Fiecaruia dintre noi ne place sa ne relaxam, sa avem momente de respiro si sa ne odihnim intr-un cadru natural si sanatos.
Credeti ca marea ar putea sa ne aduca beneficii fizice si spirituale?
Daca da, in ce masura contribuie acest mediu la implinirea sanatatii noastre pe ambele planuri?
Credeti ca locurile de expunere la soare sunt viciate de un cadru imoral?
Daca da, ce cuprinde acest cadru?
Considerati ca dezbracatul unui crestin in costum de baie intr-un cadru public, este pacat?
Fratilor, nu credeti ca la "mare", ispita este "mare"?
Ce gandesti tu, privind fara sa vrei un corp semi-nud?
In afara de partasiile de grup a fratilor in natura, considerati ca si mersul la mare in grup este o partasie?
Astfel expunand lucrurile, imi doresc sa mergem pe malul marii intr-o dezbatere cat mai constructiva, si sa ne identificam in asteptarea Mirelui ca niste FECIOARE INTELEPTE...Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Soră Lucia se pare că multe teme deschise de dumneavoastră sunt foarte interesante, unele pot fi constructive iar de multe ori nu primiți răspunsul dorit de dumneavoastră, cel mai important este că orice discuție să fie pe temelia cuvântului, cât despre acest subiect pot spune că este foarte greu să aducem argumente biblice, deoarece în scriptură nu avem toate detaliile ce am vrea noi să știm, scriptură este un mare ocean unde tot căutăm dovezi la tot ce ne interesează, este foarte simplu să spunem că noi nu avem ce căuta la mare, nu se cade este o rușine pentru pocăiți să se expună la bustul gol, asta ar însemna că ar trebuie să căutăm locuri ferite de lume unde să facem și noi o baie în mare sau lac.
Personal nu am fost la mare niciodată deoarece mersul la mare pe vremea comunismului era un lux, și este pentru mulți oameni și în prezent, costurile sunt mari pentru mulți oameni și la oră actuală.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Frate Dany, nu cred ca ar trebui sa primesc eu raspunsul dorit, ci mai degraba raspundeti, ca sa placa Domnului.
Dumnezeu stie ca imi doresc sincer sa mergem impreuna pe calea catre vesnicie , sa stam pe malurile apei unde se gaseste Pomul vietii, sa savuram fericiti din roadele lui si sa ne bucuram impreuna vesnic!
Crezi ca ar trebui sa ni sa spuna in Biblie, nu intra in discoteca, ca sa intelegem ca acolo nu ne este permis?
Asa si cu marea...cat de frumos este sa o privesti, sa respiri briza ei, dar vreau sa vedem daca aici, ca si in multe alte parti, ne-ar puatea dauna spiritual?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Ar trebui crestinii sa mearga la mare...cum ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18720. Postat la 16/06/2012 12:54 - 4704z11h42m
Te-ai întrebat de ce pe noul pământ nu va fi mare?
Soră Lucia, cu siguranța că fiecare din noi dorim să stăm pe malurile apei cele din veșnicie, dar după cum puneți problema vă spun ca până la urmă nu avem ce căuta nici pe stradă, poate ar trebuie să mergem în munți că călugări unde sunt feriți de toate poftele lumii, mai nou discotecile se fac în aer liber, se pare că avem interzis peste tot, eu cred că fiecare din noi ne cunoaștem atât locul cât poziția noastră ce avem voie și ce nu, de ce să ne ascundem după deget majoritatea din tineri noștri și nu numai merg la mare, deci fiecare este responsabil de ce face, dar aș dori pe marginea acestui subiect ceva dovezi biblice.
15. Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.
16. Căci tot ce este în lume: pofta firii pământești, pofta ochilor și lăudăroșia vieții, nu este de la Tatăl, ci din lume.
17. Și lumea și pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, rămâne în veac.
Credeți că acest verset face referire la subiectul ce îl dezbatem?
Credeți ca a merge la mare face parte din poftele firii pământești?
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Frate Dany, mie imi place marea mai mult decat credeti, nu inteleg de ce ar supara pe cineva dezbaterile pe marginea acestui subiect, nu?
Cat despre mersul pe strada, doar nu se merge in costum de baie, sau cine stie, se va ajunge si asa?
