Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Interacțiune și colaborare
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Fanatismul - cum poate fi recunoscut?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19295. Postat la 20/07/2012 17:30 - 4670z7h0m
- fanaticii dansează în jurul " vițelului de aur"-- aici poți adăuga tot ceea ce pentru ei e fals ; Scriptură, Nume, ani , Sabat etc. etc.
- tind să creadă că au acces direct la Dumnezeu
- judecata lor independentă capătă autoritate supremă
- ideile lor devin esența religiei lor
- își stabilesc singuri reguli
- au oroare de orice tip de organizație a bisericii
- pretind că Dumnezeu le comunică adevăruri lor și numai lor ( fiind mai deosebiți)
- pretind că au o lumină nouă
- pretind că biserica e coruptă și apostaziată, la fel ca cei care-i conduc
- acționează independent de orice organizație bisericească ( sunt mai sus de toți)

Cel mai bine e să te depărtezi de ei, să fugi cât mai departe.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Cine sunt fanaticii ?
Lica
19298. Postat la 20/07/2012 17:45 - 4670z6h44m
FANATÍSM n. Atașament pătimaș pentru o convingere, pentru o credință etc., însoțit de o totală intoleranță față de opiniile altora. ◊ ~ religios credință oarbă în idei religioase cu tendința excesivă de a le urma în viața cotidiană.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Nica Schirod
19341. Postat la 31/07/2012 06:57 - 4659z17h32m
Scumpă soră Valentina, cred și simt, că acest topic este cam tendențios, nu zic că este rău sau că nu ar merita să fie luat în calcul, este chiar binevenit, dar eu observ că încă de la nașterea lui, are adresă fixă, ca să lovești pe cineva, cred că știm amândoi pe cine și asta nu e bine.
Cele zece catalogări pe care le ai enunțat la început, nu are nimic cu fanatismul, este mai degrabă și sigur APOSTAZIE, dar întreb și eu așa fiind foarte curios, aproape fanatic de curios, ești sigură că cântarul cu, ,, care ai cântărit acele zece probleme deschise pentru discuție cred, este de la Dumnezeu, sau le ai cântărit prin cântarul fanatismului, tendențiosul cântar care are menirea să îl lovească cu; punct ochit, punct lovit pe fratele ELIAHU 777,?,!, ......!

Dacă ai voința și puterea, să cântărești cântarul tău cu, care ai cântărit tu, cu cântarul acesta: Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților! Cine vorbește de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător.Iacov 4:11.

Apoi după acest inventar dacă ai puterea să îl faci, eu am tot timpul de pe lume, să discutăm punct cu punct și atunci ai să te miri ce încurcate sunt căile Domnului.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Avram_76
19342. Postat la 31/07/2012 09:29 - 4659z15h0m
M-am intors din concediu si am inceput sa citesc ce anume s-a mai scris pe aceasta importanta poarta de opinie si studiu.

Oprindu-ma asupra acestui subiect ma simt obligat sa opinez.

Orice om este fanatic!!!
Nu exista om pe fata pamantului care sa nu fie FAN vis-a-vis de ceva anume, fie ca acel ceva este o persoana, idol, concept, obiect etc.
Asadar, sora draga, acesta este raspunsul corect la intrebarea ta din acest subiect: TOTI SUNTEM NISTE FANATICI, (chiar daca nu stim acest lucru sau chiar daca nu vrem sa recunoastem acest lucru).
As putea sa dau multe exemple de "atasament" fata de oameni, obiecte, concepte, religii etc dar n-am sa o fac.Am sa precizez un singur lucru:apostolii au fost CEI MAI MARI fanatici, fani ai unei persoane, atat de FANatici incat si-au dat chiar si viata pentru persoana care facea obiectul fanatismului lor.
"Sunt nebun" dar pentru Hristos....dovedeste ca asa trebuie sa fie fanatismul....in prag cu nebunia...altfel nu este bun.
Pe mine nu ma sperie deloc acest cuvant (fanatism) deoarece, repet, fiecare din noi suntem fanatici vis-a-vis de ceva anume.
p.s.-dupa ce fanaticii dansatori din jurul vitelului de aur au fost omorati (deoarece fanatismul lor a fost unul gresit), Moise a plecat din acel loc cu Tablele Legii sub brat manifestand un fanatism impins la extrem fata de ele, impreuna cu inca cativa care reprezentau RAMASITA SFANTA a poporului lui Dumnezeu.
Sa privim la ACESTI FANATICI ai credintei "care s-a dat odata pentru totdeuna".

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban10
19343. Postat la 31/07/2012 12:03 - 4659z12h27m
Frate Nica, cele 10 puncte ale fanatismului sunt luate dintro revistă creștină. Așa că nu cred că cei care au scris articolul îl cunosc pe ELIAHU.

