Datorita faptului caci pe timpul Domnului Isus erau 42 persoane cu numele Isus si era foarte greu mai ales pentru crestinii care auzisera de Isus era greu sa aleaga care este cel adevarat in sa ceea ce nu au cercetat ei atunci si nici multi dintre noi astazi faptul caci atunci ca si acum a fost si este o singura persona ci numele Hristos si aceasta dovada caci Isus Hristos este fiul Dumnezeu fara a merge si a cauta traduceri per care vrasmasul lea pus la dispozitia crestinilor ca sa-i incurce si sa le abata inima in alta parte de la Hristosul lui Dumnezeu
Ioan capi. 17:3 si viata vesnica este aceasta sa te cunoasca le tine singurul Dumnezeu adevarat si pe ISUS HRISTOS pe care lai trimis tu.
Numele Isus
1.Numele original al Mântuitorului nostru nu a fost Isus sau Iesous, dar Yahshua-Yașua. În Numele Yașua este Numele Tatălui, Yah-shua=Yahșua. În cuvântul Mântuitorului nostru găsim scris că ia fost dat să facă cunoscut numele Tatălui Său (Ioan 17:6). Numele Tatalui este Yahweh-Yaue . Doi factori au contribuit foarte mult la înlocuirea și denaturarea numele Mântuitorului nostru. Primul a fost învățătura superstițioasă a evreilor, că Numele Tatălui nu trebuie să fie rostit și că numele trebuie să fie "deghizat" în afara Templului din Ierusalim. Al doilea factor a fost sentimentul puternic anti-iudaism care a prevalat printre neamuri. Ei au vrut un Mântuitor, dar nu unul evreu.
2 Potrivit Worterbuch der Antike, numele înlocuit poate fi urmărit înapoi la Iesus în Latină și greacă Iesous. Apoi, poate fi urmărit înapoi la o adaptare a numelui grecesc a Zeiței Ieso, zeița vindecări. The Greek-English Lexicon of Liddell and Scott, confirma acest lucru. La grecii, care venerau zeița vindecări Ieso, un Mântuitor Iesous trebuie să fi fost cel mai acceptabil, sugerează un scriitor în Philologische Wochenschrift. În ciuda încercărilor pentru a justifica "traducerea" numele Tatălui și al Fiului Său, nu pot fi făcute. Numele unei persoane rămâne aceeași în toate limbile.
3.Tatăl zeiței grecești Ieso a fost Asklepios zeul de vindecare. Tatăl lui Asclepius era Apollo, soarele-divinitate mare. Astfel, numele Iesous pot fi urmărit înapoi la cultul soarelui. Există, de asemenea, o relație de la zeița egipteană Isis și fiul ei Isu. Potrivit Reallexikon der Agpyptischen Religionsgeschichte, numele de Isis apare în inscripții hieroglific ca ESU sau ES. ISU și sună exact ca "Jesu" așa cum l-au numit pe Mântuitorul în Scripturile lor, tradus în mai multe limbi.
4."Este cunoscut că numele grecești cu terminații de sus, seus, si sous (care sunt pronunții fonetice pentru Zeus) au fost atașate de greci la nume si zone geografice ca un mijloc pentru a da onoarea lor la suprema lor divinitate, Zeus. Exemple prezentate: Parnassus, un munte sacru în Grecia: zeitate greacă al vinului și fiul lui Zeus, Dion-Isous; eroul grec al războiului Troian a fost Odysseus și divinitate greacă de vindecare a fost Iesous sau Latină Iesus/Isus.
