Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 1 din 18 1 2 3 4 > >>
Deconectat Dumnezeu sau YHWH?
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1558. Postat la 15/11/2009 13:28 - 5648z9h16m
Inainte de toate va salut cu Shalom.
Fratilor sambatari. Va rog firbinte, inainte de a posta la acest subiect sensibil , si care pare a face tulburare prin popor, va rog sa cercetati lucrurile si sa va rugati ca Duhul sa ne lumineze si in legatura cu acest subiect cum a facut-o si pana acum de am ajuns sa intelegem :Shabatul , sarbatorile , si pazirea poruncilor Lui.
Fratilor va fac de cunoscut ,ca nu carnea va descoperit toate lucrurile acestea ci Tatal prin marea indurare a Lui a vut mila de noi si prin Duhul Sfant ne-a facut de cunoscut voia Sa.
Fratilor menirea mea pe acest pamant in acest timp, este exact aceea de a reinstaura Numele Lui , Shabatul , Sarbatorile si Torah la acei numa chemati de El.
De aceea va rog sa nu va pripiti in raspunsurile voastre ci sa va rugati intai sa cereti o completa lamurire a acestui lucru , sa nu va aflatii caci va luptati impotriva Lui.Va multumesc anticipat pentru cooperare.
Fratilor preaiubiti. Chiar imi salta inima de bucurie pentru ca simt , gelozia celui rau , dar la fel cum nu a mai putut tinea sub minciuna cum a reusit in mare parte pentru aproape 2000 de ani, adevarurile referitoare la Shabat si sarbatori , la fel a sosit momentul reinstaurari Numelui Lui Divin.
Fiul sau se ruga spunand "
sfinteasca-se numele Tau.
Fratilor In Torah numele lui apare YHWH(în ebraică יהוה )se pronuta Yahuwah.
Majoritatea profetilor contin parte din numele Lui, care indica cui slujeau(ZacarYAH,IeremYAH,IssaYAH,etc)
AleluYAH(Numele Lui sa fie slavit)
La fel si Fiul sau :Yahushua -Salvarea Lui
Il vedem peste tot.
Intradevar El are multe atributii , cum ar fi Judecator,Stapan,Milos, etc.
Dar are un nume, care vedem caci uneori chiar s-a uitat, pe cand noi Romanii nu l-am avut niciodata., la fel poate cum nu am avut Shabatul pana nu demult , sau sarbatorile .
Ier 23:27
Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe care le istorisește fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinții lor Numele din pricina lui Baal?

- deci vedem caci chiar s-a uitat Numele Lui , si evreii pana in ziua de azi nu folosesc numele Yhwh , pentru ca neamurile sa nu il profaneze.
Au facut un job bun , pentru ca noi chiar nu l-am stiut pe Dumnezeu ca Yhwh.
Ne-am multumit pana in prezent cu acest titlu pe care unii autori ai unor bibli si-au dat osteneala sa explice in prefata caci in scrierile originale in loc de cuvantul Dumnezeu scrie Yahweh, dar majoritatea nici atat nu s-au ostenit,
Dar sa cercetam putin sa vedem ce nume chemam noi peste copii nostri atunci cand cerem binecuvantarea peste ei:

În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul "Domine Deus , mai exact din forma sa populară fără "i" ("Domne Deus" ), "veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu
.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu
Daca cautati in lincul de mai sus sub etimologie care inseamna :

Originii și evoluției istorice a unei forme lingvistice, așa cum este arătat prin determinarea elementelor de bază mai devreme, cunoscut de utilizare, precum și schimbări în forma și sensul, urmărirea transmiterea lor dintr-o limbă la alta, identificarea cognates sale în alte limbi, si de reconstructie forma sa ancestrală în cazul în care este posibi
.
-aici veti gasi adevaratul sens ale cuvantelor "DOMNUL DUMNEZEU">>veche invocatie pagana<<

Va rog nu va suparati, ci cereti ca duhul adevarului sa va lumineze in legatura cu acest aspect.
Cuvantul Dumnezeu este un termen sinonim cu acela de, zeu
.
Fratilor sa nu va multumeasca vorba cea : poi asa am primit asa voi muri, ca sincer ,daca la uni dintre noi ar fi spus parintii sau bunicii nostri cuvintele acestea, nu stiu pe unde ne-am afla.
-cei ce au tradus biblia au urmat instructiunile Vaticanului
Vatican states the following: Vatican directive: "Yhwh" inappropriate for liturgical use, adica YHWH este inapropiat pentru a fi folosit in liturghie.
Aceasi Fiara care s-a incumetat sa schimbe sarbatorile si lege, a profanat si numele .
Trebuie sa intelegem, este Tatal care este in control. Credeti ca El ar vrea ca Vaticanul si urmasii lui care nu-s interesati de adevar sa foloseasca Numele Sfant. Eu cred ca nu ,
Dar noi pe care El ne lustruieste tot mai mult caci vede in inima noastra dorinta de al cunoaste tot mai mult ? Eu personal cred caci suntem la nivelul spirtual in care El a luat decizia de a ne arata adevaratul lui Nume , si in care Nume ar trebuii sa ne binecuvantam copii .

-inchei cu cateva versete Numr.6:23
Vorbește lui Aaron și fiilor lui, și spune-le: "Așa să binecuvântați pe copiii lui Israel, și să le ziceți:

24"YHWH să te binecuvânteze, și să te păzească!

