.
Am incercat sa pun likul de legatura de la chat..sora Lucia dar nu am reusit.
Acolo ti-am explicat cat am putut.Sora Lucia poate Daniel nu a uitat de Melhisedec si v-a revenii...ce zici?
Draga Vali,in viitorul apropiat,daca Cel Prea Inalt imi va da putere voi revenii ca sa-ti explic ca in cea ce ai scos in evidenta despre nume...as avea o intrebare:De la tine insuti spui/scrii aceste lucruri,sau alti te-au invatat sa le spui /scrii?
Frate Vasile,pentru mine esti simplu:Vasile!
Acest prenume ( doar tu singur il stii si tatal tau si mama ta care ti l-au dat).
Daca te-am intrebat ..cine este Lica?
Asa ti se mai zice,dar tot Vasile esti.
Multumesc si fii binecuvantat.
Pe sotul meu un sat intreg il cunoaste dupa porecla...insa, dupa prenume prea putin.
Un vecin de-al meu i-a spus lui Bogdan ( care are 3 ani in curand)...'G....s' mic -dupa porecla lui tata-su.
I-am spus ca pe tatal lui nu-l cheama 'G....s' ci Virgil.
Pe Bogdan il cheama si Virgil ( asa am vrut eu) ,deci,Bofdan -Virgil.
Stii ce mi-a raspuns?
Daca intreb pe cineva despre Virgil din sat ...ar putea sa-mi zica :Cine-i Virgil?
Pentru ca majoritatea il cunosc sub porecla, nu sun prenumele adevarat.
Am scris eu aici povestea mea cu porecla dar( dar s-a sters,ca nu era la subiect) si se pare ca ne-am invartit intr-un cerc si tot aici am ajuns.
Poate acu reusesc http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=33&thread_id=57&pid=24357#post_24357
Lavi, multitudinea de nume a Mantuitorului deriva din faptul ca este infinit in dimensiunea Fiintei Sale, si in posibilitatile Lui de manifestare.
Chiar tu vorbesti despre El in scris cu Fiul, Mantuitorul, Mesia...
Oricum, eu mi-am spus punctul de vedere, Dumnezeu este infinit de capabil sa inteleaga cand Il chem, si cum Il chem.
Respect si iubesc pe evrei si limba lor, iar fratii romani care au ajuns sa creada ca Isus nu poate fi chemat decat in evreieste, sa nu uite ca botezul in apa l-au facut in numele Isus.Pana acum in ce a crezut?Nu in Evanghelie, a cui Evanghelie?
Eu raman la aceste cuvinte...restul sa traim in pace si in dragostea lui Dumnezeu!
In concluzie eu nu sunt Lica? Si eu care raspundeam la acest nume nu stiu cine sunt? Nu stiu upa ce tipare te ghidezi dar devenim absurzi . Si totusi peste toate crezi sa nteleg ca Isus nu stie ca vorbesc cu El daca nu ii spun YAHushua?...pentru ca mie mi se pare ca a inteles destul de bine pana acum. Mie asta mi se pare ca ai demonstrat prin "povestea poreclei" scrisa mai sus.
Repet ca cunt deacord ca numele pe care Mesia l-a purtat cat a trait pe pamant este YAHushua insa nu pot fi absurd sa spun ca El nu raspunde la rugacinea sau lauda adusa prin numele Isus.
Frate Vasile,cum să nu stii cine esti?
Te porti ca un copil!
Eu ti-am dat doar un exemplu...cum mi-a răspuns vecinul...până si eu am rămas impresionată de răspuns...insă, tu, sustii că aberez.
Nu am spus nici unde că Yahshuah nu v-a ascultat sau nu vă ascultă,cunosc oameni care au bajbait zeci de ani spunându-i 'Isus',asa ,i-am spus si eu,asa scrie in biblia traditională,din care toti am citit si mai citim- asa am primit credinta in El,prin cea ce am citit.
Dar a venit si timpul despre care a spus chiar tare demult,omul cu greutatate, Shaul:..''și să vă înnoiți în duhul minții voastre'' sau in altă parte,Chifa:''Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite. (1 Petru 4:3 )
Ce inseamnă pentru tine,fratioare drag ( căci te cunosc la față)...Ajunge,in adevar că in trecut ati făcut voia Neamurilor?
Nu vreau sa vorbesc despre desfrânări,betii...etc ci cum vezi tu această voie cu privire la Nume?
Poate răspunde oricine.
Cunoastem din Lege...si am să-ti dau un ''remeber''-doar câteva versete si vei constata cât de dureros este.