Stii ce am constatat, cand este vorba sa studiem Bibia ca si lectie...nu supara atat de mult, ca atunci cand o dezbatem in mod practic, faptic, oare de ce?
Pot cunoaste cum se face o paine, o pot prepara, dar l-a ce-mi foloseste daca o tin la pastrare, nu o inghit, nu o diger ca sa-mi de-a viata, ca sa traiesc?
Tinerii nostrii vor da socoteala, ai dreptate, insa noi, noi, nu?
Se pare ca referinta ta Biblica spune totul, dar toti inteleg?
Cand va veni Stapanul...unul va fi luat si altul va fi lasat!
Daca doi vor fi pe plaja, unul va fi lasat si celalalt...
Soră Lucia nu este nici o supărare doar dezbatem subiectul ce l-ați deschis, credețimă că deja și pe stradă umblă în costum de baie și nu numai, nu te mai poți duce la câmp la sapă că și acolo vezi că fac plajă topless.
Fratilor, nu credeti ca la "mare", ispita este "mare"?
Ispita e la tot pasul pe strada, la scoala, la servici, la TV, pe internet...peste tot
Daca te lasi dus de val cazi fara sa mergi la mare, la cat de dezbracat se umbla azi nu mi se mai pare nimic nou sa-i vezi pe toti in costum de baie
Pe vremuri poate era ceva nou...dar acum e la ordinea zilei
Si acum sa fim seriosi...poti merge la mare intr-un loc mai retras, poti avea un costum de baie mai serios...etc
Mi frica de apa...dar mi dor sa vad marea....
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Yahweh a poruncit si a spus;Numeri 15 v38-39;
un alt lucru cum sta templu lui Yahweh pe plaja( 1cor 6 v19-20)
Este proslavit Yahweh acolo?..daca da !! du-te la mare.
lisha, ai dreptate, peste tot gasim ispite, insa te intreb pe tine:
Daca stim ca peste tot pandeste lupul, ce facem, cand il vedem, ne ducem in gura lui sau: "FUGI... de poftele tineretii?"
Cum crezi ca doreste Domnul?
Imi place marea sa o privesc linistita si in clocot, imi place sa vad un asfintit sau un rasarit de soare la marginea ei...imi place briza si sa ma plimb desculta pe nisipul umed, imi place sa ma scald, dar intr-un loc privat ferit de lume, cum a facut fata faraonului cu fetele care o insoteau, cand au gasit pe bebele MOISE.
Cand facem un lucru, ar trebui mai intai sa privim prin ochii cerului si sa ne intrebam daca Domnului place atitudinea noastra.
Daca nu avem Duhul Sfant sa ne mustre cugetul atunci cand deviem strada, se spune ca El ne va calauzi...unde, pe plaja, unde este adunata toata murdaria lumii?
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18749. Postat la 17/06/2012 15:04 - 4703z9h33m
De multe ori ne luptam cu diferite pofte ale trupului, ele sint sub multe forme dar nu trebuie ca pofta sau placerea sa te stapineasca ci tu sa o stapinesti..Dupa cum vedem ne ivim de multe lucruri si drept sincer uneori nu gasim raspunsul dar putem invata uni de la alti chiar din propia experienta care ai petrecut-o in viata ta, fie printrun necaz sau vreo intamplare in viata ta personala sau anumite lupte cu care te-ai infruntat...Raspunsul cu privinta la plaja o poate da exact persoana care locuieste in astfel de conditi, nu vreau sa fiu inteles ca raspuns corect sau cu sfirsit ci doar punctul de vedere care al are persoana in privinta subiectului cu plaja....da eu chiar locuiesc linga mare, plaja e aproape de locul unde stau si este frumos, dar asta nu inseamna ca chiar este interzis unei persoane crestine ca sa mearga la mare?.......mă refer in privinta relaxari si de at-i arunca privirea la frumusetea naturi care totul este din mainile Domnului...Intradevar in zilele