5. .Au schimbat numele de profeți EliYahu (al cărui nume înseamnă "Atotputernicul meu este Yah" și Elyeshua (al cărui nume înseamnă 'Atotputernicul meu salvează', în
"Elias" și "Eliseus" (care înseamnă "Atotputernicul meu este Zeus". Acest lucru a fost făcut atât de des că a fost mai târziu la baza normelor lor de gramatică scrisă care a urmat comun sau vernacular limba vorbită. "
6 .Luate de la "Biblia Review" februarie 2004. Prof. Jeffery H. Tigay. Universitatea din Pennsylvania. Copyright 2004 - societatea arheologia biblice. Tetragrama numele antic și onorat YAHWEH
7 .Cel mai vechi Text Scriptural găsit vreodată, datând de aproape 2600 de ani, a fost găsit într-o amuleta mica de argint, care conține secolului UN EXTRACT din cartea Numere (6:24-26), Binecuvintarea Preoțească (Aaronică) din secolul al 7 lea îen.. Amuleta sul a fost parte dintr-un tezaur de comori găsite de un arheolog de Universitatea din Tel Aviv într-un mormânt de familie din perioada Primului
8 .A fost trei ani după această descoperire, înainte ca această amuletă fragilă să poată fi derulată de experți tehnici la Muzeul Israyl. Pe această amuletă numele YAHWEH poate fi citit în mod clar. Detalii complete de acestă descoperire minunată poate fi găsită în 6-28-86 și 8-9-86 în pulicația The Jerusalem Post, și publicația 6-87 din The Readers Digest.
A trecut ceva vreme, am revenit, nu o fac de placere ( 2 Timotei 2:23), dar vazand ca iarasi subiectele astea sunt pe prima pagina,doar cateva cuvinte:
Am vazut ca se asociaza numele lui Isus cu asa zisi "zei" sau "dumnezei" ai altor popoare care pentru noi sunt tot una cu nimic(Pavel)' sperietori de ciori, potrivit cuvantului nu au putere sa faca nici bine nici rau, si nici frica de ei nu trebuie sa ne fie...piatra e piatra, lemnul e lemn si Dumnezeirea e Dumnezeire...
Nu vreau explicati doar vreau sa vedeti si voi ceva:
Revenind la subiectul despre Isus postez cateva versete:
Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: rMinunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.r1; Isaia 9:6
De aceea, Domnul însuși vă va da un semn: rIată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un Fiu și-I va pune numele Emanuel. Isaia 7:14
Și să-i spui: rAșa vorbește Domnul oștirilor: rIată că un om, al cărui nume este Odrasla, va odrăsli din locul Lui și va zidi Templul Domnului. Zaharia 6:12
În vremea Lui, Iuda va fi mântuit, și Israel va avea liniște în locuința lui; și iată Numele pe care i-L vor da: rDomnul, Neprihănirea noastră!r1; Ieremia 23 : 6
Si totusi ingerul ii spune Mariei sa ii puna numele Isus. Oare nu s-or implinit profetiile atunci? Din contra, toate aceste nume nu fac alceva decat sa reprezinte cea ce este Isus, caracterul Sau. Noul legamant:
Ea va naște un Fiu, și-I vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.r1; Matei 1: 21
Apocalipsa 19
11 Apoi am văzut cerul deschis, și iată că s-a arătat un cal alb! Cel ce stătea pe el se cheamă rCel credincios r11; și rCel adevăratr1;, și El judecă și Se luptă cu dreptate.
13 Era îmbrăcat cu o haină înmuiată în sânge. Numele Lui este: rCuvântul lui Dumnezeu.r1;
16 Pe haină și pe coapsă avea scris numele acesta: rÎmpăratul împăraților și Domnul domnilor.r1;
Si cel mai important dintre toate:
Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărătești și purta un nume scris pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur.
( Nu imi spuneti acum ca toate astea trebuie spuse in ebraica ca astfel nui bine, hai sa fim seriosi)
Un nume nou, un nume minunat, acum nu il cunoastem dar il vom cunoaste si nadajduiesc sa il cunoastem toti, caci va fi scris pe fruntile noastre, nu intro limba omeneasca sau cu litere omenesti, ci intro limba cereasca... ori cat ne-am chinui sau neam stradui cu, aceste cuvinte sa il descriem pe Mielul lui Dumnezeu, cuvintele noastre sunt foarte saracacioase nui poate descrie adevarata slava.... Mai de folos pentru fiecare intro ca asta ar trebui sa vedem si sa cautam sa avem scris acel nume, o rasplata a biruintei , dar pentru acea biruinta avem nevoie de acea pecete a rascumparari....