25 YHWH să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine!

26 YHWH să-Și înalțe Fața peste tine, și să-ți dea pacea!

27 Astfel să pună Numele Meu peste copiii lui Israel, și Eu îi voi binecuvânta."

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat RE: Dumnezeu sau Yahweh
fullban6
1565. Postat la 16/11/2009 18:39 - 5647z4h5m
Mă bucur de acest adevar si nu la oricine ii descoperit asa cum relateaza scriptura YAHWEH SA NE LUMINEZE PE TOTII AMEN.
În mod deosebit la adunările charismatice și la evanghelizări, locuri în care se produce atmosferă, se subliniază de repetate ori: r Isus este Domnulr1; . Dar prin aceasta nu se precizează, dacă El este pentru acești oameni cu adevărat Domnul, în sensul Sfintelor Scripturi. Cel ce spune: r Isus este Domnulr1; , fără să-L exprime prin aceasta pe Dumnezeu, acela nu L-a recunoscut de fapt pe Domnul Dumnezeu. Atunci cînd Isus este descris în umanitatea Sa, noi Îl vedem ca om lîngă Dumnezeu, deci ca Fiul omului și ca Prooroc, în calitatea aceasta neputînd să facă ceva de la Sine. r Adevărat, adevărat vă spun că, Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decît ce vede pe Tatăl făcînd EU nu pot face nimic de la Mine însumi: judec după cum aud; și judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis.r1; (Ioan 5, 19+30). Aici nu stau față în față, în cadrul dumnezeirii, o persoană atotputernică și cu una neputincioasă, sau una care știe totul și alta neștiutoare, ci aici vorbește omul Isus Hristos, care nu face voia Sa, ci voia lui Dumnezeu.
Tot așa, Sfînta Scriptură Îl descrie ca Domn, pînă la expunerea Sa măreață: r Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pămîntr1; (Mat. 28, 18). În viața Sa omenească, Isus este descris de fapt ca Om, ca Prooroc, ca Mijlocitor, ca Fiul omului lîngă Dumnezeu. Așa L-a văzut și ștefan: r ...și-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu, și pe Isus stînd în picioare la dreapta lui Dumnezeu; și a zis: r16;Iată, văd cerurile deschise, și pe Fiul omului stînd în picioare la dreapta lui Dumnezeur17; r1; (Fap. 7, 55-56) Ștefan a văzut slava supranaturală, r șechinar1; . În slava aceasta va veni din nou Fiul omului: r Cînd va veni Fiul omului în slava Sa, cu toți sfinții îngeri, va ședea pe scaunul de domnie al slavei Saler1; (Mat. 25, 31).
În prezentarea aceasta este vorba, din nou, despre cunoștința exactă și despre formularea corespunzătoare. Isus nu este doar un Domn, El este Domnul. La nașterea Sa, li s-a spus păstorilor: r care este Hristos, Domnul r1; (Luca 2, 11). Exact aceasta exprimă și Pavel, cînd scrie: r și nimeni nu poate zice: r16;Isus este Domnulr17; , decît prin Duhul Sfîntr1; (1 Cor. 12, 3smiley. Este tot același Duh (vers. 4), același Domn (vers. 5), același Dumnezeu, pînă la ultima carte din Biblie.
r Sfînt, Sfînt, Sfînt este Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, care era, care este, care vine! r1; (Apoc. 4, 8).
r Vrednic ești Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea. r1; (Apoc. 4, 11).
În ciuda diferitelor denumiri și formulări care sînt date în legătură cu împlinirea slujbei Sale, totuși El este același Domn și Dumnezeu, care lucrează totul în toate. r... și în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: r16;Împărăția lumii a trecut în mîinile Domnului nostru și ale Hristosului Său Și El va împărăți în vecii vecilor.r17; r1; (Apoc. 11, 15).
În Apoc. cap. 12 se vorbește, în aceeași legătură, despre Dumnezeu și Unsul Său: r și am auzit în cer un glas tare, care zicea: r16;Acum a venit mîntuirea, puterea și împărăția Dumnezeului nostru, și stăpînirea Hristosului Luir17; r1; (Apoc. 12, 10).
La sfîrșit, aflăm cu precizie cine este Cel ce va domni, în Împărăție: r Îți mulțumim Doamne, Dumnezeule, Atotputernice, care ești și care erai și care vii, că ai pus mîna pe puterea Ta cea mare, și ai început să împărățești.r1; (Apoc. 11, 17).
Gloata biruitorilor intonează cîntarea de laudă a Mielului la marea de cristal, cu cuvintele: r Mari și minunate sînt lucrările Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte și adevărate sînt căile Tale, Împărate al Neamurilor! r1; (Apoc. 15, 3smiley.
În capitolul 16, răsună un glas de la altar: r Da, Doamne Dumnezeule, Atotputernice, adevărate și drepte sînt judecățile Tale! r1; (vers. 7smiley.
Pentru mintea omenească, taina aceasta mare este aproape de neînțeles. Așa va rămîne și în continuare, pentru că voia lui Dumnezeu este ca noi să nu-L cercetăm, să nu-L explicăm și să nu-L cuprindem. EL dorește ca noi să-I aducem respectul și onoarea cuvenită pînă în veșnicie.
Isus Hristos a fost născut ca om, iar ca prunc a fost adus înaintea Domnului (Iahveh) la templul din Ierusalim (Luca 2, 22-24).
Simeon L-a luat în brațele sale r ...a binecuvîntat pe Dumnezeu, și a zis: r16;Acum, slobozește în pace pe robul Tău, Stăpîne, după cuvîntul Tăur17; r1; (Luca 2, 28-29).
Conform Isa. 9, 5-6 copilul - Fiul - este r Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Împăratul păcii.r1; Dacă Fiul vorbește ca om, atunci Tatăl este mai mare decît El (Ioan 14, 28). Dacă El vorbește ca Domn, atunci El este una cu Tatăl (Ioan 10, 30). Tatăl este în ceruri, Fiul pe pămînt, totuși urmau să ajungă toți la cunoștința r ...că Tatăl este în Mine și Eu sînt în Tatălr1; (Ioan 10, 38smiley. Indiferent dacă lîngă, sub sau în Tatăl - totul corespunde pînă la, inclusiv, explicația: r Cine M-a văzut pe Mine, acela a văzut pe Tatăl.r1; (Ioan 14, 9).
Atunci cînd Petru a descris slujba Domnului Isus Hristos, el a folosit formularea următoare: r Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele și lucrările pline de putere, pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine știți; pe Omul acesta, dat în mîinile voastre, după sfatul hotărît și după știința mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ați răstignit, și L-ați omorît prin mîna celor fărădelege. Dar Dumnezeu L-a înviat, deslegîndu-I legăturile morții, pentru că nu era cu putință să fie ținut de ea r1; (Fap. 2, 22-24). EL a fost Om; ca Om El a murit în trupul Lui de carne și a biruit moartea prin înviere, pentru ca și noi să fim eliberați de trupul acesta muritor și să fim transformați într-un trup de înviere.
Petru continuă: r Domnul (Iahveh) a zis Domnului Meu (Iahshua): r16;șezi la dreapta Mea, pînă ce voi pune pe vrăjmașii Tăi sub picioarele Tale.r17; Să știe bine dar, toată casa lui Israel, că Dumnezeu a făcut Domn și Hristos pe acest Isus, pe care L-ați răstignit voir1; (Fap. 2, 34-36).
Apostolul Pavel prezintă așa de clar: r Noi propovăduim înțelepciunea lui Dumnezeu, cea tainică și ținută ascunsă, pe care o rînduise Dumnezeu, spre slava noastră, mai înainte de vecir1; , și-L descrie pe Eliberatorul răstignit ca Domnul slavei, care nu a fost recunoscut de fruntașii veacului, r ...căci dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei.r1; (1 Cor. 2, 7+8).
În cap. 6 din 1 Corinteni, el spune mai departe: r... și Dumnezeu care a înviat pe Domnul, ne va învia și pe noi cu puterea Sar1; (vers 14).
Cine se întoarce la Hristos, acela nu se adresează copilului din iesle sau sugarului din brațele Mariei, ci Domnului, Celui răstignit și înviat. Acest Domn este prezentat, după învierea Sa, chiar ca r Duhulr1; . Pînă acum am citit doar din Ioan 4, 24 că Dumnezeu este Duh, iar aceia care I se adresează și I se roagă trebuie să-L caute în Duh și în adevăr. Aici, Domnul ne este prezentat astfel: r Căci Domnul este Duhul; și unde este Duhul Domnului, acolo este slobozeniar1; (2 Cor. 3, 17). Apostolul explică mai departe: r Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului (șechina), și sîntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnuluir1; (2 Cor. 3, 18).
Ceea ce se prezintă unora ca un tablou neclar, li se prezintă altora ca un întreg armonios, așa cum nu ar putea fi mai deplin și așa cum nu ar putea fi mai desăvîrșit. În 2 Cor. 4, Pavel vorbește despre slava lui Hristos, care este oglindirea lui Dumnezeu și scrie: r Căci noi nu ne propovăduim pe noi înșine, ci pe Domnul Hristos Isus.r1; Punctul cel mai înalt îl prezintă apoi următorul verset: r Căci Dumnezeu, care a zis: r16;Să lumineze lumina în întunericr17; , ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu pe fața lui Isus Hristos.r1; (vers. 5+6).
Pedro V
1576. Postat la 17/11/2009 14:21 - 5646z8h23m
sunt multe nume care i se atribuie lui Dumnezeu,Isus si Duhul Sfant!