Nica Schirod
19344. Postat la 31/07/2012 12:23 - 4659z12h7m
Atunci te acuz de plagiat, trebuia să scrii de unde ai copiat și mai ales aprobarea celui/celei îi aparțin și nu după ce vedem unele lucruri care merg mai degrabă spre semnul Întrebării așa cum lămurea lucrurile fratele Avram !!!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

fullban10
19345. Postat la 31/07/2012 14:08 - 4659z10h21m
Devoționalul - Casa zidită pe Stâncă- de Mark Finley- vineri 20 iulie- cu mici comentarii personale

Deconectat RE: cine sunt fanaticii ?
fullban8
19347. Postat la 31/07/2012 19:03 - 4659z5h26m
Soră Valentina...!!! Te faci de rușine, și dovedești o oarecare doză de FANATISM - admiri cu pasiune pe Mark Finley - cine este acest Mark Finley... pentru ACEST FORUM din care NOI DOI facem parte (primiți), dar el nu face parte???
Iartă-mi expresia... de ce ni-l bagi pe gât???
Să-mi fie cu iertare, dar... pentru mine nu este mai mult un CĂUTĂTOR care a alunecat pe panta pastoral preoțească, drept slujitor al UNEI PARTIDE ADVENTISTE, ceea ce l-a descalificat ca SLUJITOR al Celui Prea Înalt.
Te-aș ruga sincer, să respectăm SPECTRUL Forumului care propagă CEL PUȚIN Sfințenia Sărbătorilor SIONULUI, cu toate posibilele erori (una este să fi greșit, alta este să fi împotrivitor).

Dacă un păcătos ca mine se bucură atunci când CINEVA VEDE ADEVĂRUL DREPTATEA REALITATEA, mâ întreb cum ne-or fi privind (pe fiecare în parte) îngerii și ceilalți confrați (1Corinteni 4.9)...???

Dragă frate Nică, dacă tot mi-ai dovedit că pseudonimul meu nu este departe de inima dumneata, cu sincere sentimente de prețuire și dragoste frățească, dă-mi voie să-mi fac publică (în familia Forumului) aprecierea că ȚI-AI GREȘIT CARIERA - iată că deși pe cât de firav și de... pe ascuns o faci, DOVEDEȘTI un deosebit FLER PSIHOLOGIC... ai cunoscut-o, și ai cam și descoperit-o DE TENDENȚIOZITATE pe scumpa noastră soră Valentina (aici nu are loc termenul... ai ghicit-o), și apoi... să te combat pentru Iacov 4.11 fără a califica esența și natura versetului - sunt convins că ai alunecat pe covorul îngăduinței sau al ocolirii realității - vorbirea de rău, este atunci când se face ,,în spate,, = pe ascuns, unde se crede că subiectul nu are acces - când se spune pe față nu este vorbire de rău, ci mustrare, reproș, sau denunț, iar acolo unde poate avea acces, este o BĂTAIE DE ȘEA, CA SĂ PRICEAPĂ IAPA = un cal se mai atinge cu biciul dar o iapă care poate avea și un mânzuleț lângă ea, parcă nu-ți pică bine s-o lovești, fie chiar și numai cu biciușca.

Cu toată încercarea de a încadra subiectul în perimetrul unei pilde colorată metaforic, zici: ...ești sigură că cântarul cu, ,, care ai cântărit acele zece probleme deschise pentru discuție cred, este de la Dumnezeu, sau le ai cântărit prin cântarul fanatismului, tendențiosul cântar care are menirea să îl lovească cu; punct ochit, punct lovit pe fratele ELIAHU 777,?,!, ......!, ...Fratele Nică sesizează clar evidenta TENTĂ... TENDENȚIOASĂ A TOPICULUI, și zice: acest topic este cam tendențios, nu zic că este rău sau că nu ar merita să fie luat în calcul, este chiar binevenit, dar eu observ că încă de la nașterea lui, are adresă fixă, ca să lovești pe cineva, cred că știm amândoi pe cine și asta nu e bine.
În acest context, încerc și eu să pun umărul PENTRU... ARUNCAREA la gunoi a termenului FANATISM, care sub nici o formă nu poate fi calificat MAI MULT ca IRAȚIONAL, pe care frate Lică, pe drept, și corect (zic eu), l-a îmbrăcat în POCITA dar ADEVĂRATA-i HAINĂ FANATICĂ - = - FANATISMUL este O CREDINȚĂ OARBĂ... FRENEZIE, NEBUNIE; NEBUN = NU BUN = RĂU; RĂU > > > GHEENĂ > > > FOC.

Așadar, dragă și scumpă soră Valentina, chiar dacă fratele Avram_76 încearcă să DREAGĂ BUSUIOCUL, FANATISMUL... caracterizează pe orice FANATIC, TERMEN compus din trei părți:
1. Fan = admirator pasionat, simpatizant, suporter;
2. a = al, pentru...;
3. Tic = obicei negândit tic-tacul unui ceas, mișcarea inimii; mișcare convulsivă, spasmodică, involuntară... FĂRĂ JUDECATĂ.
Fanaticul este cel care nu înțelege Ieremia 17.5. Ieremia 17.5: Așa vorbește YHVH: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijinește pe un muritor și își abate inima de la YHVH! sau, ...Eclesiastul 3.19: omul nu întrece cu nimic pe dobitoc.

