Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 5 din 18 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Deconectat RE: Dumnezeu sau Yhwh
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3067. Postat la 29/04/2010 23:33 - 5483z0h53m
Eu cred că noi analizăm denumirea cuvântului "dumnezeu" dintr-un unghi greșit. Spun asta pentru că eu înțeleg că oriunde s-a răspândit Evanghelia, cei care o propovăduiau se foloseau de cuvintele pe care le aveau popoarele respective în limbajul lor. E destul de ușor de dedus că acel cuvânt până în acel moment avea doar o semnificație idolatră. dar din moment ce începea să se facă distincția între Cel care e Creatorul cerului și al pământului și ceilalți " dumnezei" oamenii știau să se adreseze celui în cauză. De plidă îl găsim pe Pavel făcând în Areopag următoarea afirmație:
Citat VDC: Fapte 17:24  Dumnezeu, care a făcut lumea și tot ce este în ea, este Domnul cerului și al pământului, și nu locuiește în temple făcute de mâni.
25  El nu este slujit de mâni omenești, ca și când ar avea trebuință de ceva, El, care dă tuturor viața, suflarea și toate lucrurile.
26  El a făcut ca toți oamenii, ieșiți dintr-unul singur, să locuiască pe toată fața pământului; le-a așezat anumite vremuri și a pus anumite hotare locuinței lor,
27  ca ei să caute pe Dumnezeu, și să se silească să-L găsească bîjbăind, cu toate că nu este departe de fiecare din noi.
28  Căci în El avem viața, mișcarea și ființa, după cum au zis și unii din poeții voștri: rSuntem din neamul lui...r1;
29  Astfel, deci, fiindcă Suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie să credem că Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meșteșugirea și iscusința omului.
Deci chiar dacă atenienii foloseau un termen păgân pentru " Elohim" (sau cum s-o spune dumnezeu pe ebraică) din moment ce Pavel le-a predicat că există o zeitate dar cu totul diferită de cea la care se închinau ei, cei care au crezut, au început să facă distincția. Și apoi dacă în limba acelui popor s-a încetățenit o nouă expresie, sau s-a transformat cea existentă până atunci sau a fost împrumutată ce evreiască, eu consider că acel cuvânt nu mai e ceva păgânesc. E doar forma în care oamenii din acel popor și cu acea limbă înțelegeau despre cine sau ce este vorba. Nu am întâlnit încă pe vre-un apostol să facă cursuri de ebraică cu enoriașii și / sau nici să-i învețe: " vedeți, de acum înainte să nu mai spuneți Domnul Dumnezeu că eu v-am învățat așa doar la început să mă înțelegeți, dar acum ar trebui să spuneți "YHWH Elohim" și le-ar fi și menționat în să-l scrie în cât mai multe manuscrise ca să nu fie pronunțat greșit. Deoarece pentru unii pare să fie foarte important.

M-am uitat peste link-ul postat din wikipedia la începutul subiectului. Acolo am constatat că e scris de oameni care nu prea au acordat ce au scris acolo cu ceea ce se găsește în Biblie. În documentele pe care le-am citit referitor la traducerea/ transcrierea fonetică/ pronunția Tetragrameni "YHWH" am înțeles că Bibliile românești l-au tradus cu "Domnul" și nu cu "Dumnezeu", aceasta din urmă fiind mai degrabă "funcția" Lui. Iar românii( sau valahii sau primele popoare de pe teritoriu actualei Românii, pentru că aveau și ei unele zeități pe care le venerau, au stabilit că dacă e vorba de dumnezeul cel viu al creștinilor, sau de "Creatorul lumii" au convenit să îi spună " mai marele peste toți zeii" și să scrie acest cuvânt întotdeauna la început cu literă mare , deci "Dumnezeu".

