Lucia a scris:
Ionica, trebuie sa fim atenti sa nu deviem de la subiect, asa ca o sa iti raspund aici la intrebarea ta, pentru ca nu are nimic comun cu "mediul ocult".
..................
Ionica a pus urmatoarea intrebare:
"...ce parghii poate folosi cineva care nu vorbeste cu un betiv, dar totusi lucreaza ca el sa bea si sa se imbete?"
Mi se pare, ca intrebarea ta, trebuie reformulata pentru ca nu exprima ceea ce vrei tu sa scoti in evidenta...eu dupa discutia purtata, cred ca vrei sa spui, cum lucreaza cel rau(ce parghii poate folosi) cu un om care nu are o legatura directa cu un betiv, dar este determinat sa bea si sa se imbete ca acesta, nu?
Daca am inteles bine, te rog sa imi confirmi ca sa pot continua, bine?
Fiind vorba ca "toata lumea zace in Cel rau" (chiar si betivii), dar nu toti betivii vorbesc efectiv cu Satan, atunci cum lucreaza Satan "domnul puterii vazduhului" (Efeseni 2:2), ca sa insele acesti oameni ? Caci el LUCRA in ei, dupa cum scrie "a duhului care LUCREAZA acum in fii neascultarii" Efeseni 2:2. Ce parghii de lucru poate folosi Satan ca sa ii insele, daca nu vorbeste gura catre gura cu ei?
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Ionica, ai reformulat intrebarea, dar nici acum nu este clara...
BETIVII, sunt deja oameni inselati...alcoolul din ei ii face dependenti de acesta.Ce parghii le mai trebuie acestora, care sunt legati deja?
Abstenienta ii mai poate salva.
................
Tind sa cred ca tu vrei sa spui de oamenii care nu sunt betivi, dar Satana ii poate insela ca sa devina betivi prin diferite metode.
In primul rand, omul de rand este TENTAT dupa un pahar sa mai bea unul.
ISPITA este una din parghii, neinteleptul se lasa ispitit dupa doua pahare sa mai bea inca unul, si POFTA se strecoara usor si omul nu se mai poate opri.
Una din formele cele mai fregvente ale amagirii, sunt prietenii impatimiti, ei ii imbie pe oameni cu toate insistentele sa mai bea un pahar, ba inca le plateste consumul, numai sa mai bea un paharel, si uite asa "prietenul"il ajuta sa uite de toate grijile...de familie si copii...SI INTRA IN CAPCANA CELUI RAU.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
................
Tind sa cred ca tu vrei sa spui de oamenii care nu sunt betivi, dar Satana ii poate insela ca sa devina betivi prin diferite metode.
In primul rand, omul de rand este TENTAT dupa un pahar sa mai bea unul.
ISPITA este una din parghii, neinteleptul se lasa ispitit dupa doua pahare sa mai bea inca unul, si POFTA se strecoara usor si omul nu se mai poate opri.
Una din formele cele mai fregvente ale amagirii, sunt prietenii impatimiti, ei ii imbie pe oameni cu toate insistentele sa mai bea un pahar, ba inca le plateste consumul, numai sa mai bea un paharel, si uite asa "prietenul"il ajuta sa uite de toate grijile...de familie si copii...SI INTRA IN CAPCANA CELUI RAU.
Lucia, vreau sa spun ca SATAN poate insela NU NUMAI PRIN VORBE. Te poate face UNEALTA lui NU NUMAI PRIN VORBE.
Satan are la indemana MULE PARGII de lucru. El poate insela printr-un gand ce ti-l pune in minte. El poate insela printr-un sentiment ce ti-l pune in inima, ce poate crea o anumit stare, predispozitie, etc..
Asta am vrut sa spun. Satan putea insela femeia din En-Dor si s-o faca UNEALTA LUI chiar si fara sa sufle o vorba, nici el nici un demon. Aici vreau sa ajung sa iti demonstrez asta prin Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia. Hai sa ne intoarcem la topicul cu femeia din En-Dor si sa continuam paranteza aceasta acolo. Te rog.
Shalom.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Shalom!
Referitor la intrebarede mai sus.
Eu as intreba daca este buna invatatura pentru abstinenta totala de a bea vin, iar daca da ,pentru cine ?
De exemplu prin faptul ca cineva in vechime facea o consacrare de nazir , adica " separare de lume ", una din jertfele pe care trebuie sa le aduca un nazir este o JERTFA DE PACAT. Cine ar fi crezut ca un om atat de "sfant" trebuie sa aduca o jertfa de pacat? Ce pacat a comis?! Iar Rashi ofera o explicatie uluitoare, in numele rabinului Elazar HaKapar din Sifrei: " Un nazir a pacatuit fata de sine insusi, abtinandu-se de la vin."
Mai dificil de explicat sunt celelate doua interdictii... De ce un nazir nu isi taie parul? Cu toate ca poate parea straniu, sunt foarte multe motive care asociaza taierea parului tot cu moartea. Spre exemplu, o persoana aflata in doliu (avel) nu se tunde si nu isi rade barba. In antichitate, unul dintre ritualurile de doliu pagane consta in raderea parului de pe cap si in anumite crestaturi rituale in piele. Intr-un episod biblic deosebit de cunoscut, Samson apropo, un nazir din nastere (a se citi capitolul 13 din Judecatori) este prins de catre filisteni imediat ce Dalila il convinge sa isi dezvaluie secretul puterii si ii taie parul si apoi isi sacrifica viata in lupta finala cu acestia. Si nu stiu daca v-ati gandit vreodata pana acum in acesti termeni taierea parului si a unghiilor sunt cele doua lucruri uzuale pe care le facem si care au legatura cu moartea: sunt partile din corpul nostru care mor atunci cand le indepartam...
Insa legatura cu moartea cea mai dificil de explicat este aceea a celei de-a treia interdictii: bautul vinului. Midrash Tanchuma povesteste urmatoarele:
Atunci cand Noah a inceput sa planteze o vita-de-vie, imediat dupa Potop (Geneza 9:20), Satan a venit langa el si l-a intrebat: Ce plantezi aici? Noah a raspuns: O vita-de-vie. Satan a continuat cu intrebarile: Ce fel de fructe are vita-de-vie? Noah i-a raspuns: Fructele ei sunt dulci, fie ca sunt proaspete, fie ca sunt uscate, iar din ele se face vinul care inveseleste inima. Atunci, Satan l-a intrebat pe Noah: Vrei sa plantam impreuna aceasta vita-de-vie, tu si cu mine?, iar Noah a raspuns: Da.
Ce a facut Satan? A adus un miel si l-a sacrificat deasupra vitei-de-vie. Apoi a adus un leu si l-a sacrificat si pe acesta. Apoi a adus o maimuta si a sacrificat-o deasupra. Apoi a adus un porc si l-a sacrificat deasupra si a udat vita-de-vie cu sangele lor. Apoi i-a spus lui Noah: Atunci cand cineva bea un pahar de vin, este ca un miel, modest si pasnic. Cand bea doua pahare, devine puternic ca un leu si incepe sa vorbeasca mandru si fara modestie: Cine este ca mine! Atunci cand bea trei sau patru pahare, incepe sa danseze si sa se prosteasca asemenea unei maimute. Iar cand este complet beat, se comporta ca un porc, tavalindu-se in noroi si in murdarie.
In cantitati mari, vinul (ca orice alta bautura alcoolica) reprezinta simbolul decaderii. Betia, atunci cand un om inceteaza a mai fi om si se comporta animalic este de asemenea foarte apropiata de moarte. De altfel, chiar in povestea lui Noah, acesta a fost pedepsit pentru purtarea sa din timpul betiei, atunci cand s-a dezbracat si a dansat gol in cort, atragand blestemul asupra fiului sau Ham si a urmasilor sai (Geneza 9:25).
Pentru mai multe informatii intrati pe DavarTora.
Deconectat
RE: Ar trebui crestinii sa bea alcool?
ioandaraban77 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
27621. Postat la 25/07/2016 18:05 - 3204z6h52m
Dragi creștini, băutura nu este interzisă în Biblie deloc. Nu cred că vreunul care spune că nu ai voie să bei băutură alcoolică poate să arate vreun verset in Biblie care să scrie despre asta ca este interzis.