În aceste condiții, orice încercare de RAȚIONALIZARE a IRAȚIONALULUI, cel puțin pentru mine, este o MARE DURERE, o dată pentru că omul întocmit din pământ = Adam bă_adama - fructul pământului = pry adama - OMUL a fost creat cu RAȚIUNE (gândire, judecată), și tocmai el (OMUL) renunță să JUDECE, și o altă dată, pentru că tot apar partizani ai RĂULUI, care antrenează în plasa lor, naivi care nu știu ce pierd, cum am fost și eu aproape 3 ani în organizația Sinagogii Satanei, și cum încă ești tu dragă soră Valentina, care exprimi cele 10 catalogări ale lui Mark Finley (numite de fratele Nică), tendențioase spre o singură direcție... ÎNDOBITOCIREA CELOR pe care DUHUL ADEVĂRULUI înceacă să-i trezească la RELITATEA și RECUNOAȘTEREA LEGILOR, RÂNDUIELILOR = SĂRBĂTORILOR și PORUNCILOR.
Duhul Adevărului din CONȘTIINȚA copiilor Celui Prea Înalt, a chemat și cheamă la Adevăr, la respectarea Legi, Rânduielilor = Sărbătorilor, și Decalogului (cele 10 porunci).

Aici aș fi încheiat tratarea subiectului despre FANATICI dar, ca o încercare de salvare a ta soră Valentina din GHEARELE ADVENTISMULUI APOSTAZIAT (cum zice E.G.White pe care cred că o apreciezi), cer iertare Forumului pentru spațiul ocupat pentru tine, ca împotrivitoare Adevărului (nu văzut de mine, cât de așa zisa ta profetă) - și ține minte E.G.White (a ta) a ținut și a susținut SĂRBĂTORILE și INDIVIDUALITATEA RELIGIOASĂ, prezentată la Conferința Generală de către A.T.Jones și Wagoner în raportul cu Neprihănirea prin credință (pe care Preșenintele a respins-o, și pe E.G.White a deportat-o în Scandivania).

Acum, după ultima ta postare = mărturisire, am înțeles clar (deși eram convins) că aceste 10 catalogări pe care eu le calific... ca fiind PASTORALE... nu puteau fi rezultatul minții tale - mintea și inma ta nu sunt în stare să dea asemenea excremente teologice (cuvânt explicat de dicționarul limbii române), și nu cred că fratele Nica poate să mă acuze că aș avea vreo legătură cu ceea ce a numit catalogări exprimate de tine. Referirea fratelui că ACEL CÂNTAR al FANATISMULUI are MENIREA SĂ MĂ LOVEASCĂ pe mine, cred că este ca... DIN POZIȚIA MEA DE CĂUTĂTOR AL ADEVĂRULUI și DREPTĂȚII, acel cântar mă va LOVI, în așa fel încât eu să nu pot rămâne INSENSIBIIL la FALSURILE PUSE EXACT CA ÎN POLITICĂ, ...PE DOS = INVERS!

Astfel, așa cum m-am exprimat și asupra BĂTĂILOR DIN PALME și altor MANIFESTĂRI NEDUHOVNICEȘTI, fără să catalogăm pe cei care nu înțeleg cum înțeleg eu (sau tu, sau altul), încerc să fac în cel mai scurt timp, ceea ce fratele Nică a încadrat într-un timp nelimitat (eu am tot timpul de pe lume, să discutăm punct cu punct), eu spun... că astăzi este ziua noastră mâine... nu se știe... Luca 12.20: Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ți se va cere înapoi sufletul; și lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi? ...răspun eu celor 10 așa zise catalogări:
1. - fanaticii dansează în jurul ,,vițelului de aur,, ...în jurul icoanelor, în jurul liderilor, în jurul prorocilor lor, ... ideilor, teoriilor lor.
2. - tind să creadă că au acces direct la... Dumnezeul lor.
3. - judecata lor independentă (de ei, de mintea lor, de judecata lor) capătă autoritate supremă - slugi ale învățătorilor, ...predicatorilor lor. YHVH îi cheamă prin Duhul Adevărului Său dar ei, ca tine sau ca mine, nu ascultă.
4. - ideile lor devin esența religiei lor FALS ar fine să fie așa dar, în realitate ideile lor, sunt ideile MODELELOR LOR această teză, este falsă și hipnotizantă, prin însăși esența ei este întunericul CLERULUI, în mijlocul luminii ADEVĂRULUI cum poate cineva să fie FAN, ADMIRATOR, al propriei sale... ??? NEBUNII ??? ale semi-analfabeților docți licențiați în teologie!
5. - își stabilesc singuri reguli ar bine nenonocirea lor și a ta, este că aceștia acceptă fără judecată doctrina demonică.
6. - au oroare de orice tip de organizație a bisericii FALS = exact invers FANATICII sunt în biserică, ...ai bisericii termen străin SFINTELOR SCRIPTURI ebraice biserică este termen idolatru, inlocuitor al templului păgân, locul de exercitare a misticismului preoțesc YHVH lucrează direct, deschis, și individual, cu fiecare credincios al Cuvântului Său.
7. - pretind că Dumnezeu le comunică adevăruri lor și numai lor (fiind mai deosebiți) la fel de FALS FANATICII îndobitociți, nici nu mai înțeleg că Mântuitorul le poate comunica direct Adevărul Său ei privesc precum dobitoacele la stăpânitorii lor.
8. - pretind că au o lumină nouă la fel FANATICII nu mai pot vedea lumina nouă care îi luminează fără efect.
9. - pretind că biserica e coruptă și apostaziată, la fel ca cei care o conduc (NU... la fel ca cei CARE-I conduc cei conduși fac parte din biserică) - cum poate fi cel care ascultă de un înșelător??? ...pot merge doi inși pe un drum dacă nu se înțeleg???
10. - acționează independent de orice organizație bisericească ( sunt mai sus de toți) - EXACT PE DOS - FANATICII nu gândesc - EI ASCULTĂ ORBEȘTE, SPASMODIC, INVOLUNTAR (cum a zis fratele Lică) la liderii lor.

