Eu nu am spus că numai din cauza gramaticii ci și a necunoștinței adevăratei pronunții din vreo 3 foarte vehiculate, sau și a lipsei de posibilitate a unora mai în vârstă și/sau incapabili să învețe limbi străine și lucruri de acest gen. De aceea eu am spus că până și evreii din toate țările folosesc ambele pronunții: din țara în care trăiesc sau limba în care vorbesc cu interlocutorul lor și cea ebraică.
Deci atenți trebuie să fim la tot ce ni se spune, dar nu înseamnă că tot ce fac sau spun evreii e "cu aluat" = cu fățărnicie.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Aluatul Fariseilor ?
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10019. Postat la 02/04/2011 16:18 - 5145z7h52m
aluatul fariseilor ce frumos;
fratilor FARISEII dupa cum ati postat se poate concluziona ca sint LIDERII a sistemului IUDAIC care au condus natiunea ISRAEL timp indelungat cit si in prezent Din cadru acestei grupari sau folosit conducatori indelungul istoriei
DIVINITATEA are nevoie de Farisei dar fara aluat fara compromis cu oameni intelepti si devotati lui ADONAI natiunea lui ISRAEL renaste si va conduce intrg pamintul si din punct de vedere RELIGIOS
FARISEI ca lideri si oameni de valoare din guvern SINEDRU vor apara LEGEA SI POPORUL SFINT
in momentul de fata si restul sistemelor religioase au farisei dar se numesc prezbiteri
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15986. Postat la 28/12/2011 17:19 - 4875z5h50m
Aduc din nou în discuție topicul acesta, pentru că la o discuție recentă am văzut ceva din aluatul Fariseilor.
Expun câteva versete, și vă rog spuneți-mi, există pe teren, ceva ce se aseamănă cu ce citești acum?
Matei 23: 1. Atunci Isus, pe când cuvânta gloatelor și ucenicilor Săi,
2. a zis: "Cărturarii și Fariseii șed pe scaunul lui Moise.
3. Deci toate lucrurile, pe care vă spun ei să le păziți, păziți-le și faceți-le; dar după faptele lor să nu faceți. Căci ei zic, dar nu fac.
4. Ei leagă sarcini grele și cu anevoie de purtat, și le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le miște.
5. Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuți de oameni. Astfel, își fac filacteriile late, își fac poalele veșmintelor cu ciucuri lungi;
6. umblă după locurile dintâi la ospețe, și după scaunele dintâi în sinagogi;
7. le place să le facă oamenii plecăciuni prin piețe, și să le zică: ,Rabi! Rabi!'
8. Voi să nu vă numiți Rabi! Fiindcă Unul singur este Învățătorul vostru: Hristos, și voi toți sunteți frați.
Așa dar luați lupa și veți depista 1001 de asemănări.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Vreau să scriu puțin despre fariseismul din noi, poate că noi nu ne rugăm ca fariseul, dar uneori suntem farisei în discuțiile noastre. Tot ce a bun spunem cu referință la noi, iar ce e rău spunem despre alții.
Dacă e vorba să dăm un exemplu bun îl găsim imediat la noi; și spunem eu sunt așa, eu nu aș putea să fiu ca și... n-aș putea să fac ce face el ori ea.
Acest mod de a acționa este fariseism, este o stare de cârtire izvorâtă din faptul că suntem nemulțumiți de ceilalți.
Când nu înțelegi voia lui Dumnezeu, planurile Sale, comentezi și cârtești.
Fățărnicia este atributul care acoperă cel mai bine noțiunea de FARISEISM.
Dincolo de celelalte conotații ale acesteia cum ar fi: mândria, îndărătnicia, căutarea slavei de la oameni, răutatea, disprețul, judecarea celorlalți.
Mai presus de orice, viclenia, duplicitatea, nesinceritatea nici față de sine nici față de ceilalți, afundarea și persistența în minciună.
Toate acestea sunt patimile cele mai grave care duc la orbire și împietrirea totală a sufletului.
FARISEISMUL mai este și formalism, ipocrizie, prefăcătorie.
Dar noi trebuie să fim sinceri cu noi și să știm să ne ferim de toate aceste lucruri.
Multă pace de la CEL ce poate da pacea.
