Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Deconectat Rugăciunea atribuită Fiului?
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27279. Postat la 16/03/2015 11:48 - 3701z10h52m
Șalom!
Deschid un nou subiect la sectiunea - adevărăt sau fals?
Rog frati destoinici să se implice la acest subiect, in masura timpului disponibil pe care-l au.
Este biblică inchinarea si implicit rugăciunea adresata direct, Fiului ?
După cunoscuta metodă: ''Doamne Iisuse, mijloceste la Tatăl pentru mine''.
Această practică este corectă?
Personal, cunosc persoane.
Tocmai din acest motiv am deschis topicul, cerându-vă, un studiu aprofundat cu privire la acest obicei.
Este adevărat ( biblic) sau fals ( nebiblic)?
Multumesc tuturor care doresc să de-a o mână de ajutor.
Sfântul lui Israel să vă binecuvinteze!

Deconectat RE: Rugăciunea atribuită Fiului?
Ionica
27284. Postat la 17/03/2015 20:46 - 3700z1h54m
Pace si har sora Lavi,

Intrebi: Este biblică inchinarea si implicit rugăciunea adresata direct, Fiului?

Poti sa te inchini Fiului - si chiar trebuie - daca te inchini lui ca unui Rege, Mare Preot, Domn si Mantuitor. Insa daca te inchini lui ca unui dumnezeu, ar fi pacat, deoarece el nu este Dumnezeu. Oficiul de Dumnezeu il are doar Tatal. De aceea Fiul are un Dumnezeu, insa Tatal nu are un Dumnezeu si de aceea Fiul se inchina Tatalui, pe cand Tatal nu se inchina Fiului.

Rugaciuni catre Fiul nu exista in Biblie, ci doar prin el, Tatalui. Cand Stefan moare ucis de pietre, el nu se roaga catre Fiul, ci face apel la Fiul. In greaca veche aici nu este "se ruga" (προσεp59;χομαι r11; proseukhomai) ca in Matei 6:9, ci epikaleó (o52;πικαλp51;ω ), ceea ce va face mai tarziu si persecutorul rabi Saul, devenit umilul Pavel, cand va face apel (si nu rugaciune) catre Cezar...

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lavi
27291. Postat la 21/03/2015 16:24 - 3696z6h16m
Șalom,
Multumesc si de data aceasta pentru raspuns.
Fratele Ovidiu ( daca nu-i cu suparare) a scris la sectiunea despre trinitate urmatoarele:
Tatăl a fost și rămâne suveran întotdeauna.
Fiul Său este născut din Tatăl, este subordonat Lui și oricum a mărturisit că nu venit să facă nimic de la El însuși ci doar ce a văzut la Tatăl.
Se cunoaște Ps 40 " În sulul cărții Tale este scris despre Mine, vin să fac voia Ta Dumnezeule" ...
Deci noi ceea ce cerem de obicei cerem Tatălui în Numele ( meritele) lui Isus Cristos.
Mai sunt unele excepții, dar asta este regula.

Sincer, pe mine tocmai aceasta regula ma intereseaza.
Dar, din nefericire, cine se abate de la regula, care porunca din Lege, o calca?
Multumesc.

emanolake
27295. Postat la 22/03/2015 17:16 - 3695z5h24m
Shalom si fiti binecuvintati cu toti de Tatal si Fiul celui Preainalt care locuieste sus in ceruri.

Aceste versuri sa ne insoteasca pe toti ca sa stim cum sa deosebim tóate lucrurile de sus din ceruri si de pe pamint.Nu am dorinta de a parea o provocare sau a critica sau sa par mai presus ca alti cunoastem in parte si vedem lucrurile in puncte diferite,dar ce e mai important este sa cunoastem voia Domnului si chemarea pe care o avem.

Sora draga in referinta temei care ai apuntat sint doua aspecte care apar, si se poate ca sub aceste doua forme sa fie intrepetate in rugaciune ca persoana sa se roage Fiului si sa mijloceasca la Tatal pentru pacate.

1.Căci este un singur Dumnezeu și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos,

2.Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.

Deoarece punctul meu este de a intelege este ca Tatal n-are nimica de a se implica in pacatele oamenilor, El a dat pe singurul Fiu pentru iertare si prin Fiul este iertarea ca-ci El este jertfa de ispasire si marele preot care este peste tóate lucrurile:
Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot care S-a așezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului Preasfânt. Prin această ,voie am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos o dată pentru totdeauna, tot așa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă, Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoștința adevărului, nu mai rămâne nicio jertfă pentru păcate. Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți și să vă pierdeți tăria; ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.

In privinta ca mijlocitor il gasesc sub forma unui legamint nou si nu pentru a mijloci la Tatal pentru pacatele oamenilor?

