Soră Lavi, am citit toată acea expunere și pot spune că nu este absolut nimic în ea mai mult decât niște vorbe lipsite de explicația esențială: De unde știe el/ei și tu/voi cum anume se pronunță acele 4 litere deoarece la ora actuală există o sumedenie de teorii și explicații care mai de care mai științifico-fantastică ce vor să demonstreze ceva de nedemonstrat și necunoscut.
Acea explicație nu e altceva decât un text în engleză al explicației plictisitoare și după părerea mea cu mare tendință de încălcare a poruncii a III-a care spune
Citat VDC Exodul 20:7 Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.
Eu, sincer să fiu, din toată vâltoarea aceasta de pronunții "noi" și/sau descoperite sau redescoperite curând nu văd decât tendința diavolului de a-i împinge pe oameni să calce această poruncă prin inventarea atâtor porecle la TETRAGRAMA SFÂNTĂ. Poate ai observat dar eu nu m-am prea avântat niciodată în discuțiile acestea și m-am ferit să mă apuc să scriu diferite denumiri și să le iau în derâdere pentru că mă tem de DOMNUL și știu că este mai bine să taci decât să te socotești singur înțelept în asemenea chestiuni.
Eu am crescut în biserică unde se spunea adesea "Binecuvântat să fie Iehova, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Israel" și toți din adunarea noastră știu că Numele Divin a fost descoperit patriarhilor în limba în care vorbeau ei, în ebraică. Dar mențiunea este că lor nu le-au fost descoperite niște litere ci niște înțelesuri! "EU SUNT CEL CE SUNT" și multe alte denumiri găsite prin Scripturi. Dar devreme ce El s-a descoperit și neamurilor în limba lor ( dovada e Sărbătoarea Cincizecimii din Fapte. cap.2) eu am înțeles că putem să ne adresăm Lui și în limba noastră. Poate să spună cine ce vrea, ce-i scris e scris...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Shalom.
Apreciez sinceritatea ta,frate Ovidiu, fata de porunca a III a si eu iubesc porunca,pentru ca să am parte de binecuvantarea care vine prin ascultarea fată de poruncă.
As vrea să inteleg acest pasaj din:Luca 13:30 Și iată că sunt unii din cei de pe urmă, care vor fi cei dintâi, și sunt unii din cei dintâi, care vor fi cei de pe urmă."
Intreb, cum au fost cei dintâi?
Cum l-au strigat pe nume?
Si dacă ''cei dintâi'',care vor fii, ''cei de pe urmă'' si ''cei de pe urma'' vor fii ''cei dintai''- inseamnă, că-l vor striga fiecare in limba lui?
Nu prea iese proba....
Si.... sincer ,dacă facem proba nu se potriveste cu porunca,care spune:Exodul 23:13 Să păziți tot ce v-am spus, și să nu rostiți numele altor dumnezei: numele lor să nu se audă ieșind din gura voastră.
Dacă mă duc cu gândul la un simplu cuvânt si anume ''umbra lucrurilor viitoare'',care face referire la faptul,că nimeni dar să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă, sau cu privire la o zi de Sabat,
care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este al lui Mashiah.
Dar,cu privire la chemarea pe Mantuitor pe numele dat de inger,poate cineva sa judece?
.....Mă intreb sincer,dacă trupulul a avut un nume si care i-a fost numele?
Si dacă nu cumva numele Mântuitorului este o umbră a lucruriilor viitoare?
Ce fac cu această umbră?
Multumesc frate Ovidiu si scumpi frati si surori.
Hai, sa vedem cum l-au numit cei dintai?
-Cum l-a numit Adam si Eva pe Dumnezeu, pe vremea cand era o singura limba, se poate dovedi scris ca era limba ebraica?
-De ce a incurcat Dumnezeu SINGURA LIMBA daca se pune atat de mult accent pe o SINGURA LIMBA?
-Ce limba vorbea Avram care era din Mesopotamia, tara Haldeilor?
-Legamantul cu Avram a fost, ca va fi tatal multor neamuri, acest lucru nu ti se pare ca Dumnezeu nu are in vedere limba vorbita, ci faptul sa se traiasca in dragoste?
-Daca mergem mai departe, ai vrea sa ne spui, de ce Pavel a spus ca este roman,(nascut chiar roman), daca chiar se tine atat de mult la cetatenia israielita?
-Cel care a dat Duhul Sfant prin care se poate vorbi in limbi ingeresti, pe care nu le intelege nimeni...nu crezi ca Dumnezeu poate sa inteleaga fiecare limba creata tot de El la turnul Babel?
-De ce Fiul ne-a invatat sa ne adresam cu Tatal nostru...?
-Cum poti traduce aceste cuvinte:"Nu toti cei ce-mi zic Doamne, Doamne..."?
Doresc sa se explice cu argumente biblice.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
YHVH să te călăuzească!
Eu nu lămuresc pe nimeni - pe mine, credința mea mă mântuiește! Turnul Babel a fost la a 3-a generație, pentru două treimi din fiii lui Noe (Ham și Iafet), Avraham a fost la a 6-a generație din URMAȘII lui Sem (o treime) cu limba semitică din care s-a născut ''aramaica'', din care a luat naștere'' ivriș'', din care s-a modernizat ''ebraica''de astăzi!
Astfel, este clar că de la Adam și Eva, de la Noe, prin Sem până azi, s-a transmis limba îngerească!
Si eu ca si Rabi Shaul- sunt de cetățenie română si sunt chiar născută în România,vorbesc limba poporului român si mă rog in limba românească!
Dar, Tara mea este Israel- Ierusalimul -Isaia 33:20 Privește Sionul, cetatea sărbătorilor noastre! Ochii tăi vor vedea Ierusalimul, ca locuință liniștită, ca un cort, care nu va mai fi mutat, ai cărui țăruși nu vor mai fi scoși niciodată, și ale cărui funii nu vor mai fi dezlegate.
Sincere binecuvantari!
Domnul sa te binecuvinteze si pe tine, sora mea draga!
Vreau sa-ti marturisesc ca scriind , dovedesti ca vrei sa ne lamuresti intr-un fel...altfel pentru ce am mai scrie aici, daca nu sa ne spunem parerea cu privire la adevarul lui Dumnezeu, nu?
Deci, ai scris ca din limba semitica s-a NASCUT limba aramaica, din care s-a NASCUT ebraica.
Din spusele tale limba ebraica nu vine de la inceputul inceputurilor, si atata timp cat este nascuta pe pamant, nu poate fi ingereasca.
Prin Duhul Sfant se poate vorbi in limbi ingeresti!
Deci, daca apostolul Pavel era roman si vorbea in limba romana, de ce noi sa vorbim in evreieste?
Draga mea, este adevarat ca Dumnezeu de-a lungul vremurilor si-a ales un popor ca prin el sa duca credinta, insa nu uita ca inainte de toate Pamantul si viata vesnica au fost pregatite pentru intreaga lume, ne tragem din Adam si Eva toti, iar Avram este Tatal tuturor celor ce au credinta, nu numai a Israelului.
Iubesc Israelul, pentru ca a fost si este iubit fara rezerve de Dumnezeu in ciuda neascultarii lui.
Dar sa nu uitam ca prin Isus Hristos Dumnezeu ne-a strans pe toti la umbra aripilor Sale, si evreu si grec.
Nu limba vorbita ne va mantui, ci credinta in Cel care s-a jertfit pentru rascumpararea tuturor.
Dumnezeu cunoaste ce vrem sa spunem inainte ca sa ne iasa cuvantul pe gura, cunoaste gandul, stie ca atunci cand strig prin Duhul, Tata, strig la El.
De cate ori am strigat eu Isuse, ai mila de mine!
Gandul meu s-a dus la Cel care s-a jertfit pentru mine si Dumnezeu stie ca am strigat la Fiul Sau.
Noi suntem limitati, insa Cel ce ne-a creat este infinit de intelept ca sa ne inteleaga.
Domnul sa ne ajute sa pastram unirea Duhului prin legatura pacii lui Dumnezeu care intrece orice pricepere.Amin
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Shalom.
Sora Lucia avem dovezi in scriptura că Iosif era un om pământesc care cunoastea limba ingerilor si o intelegea foarte bine.
Yahveh a învățat pe Adam și Eva limba îngerească, căci vorbea cu ei în grădina Edenului.
La clădirea turnului Babel Sam și descendenții lui nu a participat.
Au participat răsvrătiții care-l aveau în frunte pe Nimrod nepotul lui Noe care se trăgea din Cuș, din Ham.
Yahveh ( Eu sunt Cel ce Sunt)a încurcat limba celor ce erau răzvrătiți, împotriva lui Lui, acești răzvrătiți erau descedenți de-a lui Ham și Iafet.
Sam și descendenții lui nu au participat la această constructie, de acea și limba se numește SEMITICĂ, de la SEM.
Cel Sfant a încurcat limba celor ce erau răzvrătiți și lucrau la acest turn, adică, un oraș care s-a numit Babel, intenția lor era să facă un mare oraș pînă la ceruri.
Cel Sfânt nu le-a dat limbi noi, ei singuri după ce s-au despărțit pentru că nu se mai puteau înțelege în vorbire, au plecat care încotro, și și-au făcut singuri limbi, astfel, a trecut mult timp, pînă cand ei au avut o limbă a lor.
Dacă Cel Sfânt dădea limbi la Babel, ei continuau să construiască,
deaceia le-a încurcat LIMBA să nu mai construiască. -Geneza 11:9 De aceea cetatea a fost numită Babel, căci acolo a încurcat Yahveh Limba întregului pământ, și de acolo i-a împrăștiat Yahveh pe toată fața pământului.
Acum, cuvîntul evreu în romanește, hebrew în ebraică, vine de la numele EBER, fiul lui Sem.(Genesa 10:21).
Avraam se trage din Eber,care a fost străbunicul lui Avraam.
Avraam- chiar și scriptura după traducerea Cornelescu, (așa coruptă cum este) dovedește că Avraam era evreu, (Genesa14:13)
Limba aramaică este tot o limba semitică cu dialect regional.
Așa cum în toate limbile sînt dialecte, chiar și romîna are dialecte.
Limbile de la Babel sînt limbi necurate, poluate, care și le-au făcut răzvrătiții.
Yahșua, Mîntuitorul nostru, linia lui descendentă este din Avraam,.... Eber, SEM și ajungem la neprihănitul Noe.
Deci, limba semitică dovedește că (Sem și descendenții lui nu au participat la construirea turnului Babel, asta înseamnă că , limba lor nu a fost încurcată) a ajuns pînă la noi, ca să ajungem și noi la adevărul si buna veste a mîntuirii.
Mîntuirea vine de la EVREI, (Yahuda=Iudei) Yahșua Mîntuitorul nostru este EVREU, din seminția lui IUDA (YAHUDA), rădăcina lui David.
Sincere multumiri.
Deconectat
RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25037. Postat la 26/12/2013 17:59 - 4146z5h36m
Acum, cuvîntul evreu în romanește, hebrew în ebraică, vine de la numele EBER, fiul lui Sem.(Genesa 10:21).
Asa deci si prin urmare limba evreiasca nu e ingereasca? Ea vine abia de la a- ? generatie de la Adam si Eva si e de la Sem?
Sora Valentina-Ce limbă a adus Noe de la o lume la alta?
Nu este clar că Noe a transmis limba Edenică care se vorbea înainte de potop?
Noe și fii lui cunoșteau această limbă ...de fapt, era unica limbă!
Ce sa întîmplat cu participanții la Babel ?
Se știe au avut Limba încurcată ...nu se mai puteau înțelege unii cu alți...Sem și fii lui nu au fost pe acolo ...(doar ceilanți)-adică răzvrătitii.
Cît despre Eber ,el a păstrat identitatea lui Sem tatăl său deci, NEPRIHĂNIREA!
Dacă e să luăm în calcul geneologia lui Sem de la genesa- 11 versetele 10 -30 omul cu (ceva minte în cap) poate înțelege -după cum este scris -,,cine citeste să înteleagă''.
Limba în care conversa Omul în Eden cu Yahveh este limba transmisă din generație în generație de cei ce au fost departe de Babel.
La Babel a venit Încurcătura!
Fii lui Sem NU au participat la încurcătură ..ei au păstrat limba Edenică.
Deci-Limba Edenică este limba vorbită de Adam patriarhul , Noe și fii lui Sem pînă la Avraam și Moise - Prorocii -Yahshuah si trimisii săi Apostolii.
Cu durere pun o intrebare: Isus este Yahshuah ?
Tot cu durere mai pun o intrebare din scriptură-2 Corinteni 6:16 -Cum se împacă Templul lui Yahveh cu idolii?
Multumesc, astept raspunsul.
Scumpa mea sora Lavi, daca era importanta unica limba din Eden pentru mantuire, atunci cu siguranta Dumnezeu nu mai incurca aceasta limba la Babel.
Sustinerea parerilor noastre trebuie sa fie Cuvantul scris.
Nu putem veni cu presupuneri, chiar daca avem ceva in cap.
Fiii lui Sem nu au participat la incurcatura, ci unii din ei au determinat pe Dumnezeu sa o incurce, pentru ca scopul lor era sa ramana intr-un loc, pe cand Dumnezeu voia sa umple pamantul.
Vreau sa-ti spun ca din fii lui Sem nu s-a nascut numai poporul evreu, ci si Asirienii, Sirienii si Elamitii, deci dupa cum vezi limba unica a lui Sem a fost incurcata si ea, de s-a nascut din el mai multe popoare, nu?
Daca crezi ca Avram vorbea limba Edenica cum o numesti tu, te inseli, el facea parte dintr-o familie din Mesopotamia razvratita, inchinatoare la idoli pe care a trebuit sa o paraseasca, sa-si paraseasca tara si casa si sa mearga in tara Canaan, o provincie Egipteana .
Acolo a fost numit EVREUL, un nume derivat din cuvantul EVER care insemna "de dincolo de rau", un cuvant nascut odata cu alegerea si stramutarea lui Avram, asa s-a nascut evreul Isac si Iacov, si din Israel, poporul evreu.
Limba ebraica a fost intr-o continua transformare, s-a transmis din generatie in generatie prin viu grai, pana cand omul a inventat semnele prin care a transpus cuvintele limbii vorbite in scris.
Limba SEMITICA vine de la Sem, insa este un grup de limbi, care se inrudesc intre ele, asa cum se inrudesc popoarele nascute din Sem, totul se trage de la Babel, ce sa-i faci!
Acum doresc sa te intreb, pana la urma care este limba pe care trebuie sa o vorbim, cea ebraica a Vechiului Testament, limba aramaica din Imperiul Persan pe care a vorbit-o si Isus Hristos, sau limba greaca , limba scrierilor Nou Testamentare?
Si am sa-ti raspund cu multa dragoste si iubirea ce te-o port la intrebarile de final.
1.Isus este Yahshuah, una si aceiasi persoana !
2.Si pentru ca noi suntem temple ale Duhului Sfant, avem deplina credinta in Cel care s-a jertfit pentru noi ca acest lucru nu mai lasa loc de idoli.
Isus sa te binecuvinteze, sora mea draga!