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
3068. Postat la 30/04/2010 05:44 - 5482z18h42m
Ovi inteleg perfect cea ce spui. Ce eu vreau este sa cresc in calatoria aceasta pe pamant in cat mai multe aspecte posibil.
Din aceasta cauza am deschis acest subiect , pentru ca consider ca Sambatari din ziua de azi nu mai sunt pagani la care Pavel incerca sa razbata intunericul in care se aflau.
Noi nu mai suntem pagani inradacinati fara sa stim sa facem nici o deosebire.
Daca cum tu ai declarat ca traducatori au decis sa-i dea Numele cel mai usor pentru romani sa inteleaga despre ce e vorba , acesta nu mai e cazul la noi astazi, si daca am ajuns sa aflam unele lucruri mai putin imbucuratoare despre aceasta alegere a traducatorilor, si mai mult am ajuns sa aflam care este Numele Lui , eu asi dori ca toti sa o vedem ca o oportunitate de a creste si in acest domeniu si sa lasam denumirile incepatoare , care asa cum au fost au folosit pana acum.
Aurelc a scis:
Nu am întâlnit încă pe vre-un apostol să facă cursuri de ebraică cu enoriașii și / sau nici să-i învețe: " vedeți, de acum înainte să nu mai spuneți Domnul Dumnezeu că eu v-am învățat așa doar la început să mă înțelegeți, dar acum ar trebui să spuneți "YHWH Elohim" și le-ar fi și menționat în să-l scrie în cât mai multe manuscrise ca să nu fie pronunțat greșit.

Frate Ovi aici vad exact invers cum tu vezi. Nu pot sa-mi imaginez un apostol venind in Romania si interesandu-se care ar fi cel mai puternic zeu la ora aceea sa il reprezinte pe YHVH .
Cred ca daca apostoli aveau traducatori cu ei , vorbeau aramaica , ebraica sau greaca iar traducatorul traducea cum auzea(ma refer la pronuntarea Numelor lui Yahshua si YHVH Elohim)

Eu cred ca mai tarziu s-a renuntat la pronuntia evreiasca a Lumelor Lor , asa cum Catolici recent au interzis folosirea totala a Numelui YHVH din liturghia lor, cea ce denota ca uni catolici inca l-ar mai fi folosit pana recent.
Daca frati sambatari ar folosi pentru inceput intermediar Numele Reale cu cele manufacturate cu timpul lumea ar renunta la invataturile incepatoare(ma refer la pronuntia acestor nume fabricate)si ar recurge la cea sanatoasa fara nici o pată pagana.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
geana
4517. Postat la 20/11/2010 17:33 - 5278z5h53m
Salom frate Avodah,YHWH,sa ne binecuvinteze pe toti sa intelegem,pentru ca in porunca-3-scrie sa nu iei in desert numele.........care nume?caci David in Ps.16-4 spune idoli se inmultesc,oameni alearga dupa alti dumnezei straini,dar David spune ca el nu pune numele lor pe buzele lui,Noi ce facem?Mose spune in Exd 23-13,Sa paziti tot ce v-am spus si sa nu rostiti ,,numele''altor dumnezei,numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra,faca ca Duhul lui YHWH sa ne trezeasca in vremurile acestea si sa nu mai rostim alte nume,AMEN