Astăzi am spicuit prin Lege si am dat peste un verset si mi l-am inconjurat..iute despre ce este vorba:
Deutr.13:6. Dacă fratele tău, fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau nevasta care se odihnește la sânul tău, sau prietenul tău pe care-l iubești ca pe tine însuți, te ațâță în taină, zicând: "Haidem, și să slujim altor dumnezei!" - dumnezei pe care nici tu, nici părinții tăi nu i-ați cunoscut,
7. dintre dumnezeii popoarelor care vă înconjoară, lângă tine sau departe de tine, de la o margine a pământului până la cealaltă -
Acum, poate tu, si altii vor intreba :Dar părintii nostrii care nu au zis decât :Dumnezeu si Isus nu vor fii mântuiti?
Chiar dacă au crezut in jertfă?
Au păzit sabatul si sărbatoriile?
Au fost ascultati,din pricina sinceritatii lor si ati ajuns până aici.
Si pentru că lumina nu vine să izbească...ci mereu crescând...
Proverbele 4:18
Dar cărarea celor neprihăniți este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei.
2 Tesaloniceni 1:3
Trebuie să mulțumim totdeauna lui YAHVEH pentru voi, fraților, cum se și cuvine, pentru că credința voastră merge mereu crescând, și dragostea fiecăruia din voi toți față de ceilalți se mărește tot mai mult.
Cred din toata inima mea că Shaul nu a adus multumiri pentru frati chemând nume sau titluri ,atribuite idolilor făcuti de mâini omenesti ...sau mai grav, luindu-se/coopiind obiceirile altor neamuri/popoare.
El avea o relatie-gură către gură, intimă-in inima lui cu Cel căruia i-au slujit si părintii lui, anume: Avraam,Isac si Iacov.
..............
Nu am pus link-despre care am scris la chat,deoarece, mărea foarte mult pagina...am sa incerc la chat,totusi.
Deci "teoria scrisorii" nu este sustinuta si de tine. Am inteles.
O sa te rog sa imi spun cum imi spuneai inainte si anume "Lica" deoarece Vasile imi suna prea...distantat...si ma simt eu mai bine cand mi se spune "Lica". Multumesc.
Prin versetul din Deut. iarasi tinzi sa sustii ca Isus si YAHshuah sunt 2 pers diferite si ca Dumnezeu si YHWH sunt doi Dumnezei diferiti....si cercul se poate repeta...sau nu...
Sa nu imi spui ca voia neamurilor la care face referire apostolul Pavel este numele Isus
Draga mea surioara Lavi, stiu parerea ta cu privire la Numele lui Isus.
Doresc sa-ti spun ca aceasta parere trebuie sustinuta in DRAGOSTE, pentru ca dragostea va ramanea...
De cand esti pe acest portal, postarile tale erau curate, si pline de dragoste...
Acum, privesc la ele si ma minunez, incepi sa desconsideri Biblia, numind-o traditionala si crestina...
Prin continutul comentariului tau, ne cataloghezi, "ca bajbaind", "facand voia neamurilor", ne incluzi printre" desfranati, betivi....", ca noi am fi de partea "celor ce atata in taina sa se slujeasca la dumnezei straini", si asta numai pentru faptul ca nu-ti impartasim ideea , "ca Fiul lui Dumnezeu, poate fi chemat decat in evreieste."
Draga mea, ce este cu tine?
Biblia cu numele traduse in limba ebraica, vorbeste de acelasi Dumnezeu, de acelasi Fiu, nimic nu este schimbat, cum poti sa spui ca slujim unui Dumnezeu strain?
Evanghelia lui Dumnezeu, este biografia UNICULUI FIU , are acelasi arbore genealogic si in traducerea evreieasca si in greaca.
Este chiar absurd, in Biblia cu NUMELE SFINTE, cum le spui tu, Isus este tradus in eveieste dar tot NEAMUL lui sta scrise ca in Biblia "traditionala.
DE CE, Lavi...?
As vrea sa scrii, dar sa nu ne jignesti, afirmatiile tale dovedesc ca te-ai pierdut dragostea, sustineti parerea, dar nu ne califica in toate felurile...
Lavi, Fratele Nica are o semnatura deosebita, citeste-o cu atentie si daca te-ai pierdut dragostea , macar respecta-ne.
Nu !-sora Lucica ...nu pe voi va includ ca ati bajbaii-nu te pripii draga mea sa afirmi cea ce nici macar nu gandesc despre voi ,cei care ii spuneti Isus sau Dumnezeu.
Of!Sora Lucica-ce repede ai sarit-nu,nu- ....eu am mai scris si asta mai sus;
Nu vreau sa vorbesc despre desfrânări,betii...etc ci cum vezi tu această voie cu privire la Nume?
Te-ai grabita sora draga....of.
Frate Vasile,stiam ca mai mult iti place Lica...de aceea am renuntat sa te mai necajesc,totusi sa stii, ca si mi-e mi-a fost tare greu cand a trebuit sa aleg intre prenumele adevarat al sotului meu si porecla pusa de altii .
Acu'ma intelegi?
Multumesc.