Eu am înțeles TOATE ACESTE ÎNȘELĂTORIII BISERICEȘTI, citind toate scrierile lui E.G.White, din care predicatorii care încercau să mă fanatizeze (să-mi spele creierul), alegeau cum au fost instruiți. Iată 2 versete și câteva paragrafe nepredicate:

Zaharia 11:10,11 - Mi-am luat toiagul Îndurare, și l-am rupt, ca să rup legământul Meu, pe care-l încheiasem cu toate popoarele. Și când s-a rupt în ziua aceea, nenorocitele acelea de oi, care au luat seama la Mine, au cunoscut astfel că acesta era Cuvântul lui YHVH.

Iată ce zice profeta ta... dragă soră Valentina: Mărturii Speciale pentru predicatori pg.319/1 up - Dacă organizațiile și instituțiile nu vor fi păstrate prin puterea Mântuitorului, atunci ele vor lucra sub dictatura lui Satana, DE A ADUCE PE OAMENI SUB STĂPÂNIREA ALTOR OAMENI, iar frauda și înșelătoria josnică vor purta aparența zelului pentru adevăr și pentru avansarea Împărăției Celui Prea Înalt.

Iată ce zice profeta ta... dragă soră Valentina, despre biserica adventistă de sâmbăta (nu de ziua 7-a): M.S.P.P. pg.373 jos - Curățiți tabăra de această corupție morală, chiar dacă se află în cauză cei mai mari bărbați, din pozițiile cele mai înalte. Cel Atotputernic nu se lasă a fi luat în râs. În rândurile noastre se află desfrânare, eu știu aceasta, pentru că mi-a fost arătat, cum murdăria lor se întărește și se întinde. Mai sunt încă multe, pe care nu le vom putea cunoaște niciodată, dar ceea ce s-a descoperit, face COMUNITATEA răspunzătoare și VINOVATĂ, dacă nu face o străduință hotărâtă, ca să înlăture răul. Curățiți tabăra, că se află anathema în mijlocul ei.