acestea plaja a ajuns un comerț si de ași expune fiecare frumusetea corpului si de asi arata partile rusinoase fata de persoana...intradevar un crestin na-re ce cauta in mijlocul acestora pentru ca nu ca poftesti cea ce vezi ci pentru ca este o rusine inaintea Domnului sa vezi cea ce este, atuncea unu mie mia ramas doar doua optiuni sa evit plaja cu mare aglomeratie cind sint orele de virf si locurile care sint foarte aglomerate, cu toate ca nu prea mai merg la plaja sa fac baie ami place sa merg incepind de la ora 7 dupamasa cind e aproape gol caci soarele nu mai e si majoritatea pleaca acasa sa citesc biblia sa admir privelistea si cum apune soarele care este placut....La un momendat intro zi de sabat un frate a inceput sa ne explice ca e pacat sa te duci la plaja ca nui cuvincios unui crestin sa mearga..de ce si-a expus el acest avertizment va voi spune..aceasta persoana i-a placut mult plaja sa se duca sa faca baie si sa profite timpul care al avea liber pe la plaja, intr-o zi mergind la plaja a inceput sa se umple de lume si un gind i sa patruns in mintea sa ca o intrebare, ce cauti tu aicia si ce faci tu aicia? acel gind i se invirtea in mintea sa si nu mai putea scapa de el, si sa simntit vinovat si mustrat ca locul lui nu trebuia sa fie acolo,satana apare si el in momentul acela si ai spune stai aicia nu vezi ce placut este ,mai dute fai o baie si relaxseazate ,te duci acasa si ce faci te plictisesti baremi aicia e frumos nu vezi zicea satana, dar la un momendat acel gind care ia patruns in minte ia pus o intrebare, mai vezi pe cineva ca tine aicia pe plaja? persoana a ramas strapunsa de aceasta intrebare se uite in stinga se uita in dreapta in jurul sau dar nu vede pe nici unul ca el cu barba la plaja caci avea barba persoana, cum am spuns sa simntit mustrat si apoi a marturisit ce i sa intimplat si ce vreau sa aduc in evidenta aceasta avertizare nu a fost numai pentru el ci pentru toti care au dorul de a se duce la plaja....in comformitate decizia este personala a omului cea ce face si cum face, problema este a sti sa te controlezi si a nu te lasa dus in eroare de ispita. Ar fi multe de expus dar nu vreau sa provoc nimanui nici o intristare sau vreun gind rau sa aibe in privinta aceasta dar uneori trebuie sa ne stim caracterul personal si cu cea ce te infrunti...
Lucia a scris:
lisha, ai dreptate, peste tot gasim ispite, insa te intreb pe tine:
Daca stim ca peste tot pandeste lupul, ce facem, cand il vedem, ne ducem in gura lui sau: "FUGI... de poftele tineretii?"
Cum crezi ca doreste Domnul?
Imi place marea sa o privesc linistita si in clocot, imi place sa vad un asfintit sau un rasarit de soare la marginea ei...imi place briza si sa ma plimb desculta pe nisipul umed, imi place sa ma scald, dar intr-un loc privat ferit de lume, cum a facut fata faraonului cu fetele care o insoteau, cand au gasit pe bebele MOISE.
Cand facem un lucru, ar trebui mai intai sa privim prin ochii cerului si sa ne intrebam daca Domnului place atitudinea noastra.
Daca nu avem Duhul Sfant sa ne mustre cugetul atunci cand deviem strada, se spune ca El ne va calauzi...unde, pe plaja, unde este adunata toata murdaria lumii?
tocmai asta spuneam mai sus...putem face intr-un loc mai retras....
cat despre pofte...cunosc versetul asa de bine, e unul din vrersetele pe care la indragesc ff mult....
desi pt mine nu e o ispita nu imi place sa merg intre toata lumea, nu ma simt in largul meu.....