Deoarece nu am timp de scris, o să vă scriu o scurtă idee, după ce am citit în grabă mereu aceleași argumentări pe care nu le neagă mai nimeni cum că numele păntesc al Mântuitorului i-a fost dat în limba ebraică. Asta cam toți oamenii întregi la minte o cred la fel...
Problema apare acolo unde unii cred că dacă-L numești altfel, sau în altă limbă începi să fii catalogat ca necunoscător, trăind în minciună și necunoștință, etc.
Eu vă spun doar atât de data asta: dacă Iisus sau Jesus, etc nu este același cu Yahushua ( sau cu celelalte forme de nume evreiești pentru care "cunoscătorii" se bat cap în cap de iese scântei... ) atunci nu a fost niciodată mântuire pentru neamuri, și ceea ce au rostit Apostolii în limbile neamurilor la Sărbătoarea Cincizecimii fie au fost minciuni, fie scrie greșit în Biblie.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Cercetănd scriptura nu am văzut ca Mântuitorul să forțeze lucrurile în acest sens, am observat că El spune că este:Eu sunt Calea și Adevărul;
Eu sunt Alfa și Omega;.....
(Apocalipsa 1.8,,Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul''), corect fiind (cum a spus El),,Eu sunt Alef și Tav''; adică, ...înaintea Lui nu a fost nimeni, ...și după el nu mai vine nimeni.
Soră Lavi, eu aș zice că înainte să facem afirmații care modifică ceva din Scriptura pe care o cunoaștem, să ne asigurăm că avem și documente care pot argumenta ceea ce spunem... Eu unul nu știu și deaceea nu prea cred că există manuscrise care să scrie '' Eu sunt Alef și Tav''...
Mai studiem, ce să zic ? Poate ne ajuți tu, ce zici ?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Dacă Mesia s-a născut și a trăit în Peloponezia (Grecia lui Zeus - /Israelul ), http://grecia.travelon.ro/peloponezia
cu siguranță a spus ''Eu sunt Alfa și Omega'' dar, ...dacă s-a născut, a trăit și a murit în Iudeea Canaanului, nu putea spune decât,,Eu sunt Alef și Tav'', la fel cum ca român ar fi spus ''Eu sunt A și Z''.
Cine cauta gaseste.
Multumesc pentru intelegere frate Ovidiu ,mai studiem...ce zici?
Soră Lavi, nu am nici cel mai mic habar ce legătură temeinică în studiul nostru ar avea locul de naștere al Mântuitorului cu ceea ce I-a spus El apostolului Ioan care la momentul descoperirii se afla pe teritoriul Greciei, și avea de transmis un mesaj în primul rând către 7 Biserici care se aflau înafara granițelor Israelului și despre care mă îndoiesc că vorbeau ebraică!...
Deci un studiu atent începe de la acest pasaj când vine vorba de pronunția evreiască și alfabetul ebraic sau grec:
Citat VDC: Apocalipsa 1:
9. Eu, Ioan, fratele vostru, care sunt părtaș cu voi la necaz, la Împărăție și la răbdarea în Isus Hristos, mă aflam în ostrovul care se cheamă Patmos, din pricina Cuvântului lui Dumnezeu și din pricina mărturiei lui Isus Hristos.
10. În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbițe,
11. care zicea: "Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă. Ce vezi, scrie într-o carte, și trimite-o celor șapte Biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia și Laodicea."
Apoi am spus că dacă El, Iisus a spus "Alfa și Omega" sau "Alef și Tav" se poate dovedi cu manuscrise. Dacă afli manuscrise ale cărții Apocalipsa scrise în ebraică nu îngreacă, atunci aducem o lumină nouă acestei teorii de iudaizare a tuturor limbilor de pe planetă. Până atunci vorbim din imaginație și fără dovezi. Te rog să nu te superi pe mine, dar mie îmi place să studiez pe bază de dovezi în primul rând și abia apoi să las imaginația să completeze acolo unde nu mai sunt dovezi.
Câtă vreme vorbim de Mântuitorul, ori Îl numim Iosua, ori Ieșua, ori Iașua, ori Jesus, ori indiferent cum se numește El în alte limbi, vorbim de una și aceeași persoană pe care toți o identifică la fel. Eu nu am găsit nicăieri în Biblie să se ceară sau să se propovăduiască anumite pronunții într-o limbă sau alta. Dimpotrivă, am găsit destule exemple în care Dumnezeu și aleșii Săi (proorocii, apostolii, etc) s-au adresat altor oameni dintre neamuri, și au făcut-o în limba lor .
Deci acel "mai studiem" nu este ca să ne batem nasul unul altuia ci ca să venim cu manuscrise în acest sens. Domnul să ne binecuvânteze pe toți.
(Și să nu ieșim din cadrul subiectului...)
Aurelc a ataşat următoarea imagine: