Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 11
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Deconectat Voi nu sunteți ai voștri?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26079. Postat la 18/08/2014 14:26 - 3911z9h14m
Multa pace si bucurie.
Am ales acest titlu pentru acest topic deschis la rubrica''adevarat sau fals?''-deoarece, as dorii sa inteleg cu adevarat, la ce ce refera apostolul Shaul.
Intrebarea mea este cam asa:Suntem sau nu suntem ai nostri?
Pentru o mai buna intelegere a pasajului din cartea 1 Corinteni, capitolul 6 versetul 19-(a se citii in intregime tot capitolul ) ca sa puteti sa-mi explicati si mie neclaritatea din versetul acesta- Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi, și pe care L-ați primit de la Sfântul Lui Israel? Și că voi nu sunteți ai voștri?( trad.Sfantul Lui Israel imi apartine)-1 Corinteni 6:19
Daca iau pasajul pe care l-am subliniat si il citesc la singular reiese astfel:Si ca eu nu sunt a mea..., datorita acestui pasaj sunt in cetata.
Am citit si in Isaia- 43:1 ...." Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu....''
Va multumesc anticipat pentru contribuire.

Deconectat RE: Voi nu sunteți ai voștri?
fullban10
26081. Postat la 18/08/2014 19:28 - 3911z4h12m
Versetul 11 spune lamurit de ce noi nu suntem ai nostrii: ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, in Numele Domnului Isus Hristos, si prin Duhul Dumnezeului nostru.
Chiar si Pavel isi punea problema aceasta, Lavi : vs. 15: ...voi lua eu madularele lui Hristos ( deci era convins ca are in el madularele lui Hristos), si voi face din ele madularele unei destrabalate? Nicidecum.
Si vs. 20 specifica , fara tagada, ca noi nu suntem ai nostri.
Credinciosul are o raspundere foarte mare fata de el insusi.
Aceasta este parerea mea.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
26084. Postat la 19/08/2014 12:14 - 3910z11h26m
Multa pace.
Sora Vali, multumesc pentru raspunsul tau.
....Si ca voi nu sunteti ai vostri?...
Daca nu suntem ai nostri, intrebarea ar fi : Atunci, ai cui suntem ?
Bine, veti spune...ca suntem al Celui ce ne-a rascumparat din robia pacatului si a mortii prin jertfa Fiului Sau.
Inteleg ca asa este.
Si chiar doresc sa ma ia in stapanirea Sa-Exodul 34:9
Am sa incerc sa inteleg acest punct de vedere al lui Shaul.
Stiu ca Shaul a fost prooroc si apostol dupa voia Celui Prea Inalt- a fost pus deoparte inca din pantecele maicii sale si prin gura acestui proroc Duhul Celui Sfant a vorbit prin el cum a vorbit si prin regele David-(2 Samuel 23:2).
Cel Sfant ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Yeshua
după buna plăcere a voii Sale,spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui. (este scris in Efeseni cap1)
Acest apostol in epistolele sale a vorbit si inca mai vorbeste ca si unor copii ai lui -2 Corinteni 6:13 Faceți-ne și voi la fel: vă vorbesc ca unor copii ai mei - lărgiți-vă și voi!
Duhul Sfant a vorbit prin gura prorocului Isaia ''Esti al Meu'' sa referit la un popor ca la un om, la poporul cel ales, poporul pe care și la alcătuit, ca să vestească laudele Sale si poporul este numit Israel"
Incercati totusi sa rostiti in sinea voastra ( personal) urmatorul cuvant :Eu nu sunt al meu!
Sfantul Lui Israel sa-mi dea lumina de care am nevoie sa inteleg acest pasaj.
Astept in continuare comentarii pe marginea versetului.

Revin din nou asupra textului din Corinteni, ridicând o nouă intrebare plecând de la (1 Tesaloniceni 5:23)
Shaul a mai spus cu privire la duhul vostru, sufletul vostru și trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Stăpânului nostru Yeshua Mesia.
In mod individual fiecare dintre noi trebuie sa fim cu bagare de seama asupra celor trei parti amintite mai sus-duhul nostru, trupul nostru si sufletul nostru.
Intrebarea este urmatoare:Al cui este duhul,trupul si sufletul in acest caz, si cine este responsabil mai intai ca sa pazeasca aceste trei parti?
Obisnuim sa spunem mereu cuvantul ''ai grija de tine'' cand ne adresam celor dragi, sau oamenilor in general.
Pentru mine acest cuvand ''ai grija de tine''inseamna a-mi face o datorie fata de trupul,sufletul si duhul meu pe care l-am primit in dar si trebuie numaidecat sa am grija de darul primit ca sa fie gasit intreg.Voi dar ce spuneti?
Multumesc.

fullban10
26087. Postat la 20/08/2014 15:43 - 3909z7h57m
Vad ca tu ai inteles preabine cum sta treaba. Vrei o confirmare sau vrei sa stii daca si noi gandim la fel?

Vezi tu! . O masina , e atat timp masina cat propietarul ii da ce-i trebuie. Ea nu este a ei decat in masura in care i se da ce trebuie.

Crestinul este crestin doar daca se lasa , se abandoneaza in mana Propietarului. Ce am in mine care vine de la mine?

Lavi
26088. Postat la 20/08/2014 21:16 - 3909z2h24m
Multa Pace.
Vreau fratilor sa ma scoateti din ceata.
Ma straduiesc sa inteleg ceva care merita masurat si cantarit.
Cine poate sa spuna in sinea lui'' eu nu sunt al meu'' sa confirme-eu mai cantaresc aceasta enigma.
Ma duc cu gandul, ca de fapt, eu nu am fost ''a mea'' cand am slujit pacatului, cand am calcat poruncile, cand am apartinut altui pastor- un pastor care nu-l urma pe Unsul Mesia din dragoste fata de adevar.....si lista poate continua....ma gandesc oarecum...
Sora Vali, eu inteleg si problema proprietatii sau dreptul pe care il are Cel care a platit pretul pentru rascumpararea mea, tocmai de aceia, vreau sa inteleg ceva care merita inteles.
O noapte buna tuturor.

Am scris mai sus Unsul Mesia ( imi cer scuze) cu siguranta am vrut sa scriu Unsul Yeshua-dar se pare ca am scris de doua ori acelasi lucru.
Sora Vali,te rog sa-ti continui idea sau punctul tau de vedere-este doar un studiu o analiza a versetului respectiv -Și că voi nu sunteți ai voștri?-
Nu știți că, dacă vă dați robi cuiva, ca să-l ascultați, sunteți robii aceluia de care ascultați, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire? (Romani 6:16)
Shaul spune clar ''va dati''.
Deci, ''daca va dati robi cuiva ca sa-l ascultati deveniti robii aceluia de care ascultati...'' intrebarea este: Nu stiati acest lucru?
Cu siguranta avem cunostinta de versetul respectiv.
Este omul responsabil ce face cu trupul lui sau nu?
Pentru ca trupul este Templul Duhului Sfant.
Multumesc.

Lavi
26092. Postat la 21/08/2014 21:41 - 3908z1h59m
Domnul Iisus, pentru a intelege relatia omului cu Dumnezeu, o explica omeneste: ca o casatorie.

Inteleg ca pe acelasi principiu trebuie sa luam si expresia: noi nu suntem ai nostri. Familia are copiii. Copiii ne sunt imprumutati. Ei nu sunt ai nostri, la un moment dat.

Dar in privinta copiilor, eu spun ''copilasii mei'' si de multe ori ma gandesc ca vor zbura ca pasarelele si isi vor face cuibul lor -da- evident, ca se for casatorii si ei- dar tot asa le voi spune cat voi traii;''copilasii mei'' pentru ca eu i-am nascut si acest lucru nu se poate uita nici o data.
Imi amintesc ca in scriptura este mentionat faptul cu privire la despartirea in casatorie si ca Cel Sfant uraste acest lucru.
Evident ca orice barbat credincios i se adreseaza nevestei lui ''tu esti a mea'' si cred ca si femeia i se adreseaza ''tu esti al meu''- ce frumos!
Binecuvantarea consta in ascultarea poruncii sfinte si cand cei doi au acelasi cap, pe Yeshua.
Aceasta este o casatorie binecuvantata.
Dar din nefericire, sunt si casatorii care se destrama se rup, acolo apar probabil cuvintele
'' tu nu esti a mea'' si '' tu nu esti al meu''.
Multumesc sora Vali pentru start-fi binecuvantata.