Inchei cu acest verset: Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși.r1;
Cuvintele lui Hristos, daca cu adevarat credem ce spune, ar trebui sa ne punem semne de intrebare, daca socotim ca suntem ucenici lui ne insotesc aceste semne in numele lui? , sau e numa teorie si oratorie de noi, iar la practica dam cu stangu in dreptu, vorbe fara putere....
Pace!
Deconectat
RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26364. Postat la 21/12/2014 16:00 - 3786z7h21m
Pana la aliniatul care ti-a incheiat pledoaria, felicitari.
Incheierea ta trebuie sa o armonizezi cu tot ce scrie in Scriptura. Ca daca nu facem asa , credinciosi care cred in fagaduintele Domnului, Dumnezeului nostru , dupa fragmentul citat de tine , nu merg pe calea mantuirii, deoarece nu merg cu serpii in mana, chiar daca beau otrava nu mor, nu scot draci, nu vorbesc in limbi si nu vindeca. Sa fim seriosi ( vorba ta), fratioare .
Mai multe invataturi gasim spuse de Iisus despre credinta si criteriile de intrare in Imparatia cerurilor.
Valentina, nu stiu din ce grupare faci parte,iar daca acea randuiala lasata de Dumnezeu in a sa biserica exista si in biserica ta, dar daca nu nu ai vazut aceste semne nu inseamna ca ele nu exista, tot ce am scris se armoniaza foarte bine cu scriptura.
Randuiala sfanta: Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor și vorbirii în felurite limbi. 1 corinteni 12: 28
Nu vreau sa intru in alt subiect, dar daca toate aceste semne i-au insotit pe apostoli in numele lui Isus, oare nu ar trebui sa ne insoteasca si pe noi? Isus Hristos spunebca vom face semne daca vom crede mult mai mari decat a facut el...
Eu nu am zis cine merge sau nu pe calea mantuiri, dar daca uni sustin ca doar pronuntand numele lui ISUS intro anumita limba, doar asa e bine, atunci vreau sa vad prin fapte ca au dreptate, ca de vorba si teorii is sătul.
Deconectat
26367. Postat la 22/12/2014 18:22 - 3785z4h58m
Daca zici tu?
Totusi nu numai acestea sunt dovezi ca suntem OK. Nici macar scrierea sau pronuntarea corecta a Numelui.
Mai sunt oi (Matei 24), mai sunt talanti , mai sunt cinci fecioare, mai este inima, mai este fiul ratacitor, etc. etc. etc.
alin a scris:
Un nume nou, un nume minunat, acum nu il cunoastem dar il vom cunoaste si nadajduiesc sa il cunoastem toti, caci va fi scris pe fruntile noastre, nu intro limba omeneasca sau cu litere omenesti, ci intro limba cereasca...
Inchei cu acest verset: Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși.r1;
Cuvintele lui Hristos, daca cu adevarat credem ce spune, ar trebui sa ne punem semne de intrebare, daca socotim ca suntem ucenici lui ne insotesc aceste semne in numele lui? , sau e numa teorie si oratorie de noi, iar la practica dam cu stangu in dreptu, vorbe fara putere....
Pace!
Să fie Pace in inimile noastre.
Tinere Aline, după cum am observat, esti plin de râvnă si ( acest lucru este bun).
Eu am câteva intrebări pentru tine, dacă nu este cu supărare.
Mai sus, am subliniat o bucătică din indemnul tău, si anume :" căci va fi scris pe fruntile noastre, nu intr-o limbă omenească sau cu litere omenesti, ci intr-o limbă cerească...."
Intrebarile mele sunt următoarele:
1-Ce intelegi, printr-o limbă cerească ?
2-In ce limbă, sau ( cu ce litere) a scris capul de mană pe tencuiala zidului , (de nici un intelept nu a inteles scrisul acela), afară de Daniel, (unul din prinsii de război ai lui Iuda) ?
Mă refer la cuvintele: Mene, mene, tekel upfar-sin... din Daniel cap 5.
3-In ce limbă au vorbit Adam si Eva in gradina Edenului ?
4-Unde era Edenul, in cer sau pe pământ?