Deconectat
16165. Postat la 04/01/2012 08:40 - 4868z14h29m
Și totu-și, de ce oare nu putem vedea că ce a spus Estera 1, este pe teren, oare de ce nu putem să fim sinceri, până nui prea târziu, oare discuțiile noastre când sun citite, sunt luate în bătaie de joc sau în serios?
Eu observ cu durere de suflet, că cei ce caută nod în papură altora, sun mânjiți până în dinți de tot felul de probleme urâte, de care nu vor să accepte că ei au o bârnă în ochi, dar judecă pe cei ce li se pare lor că au un pai.
Tot stau și mă întreb, cum ar fi o adunare - Biserică, unde să nu fie fariseism și ar fi plini de Duhul Sfânt, și întreb; oare când vom avea credință cât un grăunte de muștar, ca să credm ce citim acum: - Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Matei 7: 21.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Eu spun ca aluatul fariseului dospeste mandria...este din cale afara de religios, si intotdeauna se vede in varful piramidei, asteptand plecaciune!
Frate Nica, vei vedea credinta atunci cand fiecare dintre noi ne vom putea pleca unul in fata celuilalt sa ne spalam picioarele si sa invatam TAINA EVLAVIEI, care este insusi Jertfa Sfanta!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
16195. Postat la 05/01/2012 09:28 - 4867z13h41m
Nu cumva cei ce cred că ei sun totul sunt și Farisei?
Oare Fariseii din adunările noastre, își dau sema că de fapt sunt Farisei?
Dacă conștientizează lucrul acesta și merge înainte este foarte grav!
Dar dacă nu conștientizează, ce ar tebui făcut?
Nu cumva Fariseismul pune stavilă Duhului Sfânt și nu lucrează cum ar trebui în adunările noastre și între noi?
Da soră Lucia, și eu văd așa lucrurile, dar când va fi așa?
Deconectat
20931. Postat la 20/12/2012 23:21 - 4516z23h49m
Și uite că un moș are de comentat aici prin aluatul Fariseilor.
Oare câți știu practic ce este aluatul?, dacă aș întreba pe cineva care are sub 50 de ani ce este aluatul practic, sigur că mai mult de 90% miar spune că înseamnă drojdie, bicarbonat, praf de copt sau amelioratori, dar cred că mai bine ar fi să defalcăm potențialul și legea aluatului.
Din procentul de 10%, adică bătrânii ca mine, știu că aluatul este puțin aluat care este luat din aluatul care se pune în cuptor pentru coacere, deci după ce a trecut toate stagiile, de plămădit, după ce creștea se frământa, după ce creștea din nou atunci aluatul era bun de pus în cuptor la copt, din acest aluat se lua o bucățică, Mama punea acest aluat, în sacul de făină, îl băga în făină, cam de 4 degete, dacă trebuia să țină mai mult timp, atunci îl făcea o turtiță subțire și o lăsa să se usuce.
Acuma de când a ieșit drojdia, gospodinele tinere, nici nu știu această teorie.
Cu permisiunea voastră, mai fac puțină teorie, despre aluatul pentru pâine, apoi voi trece la aluatul fariseilor și veți vedea ce asemănare are caracterele celor două aluaturi.
Voi începe cu drojdia; cine face pâine în casă, (de casă) de fiecare dată pune drojdie nouă, apoi când face iară pâine pune altă drojdie tot nouă, adică din pachețelul care la cumpărat, teoretic nu este mare filozofie, să vedeți de ce:
Aluatul, de fiecare dată când se coace pâine, se ia câte o cocă mică și se păstrează pentru data viitoare, deci acest aluat este totdeauna proaspăt de la plămădeala care a fost ieri sau al-altă ieri, el se poate făli că este la zi cu toată tehnica și politica aluatelor, deci un aluat actualizat și dacă voi mai adăuga o vorbă înțeleaptă din popor, care de fapt nu s-a folosit până acum la aluat, dar îmi permit să-l folosesc, pentru că îl voi folosi și la celălalt aluat (al Fariseilor).
Deci aluatul actualizat cum spuneam mai sus, se poate făli că, este uns cu toate unsorile, adică toate politicile lui sunt la zi.