fullban10
26093. Postat la 22/08/2014 14:07 - 3907z9h33m
Greseala frecventa intalnita la noi este aceea ca ne raportam la lume, ne rugam pentru lume, imitam lumea, ne inspiram din lume. Tu dai exemplu de casatorii destramate. Asta e in lume. Nu ne intereseaza. Incercam sa salvam oameni din lume care sunt inumani. Nu e treaba noastra.
Rugaciunea Domnului Iisus e clara in privinta aceasta: ...... au cunoscut ca de la Tine am iesit, si au crezut ca Tu M-ai trimis. Pentru ei Ma rog. Nu pentru lume, ci pentru aceia, pe care Mi i-ai dat Tu; pentru ca sunt ai Tai. Ioan 17; 8,9.
Si pentru a reveni. Multumiri fie aduse Domnului Iisus ca noi nu suntem ai nostri ci suntem sfintii Lui.

Lavi
26100. Postat la 23/08/2014 14:17 - 3906z9h23m
Intradevăr vorbesti din realitate.
Apropo de rugăciune ( nu vreau să mă depărtez de la subiect) da intradevar Yeshua nu sa rugat pentru lume.
Faraon i-a cerut lui Moise să se roage pentru el-Exodul 8:28...'' Rugați-vă pentru mine." Moise sa rugat si mustele sau indepărtat.
In psalmi este scris pentru ce să ne rugăm, pentru pacea Ierusalimului, pentru că, cei ce iubesc cetatea sfantă, se bucură de odihnă.
Este scris să binecuvantăm pe cei ce ne blestemă si să ne rugăm pentru cei ce se poartă rău cu noi.( Este greu la inceput să te rogi pentru cei ce se poartă rău dar se poate -o spun din experientă).
Rabi Shaul spunea: Fraților, rugați-vă pentru noi.
Pentru cei pusi in slujba Celui Sfânt merită să ne rugăm ca să aibe curaj in propăvăduire Cuvântului-pentru acestia merită rugăciuni.
Fi binecuvantata!

Lavi
26567. Postat la 09/01/2015 17:34 - 3767z5h6m
Iata un topic la care am participat doar eu si Valentina.
Iti mai amintesti, sora Vali?
Deci, cine este voluntar la acest capitol?
Suntem sau nu suntem ai nostri?

fullban10
26573. Postat la 10/01/2015 13:18 - 3766z9h22m
Chiar daca a trecut ceva timp..... intre timp nu s-a schimbat nimic: noi nu suntem ai nostriismiley

Lavi
26578. Postat la 10/01/2015 16:39 - 3766z6h0m
Daca am fost rascumparati, suntem ai Celui care este un Duh Bun.
Acum citesc cartea Neemia si am descoperit un raspuns la intrebariile mele iata versetele :
Neemia capitolul 9 :36, 37- va sfatuiesc cititi cu atentie toate cele 13 capitole, dar opriti-va la versetul 37 si reflectati.
36. Și astăzi, iată-ne robi! Iată-ne robi pe pământul pe care l-ai dat părinților noștri, pentru ca să se bucure de roadele și de bunurile lui!
37. El își înmulțește roadele pentru împărații cărora ne-ai supus, din pricina păcatelor noastre; ei stăpânesc după plac asupra trupurilor noastre și asupra vitelor noastre, și suntem într-o mare strâmtorare!"
38. Pentru toate acestea, noi am încheiat un legământ, pe care l-am făcut în scris. Și căpeteniile noastre, Leviții noștri și preoții noștri și-au pus pecetea pe el.
Acum, sper sa mai intelegem ceva.....

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164406 vizite unice Powered by PHP-Fusion