Deconectat
25041. Postat la 27/12/2013 14:39 - 4145z8h57m
Jos palaria pentru un raspuns asa de lamuritor, Lucia.
Lavi, deci apostolii vorbeau limba ingeresca a parintilor Adam si Eva?
Acum doresc sa te intreb, pana la urma care este limba pe care trebuie sa o vorbim, cea ebraica a Vechiului Testament, limba aramaica din Imperiul Persan pe care a vorbit-o si Isus Hristos, sau limba greaca , limba scrierilor Nou Testamentare?
Si am sa-ti raspund cu multa dragoste si iubirea ce te-o port la intrebarile de final.
1.Isus este Yahshuah, una si aceiasi persoana !
2.Si pentru ca noi suntem temple ale Duhului Sfant, avem deplina credinta in Cel care s-a jertfit pentru noi ca acest lucru nu mai lasa loc de idoli.
Isus sa te binecuvinteze, sora mea draga!
Sora Lucia eu nu am scris nici unde că trebuie să vorbim in alte limbi ale altor popoare sau chiar in ebraică-putem linistiti să ne rugăm si să vorbim in limba maternă in care ne-am născut.
Dar a invata tânăra generatie că Mashiah -(Mesia) a fost evreu si că numele pe care l-a purtat acel Fiu al Omului jertfitor a fost dat de inger care a avut,are si v-a avea o insemnătate ,nu este un lucru nebiblic.
Problema se pune, dacă, acel INGER care i-a vorbit lui Iosiv avea o limbă incurcată..? Eu nu prea cred...deoarece si Satan se face inger de lumină....si poate să insele chiar si pe cei ALESI.
Esti sigură că răspunsul tău este corect,la prima intrebare?
Multumesc.
Dar a invata tânăra generatie că Mashiah -(Mesia) a fost evreu
...............
"acel Fiu al Omului "
Esti sigură că răspunsul tău este corect,la prima intrebare?
Sunt foarte sigura, chiar daca e scris in romaneste, nu schimba cu nimic povestea vietii Lui, Evangheliile!
Te-am expus cateva din NUMELE pe care le-ai folosit tu mai sus pentru El, care deasemeni ar putea duce in eroare, dar si asa tot intelegem, numai un Fiu al Omului S-a jertfit si numai un Mashiah este Mesia.
Cat despre faptul ca-L numim Isus, nu inseamna ca si-a pierdut originea de evreu, cine a scris acest lucru?
De la evrei vine mantuirea!
Fi binecuvantata!
Sora Lucia,dacă n-as avea pretentii de la tine ( ca ai ceva in cap) m-as fii lăsat păgubașă de mult.
Dar, pentru că, pretind de la tine ( măcar că sunt mai mică la ani ca și tine și tu ar trebuii să mă îveți) îți cer în numele Celui care s-a jertfit pentru noi toți să elucidezi un mister simplu si nu numai tu ci si ceilanți care stau pe margine si privesc.
Nu am idee,dacă ești adepta integramelor dar, dacă ști să faci integrame ve-i constata că nu se potriveste ceva ( din traducerea Cornielescu)...si am să-ti dau urmatorul exemplu din-Isaia 42:8 Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea mea idolilor."
Al doilea exemplu-Exodul 23:21 Fii cu ochii în patru înaintea Lui, și ascultă glasul Lui; să nu te împotrivești Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El.
Acum, o informație cu privire la duhul omului-1 Corinteni 2:11 În adevăr, cine dintre oameni cunoaște lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el?
Mashiah care a venit pe lume ca să moară avea o identitate proprie?
Duhul Lui cunoștea de unde venea El?
Da!
Cunoștea!-argument biblic-Ioan 16:28.
Acum voi scoate in relief cuvintele date ca exemple: -1.Eu sunt Domnul-acesta este numele Meu. -2.Am pus numele Meu în El.
Rezolvă-mi te rog următoarea integramă-în numele: I-S-U-S- pune numele : D-O-M-N-UL.