Iată ce zice profeta ta... dragă soră Valentina, despre biserica adventistă: Străbătând Veacurile pg. 497 - Prin aceste avrtismente solemne poporul va fi trezit. Vor asculta mii și mii de oameni, care nu auzise niciodată cuvinte ca acestea. Cu uimire aud acum mărturia, că Babilonul e biserica și că e căzută din cauza rătăcirilor (apostaziei) și păcatelor ei, și din cauză că a lepădat adevărul trimis ei de Mântuitorul.
(FI ATENTĂ) Când oamenii vor merge dornici la învățătorii lor religioși cu întrebarea: sunt acestea așa?, servii bisericii (slujbașii plătiți, predicatorii sau, conducătorii bisericilor) le vor prezenta povești, și le vor predica blând, spre a le îndepărta teama și a le liniști conștiința trezită. Dar, pentru că mulți vor refuza, de a se da mulțumiți numai cu dovezi și argumentării omenești, și vor cere un lămurit... așa zice YHVH! atunci servii bisericilor populare, ca și farisei de pe timpuri, plini de mânie pentru faptul că autoritatea lor e pusă în discuție vor denunța solia Mântuitorului ca fiind de la Satana, și vor întărâta mulțimile iubitoare de păcate să scoată nume rău, să batjocorească și să persecute pe vestitorii ei.
Experiențe și viziuni pg. 29 - Eu văzui că Satana lucrează printr-o mulțime de unelte și în chipuri diferite. El lucrează PRIN PREDICATORII care au lepădat adevărul și care prin amăgiri (interesele lor) puternice, fuseră provocați să creadă minciuni, care-i va condamna. Pe când ei (predicatorii) predicau sau se rugau, unii dintre dânși cădeau în nesimțire, dar nu prin puterea Spiritului Sfânt ci prin puterea lui Satana, pe care el o exercita asupra acestor unelte ale lui și prin ei asupra poporului. În timpul predicii, rugăciunii sau conversației, unii (predicatori) dintre așa numiții Adventiști întrebuințau hipnotismul, pentru a câștiga adepți și poporul (membrii) se bucura asupra acestui lucru crezând că aceasta este Spiritul Sfânt. Unii dintre aceștia, care întrbuințau această putere, erau atât de mult cuprinși de întunericul ei, de amăgirea lui Satana, încât credeau că aceasta este puterea Mântuitorului, pe care El le-a dat-o spre a se folosi de dânsa. Aceștia toți țineau pe Dumnezeu, ca pe un Dumnezeu făcut de ei înșiși, a cărui putere nu o socoteau de nimic.
Unii dintre aceste unelte ale lui Satana, atacară corpurile multora dintre sfinții = care nu se lăsau a fi abătuți de la calea adevărului, prin influențe satanice.
O, de ar putea vedea toți, ceea ce Mântuitorul mi-a descoperit mie, spre a cunoaște și mai bine meșteșugurile lui Satana și a fi cu multă prevedere. Eu văzui că tocmai în acest timp al sigilării, Satana își depune toată silința, să abată de la adevăr pe poporul lui YHVH, să-l amăgească și să-l descurajeze. Eu văzui pe acei, care nu erau statornici în adevărul prezent, cum le tremurau genunchi și cum le alunecau picioarele, pentru că nu erau destul de întemeiați în adevăr și de aceea acoperământul celui Atotputernic nu putea fi întins asupra lor.
Satana caută pe toate căile să-i țină în această stare, până ce va trece sigilarea și până ce acoperământul lui YHVH va fi întins asupra poporului Său prețios și când ei, lipsiți de orice scut, vor fi lăsați pradă mâniei lui YHVH, în cele șapte plăgi din urmă. YHVH a început să întindă acoperământul asupra poporului Său și curând va fi întins peste toți aceia care doresc să aibe un scut la ziua răzbunării. YHVH lucrează cu putere pentru poporul Său și lui Satana îi este îngăduit să lucreze tot astfel. Eu văzui că semnele miraculoase și reformațiunile false vor lua proporții și se vor întinde. Reformațiunile ce-mi fură arătate NU ERAU REFORMAȚIUNI pentru o întoarcere de la rătăcire la adevăr. Îngerul meu conducător îmi porunci să observ, dacă aceștia simt asupra lor sarcina pentru a salva pe păcătoși ca mai înainte. Eu căutai să văd, dar nu putui zării nimic căci timpul pentru salvarea lor trecuse.
M.S.P.P. pg.244-245 - Luați mâinile voasre de pe lucrare și n-o mai țineți strâns în forța voastră. Voi NU SUNTEȚI SINGURII bărbați pe care YHVH vrea să-i folosească. Dați lui YHVH să folosească talentele, pe care El le-a încredințat oamenilor, pentru ca lucrarea să poată creșter30; Nu vă puneți în calea avansării lucrării, ci lăsați-l pe YHVH să lucreze prin cine doreșter30; Câtă durere simt în inima mea, când văd că președinții de conferințe își iau asupra lor povara alegerii acelora, despre care ei gândesc că îi pot influența să lucreze cu dânșii în câmp. Ei iau pe acei care nu se deosebesc de părerile lor, care să lucreze mai mult ca niște mașini.

În această categorie intră toți predicatorii (și Mark Finley dacă a făcut așa), care au desființat SĂRBĂTORILE, și le-a șters din mintea și inima celor ca tine, care ascultă la ei, dar ...mai este puțin și Cel ce vine, va veni ... Zaharia 14.16.

Fie ca Cel Veșnic Prea Înalt și Atotputernic, Unicul Răscumpărător Mântuitor, să-i călăuzească pe cei care privesc la El - nu la conducători religioși, lideri omenești.

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
19348. Postat la 31/07/2012 19:35 - 4659z4h55m
nu zic că este rău sau că nu ar merita să fie luat în calcul, este chiar binevenit, dar eu observ că încă de la

rămâi la această declarație, și să vorbim despre cine sunt fanaticii?

Nu știu cum se face , dar orice scriu eu se transformă în furtună.
După ce a scris Nica și i-am răspuns eu, am recitit postarea mea de-nceput și dacă o citește cineva care are un spirit de dragoste nu vede în ea nimic tendențios, dar dacă citește cineva care are un ochii rău asupta persoanei mele ,într-adevăt vede un atac la ELIAHU.

chiar dacă fratele Avram_76 încearcă să DREAGĂ BUSUIOCUL, FANATISMUL... caracterizează pe orice FANATIC, TERMEN compus din trei păr

Un comentariu pe tema dată. Fără ură, fără bănuieli, fără ranchiună. O inimă curată. La fel și Lica.

ELIAHU, sincer, te-ai văzut în postare? Ai simțit sabia aceea care despică și desparte?
Mie, când voi mă mai urechiați, și simt acea sabie, mă "resetez" și-mi caut originea răului. ( ei , dar parcă cine sunt eu ca să iei aminte la ce zic!)

Deconectat RE: cine sunt fanaticii ?
fullban8
19350. Postat la 31/07/2012 22:20 - 4659z2h9m
Să înțeleg...??? ...că ai înțeles că fratele Nică și cu mine te urâm, te bănuim, și îți purtăm ranchiună???
Nu intenționez să-l culpabilizez pe fratele Lică dar, mi se pare... că nu ai înțeles, că de fapt, eu... personal, am subscris definiției, detaliind subiectul, pentru o mai bună înțelegere.