5-In ce limbă a conversat îngerul Gabriel cu iudeica Miriam, atunci când acesta, i-a adus vestea ca va rămâne însărcinată?
Am să aduc 3 variante la întrebarea cu numărul 5:
-1-In limba aramaică ?
-2-In limba greacă ?
-3-In limba latină?
Multumesc frumos. Alin a scris:
Iar printre idoli lor gasim un asa zisul Iah sau Yah, care era zeul lunii....
1. Potrivit cuvantului(1 corinteni 13:1) sunt limbi omenesti, lasate de insusi Dumnezeu, si totodata sunt limbi ingeresti sau ceresti, nu una ci mai multe... Unul din darurile Duhului Sfant e vorbirea in limbi, dupa cum voieste Duhul..E legatura vie cu Tatal, nimeni nu stie ce spui, nici macar tu, ci cu Duhul spui taine... Nu deageaba spune Pavel, nu impiedicati vorbirea in alte limbi..si in alta parte spune: rugativa prin Duhul.
2. In limba care o hotarat Dumnezeu, se zice ca in aramaica veche. de ce nu in alta limba? Nu putea sa scrie in alta limba? Intrebari ce nu isi au rostu...cum o facuto intro limba putea sa o faca in oricare alta...
3. Intr-o limba ce oricum nu se mai vorbeste astazi..
4. Raspunsurile le afli aici..locul unde a asezet gradina: Genesa 2: 8-17
5. Oare mai are rost intrebarea? Doar nu so apucat sa ii vorbeasca romaneste sau nemteste? Limba pe care ea o intelegea... Daca Dumnezeu vrea sa ii vorbeasca unuia din romania, crezi ca se apuca sa ii vorbeasca in chineza?
Cu privirea la ce ai zis de wikipedia, este cea mai ieftina scuza ...aceasi lucru poate sa spuna orisicine despre orice informatie s-ar aduce pe forum... Nu te pun sa crezi ce zice wikipedia, dute si ia o carte de historie despre mitologia egipteana si ai sa vezi ce zice..daca e adevarat sau nu, dar fiecare ia cei place am observat
26373. Postat la 24/12/2014 13:52 - 3783z9h29m
.E legatura vie cu Tatal, nimeni nu stie ce spui, nici macar tu, ci cu Duhul spui taine... Nu deageaba spune Pavel, nu impiedicati vorbirea in alte limbi..si in alta parte spune: rugativa prin Duhul.
Nu e bine sa trunchezi citatele, ori scrii pana la capat ori deloc. Pavel mai spune ceva; in camaruta ta poti vorbi cu Duhul taine , insa in public, musai sa ai interpret.
Pace.
Tinere Aline, eu ti-am pus doar cateva intrebari foarte simple, nu cu gand sa te intristez, ( asa pare din raspunsurile tale, ca si cum ai fi suparat).
Daca te-am suparat cu ceva, imi cer iertare.
In ultima mea postare, am scos in relief cuvintele tale scrise, si anume :" căci va fi scris pe fruntile noastre, nu intr-o limbă omenească sau cu litere omenesti, ci intr-o limbă cerească...."
Aici am vrut sa ajung.
Tu scrii spre sfarsitul frazei ,,ci intr-o limba cereasca si urmeaza puncte , puncte (....).
De aici am dedus, ca fraza pe care ai scris-o, este incompleta.
Deci, fraza completa, ar suna cam asa:;"Căci va fi scris pe fruntile noastre, nu intr-o limbă omenească sau cu litere omenesti, ci intr-o limbă cerească....(cu litere ceresti?). ''-paranteza imi apartine, la aceasta te-ai gandit?
Acum, intelegi, la ce am facut referire, prin intrebarile de mai sus?
La o limba cereasca si la litere ceresti.
.....
La intrebarea 1- ai dat un raspuns incomplet, urmand (...) puncte, puncte, dupa fraza:si totodata sunt limbi ingeresti sau ceresti, nu una ci mai multe...
Iar se naste o intrebare: Cate limbi ceresti sunt?
Vezi, ce greu este?
