Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Interacțiune și colaborare
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Cine sunt fanaticii ?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19439. Postat la 17/08/2012 20:16 - 4642z4h41m
Avram, frățioare, pe mine nu mă interesează absolut deloc ce fac oamenii cu zecimea mea. Eu știu ce face Domnul cu ea. Dumnezeu îngrijește de banii Săi.
V-am povestit cum , exact, acum un an, când am venit de la serviciul divin de vineri seara, acasă, la ora 21, mi-a fost furată poșeta și în Biblie aveam zecimea? Am fost îmbrâncită, mi-au fost rupți doi dinți, cheile erau în poșetă, iar cei de la 112 mi-au trimis pompierii care mi-au deschis ușa. În Sabat la momentele de rugăciune, pastorul a făcut o rugăciune specială pentru mine. Sâmbătă după-amiază m-a sunat o femeie și mi-a zis că, la bloc, în fața geamului ei a găsit, dimineață, aruncată o poșetă, Cum toate cărțile mele au numele meu pe ele, și erau cărți adventiste, nu i-a fost greu să mă contacteze, printr-o cunoștință despre care știa că-i adventistă. Din geantă lipsea doar telefonul, iar în Biblie era plicul cu zecimea, neatins. Dumnezeu poartă de grijă dăruitorului. Zecimea nu sunt banii mei. Punct.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
19440. Postat la 17/08/2012 20:33 - 4642z4h24m
Se pare că acest subiect, Cine sunt fanaticii ? , nu aduce prea multă zidire, de fapt observ că nu mai despre fanatism nu se vorbește, despre zeciuială există un subiect deschis, ar fi bine să ne respectăm temele ce sunt la subiect, riscăm să creăm un haos dacă nu respectăm discuțiile cu temele deja stabilite, despre fanatism am așteptat ceva mai constructiv să citesc, dar se pare că numai de fanatism nu se vorbește, ci mai degrabă lovituri sub centură, care biserică este mai puțină fanatică, consider că toate denominațiunile încearcă să iasă din sfera fanatismului cu excepția unor religii care sunt radicale ce duc practic la fanatism, mă abțin să fac comentarii, în principiu respect pe toți cei ce vor să slujească pe Dumnezeu cu toată inima și cu o sinceritate neprefăcută.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban10
19441. Postat la 18/08/2012 05:05 - 4641z19h52m
Era de dorit ca și tu să fi pus o cărămidă la zidirea acestui subiect. Doar să zicem că nu zidește fără să zidim? Oare și zeciuiala se dă , tot din fanatism?
Pe ici pe colo s-a mai spus cum să ne ferim de fanatism. Fetele nu si-au spus părerea.
Chiar au fost și postări serioase, la temă. Un subiect care lovește în firea pământească nu se poate să nu tulbure până-n rărunchi. Dacă s-a spus tot, nu se știe, dacă a mișcat pe cel care e fanatic, se va vedea. Acest subiect se va stinge de la sine dacă nu prezintă interes. Mulțumesc de colaborare. Personal am avut ce învăța.

Nica Schirod
19443. Postat la 19/08/2012 07:42 - 4640z17h15m
De și știu ce înseamnă cuvântul fanatic, totuși m-am gândit să extrag din DEX-ul explicativ al limbii române, ca să fiu mai credibil în ce și cum voi trata eu acest cuvânt.

FANÁTIC, -Ă adj. (adesea s.) Cuprins de fanatism; (p. ext.) foarte zelos, cu foarte mult zel (pentru ceva).** Care se crede inspirat de divinitate; care este animat de o exaltare religioasă. b30; Pătimaș, excesiv, intolerant. [< fr. fanatique, it. fanatico, lat. fanaticus].
(Dicționar de neologisme)

Fanatismul are două extreme, una în partea corectă a lucrurilor, alta de partea rea a lucrurilor, dar nici una din extreme nu este bună.
Eu cred și sunt un fanatic de mijloc, moderat, de pildă eu cred că trebuie să respect, Legile, Poruncile și Rânduielile Domnului Elohim, să cred în Jertfa care a dato pentru mine și a murit în locul meu, până acolo că sunt gata să îmi pierd libertatea, sau să plătesc chiar cu viața.

Așa cum zicea și fratele Avram, nu poți să fii un credincios autentic dacă nu ai și o doză de fanatism.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Fanatismul - cum poate fi recunoscut?
Michael Roman
19453. Postat la 21/08/2012 00:07 - 4639z0h50m
ȘALOM, ĦAVERIM!