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
alin
4528. Postat la 20/11/2010 20:29 - 5278z2h58m
Yehova Dumnezeul Lui Israel, Domnul ostirilor, Dumnezeul cerului si al pamantului, inaintea caruia trebuie sa se inchine orice genunche, in DUH si ADEVAR. Amin
avodah
4542. Postat la 21/11/2010 04:05 - 5277z19h21m
Shalom frate Geana. De mai mult de o jumate de an , nu am mai scris nimic la aceste subiecte delicate , care privesc Numele Sfinte, pentru ca am invatat ca frati nostri nu sunt inca deschisi , si am intalnit mare impotrivire.
Am invatat ca daca sunt prea agresiv , imping frati nostri si mai departe de a considera aceste lucruri.
Am invatat ca este mai bine sa ma rog pentru ei , ca Duhul Sfant sa ii lumineze, decat sa ma lupt eu in ai face sa inteleaga.
Ma bucur ca acest adevar isi face locul si prin Romania , nu la viteza dorita de mine , ci cum El considera , cand oameni sunt gata de a primi si acest adevar.
Sunt sigur ca va veni si vremea cand si in limba romana va apare o biblie avand Numele adevarate, sa nu fim nevoiti a adapta cuvintele la citire, gresind probabil din punct de vedere gramatical, care poate este un punct de poticnire pentru unii frati.
Am incetat a face mare zarva din acest lucru, pentru ca am inteles ca daca persoana nu este gata, nu va primi ci se va impotrivi si mai mult.
Ma bucur pentru Dmv. ca ati ajus sa intelegeti si acest adevar, si ma rog pentru ziua cand toti fratii Sambatari vor realiza ca El nu doreste a fi numit pe Numele zeitatilor diferitelor tari, ci doreste ca noi sa avem respect fata de Numele Sau ,si sa-i dam onoarea cuvenita Numele sau cel Sfant , YHVH Elohim al lui Israel, si acum si al nostru.

abdon
4547. Postat la 21/11/2010 08:17 - 5277z15h9m
Nu pot sa zic ca ai facut zarva, ai inteles ca rugaciunea va modifica mentalitati, daca nu sunt dupa Cuvant, sper ca ai inteles, ca deocamdata pe multi nu ne deranjeaza ca spui Numele lui Dumnezeu in evreieste, numa sa nu impui, ai descoperit lucurl acesta, e bine, ne spui ce ai descoperit, iar noi vom medita in timp al ceea ce ai descoperit.

Esti un frate intelept, Domnul sa te binecuvinteze!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

geana
4551. Postat la 21/11/2010 08:23 - 5277z15h3m
Iti multumesc frate avodah,si eu cred ca va veni ziua cind vom avea biblia originala,Poate sunt indiscret,dar miar placea o intilnire,Eu sunt din timis,loc.periam,nu prea stiu multe date despre tine,Va multumesc

salom frate aurelc,ti-as adresa o intrebare,in p[orunca este scris sa nu iau NUMELE''Lui Dumnezeu in desert,spunem NUMELE"" ca sa nu calc porunca.

abdon
4592. Postat la 21/11/2010 19:15 - 5277z4h11m
Fratilor, e bun si studiul acesta asupra Numelui, dar noi stam inchisi in casa, considerand-ne mantuiti, ca stim care este Numele, si lumea din afara moare nemantuita, ca nustiu nimic despre jertfa lui Hristos.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

gershom
4608. Postat la 22/11/2010 03:13 - 5276z20h13m
sambataru a scris:
Fratilor, e bun si studiul acesta asupra Numelui, dar noi stam inchisi in casa, considerand-ne mantuiti, ca stim care este Numele, si lumea din afara moare nemantuita, ca nustiu nimic despre jertfa lui Hristos

Domnul să te binecuvinteze frate Sâmbătaru căci ai spus un lucru atâta de real - trist, dar real. Se pare că ne întrecem în studii și poate suntem corigenți la capitolul chemării altora la mântuire și la jertfa Domnului Isus Hristos. Binecuvântat să-I fie numele Lui.

El să ne ajute să aducem cât mai multe suflete la pocăință și mântuire.

Vă doresc multă pace
avodah
4609. Postat la 22/11/2010 06:38 - 5276z16h48m
Frate Sambataru , te-am urmarit pe youtube si imi place de harul ce il ai.
Sti.. ai putea fi folosit de Tatal la o scara destul de mare , in a aduce si aceasta parte de adevar, a Numelor sfinte, numarului mare de oameni pe unde evangelizezi smiley. Tatal sa te binecuvinteze.
Frate sambataru, fiecare aduce rod cat poate.
Sa dea Tatal sa nu fim printre aceia care si-au ascuns talantul in pamant.

pop jeniffer
4621. Postat la 22/11/2010 13:27 - 5276z9h59m
"Practic modul exact de a pronunta iud-hei-vav-hei (YHWH) nu mai este cunoscut.
In diverse alte confesiuni in mare lor majoritate crestine, Tetragrama a fost vocalizata diferit, cu pronuntii variind de la Iehova la Iahve YHWH ( transliterarea aproximativa a literelor ebraice iud-hei-vav-hei ) sau chiar Iabe. Aceste pronuntii sunt insa straine iudaismului si traditiei iudaice."