Stim cu totii, ca pe pamant, sunt multe limbi omenesti, dar nici una dintre aceste limbi, nu sunt fara sunete intelese, potrivit cuvintelor scrise de Rabi Shaul in :1 Corinteni 14:10 Sunt multe feluri de limbi în lume, totuși nici una din ele nu este fără sunete înțelese.
........
La intrebarea 2.
Eu am pus o intrebare, nu cu gand rau, sau sa te necajesc.
Prin intrebari, de cele mai multe ori, invatam.
Yeshua, cand era copil, punea intrebari, merita sa-i urmam exemplu, nui asa?
Tu singur ai raspuns ca in limba pe care a hotarat-o Dumnezeu, adica in aramaica veche.
Intrebarea isi are rostul, daca ai fi mai rabdator si dornic sa afli.
....
La intrebarea3.
O limba ce nu se mai vorbeste astazi...., unde ?
Tinere Aline, Noe de exemplu, a transmis limba edenica de la o lume la alta.
Este clar, că Noe a transmis limba edenică care se vorbea înainte de potop.
Noe și fiii lui cunoșteau această limbă cereasca, pentru ca era singura.
Stim, cu totii ce s-a intamplat cu participantii la construirea turnului Babel,se știe au avut limba încurcată ( nu limbiile cum sustin unii) si nu se mai puteau înțelege unii cu alți.
Sem și fii lui nu au participat la constructie.
Limba în care conversa omul în eden cu Cel Prea Inalt, este limba transmisă din generație în generație de cei ce au stat departe de Babel.
La Babel, a venit încurcătura, dar fiii lui Sem, nu au participat la încurcătură, ei au păstrat limba edenică, deci, limba cerească.
Limba edenică, este limba vorbită de Adam patriarhul , Noe și fiii lui Sem pînă la Avraam și Moise - Ptofetii -Yahshuah si trimisilor săi Apostolii.
......
La intrebarea 4.
Ai raspuns corect, bravo!
...... Alin a raspuns la intrebarea cu numarul 5:
Oare mai are rost intrebarea? Doar nu so apucat sa ii vorbeasca romaneste sau nemteste? Limba pe care ea o intelegea... Daca Dumnezeu vrea sa ii vorbeasca unuia din romania, crezi ca se apuca sa ii vorbeasca in chineza?
Eu te-am intrebat atat de calm, si foarte frumos, tu insa, mi-ai raspuns la o simpla intrebare, prin atatea intrebari.
Repet , in ce limba a vorbit ingerul, iudeicei Miriam?
Ai raspun ca limba pe care o intelegea ea.
Care este limba pe care o intelegea?
Multumesc pentru ca ai contribuit, si te rog, nu lua nimic personal ci bucurate de studiu biblic prin intrebari.
O zi plina de pace.
Am observat si eu, insa poate fi - si este - o corupere a textului, se vede clar si din faptul ca acestia, care l-au facut pe Ieshua sa fie Elohim, au indepartat cartea Apocalipsa, tocmai ca falsificarea lor sa nu fie conturbata de aceasta carte, care il prezinta pe Ieshua in subordonare fata de Elohim. Conciliul de la Laodiceea a scos cartea Apocalipsa din canonul cartilor inspirate. Bibliile scrise dupa acest Conciliu abuziv, care a calcat in picioare canonul biblic de pana atunci, nu contin cartea Apocalipsa. Acestea sunt Peshitta si Vaticanus. Doar peste catva timp, acestora li s-au atasat si cartea Apocalipsa. http://ro.wikipedia.org/wiki/Conciliul_de_la_Laodicea
<< Apocalipsa 5 >>
Revelation 5 Romanian: Cornilescu
1 Apoi am văzut în mîna dreaptă a Celuice ședea pe scaunul de domnie o carte, scrisă pe dinlăuntru și pe dinafară, pecetluită cu șapte peceți. 2 Și am văzut un înger puternic, care striga cu glas tare: ,,Cine este vrednic să deschidă cartea și să -i rupă pecețile?`` 3 Și nu se găsea nimeni nici în cer, nici pe pămînt, nici supt pămînt, care să poată deschide cartea, nici să se uite în ea. 4 Și am plîns mult, pentrucă nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea și să se uite în ea. 5 Și unul din bătrîni mi -a zis: ,,Nu plînge: Iată că Leul din seminția lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea, și cele șapte peceți ale ei.
