Deconectat |
RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus? |
Pedro V (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1842. Postat la 23/12/2009 10:02 - 5610z13h25m |
|
|
Daca Isus si Dumnezeu nu sunt nume desavarsite atunci necredinta din inima ii enorma si avem numai munti de piatra in ea!
Cum vrei sa fie cineva desavarsit daca nici macar nu crezi ! Oiooiiiiii!
Lasa ca pe alti ii vindeca,boteaza cu Darurile Duhului Sfant,descopera Adevarul, lucreaza minunat!
Cine nu crede nici nu o sa faca sau sa vada Slava Domnului!
Nu confunda duhurile necurate cu Dumnezeu sau zei!
NU exista nici un zeu si nici alt DUmnezeu in afara de cel a lui Israel,si a celor ce il slujesc implinind ce El porunceste!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
danut_calimanescu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1843. Postat la 23/12/2009 12:47 - 5610z10h40m |
|
|
Pacea Domnului Isus sa fie cu noi cu tot, va rog sa ma scuzati am si eu o intrebare, la ce se refera Domnul Isus cind vorbeste despre hula impotriva Duhului Sfint si cum s-ar explica acst pacat in zilele noastre. Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Cu respect va zic multa pace in Domnul. |
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1844. Postat la 23/12/2009 17:39 - 5610z5h48m |
|
|
Pedro V a scris:
Daca Isus si Dumnezeu nu sunt nume desavarsite atunci necredinta din inima ii enorma si avem numai munti de piatra in ea!
Cum vrei sa fie cineva desavarsit daca nici macar nu crezi ! Oiooiiiiii!
Lasa ca pe alti ii vindeca,boteaza cu Darurile Duhului Sfant,descopera Adevarul, lucreaza minunat!
Cine nu crede nici nu o sa faca sau sa vada Slava Domnului!
Nu confunda duhurile necurate cu Dumnezeu sau zei!
NU exista nici un zeu si nici alt DUmnezeu in afara de cel a lui Israel,si a celor ce il slujesc implinind ce El porunceste!
Frate Pedro
"DUMNEZEU"-În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul "Domine Deus , mai exact din forma sa populară fără "i" ("Domne Deus" ), "veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu
Daca asta numesti tu desavarsit atunci ce sa mai inteleg?
Frate Eu inteleg ca pana acuma oameni nu au avut alte informatii despre aceste nume ,si El a raspuns cererilor si rugaciunilor in acordanta cu voia Lui, dar acum e tot mai usor de cercetat lucrurile.
Odata ce gasesti asa ceva ar trebuii sa ne pese zic eu.
Si macar sa ne ducem in genunchi inaintea Lui si sa cerem Lumina, nu sa ne impotrivim din start , ca doar asa am primit si asa o sa mor, ca atunci il limitezi pe Creator.
Daca Traditia Romana in legatura cu aceste Nume nu ii buna , sa o lepadam frate, sau cel putin sa nu ii condamnam pe aceia care au curajul sa o faca.
Pedro a scris:
Asta cred si eu , Numai ca cel a Lui Israel Numele Lui e YHWH.
"Dumnezeu" a fost a paganilor , care cineva s-a gandit ca ar fi bun si Romanilor crestini, in loc de YHWH, dar acel cineva sigur nu a fost Tatal care probabil ura acesta forma Pagana.
O fi ingaduit poate tocmai pentru aceste timpuri sa vada daca avem destula dragoste de a imbratisa adevarul in legatura cu acest aspect si a renunta la ceva patat, la fel cum multi au renuntat la atatea altele patate.
Alegerea e individuala si nu trebuie ca toti sa creda ca mine.
Frate Pedro am inteles pozitia ta , te rog doar sa nu inchizi de tot usa si sa ceri ca Tatal sa iti descopere adevarul si pozitia Lui la acest aspect.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
1845. Postat la 23/12/2009 18:13 - 5610z5h14m |
|
|
Frate Avodah lasa jocul de cuvinte si interpretari caci nu ai sustinere din Biblie ci doar de la niste oameni filozofi care poate nici macar nu cred in Isus Domnul!
Filosofia in afara Bibliei nu cred ca zideste si nu face aprte din Credinta Sfintilor!
rAsa sa vorbesti copiilor lui Israel: rDomnul Dumnezeul parintilor vostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru vesnicie, acesta este Numele Meu din neam in neam.r1; (Exod.3:15)
Cum poti vorbi de zei si alti dumnezeu din moment ce nu exista?
NU exista alt Domn decat Isus Domnul!