Sursa: scris de Sorin Rosen pe situl DVAR TORA ,
Sper ca ne este de folos in aceasta discutie !smiley

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
avodah
4625. Postat la 22/11/2010 15:18 - 5276z8h8m
Sora Pop , adica o limba intreaga nu s-a pierdut ,stim pronuntia Numelor in ebraica tuturor patriarhilor, si cand vine vorba la Numele cel mai importanat din toata scriptura, nu se mai stie pronuntia?
Daca veti studia veti afla ca deja inca de pe vremea Lui Mesia era considerata blasfemie a mai pronunta Numele, in afara de preoti, si acestia doar la Yom Kippur, si nu mai mult de 10 ori.Exact cum scriptura ne cere smiley
Meditati putin , si poate veti afla de ce spun evreii astazi ,ce ati scris mai sus.

abdon
4639. Postat la 22/11/2010 22:32 - 5276z0h54m
Mersi frate avodah de incurajare, numa ca fratii mei sambatari ma ingroapa, adica ma fac sa imi acopar darul, declarand ca sunt galagios. Asa ca voi ramane doar pe youtube ( probabil ), ca o vesnica pomenire ... .

Aurelc
4643. Postat la 22/11/2010 23:10 - 5276z0h16m
geana a scris:
salom frate aurelc,ti-as adresa o intrebare,in p[orunca este scris sa nu iau NUMELE''Lui Dumnezeu in desert,spunem NUMELE"" ca sa nu calc porunca.

Frate Marin, prefer să nu ți-l spun ca să nu îl iei în deșert dacă tu așa înțelegi porunca smiley Nu e mai bine așa ? smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
geana
4650. Postat la 23/11/2010 09:56 - 5275z13h30m
Înseamna frate Ovidiu ca ma lasi sa ma duc la moarte fara sa stiu Numele Tatalui meu eu cred ca tu stii Numele celui ce te-a nascut pe tine ca tata

Aurelc
4654. Postat la 23/11/2010 10:29 - 5275z12h57m
Frate geana, noi doi înțelegem diferit ce vrea acea poruncă de la fiecare. Am un mesaj pentru tine: אם פעם ללמוד עברית, אז נדון בדיון פרטים נוספים על ה 'שם. שלום

Lica
4663. Postat la 23/11/2010 15:51 - 5275z7h35m
Am avut prilejul sa am tangenta cu evreii mesianici si iudei de la care vrand sau nu am invatat cateva cuvinte de baza printre care si numele Tatalui si al Fiului

Acum problema este ca desi le stiu nu inteleg de ce trebuie sa le folosesc doar pe cele din ebraica inlaturandu-le pe cele din limba romana total. Si...daca cele din limba romana sunt manjite cu paganatate...de ce sa la folosesc pe cele evreiesti care si ele au trimiteri pagane precum : elohim, amen (sau amen-ra), adonai + toate lunile anului

Apoi...si daca le folosesc..le folosesc gresit. Exemplu: Elohim-ul (acest cuvant este pe o limba total straina...rezultatul combinarii heb-ro)

O persoana m-a intrebat daca vorbesc cu o pesoana si nu ii spun pe nume ma asculta. Raspunsul era destul de smplu: "Eu vorbesc cu dvs. de 30 de minute si nu v-am spus pe nume...ati stiut ca vorbesc cu dvs.?(nci nu stiam sigur cum il cheama dar nici nu aveam nevoie sa ii spun pe nume)"

Personal le folosesc pe ambele tocmai pentru ca unii frati se simt mai bine daca le vorbesti asa (in caz contrar conzidera ca le spui despre o zeitate)....insa in momentul in care se cere sa vorbim doar in termeni ebraici mi se pare deplasat....daca vorbesc in termeni ebraici la mine in biserica nimeni nu o sa ma inteleaga (o sa sinteleaga doar cand zic ceva nume mai cunoscute in rest..) ...