dar nu cumva sa ne fortam ca noi romani sa pronuntam Numele Domnului in alta limba pentru ca nu asta ii important,atata tmp cat El ma asculta inseamna ca ii bine cum ii numit pe romaneste!

in ziua de azi in Biserica Domnului si-a bagat satan coada si vrea sa scoata din Biserica Numele DOmnului,Duhul Sfant si Impartasirea ,TOATE fiind legate de Isus Hristos care le da si au stransa legatura cu El!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
emanolake
1581. Postat la 17/11/2009 18:42 - 5646z4h2m
Nu stiu ce se intampla in zilele astea incat fiecare biserica are felu lui de a sluji de a pronunta numele lui Dumnezeu sau a face anumite lucrari care inaintea noastra care erau la credinta si erau cu rafna de a sluji pe Domnul nu erau asa de preocupati sau a cauta sa faca lucruri care acuma in zilele de astazi ajung sa fie DOCTRINE si daca stau sa vad noi care zicem ca sintem Apostoli ai Domnului si am ajuns ca fiecare biserica sa aiba cateo parere diferita si un fel de a sluji adevarat zic ca nu dam dovada de a ne numi si nici dovada nu dam ca alti sa vada o lumina in noi, din contra trebuie sa lasam lucrurile care nu se vad si sa fim cu toti cu acelas gand cu acelasi simntamant in invataturi,in cunostinta, sa fim intelepti si sa fim Tematori de Dumnezeu asta trebuie sa facem sa pazim ce ni sa dat si sa implinim cuvantul care Domnul a murit pentru noi. Nu vreau sa supar pe nimenea dar ami pun intrebarea si as vrea un raspuns de ce Domnul nu a descoperit la frati nostri mai batrani care erau mai cu credinta ca noi sa rosteasca sau sa li se descopere cum trebuie sa rostim numele a Tatalui a Fiului sau Duhul sfant?
Nelutu
1582. Postat la 17/11/2009 21:15 - 5646z1h29m
Eu cred ca Yahwe e numele Lui Dumnezeusmiley si aceasta e numele LUI adevarat