Și tocmai de aceea este El Mijlocitorul unui legământ nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru răscumpărarea din abaterile făptuite sub legământul dintâi, cei ce au fost chemați să capete veșnica moștenire care le-a fost făgăduită.Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor și le voi scrie în mintea lor, adaugă: Și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, nici de fărădelegile lor. Ci v-ați apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor, de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniți, făcuți desăvârșiți, de Isus, Mijlocitorul legământului celui nou, și de sângele stropirii, care vorbește mai bine decât sângele lui Abel.Dar acum, Hristos a căpătat o slujbă cu atât mai înaltă cu cât legământul al cărui mijlocitor este El, e mai bun, căci este așezat pe făgăduințe mai bune. Astfel dar, fraților, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt. Purtați-vă ca niște oameni slobozi, fără să faceți din slobozenia aceasta o haină a răutății,voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată..

Totul ce se face, se face prin Fiul , Lui ne rugam pentru iertarea pacatelor , iar contextul cu rugaciunea Tatal nostru unde apare : si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri, si versetul 15 din matei 6 pentru mine este ceva care mai trebuie sa analizez si sa inteleg aceasta rugaciune catre cine este adresata? Cum am specificat Tatal nare nici o legatura cu pacatele oamenilor ci doar Fiul, Tatal asteapta inparatia din mina Fiului curata,spalata fara pata si fara zbircitura. Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era. Și mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu, având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră preascumpă. În cetate n-am văzut niciun Templu; pentru că Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca și Mielul sunt Templul ei. Cetatea n-are trebuință nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, și făclia ei este Mielul. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu și al Mielului vor fi în ea.

In anumite inprejurari voi clasifica lucrarea Fiului pe pamint deoarece El este de la inceput si pina la sfirsit, si in al doilea context Fiul este declarat ca Dumnezeu, dar sa nu ma abat de la subiectul in legatura cu rugaciunea atributa Fiului, voi deschide in alta parte despre aceast subiect, iar alti sa ma completeze cu cea ce nici eu nu am reusit sa inteleg.

Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască.
Lavi
27330. Postat la 18/04/2015 16:33 - 3668z7h7m
Șalom tuturor!
Frate Emanuel, am citit si recitit postarea ta de mai sus.
Am sa pun la acest topic un link tradus din spaniola in engleza, tu esti un bun vorbitor al limbii spaniole, si chiar te-as ruga, daca vrei sa lasi cateva invataturi ale pastorului Javier Palacio.
Eu am urmarit clipul, pentru ca spaniola o inteleg partial, dar tu cunosti mai bine aceasta limba.
Am inteles ca acest pastor spune la un moment dat ca Yeșua este Elohim si ca nu este pacat sa ne rugam lui Yeșua.
Explica din Ioan 1:1-2. La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Elohim, și Cuvântul era Elohim.
El era la început cu Elohim.
Explica si versetul din Apocalipsa 1:8 "Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul", zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.
Dar sustine ca Yeșua este Alef si Tav nu Alfa si Omega- comform traducerii pe care o avem( minutul 43:23)- Yeșua este Creator si El este Yehovah- (Yaue) - dupa pronuntia acestui popor.
Puteti urmarii clipul si sa cercetati ca acest pastor, sustine : ,, Nu suntem trinitarieni''
Yeșua este Fiul Lui Elohim ? https://www.youtube.com/watch?v=h9Zr1vgud58&list=PLWeS7-Bmr52QGlwopd1kwmwWUDhooDDHa#t=449
Comform cu Isaia 43:11 Eu, Eu sunt Yehovah (Domnul), și afară de Mine nu este nici un Mântuitor! Este clar ca un singur Mantuitor avem nu mai multi....
......
La topicul -Fiul omului sau Fiul Tatalui?
Nica Schirod a scris:
Apocalipsa 1: 12. M-am întors să văd glasul care-mi vorbea. Și când m-am întors, am văzut șapte sfeșnice de aur.
13. Și în mijlocul celor șapte sfeșnice pe cineva, care semăna cu Fiul omului, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare, și încins la piept cu un brâu de aur.
14. Capul și părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada; ochii Lui erau ca para focului;
15. picioarele Lui erau ca arama aprinsă, și arsă într-un cuptor; și glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
16. În mâna dreaptă ținea șapte stele. Din gura Lui ieșea o sabie ascuțită cu două tăișuri, și fața Lui era ca soarele, când strălucește în toată puterea lui.
17. Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Și-a pus mâna dreaptă peste mine, și a zis: "Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe urmă,
18. Cel viu. Am fost mort, și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu țin cheile morții și ale Locuinței morților.

Dacă vreți hai să analizăm, de ce pe Mântuitorul care a murit pentru noi și în locul nostru, îl numește Biblia "Fiul omului" și nu Fiul Lui YHWH - Dumnezeu?

Probabil din cauza acestui verset: Yehovah (Dumnezeu) nu este un om ca să mintă, Nici un fiu al omului, ca să-I pară rău. Ce a spus, oare nu va face? Ce a făgăduit oare, nu va împlini? Numeri 23:19
De mult ma chinui sa inteleg intrebarea matale....dar mai astept.
Multumesc.

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164407 vizite unice Powered by PHP-Fusion