Ma pune pe ganduri si faptul ca evreii folosesc atat termenii ebraici cat si cei din tara in care se afla. Apoi....noi avem NT...care cuprinde atat referiti la Tatal cat si la Fiul....dar ne lovim de termeni ghrecesti si nu ebraici cum ar fi tradus unii dintre noi...

Apoi...hai sa spunem ca termenul "dumnezeu" este prea general si poate face referire la alte zeitati ...insa oare nu ne contrazice realitatea in care traim azi? ..daca folosesc Elohim in loc de dumnezeu...nu este oare ceva si mai batator la ochi...pentru ca daca un om facea odinioara referire la un zeu spunea Baal este elohim (baal este dumnezeul)...deci cuvantul "elohim" este, din acest punct de vedere, mult mai majit cu paganism decat cuvanul "dumnezeu"

Fie ca YHWH sa priveasca la noi prin Yeshua HaMashiah si sa lase ca Ruah HaKadosh sa faca sa simtim sehina in inimi asa cum era vazuta si simtita in mishkan odinioara...insa oare cum stam la capitolul kadosh? Il lasam pe Yeshua sa vina sa stea in noi cum statea poporul odinioara in suca? ....poate o parte din voi o sa intelegeti perfect ce am scris insa eu pot avea greseli apoi....nu stiu cati dinc ei mai in varsta inteleg ce am scris...ca nu toti sunt informaticieni smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
abdon
4667. Postat la 23/11/2010 17:49 - 5275z5h38m
Daca l-as vedea , de pilda, pe Fratele Petrica de la Cluj, ca predica, adica daca l-as auzi, asa dupa cum ai scris tu, Frate Lica, ultimul fragment ... . NO COMENT

Aurelc
4680. Postat la 23/11/2010 20:23 - 5275z3h3m
Măi fraților, vedeți-vă de treabă că au început oamenii "să strecure țânțarul și să înghită cămila"

Versete pe care până și unui prunc de câțiva ani i se pare că-și dă seama la ce se referă încep oameni mari să le trateze dintr-un unghi așa de greșit... Aveam de gând într-o vreme să pun toate versetele aici pe forum în care a fost rostit cuvântul "Baal" și "Astartee" și idoli de tot felul de către DOMNUL YHWH însuși, și începând cu El, l-au rostit mai toți sfinții și proorocii. Dar m-am răzgândit și cumințit, constatând că aș purta un dialog al surzilor. Sunt oameni care nu te întreabă ca să afle ceva ci ca să arate ce știu ei. În consecință, le facem loc și lor smiley

avodah
4701. Postat la 24/11/2010 07:10 - 5274z16h16m
Lica a scris:
Acum problema este ca desi le stiu nu inteleg de ce trebuie sa le folosesc doar pe cele din ebraica inlaturandu-le pe cele din limba romana total. Si...daca cele din limba romana sunt manjite cu paganatate...de ce sa la folosesc pe cele evreiesti care si ele au trimiteri pagane precum : elohim, amen (sau amen-ra), adonai + toate lunile anului

Frate Lica eu spre exemplu singura data cand le folosesc cele in limba romana, este cand vorbesc cu cineva care habar nu are de cele in ebraica. Si si atunci le intercalez, intentionat, ca omul sa ma intrebe: De ce zic Yashua, Ce inseamna ? si asa creez un subiect de discutie.
Yahshua a fost evreu, a fost circumcis la 8 zile, a pazit Shabatul pentru ca evreii atunci se adunau, a tinut sarbatorile cutare, cutare , pt. ca evreii sarbatorile aste le aveau, etc.
Acest Mesia il predic eu. Insa Isus este pictat ca un grec, strain de iudaism, care a fost impotriva Shabatului, etc
Numel YHVH nu il rostesc in public , decat cand citesc scriptura , in Shabat, si uneori in rugaciune. Cel mai des folosesc Tata ceresc.
Am gasit ca Numele "Domnul Dumnezeu "a fost incantatie pagana preluata de crestini si de atunci nu mai pot sa ma rog , si sa-l folosesc in scriere.