Acum să trecem la aluatul Fariseilor; Ce ziceți voi , dacă aluatul de făcut pită, se poate făli că este actualizat la zi, dară mite, aluatul Fariseilor, nu se mândrește cu aceiași teorie?
Dacă noi studiem aluatul Fariseilor, de acum două mii de ani care era, atunci dragii moșului, suntem mult rămași în urma aluatului și ne-am împiedicat ca puiul în câlți.
Scumpii moșului, fariseismul s-a actualizat și este adus la zi și uns cu toate unsorile, de se încumetă să se așeze la rang de poruncă/lege, nu vorbesc de alte credințe, pentru că toate credințele au fariseismul lor, toți au de pus multe la punct în vederea fariseismului.
Hai noi să discutăm puțin de fariseismul nostru:
De pildă discutam cu cineva de credința noastră, că trebuie să facem un mare inventar în pocăința noastră contemporană, pentru că dacă vrem să recunoaștem, avem destule care sunt împrumutate și mare lucru este dacă în ele nu este foc străin, fratele mia zis și cu multă fermitate și cu puțină răutate, cam așa: Eu am Sabatul, am Sărbătorile, mănânc curat, am tot ce îmi trebuie, nu mai fac nici un inventar, mai mult nu mă interesează, acum întrebare; Ce ziceți, ăsta nu este un aluat de Fariseu, adus la zi, actualizat, ca aluatul pentru pită???
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20933. Postat la 21/12/2012 14:02 - 4516z9h7m
In privinta acestui frate parese ca nu mai inprumuta la nimenea aluat? o ajuns la un anumit punct de convingere de sine că cu ce cunoaste si cea ce stie pentru el e suficient.....dupa raspunsul care la adus in evidenta pare un aluat fara drojdie adica, nu mai creste si nici nu mai o poti folosi pe parcus.....
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20946. Postat la 22/12/2012 04:31 - 4515z18h38m
Nu-i singurul. Câți din noi nu zicem ca el?: sunt bogat nu duc lipsă de nimic.
Nu mereu, dar și eu fac aceeași greșeală.
As vrea sa adaug un lucru la ALUATUL fariseilor...
Consider ca invatatura pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o tragem din acest ingredient este sa intelegem, nu ce este in mod NORMAL, ci cum este privit din punct de vedere simbolistic in Biblie.
Folosirea acestui cuvant este totdeauna aratat in sens rau, fatarnicie, invidie si rautate, invatatura rea , scepticismul in lucrarea Duhului Sfant , amestecul lucrurilor lumii cu lucrurile lui Dumnezeu, superficialitate si mandrie.
Stim ca aluatul nu era permis la Sarbatoarea Pastelui , nici in painea de la Sarbatoarea Azimilor si nici in darurile aduse pe altar.
Deci, dupa cum vedem, tot ce se aducea Domnului era fara impuritati si cusur.
Deci, sa ne ferim de aluat, indiferent de forma, specialitate sau ambalaj, pentru ca va dospi fire si nu roadele Duhului, ne va umple de rautate si va creste ura in noi care ne va desparti de Hristos si de Dumnezeu Tatal.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah a scris:
Am creat acest subiect pentru a discuta diferite aspecte a ce anume ar insemna pentru noi aluatul fariseilor sau invataturile omenesti.
Un aspect ar fi de exemplu Legea orala.
O mare parte din iudaismul din ziua de azi recunoaste ca Moise a primit la muntele Sinai pe langa o lege scrisa si una orala.
Aceasta lege orala mai tarziu a fost scrisa de a lungul anilor concluzionata in cele din urma in Talmud
Un mic procentaj din iudei nu cred in aceasta lege orala .
Imi explici si mie de ce sustii ca "Fariseii", care sunt descendenti directi a tribului de preoti LEVI instaurati de insusi D-zeu ca sa invete poporul Evreu, promoveaza invataturi omenesti? Ai vre-un text biblic care iti suporta teoria? .. indiferent daca e din "Vechiul", sau "Noul Testament".
Da, exista o lege orala si una scrisa. Se poate dovedi foarte simplu asta, dar toate la timpul lor.
Draga ISRAEL, nu numai fariseii au fost cum au fost, ci in mare parte, toti evreii, risipirea Israelului a fost rezultatul neascultarii acestora de Dumnezeu...