Pazeste-ma ca lumina ochiului ,ocroteste-ma la umbra aripilor Tale..!
Deconectat RE: Dumnezeu sau Yhwh
avodah
1586. Postat la 18/11/2009 07:09 - 5645z15h35m
Fratilor va salut cu Shalom. Sper sa nu va deranjeze frate:
emanolake si pedro
Frate pe mine nu ma convingi cu vorbe dulci.
Pe mine ma intereseaza care este adevarul, si de unde provin aceste Inlocuiri (Dumnezeu si Isus)
Intrebarea mea voua este urmatoarea: va intereseaza sau nu sa aflati adevarul.
Va invit pe amandoi sa cititi celalat subiect despre
Isus sau Yahushua
ca sa intelegeti din ce cauza au ajuns la noi aceste cuvinte.
Antisemitismul a avut mult de a face cu aceasta , si trebuie sa intelegem caci Catolicii dispretuiau poporul evreu si nu puteau sa lase in special Numele Tatalui si al Fiului in forma lor originala.
Yhwh este in control.El nu a ingaduit ca toti nelegiuitii sa-i cunoasca Numele.
prov 28:9
Dacă cineva își întoarce urechea ca să n-asculte legea, chiar și rugăciunea lui este o scârbă

2 tim 2:19
...... Oricine rosteste numele Yhwh sa se departeze de faradelege
!(nu al Domnului care il rostesc toti cei ce nu vor sa auda de legea Lui)
Fratilor care este adevarul trebuie sa ne intereseze ,sa vedem daca nu cumva credem o minciuna.
Un raspuns pentru intrebarea lui Emanolake
emanolake a scris:
Nu vreau sa supar pe nimenea dar ami pun intrebarea si as vrea un raspuns de ce Domnul nu a descoperit la frati nostri mai batrani care erau mai cu credinta ca noi sa rosteasca sau sa li se descopere cum trebuie sa rostim numele a Tatalui a Fiului sau Duhul sfant?

s-ar gasi in scriptura care zice:
Stati la rascruce de drumuri si intrebati: care sunt cararile cele vechi si umblati pe ele
.
- ei saracii nu prea au avut pe cina sa intrebe , Dar noi astazi ??
La fel asi putea sa te intreb de ce nu le spune la fratii penti sa tina Sabatele prin atatia proroci care zic ei ca au?
El e cel ce decide :cand ,cat si la cine .
Ma bucur ca vad , ca unii au acceptat acest adevar si ma rog ca el sa se indure de cati mai multi ,
Si cred ca batrani zis barbosii care au reinstaurat Shabatul si Sarbatorile , in care noi tineri de azi ne aflam , care de fapt nu e o credinta noua , ci e aceea veche a apostolilor, reinstaurata, ar fi tare mandri de noi ca ne-am dus si mai aproape decat ei catre credinta apostolilor folosind aceleasi Nume Sfinte ,care ei le-au folosit, si rupem orice legaturi ale paganismului , lucruri cred eu care si le-ar fi dorit sa le cunosca dar nu a fost timpul .
Inchei cu un verset la care va chem sa medidati :
Ioan 17:26
Eu (Yahushua) le-am facut cunoscut Numele Tau si Li-L voi mai face cunoscut, pentruca dragostea cu care M-ai iubit Tu , sa fie in ei, si Eu sa fiu in ei

alin
1592. Postat la 18/11/2009 14:25 - 5645z8h19m
avodah vreau sami raspunzi la aceasta intrebare: Nu imi asculta Dumnezeu rugaciunea daca nu pronunt acel nume?

Pedro V
1598. Postat la 18/11/2009 19:56 - 5645z2h48m
Fr Alin pe noi pana acuma Dumnezeu ne-a ascultat chiar daca am zis Isus,DUmnezeu,Duhul Sfant, si alte nume scrise in Biblie!
Dumnezeu a lucrat cu putere chiar daca am zis asa,a botezat cu DUhul SFANT,a facut vindecari,a stat de vorba cu noi,a raspuns la cererile noastre!

1--Alin ai vazut caci diavolul incearca sa dea lovitura in Biserica lui Hristos incercand sa scoata numele DOmnului Isus din biserici,sa opreasca lucrarea Duhului Sfant si Impartasirea!
Toate fiind legate de Isus Hristos si cantaresc enorm enorm enorm in mantuirea noastra!