Definiția DEX postată de fr. Lică este un început bun...dar numai UN ÎNCEPUT.
În primul rând, trebuie trasată o linie de demarcație între fanatismul politic și cel religios. DEX-ul lasă să se înțeleagă câte ceva despre distincția asta.

În urma studiilor, am descoperit că, de fapt, atât comunismul, cât și nazismul erau religii, dar religii "laice", "secularizate". Au existat fanatici proveniți și dintr-o ideologie, și din cealaltă. Pe fanaticii politici i-ai mai putut converti, pe cei religioși niciodată...

Mark Finley vorbește doar despre FANATISMUL RELIGIOS CREȘTIN. (Adică nu tratează fanatismul islamic, de pildă...) Desigur, cartea respectivă este devoțională, nu un studiu amplu.
Mă îngrijorează, totuși ceva... Eu nu suspectez că Mark Finley s-ar folosi de scrierile sale pentru a da în cap cuiva, sau pentru a îndoctrina pe cineva. Îi acord credit moral...însă, cu regrete, ar trebui să-și clarifice categoriile de gândire.
Mai concret, el încurcă niște categorii care țin de sociologia religiilor și vorbește mai mult despre eretici decât despre fanatici.

I-aș da temă de casă: să-mi deslușească ce înseamnă pentru el:

- "credincios";
- "credincios matur/statornic";
- "bigot";
- "schismatic";
- "sectant";
- "eretic";
- "ipocrit religios".

Nu știu dacă Mark Finley este predicator sau nu, teolog sau nu, dar cu certitudine, nu este sociolog (al religiilor). Și repet, nu poți da răspunsuri corecte la întrebări greșite (eventual prin reductio ad absurdum).

BERAĦOTH!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
fullban10
19455. Postat la 21/08/2012 06:24 - 4638z18h33m
Dar ca să nu ne axăm, doar, pe ce zice M.F, ci în noi înșine, cum să ne ferim să devenim fanatici. Pentru a nu cădea în capcana fanatismului , mă gândesc, că sunt câțiva pași de făcut. Avem exeperiențele noastre fiecare . Poate chiar am primit bobârnace și apostrofări de la cei care vor cu tot dinadinsul să ne "îndoctrineze" cu teorii noi, cu descoperiri recente transmise prin duhuri, cu aștri, cu zile, cu Nume, blestemând-ne când nu-i aprobăm. Cam asta a fost scopul deschiderii acestei teme. Să-i depistăm, să ne ferim și să nu devenim.

Michael Roman
19458. Postat la 22/08/2012 17:49 - 4637z7h8m
Poate un individ să fie și fanatic și eretic?... Sigur că poate. Poate să fie și fanatic și să aibă doctrina corectă? Sigur, se poate și asta...

Așadar, fanatismul nu ține de corectitudinea sau de incorectitudinea învățăturii unui individ. Nu ține de intelect, ci de afecte.

Fanaticii sunt oameni cu suflete uscate, în marea lor majoritate sunt incapabili să gândească în mod personal, fricoși, suspicioși, nerăbdători, manipulatori Să trecem în revistă aceste caracteristici.

Faptul că au sufletele uscate se vede din atitudinea lor: vor neapărat să tragă pălăriile lor pe capetele altora, adică vor să impună convingerile lor, cu zbierete, priviri încruntate, amenințări, sau dispreț și ridiculizare. Depinde de intensitatea zelului și de puterea avută... Dacă ar fi BIGOȚI, și-ar cere lor o trăire uscată, s-ar jertfi pe sine pentru crezul lor, dar pentru că ei impun altora o conduită EXTERIOARĂ, se învederează fanatismul.

În marea lor majoritate, ei sunt incapabili să gândească singuri. Lor li se sâsâie (sau li se declară categoric, cu voci ridicate, "fulgere și tunete" ) 3-4 doctrine, pe care ei le repetă în suflete, între dinți, din nou și din nou... În anii '40-50, câți dintre fanaticii politici cunoșteau ideologia comunistă?... Extreeem de puțini, dar refrenul obsedant, laitmotivul era: "Bogații, burghezii, ne exploatează. Să facem să avem noi ceea ce au ei!..."
Repetând asta la forjă sau la lopată de mii de ori, s-au auto-hipnotizat...
Un echivalent biblic?... Sigur: "Mare este Diana efesenilor!", strigat aproape două ore, fără exagerare... Făcea parte din auto-hipnoză...
Azi în comunitățile de credincioși există CĂRȚILE DE MOTIVAȚIE: Cum să vinzi, Cum să te îmbogățești, Cum să influențezi, Cum să formezi o biserică numeroasă etc. De fapt, asta e aproape de vrăjitorie!