Așa se întâmplă dragă soră Valentina, când te pui zălog pentru altcineva - când ai subscris alături de un TENDENȚIOS (după cum ai recunoscut), trebuie să-ți asumi răspunderea, primind loviturile în locul adevăratului VINOVAT...
Înseamnă, că ai subscris fără să înțelegi estența și natura subiectului - nu întotdeauna când îți place de poziția cuiva, este sigur să-i înghiți oferta culinară pe nemestecate!
Acum nu ai primit nici o lovitură dar, așa poți primi lovituri reale, cum noi păcătoșii, primim ACUM loviturile pentru vina INSTIGATORULUI SATAN, care ne ispitește, și noi picăm în păcat.

Nu înțeleg nici cum poți înțelege ură, bănuieli și ranchină, în persoana celor ce eu înțeleg că de fapt te iubesc prin dialogul direct și deschis, cu ADEVĂRATĂ DRAGOSTE FRĂȚEASCĂ.
Eu TE-AM BĂNUIT spre binele tău că cele 10 catalogări nu erau rezultatul minții și inimii tale dar, fratele Nică te-a crezut sincer autoare - cum înțelegi tu Apocalipsa 3.19: Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te!
Eu te asigur, că cineva te iubește fără a risca un dialog cu tine, pe când alții, te iubesc... chiar și cu riscul unui dialog. Când își iubește un părinte copilul??? Când îl mustră pe față pentru o greșeală, sau când îl lasă baltă în apucăturile lui???

Iată de exemplu, la Topicul BARBA, eu am înțeles intervenția fratelui Emil_nedelea, ca DRAGOSTE, și nicidecum ca ură sau ranchiună - este periculos să ai încredere în cel care este de ACORD cu tine în mod NECONDIȚIONAT - în general, aceasta este acțiunea escrocilor - este de acord cu tine ca să-ți câștige încrederea, ca să nu pricepi lovitura pe care ți-o pregătește - spre rușinea mea, și spre învățătura celor ce sunt pe recepție, trebuie să recunosc faptul că de 4 luni trag de ȘLEAURILE unei asemenea escrocherii (pe care nu pot s-o înțeleg și nici s-o nominalizez).
Tine minte de la un frate al tău, că mai bună și mai dulce este mustrarea unui prieten bun, decât mângâierea unui dușman fățarnic!
Ieremia 3.11: Necredincioasa Israel pare nevinovată față de vicleana Iuda.

Binecuvântări din belșug!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
19351. Postat la 01/08/2012 06:15 - 4658z18h14m
Ei da. Uite că acuzând nu am luat seama că acelaș lucru îl făceam tocmai eu. Dacă aș fi citi postarea ta de pe poziția smeritului care primește dojana celui ce vrea să îndrepte, scrisoarea ta ar fi fost un arac care îndreaptă rugul care-a căzut. Dar am căzut și eu în capcana bănuitorului care vede în celălalt un instigator.
Dar întorcându-ne la fanaticii noștrii, , explicațiile date de tine nu m-au dus spre îndreptare. Din exemplu dansatului în jurul " vițeilor de aur" , prin ceeace ai scris, ar fi trebuit să mă ducă la o cercetare mai amănunțită asupra vițeilor de aur din viața mea de creștin. Nu?. Un vițel este însăși faptul că navighez , exagerat de mult , pe forum. Mă ancorez în gândire............ după E.W și M.F. N-am o pregătire proprie din cărțile biblioteci creștine și astfel sunt purtată de ideiile altora.
În schimb am un talent în a "fabrica " amestecuri explozibile, fratele Nica dă foc fitilului, iar tu.............explodezi..

Avram_76
19352. Postat la 01/08/2012 08:18 - 4658z16h11m
Valentina a scris:
- fanaticii dansează în jurul " vițelului de aur"-- aici poți adăuga tot ceea ce pentru ei e fals ; Scriptură, Nume, ani , Sabat etc. etc.
- tind să creadă că au acces direct la Dumnezeu
- judecata lor independentă capătă autoritate supremă
- ideile lor devin esența religiei lor
- își stabilesc singuri reguli
- au oroare de orice tip de organizație a bisericii
- pretind că Dumnezeu le comunică adevăruri lor și numai lor ( fiind mai deosebiți)
- pretind că au o lumină nouă
- pretind că biserica e coruptă și apostaziată, la fel ca cei care-i conduc
- acționează independent de orice organizație bisericească ( sunt mai sus de toți)

Citind prima data punctul noua al expunerii ma intrebam la care biserica se face referire ca ar fi apostaziata.
Acum, cand lucrurile sunt clare, stiind ca Mark Finley a scris treaba asta intr-o revista lucrurile sunt clare, cel putin pentru mine. smiley

Inainte sa ajung din nou in inima opinarii mele vreau sa vb. un pic despre acest Marck Finley care, dealtfel, este unul dintre cei mai buni predicatori care m-a lasat cu gura cascata la "satelit 1996".

Ei bine, daca el a scris ceea ce tu ai expus mai sus.... deja incep sa ma amuz; e si normal sa scrie asa ceva in incercarea disperata de a-si apara (cu dintii) organizatia care-i plateste salariul (unul deloc micut), organizatie care are pretentii exclusiviste.

