Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Interacțiune și colaborare
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Ar trebui crestinii sa mearga la mare...cum ?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18813. Postat la 20/06/2012 14:47 - 4700z10h12m
Eu am vorbit la modul cel mai serios, mi-am spus punctul de vedere cu speranta ca nimeni nu se va supara sau imi va lua expunerile in batjocora.
Ce necesita mai mult curaj adevarat;
Sa cedezi in fata zeflemelilor sau sa spui :"Feriti-va de orice se pare rau?"(1Tes.5:22)
Si astfel imi voi mentine convingerea pentru ca:
"Cei nesocotiti glumesc cu pacatul."(Prov.14: 9)
Si mai stiu ca a merge la mare nu este pacat, ci a te dezbraca si a te expune pentru a te bronza.
1.Ii poti multumi lui Dumnezeu pentru clipele petrecute acolo?
Este o placere a Duhului, sau a firii ?
Este un obicei curat, pur, nedaunator mintii?
Coboara cerul pe pamant acolo si Duhul se poate odihni?
Precum in cer asa si pe pamant!
Considerati ca plaja este o imagine cereasca?
Poti sa faci ce-ti place, socotind ca nu e treaba nimanui alcuiva, ci doar a ta, dar nu utati dragii mei ca:
"Nici unul din noi nu traieste pentru sine..."(Rom.14:7)
Deci, fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti ALTCEVA : SA FACETI TOTUL PENTRU SLAVA LUI DUMNEZE."(1 Cor.10:31)
La plaja nu facem ceva care sa aduca slava lui Dumnezeu!
Dumnezeu Insusi va hotara cine sunt pentru Imparatie, vorbele nu cantaresc nimic, ci vom fi judecati dupa faptele noastre.
Caracterul si trairea noastra hotareste FINALUL.

Pentru sanatatea noastra fizica si spirituala, va indemn sa veniti in cabinetul Medicului Suprem si sa va rugati sa va prescrie cel mai bun medicament CREDINTA, ea va va mentine intr-o forma desavarsita, sanatoasa si logevitatea voastra va fi vesnica.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake
18815. Postat la 20/06/2012 15:56 - 4700z9h3m
Draga sora Lucia fiecare as-i cunoaste opozitia sa si responsabilitatile care le are fata de Adonai, nimenea nu cred care are cît de cît cunostinta de adevar sa doreasca ca sa decada si sa ajunga intr-o stare de pacat.

Cine este nedrept să fie nedrept și mai departe; cine este întinat să se întineze și mai departe; cine este fără prihană să trăiască și mai departe fără prihană. Și cine este sfânt să se sfințească și mai departe!Iată, Eu vin curând; și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.
fullban10
18819. Postat la 20/06/2012 19:04 - 4700z5h55m
Tare mi-e teamă, Lucia, că frământarea ta vine de la cerințele copilelor tale. Nu omorî visele tinerilor. Un om neprihănit are voie, de la Dumnezeu, să se bucure.

Neprihăniților, bucurați-vă în Domnul, și veseliți-vă! Scoateți strigăte de bucurie, toți cei cu inima fără prihană! // Gustați și vedeți ce bun este Domnul!//

O familie creștină poate fi neprihănită, chiar și pe malul mării, întrun loc retras. Marea doar aici pe pământ o mai putem vedea, Pe noul pământ nu va mai fi mare.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Avram_76
18824. Postat la 21/06/2012 09:59 - 4699z15h0m
Imi pare rau ca postarea mea a fost stearsa si nu a fost inteleasa nici macar de moderatori, avertizandu-ma prin mesaj privat.

Eu am incheiat orice discutie pe aceasta tema si am sa ma mai gandesc daca mai contribui sau nu la stoparea flagelului de a se impune porunci si restrictii omenesti fara sa se aduca macar un singur verset din Scriptura in sustinere.

"Frumos desfiintati porunca lui Dumnezeu si puneti in loc porunci OMENESTI."

Am fost invatat de o anumita biserica "daca porti talismane"... ai sa fi protejat de ingerii Domnului..... si in toata prostia mea de copil am crezut, am fost manipulat si in loc sa aud de poruncile Domnului am auzit niste prostii mai mari ca cei care le spuneau.

Apoi.... am mai crescut...am auzit de poruncile Domnuli ( cele zece) si le-am acceptat cu bucurie numai ca...o alta biserica....m-a prostit si m-a invatat ca " e pacat daca mananci un gram de carne"...astfel...4 ani am fost vegetarian ( din principiu...crezand ca e pacat sa manaci carne)......am fost prostit a doua oara..... deoarece am aflat mai tarziu ca este o porunca omeneasca pe care Domnul NU O CERE.........
"veti cunoaste adevarul si adevarul va va face LIBERI"- liberi fata de pacat...liberi fata de MINCIUNA.

Ma bucur ca Domnul m-a condus in aceasta biserica si ca m-a crescut din treapta in treapta pana cand am cunoscut mai profund ADEVARUL sau care poate s ama faca liber.
Dar imi pare rau ca in aceasta biserica flagelul poruncilor omenesti continua...asa cum la Evrei este talmudul, la altii Sfanta Traditie , sigur, trebuie sa avem si noi "talmudul sambatarilor- cu elemente aduse de pe la alte confesiuni).

Invatati odata pentru totdeuna ca unde tace Scriptura trebuie sa taceti si voi altfel cadeti in penibil.

Pai scrie undeva in Scriptura de ochelari, spre exemplu, daca nu scrie nu am voie sa-i port?
Doamne, ai mila de noi.

NU SUNT un predicator al libertinismului ...in explicatiile mele am atras atentia pericolului.... dar a crede ca a te scalda si a te bronza intr-un loc retras este pacat ( asa cum s-a afirmat) , din punctul meu d evedere este o opinie deplasata de ADEVAR, ( am si eu dreptul sa am propria opinie).

Demagogia politica este f. periculoasa...fereste-ma Doamne de demagogia religioasa care este mult mai cumplita si periculoasa.

Ganditi-va ca portalul este vizitat de diferiti oameni, unii chiar din lume.
E o vorba in popor ca daca te pocaiesti" iti inchizi viata".Dincolo de schimbarea radicala ce o face nasterea din nou a omului intors, aceste restrictii aduc un blam nemeritat Cuvantului Domnului.

Daca vi se par prea putine poruncile Domnului si le respectati cu strictete si simtiti nevoia sa pastrati si altceva decat cere Domnul, n-aveti decat.... dar eu nu ma mai las tarat in ascultarea de porunci omenesti.

Iertati-ma daca v-am gresit cu ceva , va promit eu ca nu voi mai opina la subiecte care sunt in afara Scripturii.
Asa zisa ironie "de prost gust" pe care am facut-o era o metoda pedagocica de a trezi omul ca in diferitele ipostaze ale vietii trebuie sa fii imbracat adecvat pentru acea ipostaza.
Daca merg la inot merg in costum de inot si nu intr-unul de schi.Si la schi merg in costum de schi si nu in costum de baie.
Problema nu este costumul..substratul in care se loveste este ca crestinul nu are voie sa inoate sau sa schieze.

AIA S-O CREDETI VOI!!!!!!!!!!!

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
emanolake
18828. Postat la 21/06/2012 17:50 - 4699z7h9m
Of.. am evitat marea smiley si ma-m dus la munte, dar ce coicidenta ca chiar si pe virful muntelui erau persoane faceau plaja smiley data viioare voi incerca sa caut un loc mai bun vreo pestera sa vizitez ca sigur pe acolo nor fi sa faca plaja smiley

Frate Avram nu trebuie sa te dezamagesti sau sa fi trist chiar daca uni vad lucrurile diferit si nu sint intelese, tu meri inainte cu copii sa se bucure ca si eu ies cu nepoti mei si atita se joaca in nisip si in apa ca nam timp sa vad cei pe plaja ca trebuie numai cu ochi pe ei sa fiu sai supraveghez... Am observat la nepoti mei ca au mare bucurie cind merg la mare,cind merem pe la munte sau vreo iesire in parc si cind vin linga tine si te vede ca lucri ar vrea si ei sa te ajute cu lucru si iau anumite scule ce le este la indemina si se fac ca lucra si ei cu tine.. smiley
Lucia
18834. Postat la 21/06/2012 21:52 - 4699z3h7m
Adevarul lui Dumnezeu se traieste si chiar daca nu se vorbeste in Biblie despre distractiile de la malul marii, despre relaxatul si expusul la soare seminuzi, nu cred ca nu ne putem da seama ca acest lucru este o placere carnala, nu putem umbla in Duhul dezbracati, chiar daca cineva mi-ar cere sa-i aduc cu Cuvantul dovezi, ar fi absurd sa credem ca Cel care ne cheama la desavarsire, ne vrea goi, cand primul lucru pe care l-a facut Dumnezeu dupa caderea in pacat a fost sa ne imbrace , sa ne acopere goliciunea.
Duhul Sfant ne invata, nu vreau sa ma credeti exagerata, Dumnezeu ne spune sa nu facem ce face lumea.
La Dreapta lui Dumnezeu sunt desfatari vesnice, sa nu confundam insa placerile sfinte cu cele lumesti.
Din cauza acestor placeri lumesti, cu greu ne mai oprim sa meditam, daca ne aflam la locul potrivit, in calitate de crestin, ar trebui sa ne gandim daca locurile in care ne petrecem timpul liber se potrivesc stilului nostru crestin.
Nu putem sa ne alegem la intamplare locul de pace si odihna, am fi ca si cum nevoia de a lucra pentru a ne intretine, este inaintea credintei in Mesia si pot lucra si intr-o discoteca, daca acolo am gasit post liber, pot incalca eu stadardele lui Dumnezeu pentru o nevoie justificata?Nu!
Cu atat mai mult locul de relaxare il voi alege intr-un cadru care se potriveste trairii Adevarului lui Dumnezeu.
Daca suntem o Evanghelie scrisa si vazuta de toti oameni, intrebarea mea este:
Cand esti dezbracat pe plaja, cu ce te deosebesti tu, de ceilalti, poti fi o Evanghelie?
Nu mersul la mare este pacat, ci unde si cum te expui acolo, esti tu, lumina si sare sau te confunzi cu aceasta mare de Babilon?
Sunt zilele din urma, imi doresc mult sa nu credeti ca daca am ajuns la o anumita varsta, impun ceva, ci hai cu totii macar sa meditam la cum traim Adevarul pe care credem ca am ajuns sa-l cunoastem, nu este destul sa-l stim, ci sa-l implinim.

Poate ca pe viitor vom alege un loc de divertisment intr-o statiune muntoasa, unde vom iesi in aer liber, si pe acordurile fratilor acordionisti, vom striga de bucurie si vom lauda pe Domnul sfant, surorile se vor strange intr-o partasie de suflet admirand peisajul, clipocitul lacului, si corul nostru se va uni cu ciripitul pasarelelor si cu strigatele copilasilor care sub indrumarea unei echipe de tineri joaca "Fals sau adevarat", rasetele lor curate fac sintonie cu zambetul cerului, iar fluturasi le coloreaza inimiarele lor care le da o lectie de zbor, iar ei cauta din frageda copilarie o excursie catre Canaanul ceresc.
Batrani sunt adunati pe malul lacului, iar barbile lor albe si mersul inconvoiat, dovedesc ca nu le-a fost usor cararuia cea stramta...
Tinerii nostrii si tinerele noastre alearga pe pajistea plina de flori si in luminisuri stau si-si impletesc cununi, i-a asa o pace si un cant, iar toti inalta fata, privesc spre cer nadajduid, ca ii vo veda fata....

Asa visez eu, asta sunt eu, crezand mereu ca Raiul incepe de aici de jos...o partasie care Slaveste si Lauda pe Domnul, cei din lume sa vina in "tabara noastra si sa zica: Aici i-o pace si un cant si sta neprihanirea, se lauda un Dumnezeu...si liniste-i destula!
Am o dorinta de nedescris
In inima-mi pribeaga,
Sa-ajungem cu totii la liman
Cu Domnul nostru-n slava!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia
24180. Postat la 20/07/2013 17:39 - 4305z7h20m
Uf, ce caldura!
Rasfoiesc paginile acestui portal stand la umbra aripilor Sale, si ma intreb:
Intr-un an de zile am meditat mai mult la acest subiect?
Femeile sfinte din trecut isi acopereau fata cu un val.
Ce ziceti fratilor, este pacat sa ne dezvelim corpul pe plaja?