Si dacă reușești -eu iti voi mulțumii pentru rezolvarea enigmei.
Pe curând.
Deconectat
25055. Postat la 28/12/2013 22:25 - 4144z1h10m
Cel ce sta pe margine , Lavi , iti spune sa pui in integrama toate Numele sub care este cunoscut El.
Lavi, eu nu incerc sa-mi bat capul ca sa invat pe nimeni, nu am pretentii de la nimeni, nici nu pretind nimic de la nimeni, pentru ca eu nu ma simt in stare de asa ceva, priveste-mi semnatura, fara Duhul Sfant , nu as intelege nimic, fara El sunt nimic!
Nu-mi place sa elucidez mistere si nici integrame sau enigme, ci imi place sa studiez Cuvantul care este scris intr-o forma simpla si pe intelesul tuturor.
Iar daca imi scriu aici parerea, nu o scriu cu scopul ca sa invat pe nimeni ci pur si simplu , imi place sa scriu!
Parerea mea ramane aceiasi, Isus este aceiasi persoana cu Yahushua, si Domnul sa ne tina in pace si sa ne lumineze pe mai departe.Amin
Sora Lucia,Yahshuah este un DUH dătător de viață.
Nu era un lucru greu pe care ți l-am cerut,doar aveam pretenții dela tine pentru că citeși cuvântul,nimic mai mult.
În ce privește, intergama-până și un copil de clasa a -4-a își poate da seama că ceva nu se leagă.
Trebuia să pun problema in felul următor : Pune in numele -I-S-U-S primele litere ale numelui D-O-M-N-U-L...adică,acestea-D-O-M...se vede clar că nici in primele litere ale numelui nu pot fii introduse -dar nici la stârșitul numelui- se vede cu ochiul liber că nu este posibil.
În schimb, in alfabetul ebraic acelasi lucru este posibil ...de ce ?
Hai să vedem!
Y-A-H-V-E-H (Y-H-V-H) in alfabetul ebraic: יה-וה-ultimele litere adică acestea-יה- le găsim in Numele EVREULUI jertfitor -iata-le : יה-ו-ש-ע
adică acestea-יה
Ce frumos!Se împlinește profeția-Numele Meu este in El!Slavă Celui PreaÎnalt!
Mai mult decât atât, apare Menora,adică această literă ש - candela =LUMINA LUMII-conform prea cunoscutului pasaj biblic din:Ioan 8:12 -יהושע (Yașua) le-a vorbit din nou și a zis: ,,Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.''
Deci?
In care alfabet se află Menora-Candela=Lumina?
Până și cuvântul românesc alfabet se desparte in două litere ebraice si anume -Allef-Beth= Alfabetul Ebraic: א- Alef -Bet ב
Să fie pace si dacă am greșit cu ceva iertare cer -nu vreau să mă fac vinovată pentru întristarea vreunui om-fiecare să discearnă în liniște si Cel Vesnic Sfânt să fie cu toti cei Care-L iubesc din toată inima!
Sincere binecuvântari celor de aproape și celor de departe!
Draga mea, ai putea sa-mi spui ce vrei sa-mi explici cu integrama?
Apoi, tu, imi aduci la vedere alfabetul ebraic, pe care eu nu-l cunosc...
Multumesc pentru expunere, nu am de ce sa ma supar, eu te iubesc la fel de mult.
Viata mea este o continua experienta cu Dumnezeu, si crede-ma, nu l-am chemat decat: Isuse, ai mila de mine!
Soră Lucia- integrama pe care am facut-o nu este o problemă,am dorit mult să scot în relief traducerea pe care o avem si felul în care a fost mușamalizat Numele Sfânt și cum nu se potrivește numele Isus cu numele Domnul.
Am demonstrat clar, că în limba ebraică este posibil-dar in altă limbă(în cazul nostru-lb.română) nu este posibi lacest lucru.