"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Ma uitam la apostolul Shaul(pavel) si tocmai era pe plaja ..nu pre-a era vrema de plaja ; vremea era rea si ploioasa ,si doar ce naufragiase.Probabil ud leoarca flamind si obosit .cinda a dat sa faca putina "plaja" pe linga foc se prinde de mina lui o napîrca (vipera) si Barbarii se asteptau sa-l vada umflinduse
(nu in pene)(fapt 28 v2-6) Ba am mai vazut pe ucenicii lui Yahushua Pe plaja(la
țarm) avind ceva treaba cu pestele sau reparîndu-si mrejele..dar nu stind cu burta la soare....Yocahan(ioan) a statut pe țarmul mari si a vazut ceva esind din mare...nu cu burta la soare(apoc 13 v1)
Deconectat
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18787. Postat la 19/06/2012 15:06 - 4701z9h30m
Frate Natanael, pe timpul lui Saul si al apostolilor, nu se facea topless pe plaja, ori acuma daca mergi vara pe plaja zici ca ai ajuns in Sodoma.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
Multi vorbesc contra, dar sunt curios cum ar reactiona aceste persoane daca ar avea posibilitatea sa mearga la mare sau ar locui langa mare... Nu ar merge deloc? Indiferent ca ar merge seara, cand nu prea este lume, indiferent ca merge doar sa se plimbe pe mal....nu ar merge deloc? Multi vorbesc ( si nu ma refer la cei din forum ci in general) si sunt contra, pentru ca nu au avut niciodata posibilitatea sa mearga....
Dragul meu, cati dintre noi nu suntem tentati (ispititi)sa facem atatea lucruri nepermise, dar oare nu trebuie sa incercam sa ne opunem acestor tentatii?
Nu judec pe nimeni care merge, dar fac si eu ca apostolul Pavel, nu ne invata chiar si firea ca este o rusine sa ne dezbracam...
Apropo, Valentina, te cred ca acolo e multa goliciune, dar de ce nu te duci la nudisti, unde este si mai multa...?
Hai, sa fim fecioare intelepte si sa nu ajungem NECHIBZUITE...Psalmul 1 cred ca il stim toti, hai sa cugetam mai bine la Legea Domnului, decat sa mergem la adunarea pacatosilor, ca doar nu este a celor credinciosi.
Credeti ca este bine sa se mearga in grup de frati la plaja(frati si surori), daca marea este aproape si este posibilitate?
Nu credeti ca daca vadeti surorile in slip , la adunare daca are fusta scurta, decolteuri, nu vi se mai par o anormalitate?
Nu asa aducem lumea in adunare, ce ziceti?
Daca am fost, am fost, dar nu este mai bine sa nu mai mergem, ce ziceti?
Incerc sa-mi dau si eu cu parerea la subiectul deschis de sora noastra si am sa raspund prima data scurt si apoi am sa detaliez putin.
"Ar trebui crestinii sa mearga la mare...cum?"- suna intrebarea...
raspunsul este acesta: DA, AR TREBUI SA MEARGA CRESTINII LA MARE, CAT DE MULT SI CAT DE DES, IN FIECARE AN DACA S-AR PUTEA.... insotiti de copiii lor, mici si mari.
Cum?- Aici, intr-adevar, este de discutat.
Bineinteles ca unui crestin nu-i cade bine si este pacat daca el cauta la mare doar locurile de distractie ale lumii, cluburi de noapte, discoteci, chefuri si betii, fete goale si dispuse la aventuri si flirturi care sa culmineze cu insasi curvia... la ceas de noapte.
Clar ca daca te duci direct la nudisti sau daca intri unde-i puhoiul mai mare de femei care fac toples (ca ăsta e flagelul cu pricina- si nu bronzatul cu bun simt si civilizat)...clar ca te supui la niste presiuni fantastice, zic presiuni crestin fiind.... ca daca esti firesc ti se aprind calcaiele chiar si cand apar femei frumoase pe strada...ce sa mai zic acolo.
Problema nu ESTE MERSUL LA MARE...problema este cum stie crestinul sa se fereasca de flagel...deoarece, acum 40 de ani in urma... costumele de baie erau constituite dintr-o singura piesa si chiar si printre femeile lumii era o rusine sa-si dezveleasca sanii in public.
Apoi au aparut costumele in doua piese, si alea decente...si daca s-ar fi oprit totul aici ar fi fost ok...erau decente si nu prezentau un pericol.Numai ca... cu trecerea vremii femeile si-au tot taiat din material pana au ajuns la celebra ata printre fese si sutiene care acopera doar sfarcurile...si au zis ele.....hai sa le dam jos detot.
Ei bine printre alea... fiecare crestin isi asuma un risc , mai mare sau mai mic... dar riscul exista...riscul presiunii.