Dacă, totuși, dai peste fanatici care gândesc (foarte puțini), ei îți vor spune că sunt inspirați de Dumnezeu sau de zei. Zici că ar avea telefon direct cu divinitatea care a așteptat, răbdătoare, să vină ei pe Pământ și să aducă adevărul și lumina...
Conduita lor față de alții, în general, este: "Mă înconjuraseră Neamurile/păgânii, dar în Numele Domnului le tai în bucăți!" Rostiri de blestem, imprecatoare, din VT sunt aduse pe buzele și in atitudinile lor, că nu mai contează că in NT se interzice să blestemi, și ți se poruncește să binecuvântezi... "Crezi/faci cum cred și zic eu, sau cară-te!" Sunt, așadar, intoleranți...

Fanaticii sunt fricoși; ei nu pot să dialogheze, pentru că nu au argumente. Creierele lor sunt spălate... Le este teamă să li se vadă puținătatea gândirii personale, astfel încât, atunci când apucă să dea replici (asta în cazul în care te lasă să vorbești și tu), vei vedea că vorbele sau scrierile lor curg ca un fluviu. Nu-i interesează să înțelegi ce au de spus, nu-i interesează să le dai un feed-back, ci să ocupe spațiul/ timpul. Le protejează slăbiciunea și le hrănește orgoliul.

Această frică îi face să fie suspicioși. Ei sunt robi ai unui gând: "Aha, de ce-mi zice asta interlocutorul meu?... Ce urmărește?... Ce intenții are?... Desigur, e alunecos, e fals, are intenții rele, stă la pândă să mă prindă..."
Ei nu pot crede că alții au o gândire limpede, fără ocolișuri, și o trăire în lumină pentru că ei înșiși nu cunosc acestea. Se uită la tine pieziș, iar dacă se uită direct în ochii tăi, parcă simți cum te învăluie norii de suspiciune, de manipulare. Ei cred că lumea se împarte în două: colegi de "regiment" (puțini) și dușmani (foarte mulți).
Ei sunt într-un război perpetuu: "noi" împotriva "tuturor celorlalți"... Au o mentalitate de asediați...

Paradoxul este că frica îi va face să devină aroganți, nu umili. Și tot frica îi va face să fie impetuoși, năvalnici, și-i va face să-i manipuleze pe ceilalți, nu să le slujească...

Care ar fi câteva din soluțiile împotriva alunecării în fanatism?... O simplă schițare:

În primul rând, apropierea REALĂ de Dumnezeu, de căldura Sa față de oameni, de dragostea Lui. Această apropiere topește rigiditatea care duce la fanatism. Această apropiere mă va face să încep să văd dragostea lui Dumnezeu și pentru semenul meu, și voi ajunge să-l văd pe aproapele meu așa cum îl vede Dumnezeu: cu milă, cu îndurare...
Apropierea de El mă va face să văd că știu foarte puține și am foarte mult de învățat...iar după ce învăț, trebuie să și trăiesc... Dacă trăiesc EU și-mi iubesc aproapele, eventual atunci (dar cu grijă și tact) pot deschide gura să-i mai vorbesc despre cele duhovnicești... Dacă mai întâi trăiesc eu doctrina și practic eu empatia, dacă-mi pasă concret de el, de trăirile si suferintele sau încercările lui... Dacă vin să-i vorbesc din vârful buzelor, dacă el suferă și eu nu-l ajut, ci-i spun din vârful buzelor "Du-te, mănâncă, satură-te, încălzește-te și Domnul să te binecuvânteze!", fără să-l și ajut, sunt un rigid care se îndreaptă spre fanatism...

Trebuie să cultiv smerenia și răbdarea. Omul smerit nu e un bleg, un papă-lapte, ci un om care știe în CINE se încrede... Asta-l face să-și cunoască mărginirile, limitele, dar și calitățile, se evaluează exact. Când este nedreptățit, nu-i taie în bucăți pe interlocutori, ci acționează cu integritate, cu răbdare, apelând la autoritatea superioară, iar dacă altfel nu merge, la cea Supremă... Or, asta presupune răbdare...și se forjează în mijlocul greutăților, pe genunchi, în rugăciune...

Sper, soră Valentina, că am putut să-ți dau unele repere. Dacă da, atunci baruch ha-Șem, slavă DOMNULUI. Iar dacă nu, ignoră postarea mea, sentimentele mele nu vor fi afectate.