Ei bine...daca el a scris ca alea sunt caracteristicile fanaticilor eu zic ca intr-un procent de cel putin 75 % alea sunt caracteristicile EROILOR credintei (prin meritele Domnului) care incep sa deschida ochii si sa vada realitatea asa cum este si nu intr-un mod distorsionat.

Sora Valentina...incearca sa intelegi ca cei care ridica semne de intrebare cu privire la sistem nu sunt neaparat fanatici ( in sensul rau al cuvantului)...incearca sa intelegi ca tocmai ei pot sa te conduca spre adevaruri pe care organizatia chiar nu le cunoaste....ce e asa de greu de inteles acest principiu?

In timpul comunismului (epocii de aur).... existau 4 categorii de oameni:
1- cei care chiar credeau in binecuvatarile regimului smiley si erau mandri si-si duceau viata mai departe asa.
2- cei care stiau ca se poate mai bine si ca e rau comunismul... dar care-si acceptau resemnati soarta pt. ca erau slabi.
3-cei care stiau realitatea concreta si si-o exprimau intr-un fel sau altul....astora le-au pus comunistii eticheta si i-au trimis in puscarii de unde nu s-au mai intors niciodata.
4-cei care stiau realitatea concreta dar care stiau ca nu pot refrorma comunismul din interiorul sistemului.... acestea AU FUGIT de sistem si odata fugiti prin alte tari au constatat pe proprie piele realitatea concreta pe care o stiau ca exista.

Evident ca nu tot ceea ce a fost in comunism este rau, nu, nu.
trebuie luat din comunism ceea ce este bun...dar ceea ce a fost catastrofal trebuie lasat la oparte.
Asta zice Pavel cand exprima: cercetati totul si luati ceea ce este bun.
Eu am luat de la adventism ceea ce a fost bun:sabat, alimentatie curata.Dar cand am auzit in profetia sacra a lui Daniel ca "se va incumeta sa schimbe legea SI vremile (sarbatorile)... am trecut granitele sistemului, cu o f. mare parere de rau.... dar a trebuit sa o trec, constient fiind ca nu am sa pot reforma o organizatie din interior care mi-a si pus eticheta noua: FANATIC smiley

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Nica Schirod
19409. Postat la 15/08/2012 06:00 - 4644z18h29m
Am descoperit un fanatism foarte periculos, practicat de pocăiți (din păcate) care cred că practicându-l, ajung drept în sânul lui Avaam.
Cu ceva timp în urmă, stăteam de vorbă cu cineva din credința a.z,ș.m.r. despre Zaharia capitolul 14, analizând punct cu punct ce scrie acolo, odată a zis: Pe mine nu mă interesează ce scrie în Biblie, pe mine mă interesează ce zice spiritul profetic și pleacă și aduce o carte de E.W. și zice ; pentru noi numai ce zice ea este valabil.

Sigur că eu atunci am făcut ca *dero în lighean* dar asta mai puțin contează, ce contează aici și acum, este că aici avem exact fanatici de felul acesta, care a creat acest topic, bălăcindu-se în cele zece catalogări, se uită prin lentila bârnei care este în ochiul lor, vreau să scoată paiul din ochiul altora.

Nu cred că este de bun augur, ca să se catalogheze că cineva ar da foc fitilului, că cineva explodează, ce bine ar fi dacă s-ar ajunge la concluzia, că de fapt, bârna din caracterul cuiva este fitilul, pentru că dacă nu ar fi fitilul, nici cel cu aprinsul, nici cel cu explodatul nu ar avea de lucru.

Dacă veți dori, voi spune cu numele fitilului, că este un nume de camarad de al nostru aici pe portal.

Avram_76
19411. Postat la 15/08/2012 07:16 - 4644z17h14m
Eu propun administratiei portalului sa stearga toate postarile de la acest subiect...inclusiv subiectul in sine bineinteles cu consultarea in prealabil al Valentinei.

Moderator3
19412. Postat la 15/08/2012 19:38 - 4644z4h52m
Stimate utilizator Avram_76, am dori să știm care este motivul solicitări dumneavoastră cu privire la ștergerea postărilor de la acest subiect, așteptăm un răspuns prin opțiunea MP.

Moderator3

Moderator
fullban10
19413. Postat la 16/08/2012 05:54 - 4643z18h35m
A nu vorbi despre fanatism nu înseamnă că fanatismul nu există.
A ascunde gunoiul sub preș nu înseamnă că gunoiul nu există.
Să fie o rușine să recunoaștem că avem "viței de aur" în jurul cărora dansăm, cântăm, și nu auzim pașii lui Mesia?
Puteți să ștergeți ce doriți. Puteți chiar să cereți ca persoanele nesuferite să fie banate definitiv, puteți cere să vă mutați pe altă planetă deoarece aici, pe pământ, sunteți nevoiți să vă-ntâlniți cu Satana zi de zi, puteți orice. Dar asta nu înseamnă că vor dispărea. Lucrurile aceastea sunt, ne lovim de ele. Însăși faptul că se cere așa ceva, te duce cu gândul la inchiziție și la fanatismul din zilele acelea.
Și frate Nica, să știi că dero, nu face spume dacă-l lași în pungă și nu-l pui în apă și apoi agiții apa. Nu dero e de vină, ci cel căruia îi place să-l activeze, ca să facă baloane.

