emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27296. Postat la 22/03/2015 17:48 - 3695z4h54m
Shalom si fiti cu totii Binecuvintati de Cel Sfint Atotputernic si Creator al tuturor lucrurilor.
Acest subiect care il voi deschide poate va provoca multe neintelegeri sau nelamuriri din multe puncte de vedere sau intrepetari care se provin din doua lucruri:Necunostinta suficienta de Scriptura sau intrepetari neintelese din punct de vedere doctrinal. Sintem chemati sa mostenim ceva si acel ceva este pentr-u totii; fie mici fie mari, saraci,bogati fie de ori ce natiune sau limba,sau alte aspecto de genul acesta.
Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Își dă viața pentru oi. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug.
De multe ori ne infruntam cu situati in care apar multe dificultati si aceste dificultati sint neintelese si se provoc partide ,pizme,certuri sau ciorovaieli, noi nu sintem chemati la asa ceva ci sa traim in dragoste si in umblarea Cuvintului care este Domnul si Mintuitorul nostru de la inceput si pina la sfirsit cind toate se vor termina.
Aceasta tema vreau sa o fac intr.-un mod adecvat ca cercetind scriptura m-a facut sa inteleg ca toate a-u un inceput si un sfirsit,iar toate ce sint, sint conduse de cineva care reprezinta pe cineva.
Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu .
Daca toata scriptura este insuflata de Dumnezeu haideti sa intelegem, Cine este acest Dumnezeu? De cind este El? Si ce rol are EL?
1. La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu.El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața, și viața era lumina oamenilor. Ioan 1:1-4
Cuvintul e Dumnezeu= Fiul
2. Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. Ioan 14:6
Calea,Adevarul si Viata= Fiul
3. Doamne, Tu ai fost locul nostru de adăpost,
din neam în neam. Înainte ca să se fi născut munții
și înainte ca să se fi făcut pământul și lumea,
din veșnicie în veșnicie, Tu ești Dumnezeu! Psalm 90 1,2
Domnul adapost Dumnezeu= Fiul
4. Așa vorbește Domnul, Împăratul lui Israel și Răscumpărătorul lui, Domnul oștirilor: Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe Urmă, și afară de Mine, nu este alt Dumnezeu. Isaia 44:6
Rascumparatorul Dumnezeu= Fiul
5. Nu vă temeți și nu tremurați; căci nu ți-am vestit și nu ți-am spus Eu demult lucrul acesta? Voi Îmi sunteți martori! Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta! Isaia 44:8
Stâncă Dumnezeu= Fiul
6. Totuși Tu ești Tatăl nostru! Căci Avraam nu ne cunoaște, și Israel nu știe cine suntem; dar Tu, Doamne, ești Tatăl nostru, Tu, din veșnicie Te numești ,Mântuitorul nostru.Isaia 63:16
Tatal- Mântuitorul= Fiul
Adevărat, adevărat vă spun că mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu. Ioan 8:58
Fiul r11; Mântuitorul
7. Dumnezeu a zis lui Moise: Eu sunt Cel ce sunt. Și a adăugat: Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: Cel ce Se numește ,Eu sunt, m-a trimis la voi. Așa să vorbești copiilor lui Israel: Domnul Dumnezeul părinților voștri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru veșnicie, acesta este Numele Meu din neam în neam. Exod 3: 14,15
Eu sunt Cel ce sunt-Dumnezeu parintilor= Fiul
8. Dar Eu sunt Domnul Dumnezeul tău din țara Egiptului încoace. Tu cunoști că nu este alt Dumnezeu afară de Mine și nu este alt Mântuitor afară de Mine. Osea 13:4
Eu sunt Domnul Dumnezeu- Mântuitor=Fiul
9. Spuneți-le și aduceți-i încoace, ca să se sfătuiască unii cu alții! Cine a prorocit aceste lucruri de la început și le-a vestit demult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept și mântuitor, alt Dumnezeu afară de Mine nu este.Isaia 45:21