Se-aud pașii lui Mesia!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

fullban10
19460. Postat la 22/08/2012 18:59 - 4637z5h58m
Ce bine le mai zici, tu, " bibicule" ( pardon dar e anul Caragiale)
Postările acelea lugi la început le citeam mirată și uimită, după, fascinată, apoi, nu mă puteam desprinde până nu citeam până la capăt. La capăt eram sleită și nu mai gândeam. Atunci am strigat la Domnul: scapă-mă! Și a venit izbăvirea. Tot pe timpul acela a venit și devoționalul și am deschis topicul, că de aceea sunt prietenii. Dar prietenii au bănuit altceva......dar asta e altă poveste. Ei!, prietenii tot prieteni rămân chiar dacă te-mbrâncesc. Dar , cred , că nu a fost o pierdere de vreme să vorbim despre fanatici, fanatism și variantele lui.
Apele stătute dacă nu le agiți încep să miroase!( aș scrie cuvântul corect, p _ _ ă, dar mi-e să nu dau iar de belea)

Chiar vă rugăm să încetați cu astfel de glume, conform regulamentului: A: a:7, a:12, b:2, ați încălcat regulile stabilite pe acest portal, prin urmare veți fi sancționată cu Ban timp de o săptămână, nu sunteți la prima abatere, deși ați fost avertizată de nenumărate ori, se pare că ați ignorat toate avertismentele venite din partea moderatorilor.

Moderator3

Lucia
19464. Postat la 23/08/2012 15:23 - 4636z9h34m
Dragii mei, eu cred ca FANATISMUL este un cuvant care contine RAUL, el nu poate fi asociat cu o fiinta credincioasa lui Dumnezeu.
In noi exista sau trebuie sa existe intruchiparea BINELUI, care prin credinta in Isus stabileste Legea dragostei in inimile noastre.
Un FANATIC este adevarat, dezvaluie un atasament sau o convingere excesiva fata de un ideal, de o persoana, de un crez sau Dumnezeu (idoli), insa UNIT cu o intoleranta VIOLENTA prin manifestari, vorbe si fapte osciland pana la extrema, de genul CRIMEI in favoarea convingerii sale...si asta fata de TOTI adversarii sai.
Un FANATIC contine o extrema pe care noi nici prin minte nu trebuie sa o trecem, violenta in vorbire este egal cu UCIDEREA, spune Invatatorul nostru Isus.
Atasamentul si zelul fata de Dumnezeu, noua nu ne ingaduie sa cadem in extrema violentei, caci este latura celui rau, a fanatismului.
Nu este nici o diferenta intre fanatismul religios si cel politic, frate Roman, si unul si celalalt a recurs la violenta, inchizitiile si conflictele sau atentatele islamice si comuniste au oglindit cauze si convingeri diferite, insa dezvaluie in ele unicul ingredient comun VIOLENTA .
Si am sa concluzionez astfel:
FANATISMUL contine in sine URA care determina la cearta, neintelegeri, dezbinari, razboaie...pentru o convingere, un crez, o parere, un ideal, o credinta...insa nu uitati!
Un credincios nu-si poate nici pe departe insusi acest NUME!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
19465. Postat la 23/08/2012 17:42 - 4636z7h15m
Așa spui, soră Lucia, că "unicul ingredient comun" al fanatismului religios și cel politic at fi VIOLENȚA?...
Hm...

Lucia
19488. Postat la 30/08/2012 21:53 - 4629z3h4m
Frate Roman, vorbesc strict de fanatism, UNICUL ingredient comun care transforma o convingere, un ideal, un crez in fanatism este VIOLENTA, asta am vrut sa spun!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
19494. Postat la 31/08/2012 10:35 - 4628z14h22m
Soră Lucia,

Dacă stai de vorbă cu un fanatic politic și cu unul religios, aducând argumente care contrazic convingerile lor, iar ei nu recurg la violență, dar o țin pe-a lor și refuză cu încăpățânare orice dialog, este această încăpățânare, această îndărătnicie în fața argumentelor logice și coerente un ingredient comun celor două forme de fanatism?...

Lucia
19495. Postat la 31/08/2012 12:13 - 4628z12h44m
Frate Michael, orice persoana fanatica recurge la VIOLENTA, altfel nu este FANATIC, ci doar incapatanat, plin de mult zel fata de convingerea sau crezul lui.
Ca sa distingem FANATISMUL trebuie mai intai sa cunoastem ce contine el, iar dupa parerea mea, fanatism inseamna extrema raului, al terorismului, al crimei, martirajului si al orcarei forme care impune convingerea lui prin forta!