Intr-un parc, in natura, erau momente de nedescris cu fratii, se lauda, se canta, pasarile acopania aceasta echipa...
Insa, undeva...o grupa de frati pe plaja, la soare, sta expusi pentru a se bronza...
Acum, meditati voi...
Daca ar fi fost revenirea Domnului, cine se gasea in postura corecta?
Care dintre fecioare ar fi fost gasite intelepte?
Trebuie sa scrie in Biblie, nu va dezbracati in public, nu mergeti in grup la baie ca ii vezi corpul sorei sau fratelui si este o rusine...Oare unde este Duhul Sfant ca sa ne invete , ca sa simtim rusine, sa facem diferenta intre bine si rau.
Iata, ca am revenit cu un subiect de actualitate...

fullban10
24183. Postat la 20/07/2013 21:36 - 4305z3h23m
Femeile sfinte din trecut isi acopereau fata cu un val.

Si nu rasfoiau pagini de portalsmiley

Ma gandesc ca la varsta pe care o avem noi, nici nu se cade sa ne mai expunem.
Dar nefiind vorba de noi , pe facebook s-au postat cateva oportunitati de plaja la Marea Neagra, mai pustii si nefrecventate de amatori de ultraviolete la bustul golsmiley.
Si asa am ajuns la concluzia ca sunt, daca cauti, si locuri unde sa beneficiezi de nisip, apa si soare, linistit si in familie.

Lucia
24188. Postat la 20/07/2013 22:16 - 4305z2h43m
Daca s-a ajuns sa se foloseasca acest taram virtual pentru vestirea Evangheliei, este ferice de cei ce o fac.
Daca se foloseste plaja ca loc pentru sfintire, ma indoiesc ca acolo s-ar putea sfinti cineva...
Ascultarea de Dumnezeu este rezultatul credintei din noi.
O purtare liberala care se confunda cu lumea nu poate sa inteleaga ce inseamna cu adevarat sfintirea, in Sabat in adunarea lui Dumnezeu, si Duminica in "adunarea lumii", ori cu lumea , ori cu Dumnezeu!

fullban10
24189. Postat la 20/07/2013 22:22 - 4305z2h37m
Inseamna ca te dezici de ce intrebi!

Ce ziceti fratilor, este pacat sa ne dezvelim corpul pe plaja?

Pana la urma care este tema ? Sfintirea pe plaja sau pacatul dezvelirii?

Ai propus sa vorbim:
Intr-un parc, in natura, erau momente de nedescris cu fratii, se lauda, se canta, pasarile acopania aceasta echipa...
Insa, undeva...o grupa de frati pe plaja, la soare, sta expusi pentru a se bronza...
Acum, meditati voi...
Daca ar fi fost revenirea Domnului, cine se gasea in postura corecta?
Care dintre fecioare ar fi fost gasite intelepte?
Trebuie sa scrie in Biblie, nu va dezbracati in public, nu mergeti in grup la baie ca ii vezi corpul sorei sau fratelui si este o rusine...Oare unde este Duhul Sfant ca sa ne invete , ca sa simtim rusine, sa facem diferenta intre bine si rau.
Iata, ca am revenit cu un subiect de actualitate...

Si iata ce raspunzi:
Daca s-a ajuns sa se foloseasca acest taram virtual pentru vestirea Evangheliei, este ferice de cei ce o fac.
Daca se foloseste plaja ca loc pentru sfintire, ma indoiesc ca acolo s-ar putea sfinti cineva...
Ascultarea de Dumnezeu este rezultatul credintei din noi.
O purtare liberala care se confunda cu lumea nu poate sa inteleaga ce inseamna cu adevarat sfintirea, in Sabat in adunarea lui Dumnezeu, si Duminica in "adunarea lumii", ori cu lumea , ori cu Dumnezeu!