Nu exista alT Dumnezeu decat Dumnezeu lui Israel!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!! |
|
Deconectat |
1846. Postat la 23/12/2009 18:22 - 5610z5h5m |
|
|
A huli impotriva Duhului Sfant are foarte multe forme:
--a vorbi contra proorocilor,celor care zic ca au Duhul Sfant ,FARA a avea Darul Deosebiri Duhurilor si sa iti zica Domnu ca ii mincinos!
---a vorbi contra vreunei scrieri din Biblie,vreunui text,vreunei proorocii,vreunui prooroc,vreunui verset dat de Dumnezeu,Isus sau DUhul Sfant!
Cum ne putem ruga cand noi judecam pe Duhul Sfant si Darurile Sale?
Cine mai mijloceste daca vorbim de rau Duhul Sfant care ii mijlocitor?
Cine judeca nu implineste Porunca!
|
Deconectat |
1847. Postat la 23/12/2009 20:55 - 5610z2h32m |
|
|
Pedro a scris:
Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru vesnicie, acesta este Numele Meu din neam in neam.r1; (Exod.3:15)
Eu m-am uitat sa vad care a fost de fapt Numele Care El s-a referit acolo si in Biblia evreiasca unde gasim numele este scris YHWH.
Acesta este de fapt Numele Care TREBUIA Sa RAMANA PENTRU VESNICIE
Acest nume il stiau Avraam ,Isaac si Iacov si acest nume trebuia sa il stim si NOi.
''Dumnezeu'' este un nume pagan
Care nu trebuia niciodata sa fie in locul Numele Lui
Exod 23:13
Sa paziti tot ce v-am spus , si sa nu rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra
Eu unul aleg sa implinesc de acum incolo acest verset.
Pana acum nu am cunoscut , dar acum nu mai am scuza.
Si ii multumesc Lui din Toata inima de acest mare adevar descoperit in aceste timpuri pentru noi , referitor la aceste Nume .
|
Deconectat |
1849. Postat la 24/12/2009 15:58 - 5609z7h29m |
|
|
Ai gasit Dumnezeu pagan cu Numele Dumnezeu?
Cum exista alti dumnezei daca Biblia zice clar ca NU!
Ai dat CHIX caci Avraam la cunoscut pe Dumnezeu sub NUMELE DE DOMNUL!
exod 6:3. Eu M-am aratat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, ca Dumnezeul cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca rDomnul.r1;
Frate Avodah nu esti primul care nu crede Biblia si ii intoarce cuvintele!
NU te ajuta deloc exod 23:13!!!
Nu are nici o treaba cu Numele de DUmnezeu sau Isus!
|
Deconectat |
1850. Postat la 24/12/2009 17:52 - 5609z5h35m |
|
|
Nu exista alti dumnezei dar exista alte duhuri in spatele acestor Nume pagane sau zeitati facute de oameni.
Din aceasta cauza tatal cere ca nici macar numele lor sa nu fie pe buzele noastre.
Frate aici nu este vorba de a da CHIX.
Limbajul tau si tonul scrierii tale reflecta o stare nu de Pace.
Vreau doar sa iti spun sa ai grija daca mergi pe la proroci si "staruinte "de pe la alte culte care se lupta cu inversunare contra adevarului, ca s-ar putea sa dobandesti si tu alte feluri de duhuri.
Daca se lupta contra adevaruli atunci sti clar de ce duh sunt condusi.
Frate in biblia romana GBV in prefata ar trebui sa ai scris asa: oridecate ori apare DOMNUL in scrierile originale este de fapt YHWH.
Si te rog las-o mai moale cu judecata. Ma invinuiesti ca nu cred in Duhul Sfant ,in lucrarile Lui , ca nu cred Biblia , ca nu am traire, etc.
Toate sunt acuzatii false si intreb din nou ce Duh acuza?
Frate pedro sunt curios daca ti-ai facut brad , si daca nu din ce cauza?
|
Deconectat |
1851. Postat la 24/12/2009 18:27 - 5609z5h0m |
|
|
Crezi ca am ceva cu tine? TE INSELI!
Dar stii: ori ii scris, ori nu le intoarcem ca la Ploiesti!
NU intorc Adevarul pentru nimeni,cum ii scris ii valabil pentru TOTI,ori imi convine,ori iti convine, cum ii scris ramane!
Ce vrei sa zici cu acuzele?Te-am acuzat? Sta Scris in BIblie intrebarile pe care ri le-am pus?
Ce vrei sa cred despre tine cand intorci Biblia???TE DERANJEAZA ASA MULT?