In rest, asa cum spunea si sora Valentina, fiind toti la costum de baie nu reprezinta o atractie...problema mare o reprezinta nerusinatele care fac topless.
Recomandat este sa nu mergeti in mijlocul multimii.
Nu-mi e greu sa anticipez ca peste cativa ani se vor gasi nerusinate gare-si vor dezveli si goliciunea ( fapt cu totul si cu totul condamnat de Lege).
Asadar, nu e recomandat!
In rest, ce sa zic, Dumnezeu a facut muntii, marea, izvoarele, raurile, fluviile, delta, estuarele, murmurul cascadelor, desertul, padurea etc toate cu rostul si farmecul lor si ni lea- lasat sa ne bucuram din plin de ele.
Imi aduc aminte de prima data cand am fost la mare...si acum am intiparite in memorie amintirile acelea placute, aveam 5-6 ani... a fost superb si de atunci am mai fost de vreo 10 ori si voi mai merge.
Recomand sa mergeti la mare, luati-va copii, briza marii este unica...nu o poate inlocui nimic...dar mergeti undeva mai retras...de ex..anul acesta vrem sa mergem cu fetitele in comuna Corbu (nordul litoralului) departe de aglomeratia statiunilor....vreau sa ma bucur de tot ceea ce inseamna inot, scufundari, soare, joaca cu fetitele si cu sotia.
Frate Daniele Bohotici.... de urgenta sa mergi la mare, rupi 1000 de lei si mergi cu cortul...pentru niste oamenni simpli si fara fite sunt mai mult decat suficienti. Tu nu mergi pentru distractiile si destrabalarlile lumii...ci pt. zambetul copiilor tai cand vor vedea marea si nisipul fara sfarsit..... baia iin namolul negru.
Omul firesc oriunde s-ar afla gandeste tot la lucrurile firesti iar omul duhovnicesc se gandeste la lucrurile spirituale oriunde va merge.
Daniele, pe coperta din spatele revistei nr. doi a comunitatii am ales imaginea unei corabii...care merge "Spre portul fericirii""- sunt convins ca a fost f. expresiva pt. sufletul tau (si nu numai) si asta fara sa vezi o corabie... si nici marea.
Du-te la mare...sa vezi cum vin atatea si atatea vase si pleaca din Portul Constanta... ai sa vezi ce inseamna sa vezi in direct si sa simti ceea ce este pe spatele revistei.Pentru asta du-te la mare...du-te cu copiii la Acvarium...sa vada diversele soiuri de pesti.
Pentru cei care aveti masini...sus repede pe Transfagarasan... sa vedeti discrepanta dintre nivelul zero al marii si altitudinea de peste 2000 m.
Da, stiu, trebuie sa ne gandim la viata vesnica si la bucuriile viitoare...si sa nu ne aliniem "chipului veacului acestuia""- eu vad in asta sa nu ne destrabalam in nelegiuire ca lumea dar...in acelasi timp vad ca pot sa-mi traiesc plenar viata, primita in dar de la Domnul, si nu sa ma ascund in culisele obscure ale poruncilor si ingradirilor omenesti.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Avram_76
frumos ati descris....asa e, uneori nu stim sa ne bucuram de ceea ce Dumnezeu a creat....problemele, neajunsurile, alergarea nostra de fiecare zi dupa cele necesare ne distrag atentia de la lucrurile frumoase de care ne putem bucura in felul nostru, crestineste cum ii sade bine unui credicios nu in felul lumii.
Despre imbracamintea femeii este scris in Cuvant, dar nicaeri nu am gasit costum de baie decent.
Sau bronzatul cu bun simt...nicaieri!
Omul spiritual, deci oriunde merge cugeta la Legea Domnului, atunci in Sabat de ce nu ne strangem intr-un restaurant(inchiriem).
De ce Domnul alegea locurile de inchinare si partasie.
De ce Domnul Isus a ales un loc unde sa manance Pastele?
DE ce evreii nu au intrat in sala de judecata?
De ce Iov nu a indraznit sa priveasca o fecioara?Nu era spiritual sau s-a ferit de ispita?
De ce evreii nu se insoteau cu femei straine?
Sa cautam cararile cele vechi si sa umblam pe ele, dar ei i-au spus:"Nu vrem sa umblam pe ele!"