6 Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii, și între bătrîni, am văzut stînd în picioare un Miel. Părea jungheat, și avea șapte coarne și șapte ochi, cari sînt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimese în tot pămîntul. 7 El a venit, și a luat cartea din mîna dreaptă a Celuice ședea pe scaunul de domnie. 8 Cînd a luat cartea, cele patru făpturi vii și cei douăzeci și patru de bătrîni s'au aruncat la pămînt înaintea Mielului, avînd fiecare cîte o alăută și potire de aur, pline cu tămîie, cari sînt rugăciunile sfinților. 9 Și cîntau o cîntare nouă, și ziceau: ,,Vrednic ești tu să iei cartea și să -i rupi pecețile: căci ai fost jungheat, și ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sîngele Tău, oameni din orice seminție, de orice limbă, din orice norod și de orice neam. 10 Ai făcut din ei o împărăție și preoți pentru Dumnezeul nostru, și ei vor împărăți pe pămînt!``
11 M'am uitat, și împrejurul scaunului de domnie, în jurul făpturilor vii și în jurul bătrînilor am auzit glasul multor îngeri. Numărul lor era de zece mii de ori zece mii și mii de mii. 12 Ei ziceau cu glas tare: ,,Vrednic este Mielul, care a fost jungheat, să primească puterea, bogăția, înțelepciunea, tăria, cinstea, slava și lauda!`` 13 Și pe toate făpturile, cari sînt în cer, pe pămînt, supt pămînt, pe mare, și tot ce se află în aceste locuri, le-am auzit zicînd: ,,A Celui ce șade pe scaunul de domnie, și a Mielului să fie lauda, cinstea, slava și stăpînirea în vecii vecilor!`` 14 Și cele patru făpturi vii ziceau: ,,Amin!`` Și cei douăzeci și patru de bătrîni s'au aruncat la pămînt, și s'au închinat Celui ce este viu în vecii vecilor!
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Sa avem pace si binecuvantari.
Nici aici n-as vrea sa deviem discutia de la subiect. Eu cred ca autenticitatea N.T. aramaic este bine verificata si nu este nevoie de sprijinul sau acordul nostru in acest sens.
Spuneam doar, pentru cine este curios, ca, in N.T. aramaic , Yeșua este numit YHWH in cam 30 de versete. Si in acel document se poate vedea clar in care versete. Incerc sa inroduc adresa mai jos:
[url] http://ad2004.com/prophecytruths/Articles/DivineNameNT.pdf[/url]
Va multumesc. Sa avem pace si binecuvantari.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Deconectat
26955. Postat la 31/01/2015 13:29 - 3745z9h52m
b.) Despre Domnul si Mantuitorul nostru Ieshua Unsul cred ca nu a existat dintotdeauna, căci astfel ar fi "fratele siamez" al lui Dumnezeu și nu Fiul Său, dar evident, fiind Fiul lui Dumnezeu, a avut parte de firea lui Dumnezeu, după cum această fire ni se promite și nouă, celor credincioși: 2Petru 1:4. El a fost "inceputul creatiei lui Dumnezeu", "mesterul" si "cuvantul" prin care Dumnezeu a creat totul: Apocalipsa 3:14, Proverbe 8:22-31, Ioan 1:1-3, Ioan 8:57,58; Filipeni 2:5-8. La început, El a fost creat, adică adus în existență de Dumnezeu și nu născut ca prin femeie, căci in cer nu sunt sexe, Dumnezeu nu este femeie, nu are o femeie și nici nu poate naște ca femeile. Abia când a venit din cer și s-a născut ca om, s-a născut literalmente prin fecioara Maria, pana atunci a existat ca "duh". Inainte de a veni din cer, Domnul Ieshua Unsul a trait sub un alt nume, fiind numit "Marele Arhi-Comandant Mihail": Daniel 12:1. El a fost primul in rang ("achad" si nu "echad" ) dintre Arhi-Comandantii lui Dumnezeu: "Mihail, primul (achad) dintre capeteniile (arhi-comandantii) cele mai de seama mi-a venit in ajutor" Daniel 10:13.