fullban6
19503. Postat la 01/09/2012 01:54 - 4627z23h3m
Pai eu sint Fanatic ,dupa unii ,care ma iubesc si voi toti ati vazut dragostea pe care o au ei pentru mine.De ce sint fanatic / pentru ca-l iubesc pe Creatorul meu
Sint fanatik pentr-ca il chem pe nume pe Creator=Yahweh
Sint fanatic ca iubesk Torah
Sint fanatic pentru-ca vreau sa fiu fanatik pentru Shuh(Mintuitorul) al meu
Dani
19507. Postat la 01/09/2012 12:09 - 4627z12h48m
natanaelbarlea a scris:

Pai eu sint Fanatic ,dupa unii ,care ma iubesc si voi toti ati vazut dragostea pe care o au ei pentru mine.De ce sint fanatic / pentru ca-l iubesc pe Creatorul meu
Sint fanatik pentr-ca il chem pe nume pe Creator=Yahweh
Sint fanatic ca iubesk Torah
Sint fanatic pentru-ca vreau sa fiu fanatik pentru Shuh(Mintuitorul) al meu

Frate natanaelbarlea, fanatismul ce îl împărtășești tu față de Creator, Tora și Mântuitor, este de bun augur pentru noi toți și noi credem ca și tine, subscriu și eu la cele scrise de tine, doar că se dezvoltă o altă latură a fanatismului ce aduce o scindare între frații noștri, ca de exemplu cum ar fi să pronunțăm corect numele Creatorului sau al Mântuitorului, iată deja o latură a fanatismului sau unui exces de zel și exemplele pot continua.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lucia
19509. Postat la 01/09/2012 14:29 - 4627z10h28m
Dragii mei, mi se strange inima citind anumite franturi de fraze care ma pun pe ganduri...

"FANATISMUL CEL IMPARTASESTI", unde ati gasit aceasta expresie in Cuvantul lui Dumnezeu, fratilor?
Noi impartasim credinta in Hristos, in Mesia, impartasim Evanghelia sau Vestea buna, nu FANATISMUL, care contine pe langa zel acea intoleranta violenta, extrema fata de cei de alta parere, credinta noastra contine DRAGOSTE, ceea ce ne face sa ne iubim vrasmasii, sa rabdam nedreptatea si intoleranta celor din jur.
Am sa dau un exemplu de fanatism, pentru ca am trait intr-o tara comunista, conducerea acestui sistem, impunea acest fel de gandire politic, noi nu aveam voie sa ne spunem nemultumirile sau sa ne manifestam in vre-un fel impotriva lui, pentru ca printre noi era securitatea, oamenii puterii care la prima abatere te amenintau, ca apoi, sa fii urmarit pas cu pas, luat fortat la intrunirile lor ideologice, facandu-te sa marturisesti fara voia ta , ci de frica ca esti de acord cu convingerile lor, bateam din palme fortati, cantam in corurile lor si maream pe presedinte si partidul, ne era frica sa vorbim cu vecinul despre acest sistem totalitar si dictatura ce ne conducea viata sociala.Daca te impotriveai acestui sistem erai arestat, ca in final sa ajungi intr-o groapa comuna.

In cel mai fericit caz fugeai din tara si cereai azil politic.
Ganditi-va la revolutie, cum au vrut sa o inabuse prin forta, cati oameni au murit atunci si cati tremuram dupa jaluzelele trase?

Noi din dragoste ne sustinem CREZUL-CONVINGERILE in Isus Hristos, si nu prin forta!
Faceti va rog diferenta intre fanatism si credinta noastra, cea dintai se bazeaza pe rautate, violenta, intoleranta, credinta noastra se bazeaza pe DRAGOSTE!
Noi nu ne putem numi fanatici, ci credinciosi, oamenii din lume ne pot numi asa doar pentru a ne tara si eticheta pe langa "talhari"ca Domnul Isus.

Dani
19510. Postat la 01/09/2012 14:52 - 4627z10h5m
Lucia a scris:

Noi impartasim credinta in Hristos, in Mesia, impartasim Evanghelia sau Vestea buna, nu FANATISMUL, care contine pe langa zel acea intoleranta violenta, extrema fata de cei de alta parere, credinta noastra contine DRAGOSTE, ceea ce ne face sa ne iubim vrasmasii, sa rabdam nedreptatea si intoleranta celor din jur.

Soră Lucia cuvântul fanatic nu este chiar atât periculos după cum reiese din DEX , se pare că omul ajunge fanatic datorită convingerilor lui, deci soră cuvintele de dragoste ce le-ați scris sunt perfect biblice, doar că acea dragoste de care vorbiți ea nu se regăsește printre credincioși, deoarece sunt împinși de un fanatism personal, fanatismul, el tot dintr-o credință se naște până la urmă, deci vreți să tratați un subiect foarte delicat ce mulți contemporani nu au reușit să găsească un răspuns.

Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164933 vizite unice Powered by PHP-Fusion