2-- Eu nu am auzit un prooroc sa zica caci Yeshua sau cum se mai zice sa prezentat in biserica prin DUhul SFANT!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
1601. Postat la 19/11/2009 04:36 - 5644z18h8m
Frate Alin.
Cine sunt eu sa iti raspund cu certitudine?
-daca ma intrebi parerea mea personala atunci:
Eu cred ca te-a ascultat , si te asculta,cata vreme nu ai ajuns la o alta intelegere si crezi ca acela este adevaratul lui Nume , si nu are de fapt importanta ce nume folosim.
Problema este cat de mult suntem interesati sa aflam care este adevarul cu aceste nume care au ajuns la noi.
Iti recomand sa citesti celalat subiect Isus sau Yahushua
si sa imi spui ce parere ai.
Multumesc anticipat

alin
1609. Postat la 19/11/2009 21:26 - 5644z1h18m
Exact..Diavolul intodeuna a incercat sa scoata din bisericile Domnului cele mai importante lucruri..Interesant lucru cum de noua nu ne-a descoperit Domnu asta printr-un vas de lucru? Sa ne spuna direct in fata ca doar asta face Domnul printr-un proroc.Descopera lucruri tainice!

Avodah mersi pentru raspuns!

avodah
1634. Postat la 23/11/2009 19:29 - 5640z3h15m
Ma bucur cand vad ca uni frati inteleg aceast adevar si vor sa renunte la vechea forma< Domne Deus > veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu.-asa cum etimologia explica acest lucru care l-am prezentat chiar la inceputul subiectului
Yhwh sa va binecuvinteze frate nelutu si natanael care ai scris alte lucruri adevarate si ascunse de majoritatea crestinilor.
Alin .promisiunea ce o avem de la Yahushua este ca ne va trimite si a trimis un mangaitor care ne va indruma in tot adevarul.
Nu zice sa asteptam sa vedem ce au prororci sa ne spuna.
Daca tu astepti ca Duhul sa-ti vorbeasca doar prin proroci, nu stiu daca nu Il intristezi ,
Sa nu ma intelegi gresit: El se foloseste de proroci, dar Duhul este in fiecare din noi in diferite masuri si in diferite circumstante, si cand Tatal gaseste cu cale ne vorbeste.
El ca sa ne vorbeasca nu se foloseste doar de anumite Vase de lucru , ci ne vorbeste in "n "forme
uite un exemplu ce am gasit in Iov 33:14, 15
14.Yhwh vorbeste insa , cand intr-un fel cand in altul, dar omul nu ia seama
15. El vorbeste prin visuri ,prin vedenii de noapte, cand oameni sunt cufundati intr-un somn adanc, cand dorm in patul lor.

Ma rog pentru tine ca vad ca esti deschis , pentru a primi mai mult adevar in legatura cu acest subiect.
Yhwh sa te binecuvinteze, si sa ne deschida ochii la toti.
A Lui sa fie Gloria .
Inchei cu 17 Ioan vs.26
Eu le-am facut cunoscut Numele Tau , si Li-l voi mai face cunoscut , pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu , sa fie in ei ,si Eu sa fiu in ei.

Eu cred ca se refera exact la aceste timpuri, la fel pe timpul lui Yahushua nu se folosea Numele adevarat(l-au inlocuit cu Adonai), era considerat Blasfemie -sa pronunti Yhwh de catre Rabinii veachului , care au oprit folosirea Numelui cu aprox.500 de ani inainte ca Mesia sa vina, pe vremea robiei Babiloniene.

alin
1656. Postat la 29/11/2009 14:38 - 5634z8h6m
Iov 33:14 Dumnezeu vorbește însă, când într-un fel, când într-altul. dar omul nu ia seama.
Iov 33:15 El vorbește prin visuri, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundați într-un somn adânc, când dorm în patul lor.
Iov 33:16 Atunci El le dă înștiințări, și le întipărește învățăturile Lui,

Iov 33:17 ca să abată pe om de la rău, și să-l ferească de mândrie,

Iov 33:18 ca să-i păzească sufletul de groapă și viața de loviturile sabiei.

Eu am dat un exemplu cand am spus ca Dumnezeu ne poate instinta prin vase de lucru.Dmnezeu intodeauna a vorbit cu omul prin diferite modalitati..si poate sa faca sa vorbeasca chiar si pietrele.

In cea ce nu sunt deacord cu tine e ca susti un lucru si nici macar nu ai suport biblik la cea ce susti..

Ca postezi versete in care apar cuvintele "NUMELE LUI" asta nu face nici o referinta la cea ce susti.