Soră Lucia, nici eu nu cunosc alfabetul ebraic-il studiez cu drag când timpul îmi permite....dar într-o zi când făceam integrame ( nu sunt asa de bună la integrame ) mi-a venit această idee cu Numele,si asa am ajuns sa-ti dau o temă de casă-tie și celor care au ceva in cap.
Mă întelegi?
........Acu' să trecem la lucruri mai grele -referitor la faptul că tu spui că Isus si Yahshuah este aceiasi persoană,adică fiul omului care s-a jertfit.
...................
Soră Lucia, nu ai înțeles ce era mai important....dar poate că vei înțelege în curând.
Ai înțeles bine, că ebraica de astăzi vine din ivriș - ivriș vine din aramaică - aramaica din semitică (limba fiilor lui Sem, tatăl tuturor fiilor lui Ever-Eber - Genesa 10.21, inclusiv Avraham evreul - Genesa 14.13).
Dacă după Sem s-a vorbit limba ,,semitică,, Sem fiind fiul lui Noe, împreună venind dinainte de POTOP, ce limbă s-o fi vorbit înainte de potop?
Când Bibllia nu specifică NICIUN AMESTEC de LIMBI (ca la Turnul Babel)!
Dacă te poți detașa putin de....alte invataturi, ce limbă crezi că s-a vorbit ÎNAINTE de POTOP?
Nu poți să înțelegi că Noe a vorbit limba lui Lameh care a vorbit limba lui Metusala, care a vorbit limba lui Enoh care a vorbit limba lui Mahalaleel, care a vorbit limba lui Cainan, lui Enos, lui Set care a vorbit limba lui Adam și Eva? După înțelegerea ta, Adam a învățat limba de la oameni, sau de la Creatorul Mântuitor care a vorbit limba ÎNGEREASCĂ vorbită și de Yahshua HaMashiah, cunoscut de îngeri ca fiind UNICUL YAHVEH - EHAD ?
Dacă nu vrei să recunoști ADEVĂRUL, este o altă treabă - eu Îl aștept pe YHVH care ni s-a descoperit ca Yahshua (Cuvântul care s-a făcut Trup, născut din Miriam la Sărbătoarea Corturilor).
Toți Zeii (toate spurcăciunile idolatre) au locul nașterii specificat:
1. Hermes - în Grecia, la 25 decembrie, anul 200 î.e.n.;
2. Budda - în Nepal, la 25 decembrie, anul 563 î.e.n.;
3. Krishna - în India, la 25 decembrie, anul 900 î.e.n.;
4. Horus - în Egipt, la 25 decembrie, anul 3000 î.e.n.;
5. Heracles - în Grecia, la 25 decembrie, anul 800 î.e.n.;
6. Adonis - în Fenicia, la 25 decembrie, anul 200 î.e.n.;
7. Tamuz - în Babilon, la 25 decembrie, anul 400 î.e.n.;
8. Mithra - în Persia, la 25 decembrie, anul 600 î.e.n.;
9. Zarathurstra sau Zoroastru - în Persia, la 25 decembrie, anul 1000 î.e.n.;
10. Dionisos - în Grecia, la 25 decembrie, anul 500 î.e.n.;
Zarathurstra sau Zoroastru, este specificat în Wikipedia, între anii 628 -551 î.e.n.
Să nu-mi spună nimeni că nu este durere!
Și dacă..... Isus si Yahshuah este aceiasi persoană (măcar că Yahshuah este un Duh dătător de viață )-asta ar însemna că este același Mashiah-? -?,adică...unul si acelasi? ...adică Isus care s-a născut o dată la 25 Decembrie? si o dată la sărbătorea Corturilor....?!
Interesant!(?)
La sărbătoarea crăciunului nimeni nu-l pomeneste pe Yahshuah ...ci doar pe Isus,pentru că...... nici nu pot sustine că s-a născut Yahshuah la 25 Decembrie -pentru că nu este sărbătoarea Lui!