Va urma
Ionica, iar va urma? De ce oare nu duci pana la capat ideea? Sau astepti sa vezi reactiile?
Ce ai scris mai sus e de la tine , e gandirea ta?
Observ ca in gandirea ta, nu iei in calcul tot ce scrie in Scriptura. De exemplu tu nu iei in serios ce scrie in Proverbe. Sau Intelepciunea nu e Iisus?
Obarsia a celor despre care scrii nu are inceput :
Domnul m-a facut cea dintai dintre lucrarile Lui, inaintea celor mai vechi lucrari ale Lui. Eu am fost asezata din vesnicie, inainte de orice inceput, inainte de-a fi pamantul. Am fost nascuta cand inca nu erau adancuri, nici izvoare incarcate cu ape; am fost nascuta inainte de intarirea muntilor, inainte de-a fi dealurile, cand inca nu era nici pamantul, nici campiile, nici cea dintai farama din pulberea lumii.
Cand a intocmit Domnul cerurile, eu eram de fata; cand a tras o zare pe fata adancului, cand a pironit norii sus si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului, cand a pus un hotar marii, ca apele sa nu treaca peste porunca Lui, cand a pus temeliile pamantului, eu eram mesterul Lui, la lucru langa El, si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui, jucand pe rotocolul pamantului Sau si gasindu-mi placerea in fii oamenilor. ( Proverbe 8; 22-31)
Ce mult pierdeti voi cei care va nevoiti sa studiati vechimea manuscriselor, a scrierilor omenesti a diferitilor episcopi sau arhimandriti, si nu lasati frumosul Cuvant sa va vorbeasca. Va rataciti si nici voi nu intrati dar nici pe alti nu-i lasati sa intre. Aveti asa de muta invatatura incat cea adevarata nu mai incape. Cum sa scrii aceste fraze, Despre Domnul si Mantuitorul nostru Ieshua Unsul cred ca nu a existat dintotdeauna, omule care crezi ca Iisus e Fiul lui Dumnezeu.
Iisus, Mantuitorul meu, Te- ai oferit si ai venit in trup omenesc , Te-ai facut cunoscut, ai indurat batjocura, ai murit chiar, esti viu si stai la dreapta Tatalui si totusi ei, prin scrierile lor, marturisesc ca nu Te cunosc.
"Despre Domnul si Mantuitorul nostru Ieshua Unsul cred ca nu a existat dintotdeauna"
Daca a existat dintotdeauna cum ar fi "fiu"? Daca eu as spune cuiva ca sunt "fiul lui Ianos", dar in acelasi timp as spune ca am existat dintotdeauna, nu as spune o minciuna?
Eu chiar cred ca Ieshua este "fiu" in sensul cum noi suntem "fii". Chiar cred ca Ieshua este fiul lui Dumnezeu, cum noi suntem fii si fiicele tatilor nostrii.
Tatal meu este separat de mine si a existat inainte de mine. Asa il vad si pe Tatal lui Ieshua. Ca este separat de fiul sau Ieshua si ca este mai inainte de a fi fiul sau.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat
26970. Postat la 31/01/2015 18:40 - 3745z4h40m
Deci tu nu esti fiul lui Dumnezeu, deoarece nu este efectiv tatal tau. Si totusi Dumnezeu ne numeste fii si fiice.
Dumnezeu numeste Fiu pe cel ce a fost cu El mai inainte de-a fi tot ce au facut impreuna. Asa cum a fost Dumnezeu de la inceput asa a fost si Iisus.
La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. ( Ioan 1;1-3)
Dar astea tie nu-ti spun nimic, cum nimic nu ti-au spus nici citatele din Proverbe. Tu stii sa manuiesti cuvintele in asa fel incat poate sa inteleaga fiecare ce vrea sa inteleaga si judesti omeneste.