Iar legat de Duhuri si staruinte? DEZAMAGIT COMPLET DE CE afirmati faci!
Nu merg la alte culte !
! Dar SA ZICI ca cei care se roaga si staruie primesc alte Duhuri!
Nu mai am ce zice ,la ce gandire ai!
Duhul Sfant poate fi intinat?
cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!r1; (Luc.11:13)
Se vede cat iti place DUhul Sfant si lucrarile sfinte dupa ce raspunzi!
Nici nu vorbi de tot Adevarul fara cel care ne conduce in Adevar adica DUhul Sfant si multe alte lucrari!
Imposibil inchinator in Duh fara Adevar si invers!
Adevarati inchinatori sunt in Duh si Adevar!
In ce BIblie ii de brad si craciun?
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1859. Postat la 25/12/2009 00:53 - 5608z22h34m |
|
|
Pedro, ți-am mai scirs și în alt thread-subiect, fi mai calm, mai moale, mai liniștit.
Dacă asta e convingerea lui avodah, dăi pace, merită pentru unul care ține legile și poruncile, din cauza Numelui, să vadă alte confesiuni, ce se întâmplă între noi, un fel de șarpe care își mănâncă coada?
Asta e convingerea lui, ai încercat odată, de două, trei ori, să îi explici, nu merge, dă-i pace, e fratele tău, multe lucruri le ține ca și tine, respectă-l, și cred că și avodah te va respecta pe tine.
Avodah, în Hunedoara, atât din Biserica Penticostală, cât și din cea Baptistă, recunosc, unii din ei, și țin pe din ascuns Sabatul, și la Sărbători, vin la noi, și ne bucurăm împreună, deci cred că sunt sub călăuza Duhului Sfânt. Și sunt care nu mănâncă carne deloc.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1861. Postat la 25/12/2009 05:40 - 5608z17h47m |
|
|
Multumesc Sambataru pentru consiliere.
Trebuie sa corectez din nou pe Pedro la ce invinuire mi-a adus din nou, ca nu vreau ca alti frati chiar sa creada ce a zis despre mine.
Eu nu am zis sa nu te rogi si sa nu starui dupa Duhul Sfant. Si eu starui dupa plinatatea si darurile Duhului Sfant in viata mea si de curand cred ca el Mi-a dat o parte din ele.
Am spus doar sa ai grija ,in caz ca mergi pe la alte grupari care predica contar adevarului , pentru ca nu sunt condusi de Duhul Adevarului.
Frate Sambataru sunt bucur sa aud , desi nu este un lucru nou.
Majoritatea dintre noi am iesit de pe acolo, si de obicei aducem aceste duhuri care le-am primit in timpul cat am staruit pe acolo, si daca nimeni nu s-a rugat cu autoritate pentru cutare sau cutare persoana care au iesit de acolo s-ar putea ca acele vechi duhuri sa fie tot prezente.
E doar intelegerea mea , si nu reflecta neaparat majoritatea.
Pedro cum e cu bradul?
Puteti sa-mi raspundeti la topicurile care se refera la ce am discutat in ultimile randuri ca sa ne supunem regulamentului forumului.
|
Deconectat |
1862. Postat la 25/12/2009 06:05 - 5608z17h22m |
|
|
Okkk eu posibil sa numai intru pe site dar sa fim cu atentie ce postam si ce trambita vestim,sa fie dupa Cuvant nu in afara Lui!
Frate Avodah in nici o BIblie nu scrie ca primesti la rugaciune,post,staruinta un duh necurat!
Vezi ca iesi din CUvant si judeci oameni (in lisa lor ii judecata) fara a avea Darul Deosebiri DUhurilor!
Oioiiiiii se vede cum ii cu Darurile si Numele Domnului etc si altele!
Vezi ca Duhul Sfant se la DOmnul Isus se primeste !
Si 3 lucruri desfinteaza astazi Bisericile :Numele DOmnului,Cina Domnului si Duhul SFANT!
TOATE LEGATE DE Domnul!
Tiam raspuns cu bradul:In ce BIblie ii de brad si craciun?
Eu urmez pe sfintii,sau la tine nu tine versetul neintinat de lume!
Bine ca nu ai zis daca nu m-am imbracat ca o sorcova!
|
Deconectat |
1863. Postat la 25/12/2009 07:21 - 5608z16h6m |
|
|
Vezi frate avodah, aici e o problema, ca in Biserica unde este fratele Pedro, se fac rugaciuni necurmate, de tot felul, si parintii lui sunt deosebiti in implinirea Cuvantului, si tatal sau fiind pastor, ma ndoiesc sa aiba o carmuire rea, sa nu se fi rugat pentru ceea ce spunea-i mai sus. Apropo, si pentru cei care se integreaza in comunitatile evreiesti s-ar putea sa se deprinda cu datini si obiceiuri batranesti, sti vorba DOmnului Isus, ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu in folosul datinei si obiceiurilor voastre, adica nu este exclus nici unde sa apara probleme.