Pe când, la sărbătoarea Corturilor, unii îl pomenesc și pe Isus si pe Yahshuah....?!?
Atunci,permiteti-mi să pun o intrebare: Dacă noi( cei care nu avem treabă cu traditia crăciunului) dar, sărbătorim Sărbătoarea Bucuriei -Sarbatoarea Corturilor....nu ne contrazicem singuri ?
Sau mai mult decât atât, se merită să intrăm in contradictoriu cu cei care tin traditia crăciunului si să ne obosim spunânde-le că nu s-a născut Isus Cristos la 25 Decembrie?
Că de fapt el s-a nascut la sarbătoarae Corturilor!
De ce să ne mai obosim... atunci ?
Dacă și noi îl avem pe Isus care s-a născut la sărbătoarea Corturilor?.....care este diferenta?
Nu scrie clar in scriptură?:Romani 14:1 Primiți bine pe cel slab în credință, și nu vă apucați la vorbă asupra părerilor îndoielnice?
Se vede clar că asupra unui NUME sunt păreri îndoielnice....ce să mai spun de credință ?
Am scris eu undeva cu privire la ''cel slab in credință'',că nu este cel care are o dietă referitor la sfânta scriptură ,din potrivă , cel slab este cel care nu are cunostiinta din sfânta scriptură.
Sărmanul Rabi Șaul și dânsului i-a fost schimbat numele ca și lui Daniel in Babilon,tot așa i-a fost schimbat si evreului jertfitor și apostolilor.
Încă ceva....După Gamaliel, Rabi Șaul (născut evreu și tăiat împrejur) a fost unul dintre cei mai studiați Rabini.
Este drept că el știa mai multe limbi (nu numai limba romană pe care o vorbea ca cetățean roman cu această cetățenie cumpărată dar, EL GÂNDEA ÎN LIMBA ÎNGEREASCĂ venită pe linia lui Noe, Sem, Avraam, Isac și Yacov-Israel, până în ziua de astăzi.
Mă bazez pe descoperirea care spune: Și am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie veșnică, pentru ca s-o vestească locuitorilor pământului, oricărui neam, oricărei seminții, oricărei limbi și ori cărui norod.
Și tare cred că acest -ALT ÎNGER- vine cu o Evangheli care este veșnică si Numele în care vine acet înger este veșnic Neschimbat!Comform pasajului-Maleahi 3:6 "Căci Eu sunt YAHVEH, Eu nu Mă schimb; de aceea, voi, copii ai lui Iacov, n-ați fost nimiciți.
Binecuvântați sunt cei care vin in Numele Lui! = Baruch haba B-Shem YAHVEH - binecuvântat să fie cel ce vine în Numele lui YHVH !
Mulțumesc.
..........
Postare editată de Moderator2 pentru că încălca regulamentul. Lavi, te rog să ai mai multă grijă cu ce ton și ce scrii despre numele divine, indiferent în ce limbă. Lucrul acesta este demult stabilit în regulament și data viitoare e posibil să fim mult mai aspri în sancțiuni pentru cei ce nu țin cont de asta.
Moderator2
Deconectat
25105. Postat la 18/01/2014 18:24 - 4123z5h11m
Sărmanul Rabi Șaul și dânsului i-a fost schimbat numele ca și lui Daniel in Babilon,tot așa i-a fost schimbat si evreului jertfitor și apostolilor
O comparatie nepotrivita.
Numele, in Babilon, era schimbat cu un alt scop decat acela pe care-l facea Iisus. E o diferenta ca de la cer la pamant.
Poti sa scrii bietul Daniel, deoarece a fost castrat, dar de ce sa scrii bietul Saul?
Restul dizertatiei ? E.........( pentru mine)
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Moderator2 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
25133. Postat la 24/01/2014 10:40 - 4117z12h55m
Vă rog să rămâneți la subiectul discutat aici și să nu vă apucați de scris despre alte câte cele!