Eu sunt singurul Dumnezeu drept și mântuitor= Fiul
10. Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; și slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor. Isaia 42:8
Domnul= FIUL
11. Cine este acest Împărat al slavei? Domnul oștirilor: El este Împăratul slavei. Psalm 24:10
Împărat al slavei- Domnul oștirilor= Fiul
12. De aceea, iată ce zice Domnul Dumnezeul oștirilor, Puternicul lui Israel: Isaia 1:24
Puternicul lui Israel= FIUL
13. Eu sunt Domnul, Sfântul vostru, Făcătorul lui Israel, Împăratul vostru.Isaia 43:15
Sfintul-Facatorul-Imparatul= Fiul
Lista ar putea continua cu semnificati care declara despre Fiul dar mai aduc ceva in evidente intimplarea cu Sodoma si gomora apar trei persoane doi ingeri care dupaia si-au preluat calatoria dupa ce au poposit la Avraam,iar al treia persoana dezluseste ceva, Geneza 18:17, Atunci Domnul a zis: Să ascund Eu oare de Avraam ce am să fac? Se represinta ca Domn= Fiul
Iar in alta parte a genezi cap 14:18, Melhisedec, împăratul Salemului, a adus pâine și vin: el era preot al Dumnezeului celui Preaînalt. Melhisedec= Fiul
Observam ca tot ce se petrece este prin Fiul si nu cum presupun alti ca Tatal era pe pamint, de la inceput si pina la sfirsit este vorba de Fiul care este si lucreaza pe pamint sub anumite feluri si forme.Haideti sa vedem ce ne mai declara scriptura despre Fiul?
Matei 11:27, Toate lucrurile Mi-au fost date în mâini de Tatăl Meu; și nimeni nu cunoaște deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaște deplin pe Tatăl, afară de Fiul și acela căruia vrea Fiul să i-L descopere.
Romani 11:36, Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile.
Apocalipsa 1:8, Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, zice
Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.
Apocalipsa 2:8, Iată ce zice Cel Dintâi și Cel de pe Urmă, Cel ce a murit și a înviat:
Coloseni 1:15-20, El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, Cel întâi născut din toată zidirea. Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ, cele văzute și cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El și pentru El.El este mai înainte de toate lucrurile, și toate se țin prin El.
Isaia 41:4, Cine a făcut și a împlinit aceste lucruri? Acela care a chemat neamurile de la început, Eu, Domnul, Cel Dintâi și Același până în cele din urmă veacuri.
Isaia 66:2, Toate aceste lucruri doar mâna Mea le-a făcut și toate și-au căpătat astfel ființa zice Domnul.
Isaia 43:10-15, Eu am vestit, am mântuit, am prorocit, nu sunt străin între voi: voi Îmi sunteți martori zice Domnul că Eu sunt Dumnezeu.Eu sunt de la început, și nimeni nu izbăvește din mâna Mea; când lucrez Eu, cine se poate împotrivi?
Lista ar putea continua ca exemple multe ca sa intelegem ca toata lucrarea este data a Fiului de Tatal, toata scriptura demonstreaza ca totul ce se face se face prin Fiul si puterea sa Duhul cel Sfint, daca stau sa analizes mai clar in vechiul testament putin se vorbeste despre Tatal cel mai mult despre Fiul,EL a fost si pe muntele Horem,a condus poporul ,a luptat pentru poporul Israel, si multe alte exemple le avem ca Domnul si Rascumparatorul nostru a lucrat de la inceput pentru planul de mintuire care se afla, Vreau să zic: taina ținută ascunsă din veșnicii și în toate veacurile, dar descoperită acum sfinților Lui, cărora Dumnezeu a voit să le facă cunoscut care este bogăția slavei tainei acesteia între Neamuri, și anume: Hristos în voi, nădejdea slavei.