Apoi...si daca le folosesc..le folosesc gresit. Exemplu: Elohim-ul (acest cuvant este pe o limba total straina...rezultatul combinarii heb-ro)

Hai ca se poate adapta . Poti sa zici Elohim al meu...ca sa nu pui -"ul ", daca chiar vrei smiley
La tine in biserica , daca ai intercala termeni , oameni s-ar obisnui cu vremea ...
La noi in grup avem si noi 2 crestini care folosesc Jesus si God. Nimemi nu ii opreste. Dar ne aud pe noi ceilalti, toata ziua cu Iahshua, si se dau si ei pe brazda.
Pe mine ma sacaie si acest amanunt. Ingerul i-a spus Mariei sa-i puna numele Jesus.
Ma badara ca nu este adevarul.
Cum de o putut sa scrie Ioshua in vechiul si nu o putut sa scrie in noul?
O evreica de aici nu o crezut ca Jesus o fost evreu. Ea stia ca Jesus a fost Mesia crestinilor, iar evreii asteapta un Mesia al lor.
Cineva i-a dat sa citeasca Matei scrisa in evreiste, si acolo a dat de genealogia lui Iahshua. Asa a aflat ca de fapt numele lui nu ii grec, ci este unul evreu Yahshua.Atunci a considerat sa citeasca mai departe cartea.
Astazi crede si ea Yahshua.
Cate persoane sunt ca ea care nici macar nu stiu ca El a fost evreu, si este si normal cu un nume ca si Jesus .
Este datoria noasta sa restabilim numele lui care deja toti il stim , trebuie doar sa incepem sa-l folosim sa-l auda cati mai multi, iar peste cativa ani , sa nu mai fie un evreu care sa nu stie ca Mesia a fost unul de-al lor.
Poate asa vor fi curiosi , asa cum a fost si aceasta persoana, sa citeasca macar odata despre invataturile Lui.
Aurelc a scris:
Măi fraților, vedeți-vă de treabă că au început oamenii "să strecure țânțarul și să înghită cămila"

Versete pe care până și unui prunc de câțiva ani i se pare că-și dă seama la ce se referă încep oameni mari să le trateze dintr-un unghi așa de greșit... Aveam de gând într-o vreme să pun toate versetele aici pe forum în care a fost rostit cuvântul "Baal" și "Astartee" și idoli de tot felul de către DOMNUL YHWH însuși, și începând cu El, l-au rostit mai toți sfinții și proorocii. Dar m-am răzgândit și cumințit, constatând că aș purta un dialog al surzilor. Sunt oameni care nu te întreabă ca să afle ceva ci ca să arate ce știu ei. În consecință, le facem loc și lor smiley

Frate eu postez doar unul ca sa vezi neplacerea ce aceste Nume i-o cauzeaza Tatalui, care continua pana in ziua de azi
Ieremia 23 :27
Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe care le istorisește fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinții lor Numele din pricina lui Baal?

Israelul pana in ziua de azi , zic ca au uitat Numele Sau .
Noi ar trebuii sa-i facem gelosi, folosind acest Nume care s-a uitat ,
Sa nu ramanem blocati la Numele "Domnul Dumnezeu" care a fost Numele cinestie cui Zeu , pana ce a fost preluat de catre crestini.
De ce nu mergem catre original daca tot l-am aflat?
Numele Sau este sfant , pe langa cele date de catre oameni Lui.
Numele Sau l-a revelat EL , nu a fost preluat de prin alte surse.
La fel cu cel al fiului.

Pagina 5 din 18 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164703 vizite unice Powered by PHP-Fusion