Avram_76
19415. Postat la 16/08/2012 09:32 - 4643z14h57m
Sora Valentina este exact asa cum spui tu, fanatismul (in sensul rau al cuvantului - ca exista si un sens bun al cuvantului) a fost, este si va exista intotdeauna.
Nu ascundem nimic sub pres.
Eu doar am propus si nu se pune problema banarii persoanelor "nesuferite".Hai sa nu exageram.
Da, ne intalnim cu Satana zi de zi, ai perfecta dreptate.
Este un portal liber si se poate dezbate orice insa, doar din umilul punct de vedere consider anumite subiecte ca sunt total pe langa "subiect".
Sa nu te duca cu gandul dorinta mea la inchizitie si ceea ce ai mai amintit......
Dar cand Marck Finley zice : - pretind că au o lumină nouă facand referire la cei dinauntrul AZS-ului care poate ca Domnul chiar le-a descoperit si alte lumini (ca doar nu o fi AZS-ul purtatoarea absoluta de lumina si nu mai are nimic de invatat de la nimeni) , stimabilul are indrazneala si tupeul sa le puna eticheta de FANATICI, pai normal... ca doar interesul lui e sa se trezeasca si altii, ideea lui e ca sa plateasca zecime cat mai multi.
Si cand vii si deschizi un topic de genul asta si pui acele 10 puncte, evident ca unii vad in asta ceva tendentios...macar daca puneai intrebarea si nu mai puneai acele 10 puncte.
Vezi de ce vreau sa fie sters subiectul asta? Ca nu e deloc constructiv...nu ne inalta cu nimic, nu aflu niciun adevar din Biblie.... doar avem tendinta sa ne jignim.Asta ai vrut tu in acest subiect extraordinar de interesant?
Fanatici sunt peste tot, fara exceptie.Iti zic eu de care fanatici ma feresc cel mai mult:
De fanaticii care nu accepta dialogul si care nu sunt dispusi sa accepte anumite lumini noi ce Domnul le descopera.

fullban10
19418. Postat la 16/08/2012 19:22 - 4643z5h7m
Fanatici sunt peste tot, fara exceptie.Iti zic eu de care fanatici ma feresc cel mai mult:
De fanaticii care nu accepta dialogul si care nu sunt dispusi sa accepte anumite lumini noi ce Domnul le descopera.

Mai întâi îți spun despre o postare, de pe alt forum, și după aceea îmi scrii tu dacă ce ai scris ,tu, este corect. Da?.

- P. a scris, că din Genesa 2; 4-7 , aflăm că în ziua a 3-a , a fost făcut Adam, iar în ziua a 6-a a fost făcută Eva și mai multe perechi de oameni ( i-a numit non-adamici). Aceste perechi de oameni au locuit pe pământ și s-au înmulțit. Copiii lor, au fost soțiile și soții, fiilor și fiicelor lui Adam și Eva.
Ideea a pornit de la faptul că înmulțirea oamenilor pe pământ, din Adam și Eva, este de neacceptat , fiind prin incest.

Acum mă întorc la ce ai scris tu . Deci după cum te-ai exprimat, eu sunt o fanatică dacă am combătut cu toată ființa mea această teorie, și nu am fost dispusă să accept o lumină nouă ce Domnul le descoperă ( chiar așa a scris: că lumina aceasta a primit-o de la Domnul)? Eu cred că ai vrut să scrii altceva. Cum să accept așa niște teorii? Tu ai accepta dialogul cu ei și le-ai accepta și "luminile" despre care zic , că vin de la Domnul?

Avram_76
19424. Postat la 17/08/2012 16:40 - 4642z7h50m
Evident ca nu as accepta ce doar SE AFIRMA A FI lumina noua.Ceea ce sustineau respectivii este o mare tampenie.
Eu ma refer la faptul ca Domnul chiar iti descopera ceva nou fata de ceea ce crede AZS.
Exemplu concret: AZS zice ca zecimea este doar a pastorilor (adica e doar pt. "lucrare).
Eu iti arat cu SCRIPTURA ca din zecime da, au dreptul si pastorii dar , nu numai ei!!!.
Ai dreptul sa mananci si tu si familia ta, starinul , orfanul, vaduva.
Ei bine...uite, asta e o lumina noua ce eu am descoperit-o inca pe timpul canmd eram la AZS. Tu vrei sa accepti aceasta "lumina noua"?Asta nu-i poveste nici aberatie...eu iti arat scris de Domnul ca pot sa manac si eu din zecime si orfanul etc. Pot zice ca am primit lumina asta d ela DOmnul?Raspunde-mi, te rog.

lnedelea
19426. Postat la 17/08/2012 17:26 - 4642z7h3m
Orice creștin cred că ar trebui să fie deschis la orice lumină venită de sus. Chiar dacă privim în istoria mișcării adventiste putem vedea că Ellen G. White a fost deschisă să primească mai întâi Sabatul pentru sărbătorire și chiar Sărbătorile din Lev. cap. 23. Astfel fanatic nu poate fi o persoană care este deschisă la lumina cerească, nu?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164719 vizite unice Powered by PHP-Fusion