Este un singur nume prin care primim mantuirea..adika Isus Hrisos(Emanuel)leul din semintia lui Israel.

avodah
1658. Postat la 29/11/2009 19:03 - 5634z3h41m
Frate Alin .
Imi pare rau ca nu poti sa fi de acord cu mine inca , desi cred ca toate versetele sunt din scriptura ce le-am postat ,
El are un singur Nume , si acel nume va fi pe fruntile celor ce ii vor vedea fata.
Apoc. 22 :4 Ei vor vedea fata Lui , si Numele Lui va fi pe fruntile lor

Cum nu te sperie sa invoci sau sa chemi Numele altor dumnezeii, si sa nu ne pese care a fost Numele care Patriarhii au invocat si chemat?
În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul "Domine Deus , mai exact din forma sa populară fără "i" ("Domne Deus" ), "veche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu

http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu

Exod 23:13
Sa paziti tot ce v-am spus , si sa nu rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra

Poti rosti in continuare Dumnezeu -stiind ca este veche invocatie pagana.?
De ce nu puteti mai fratilor lasa orice nu miroase bine, ca doar stiti bine caci Roma iubea paganismul si il vedem clar in toate festivalurile lor, si ei au fost aceia ce au pus aceste nume in scripturile noastre.
Ma rog ca sa apara si in romaneste cum aici a aparut demult scriptura cu Numele lor neschimbate.
Lepadati orice forma care miroase a paganism, inclusiv aceste nume.
Shalom frate Alin si o sa continu sa ma rog pentru tine, si te rog lasa-ti inima deschisa pentru adevar.
Te-as ruga ca si tu sa ma porti in rugaciunile tale.
>>daca este "adevar " -lucrarea va izbutii, daca nu se va darama de la sine <<
Yhwh sa fie glorificat.

avodah
1661. Postat la 29/11/2009 19:48 - 5634z2h56m
Asi dori sa aud si opinia altora . Fratilor asi dori sa aflu daca imi dati dreptate in inimile voastre sau nu.
Daca va e jena sa va expuneti ce aveti in inima, puteti sa imi scrieti personal si va promit ca nu voi publica parerile voastre .
>>adresa mea : [mail]avodadaniel@gmail.com [/mail]

alin
1663. Postat la 30/11/2009 05:59 - 5633z16h45m
Avodah chiar nu pot intelege cum gandesti asa...

Sa paziti tot ce v-am spus , si sa nu rostiti numele altor dumnezei: numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra

Cum poti sustine ca daca spun Dumnezeu,din gura mea iasa numele altui dumnezeu? Daca pronuntand numele de Dumnezeu inseamna ca pronunt numele altui dumnezeu(dupa spusele tale),atunci tot odata ma inchin altui dumnezeu...si curios ,ca acest dumnezeu (strain dupa cum spui tu) imi asculta rugaciunea..

Frate cred ca ar trebui sa treci peste cea ce faceau si farisei inainte...

Ioan 4:23 Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.
Ioan 4:24 Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh și în adevăr."

avodah
1665. Postat la 30/11/2009 07:29 - 5633z15h15m
Frate Alin. Am stiut ca aceste 2 subiecte o sa deranjeze pe multi cum am postat chiar la inceput, dar nu pot sa nu spun adevarul.
Vad ca ai si uitat ce m-ai intrebat mai sus , si ce ti-am raspuns. Iti reamintesc:
avodah a scris:
Frate Alin.
Cine sunt eu sa iti raspund cu certitudine?
-daca ma intrebi parerea mea personala atunci:
Eu cred ca te-a ascultat , si te asculta,cata vreme nu ai ajuns la o alta intelegere si crezi ca acela este adevaratul lui Nume , si nu are de fapt importanta ce nume folosim.
Problema este cat de mult suntem interesati sa aflam care este adevarul cu aceste nume care au ajuns la noi.
Iti recomand sa citesti celalat subiect Isus sau Yahushua
si sa imi spui ce parere ai.
Multumesc anticipat

Ma intrebi cum pot sustine ? Dute si cerceteaza ce am postat, si vei afla ca nu eu am infiintat etimologia care se ocupa cu cautarea radacinilor ,si provenientelor numelor.
Frate asa vorbesti parca eu sunt de vina ca pagani foloseau exact aceste cuvinte cand se adresau zeiilor lor.
Imi pare rau , dar eu am facut alegerea in dreptul meu, cand am aflat acest adevar.
Daca tu crezi ca El se bucura cand tu il chemi in continuare "Dumnezeu", dupa ce ai aflat de unde provin aceste nume , tu o sa trebuiasca sa ii raspunzi nu eu.
Bine zici : Inchinatori adevarati sunt aceii care iubesc ADEVARUL nu aceia care il acopera si cred ca e de ajuns sa te inchini in duh.
Care este ''adevarul'' cu numele acesta "Dumnezeu"????.
Cum am mai zis asi dori sa aud si parerile altor frati.