Ar trebui crestinii sa mearga la mare...cum?

Lucia
24190. Postat la 20/07/2013 22:55 - 4305z2h4m
Buna intrebarea SUBIECTULUI.
La mare, nu la PLAJA!

fullban10
24191. Postat la 21/07/2013 07:34 - 4304z17h25m
Si mai este un aspect al problemei: ATITUDUNEA.
Pe malul marii iti duci copiii pentru aerosoli si ultraviolete, te duci , tu , matur, pentru probleme de asm, reumatism, tiroida, plamani si inima, sau pe malul marii te duci...... ca toata lumea.

Lucia
24195. Postat la 21/07/2013 10:09 - 4304z14h50m
Ai dreptate, ATITUDINEA...
Oare care va fi ATITUDINEA ta inaintea lui Dumnezeu atunci cand vei veni cu scuzele de mai sus inaintea MEDICULUI suprem, si-I vei spune:
Doamne, eu m-am dezbracat impreuna cu copii si familia ca sufeream de...
Iar Domnul-Domnilor iti va spune:
Daca aveai CREDINTA cat un bob de mustar te vindecam Eu!
Marea este frumoasa sa o privim, sa ne plimbam pe malul ei, sa respiram briza imbracati decent, cum sta bine unor credinciosi.
Valentina, te rog sa-mi spui daca stii, cand a inceput expusul pe plaja in mod public?Daca nu, cand au fost croite pentru prima data costumele de baie...?
Sa mergem in timp sa vedem daca crestinii adevaratii isi permiteau luxul sa se desbrace in public sau pentru ei era o rusine acest lucru?

fullban10
24198. Postat la 21/07/2013 18:10 - 4304z6h49m
De unde ai tras concluzia ca plimbarea pe malul marii ar fi in costum de baie?

Lucia
24199. Postat la 21/07/2013 18:44 - 4304z6h15m
Valentina, concluzia se trage din ce ai scris, ULTRAVIOLETE...cum le prinzi?
Apoi, daca te duci la mare...CA TOATA LUMEA...???smiley

fullban10
24200. Postat la 21/07/2013 19:02 - 4304z5h57m
Nu suntem deloc pe aceasi lungime de undasmiley

In timpul verii radiatiile ultraviolete pot face rau pielii expuse la soare. Daca pe termen scurt acest lucru poate duce la arsuri, pe termen lung s-a dovedit ca poate cauza imbatranirea prematura a pielii, pierderea elasticitatii naturale si, in unele cazuri, poate merge pana la cancer de piele.

Si referitor la ATITUDINE:
- mergi la mare.................. cu Dumnezeu
- mergi la mare................ cu lumea

Lucia
24201. Postat la 21/07/2013 19:51 - 4304z5h8m
Crezi ca inaintea lui Dumnezeu poti sa o intorci ca la Ploiesti...sau ca la mare?smiley

Si referitor la ATITUDINE
Poti face PLAJA......ca lumea.
Dar crezi ca poti sa faci PLAJA.......si sa-i placa lui Dumnezeu?

Lucia
24552. Postat la 02/09/2013 21:48 - 4261z3h11m
Valentina, ne povestesti cum ai petrecut anul asta la mare, in afara de privitul Lunii?smiley

fullban10
24565. Postat la 03/09/2013 17:13 - 4260z7h46m
Da, poti sa mergi cu nepotul la mare si sa faci plaja, sa intri in mare, si sa placi lui Dumnezeu. ( Uita-te in cronologia mea). Mi-e nu mi-a fost rusine. I-am intrebat pe copiii mei daca le va fi rusine cu mine, si mi-au zis ca sa stau linistita. La cate vezi pe plaja, eu sunt nimicasmiley

Lucia
24569. Postat la 03/09/2013 17:55 - 4260z7h4m

Cuvantul ce spune?
Mai exista acel comportament al femeilor credincioase "cu rusine si sfiala"?
Apropo de cronologie...cand a aparut pentru prima data costumele de baie, stii in ce an?
De unde vine cuvantul PLAJA?(SPER SA-MI RASPUNZI)smileysmileysmiley

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164947 vizite unice Powered by PHP-Fusion