Vorbesti un pic cu un ton de sus, ca si cum la tine este maximul intelepciunii, Pedro este tanar, plin de ravna, iute, trebuie sa il tratezi mai usor.Tine minte ca este fratele tau, nascut de Domnul in Golgota, nu cred ca trebuie sa aiba musai taierea imprejur, ca sa il accepti in viata ta cu dragoste ca pe fratele tau mai mic , sau sa rosteasca obligatoriu Numele, traiti in pace cu toti oamenii, si mai ales ca acest tanar, sa lasat de o gramada de lucruri ale lumii, asta e , e plin de ravna, si timpul, anii , il va face sa se mai domoleasca.
Nu poti lasa de la tine? daca nu ai rabdare cu el, ce faci atunci cu altii din alte confesiuni ...
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1866. Postat la 26/12/2009 06:40 - 5607z16h47m |
|
|
Fratilor am spus doar sa avem grija :
Cand dezbatem cuvantul spre exemplu cu cineva care bate tare toba ca prin Yahushua s-a desfintat toata legea , desi acea persoana spre exemplu tine staruinti dupa darurile Duhului Sfant si in aparenta are spre exemplu "Vorbirea in limbi" cu cine de fapt ne luptam?
Cu persoana respectiva care in aparenta ar avea cel putin unul din darurile Duhului Sfant? sau cu Duhul impotrivitor adevarului care este in spatele acelei persoane fara ca nici macar el sa stie?
Efeseni 6:12
Caci noi nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor ,impotriva domniilor , impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac , impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.
Fratilor eu am staruit in special dupa acest dar de a Deosebi Duhurile, si cred din toata inima ca in data de 10 Nov anul acesta am primit acest dar si nu numai.
Dupa 2 saptamani El a creat oportunitatea de a pune in practica acest dar si s-a intamplat ceva miraculos pentru mine si inca 2 persoane ce erau de fata .
El a avut indurare de mine si a lasat sa experimentez o bucatica din cea ce Ucenici au experimentat .
Poate candva voi impartasi si cu voi acesta experienta.
Ce vreau sa spun ca multi dintre noi am inheritat unele duhuri , pe unde am umbalt si trebuie sa ne unim in rugaciune si sa cerem autoritate de sus ca sa fim curatiti de orice forma straina Lui.
Nu am vrut sa-l jignesc pe fratele Pedro dar simt o puternica impotrivire din partea lui in special la acest Subiect cu Numele care le folosim , si cateodata ma intreb daca a adus acest lucru macar odata la picioarele Tatalui si sa astepte raspun.
Am impresia ca el a raspun inainte de a astepta raspuns de sus, si daca cea ce am spus se dovedeste adevar atunci ce duh s-a impotrivit cu atata zelosie?
Parintii pot doar sa faca cat pot. Vedem ca Petru era langa insusi mantuitorul si la un momentdat duh strain s-a folosit de el.
De ce sa te feresti de a aduce brad in casa , care este simbol pagan si cand e vorba de numele ''Domnul Dumnezeu'' veche invocatie pagana , nici macar sa ne punem semnul intrebarii?
Eu zic ca fiecare din noi ar trebui macar sa aducem acest aspect inaitea Lui , si sa asteptem sa vedem parerea Lui , decat a noastra.
Frate sambataru, sa nu uitam ca nu avem de lupatat cu confesiunile , ci cu legiunile de Duhuri care profita de starea oamenilor care nu au destula dragoste sa afle adevarul si Tatal este nevoit sa le trimeata lucrari de ratacire sa creada minciuni.
Daca in om apare dorinta sa caute adevarul si in acest aspect cu Numele Lor, atunci El este nevoit sa descopere adevarul .
Dar daca nici macar nu ne intereseaza atunci vom fi lasati in aceasta Iluzie ca numele ''Dumnezeu " si "Isus" sunt fara pata , si ca atare sunt placute inaintea Lor.
Cautam noi care este adevarul in legatura cu aceste Nume sau credem ca traditia de unde le-am mostenit este deajus de buna, frate Sambataru?
|
Deconectat |
1872. Postat la 26/12/2009 19:51 - 5607z3h36m |
|
|
Cum se manifesta Darul Deosebiri Duhului?