Pedro V
1666. Postat la 30/11/2009 11:25 - 5633z11h19m
Exact ca farisei ne legam numai de marar si patrunjel si lasam lucrarile Duhului Sfant,lasam Painea Vietii,lasam Cuvantul pentru niste legende batranesti si datini,incredintari ale oamenilor!

Biblia zice una dar oameni zic alta!
Dumnezeu,Isus si DUhul Sfant zic una oameni alta!

avodah
1673. Postat la 03/12/2009 02:33 - 5630z20h11m
Nu stiu care ar fi ca fariseii, eu care prezint un adevar , sau cei care nu vor sa lase la traditiile lor in care s-au nascut ,respectiv continuarea cu aceste nume si datine batranesti.
Scriptura zice ca numele lor inseamna totul , pe cand oamenii il aduc la nimica, si zic ca nu e important cum il chemam

Pedro V
1675. Postat la 03/12/2009 06:47 - 5630z15h57m
Arata-mi cu Sta Scris in Biblie unde scrie Numele care le-ai zis?
Tu ce crezi ca numai doar atatea nume sunt cu numele acelea?
Tu cand te rogi te gandesti la Dumnezeu lui Israel sau la zei?

Deci tu crezi in idoli si zei ca exista!
Eu stiu ca sunt totuna cu nimic!

Lasati povestile caci nu te sustine DUmnezeu,Biblia,Isus si DUhul Sfant!
In loc sa va ocupati cu lucrurarile duhovnicesti smileyuhul Sfant ,Cina in care ai viata mai bine vorbiti povesti evreiesti!

Nimeni nu zice ca asa se scrie in ebraica sau aramaica dar nu poti zice 2 cuvinte si restu in romaneste!

Aratami cu Sta Scris in Biblie sau poate tia zis DUhul Sfant ,daca crezi binenteles in EL!

avodah
1676. Postat la 03/12/2009 08:56 - 5630z13h48m
Frate Pedro. Nu vreau sa ma repet , am scris mai sus atatea versete, care se refera exact la Numele Lui . O sa redau doar acesta:
Exod 23:13

Nu conteaza ce credem noi, conteaza ce a cerut El.
In mintea noastra probabil gandim ca doar Lui ne inchinam , dar El nici macar nu vrea sa auda aceste nume pagane.
Evreii in vechime au avut mult de a face cu Baal care in engleza mai inseamna si Lord=Domnul.
Vedem ca nu putini rostesc in engleza Lord, desi el uraste acel Nume.
M-ai intrebat daca cred in zeii si idoli. Nu cred ca un brad adus in casa are vreo putere , dar gasesc ca El uraste Astarteele, care aveau ca forma de inchinare copacii verzi.
E vorba de cea ce El se bucura si cea ce El uraste.
Tot ce are forma de paganism , El uraste.
Daca Paganii invocau pe zeii lor in felul acesta - "Dumnezeu", nu cred ca se cade sa il numim pe creator in felul acesta.
E o treaba seriosa si nu sunt povesti evreisti cum tu le numesti.
Nu stiu de ce ma condamni , in legatura cu Duhul Sfant, care eu cred ca El e acela care ne descopera tot Adevarul, inclusiv acesta.

DUHUL Sfant e foarte prezent si real in viata Mea ,si si-a facut prezenta deslusit in ultuimele saptamani,
Crede-ma ,poti vorbi in romaneste dar cand chemi pe cineva pe nume , chema-l asa cum il cheama si daca numele ii este evreu cheama-l asa cum ii este numele.
Pe tine un evreu care chiar daca nu stie romaneste, tot pedro sau petrica os sa iti spuna.
Fa si tu asa cu ei, in special cand e vorba de Tatal si Fiul Lui.
Nu pierzi nimica , dar daca nu o faci poate ai de pierdut.

Pagina 1 din 18 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164433 vizite unice Powered by PHP-Fusion