A venit Domnul si ti-a zis :spunei sa se opreasca caci minte?
Ti la dat pe fata?
Sau doar iluzi din partea oamenilor firesti?
Lasa povesti le cu brazi si obiceiuri pagane,caci nu ma intereseaza datina oamenilor!
Se vede care se impotriveste Numelui si mai rau Bibliei!
Pentru oml firesc Darurile Duhului Sfant primite prin post,rugaciune,staruninta sunt straine si le vede ca duhuri necurate !(EXACT CA IN ZIUA CINCEZICIMI,beti etc,era parerea paganilor)
Azi ii pararea asa zisilor urmasi ai Domnului din biserici!
|
Deconectat |
1873. Postat la 27/12/2009 05:56 - 5606z17h31m |
|
|
Frate Pedro. La ce stadiu de inversunare si neliniste in care te afli acum , chiar daca ti-asi marturisii toata experienta si confirmarea acestui'' Dar '', tot nu m-ai crede.
Acum trebuie ca'' tu'' sa ai grija sa nu Hulesti impotriva unui posibil dar care cineva l-ar fi primit, pentru ca vorbesti in nestire. O numesti Iuzie, fara macar sa fi auzit istoria celor intamplate , sau sa fi fost prezent.
Eu am primit acest dar in urma staruitei in rugaciune, deci nu inteleg aluzia ta.
In legatura cu Numele din nou ma repet in special Tie:
Eu zic ca fiecare din noi ar trebui macar sa aducem acest aspect inaitea Lui , si sa asteptem sa vedem parerea Lui , decat a noastra.
|
Deconectat |
1875. Postat la 27/12/2009 11:20 - 5606z12h7m |
|
|
Stadiu de neliniste si inversunare? Ai gresit adresa...!
Dar am ceva:contra minciuni si neadevarului toata viata voi fi!
Eu sa hulesc? Am zis eu ceva contra Darului?
Am intrebat cum se manifesta ,fiindca au mai zis si alti ca au Darul Deosebiri Duhului(desi nu se vedea deloc), dar vorbesc contra Darurilor Duhului Sfant!
Asa cum ai zis si tu ca prin staruinta si rugaciune primeste duh necurat!Oioioiiiiiiiiii!
Unii confunda Darul Deosebiri Duhului cu darul de judecata !
Asa iti place sa isipitesti pe Dumnezeu? Ce inseamna a nu crede Biblia si al intreba CAND II SCRIS foarte clar Isus si DUmnezeu??
Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul?(1Ioan.2:22)
Adica nici nu ma mir ca vorbesti contra lui Isus si DUmnezeu din moment ce mergi printre evrei si cei mai multi poate sigur nici nu cred in Isus!
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1878. Postat la 27/12/2009 13:17 - 5606z10h10m |
|
|
Dacă am citit eu bine nici unul dintre voi nu a negat existenta Tatălui sau a Fiului și fiindcă ambii vorbeați despre Duhul Sfant...nici existența lui nu a fost exclusă (există doar mici diferențe între înțelegerea lor).
Vă rog să nu vă mai acuzați unul pe altul la nesfârșit...există și darul înțelepciunii și mai exista o predica în Matei 5...vă rog frumos să aveți mai multă îngăduină unul față de altul (mă refer la Daniel și Pedro)
Dacă vrem să vorbim despre părerile îndoielnice la nesfârșit fără a ajunge la o concluzie...părerea mea este că mai mult dărâmăm decât zidim!
Gândiți-vă cât de mult s-au schimbat părerile voastre cu privire la înțelegerea Bibliei în ultimii câțiva ani...cât trăim cercetăm și creștem deci să admitem căci cu toții ne putem înșela. Nimeni nu are adevărul absolut (între noi oamenii).
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
1881. Postat la 27/12/2009 16:35 - 5606z6h52m |
|
|
Fr. Lica, eu sunt de parere, ca daca mai continua cu harjoneala asta intre ei, suspenda-i, pentru o perioada, pana realizeaza "realitatea" sa se mai domoleasca.
|
|
Deconectat |
1894. Postat la 28/12/2009 10:12 - 5605z13h15m |
|
|
Fratilor eu primesc mustrarea bucuros. Da intradevar trebuia sa ma opresc mult mai de mult in a continua discutia cu Fratele Pedro.
Imi pare rau , si sper ca frati care au simtit o atmosfera neplacuta ,din cauza celor spuse sa poata sa treaca cu vederea si sa ne ierte si ei la randul lor.
Shalom
|