"Cât despre dragostea frățească, n-aveți nevoie să vă scriem; căci voi singuri ați fost învățați de Dumnezeu să vă iubiți unii pe alții...". 1 Tesaloniceni 4:9
Cugetarea zilei
"Simpla menționare a fraternității mă face să tresar, dându-mi convingerea că sunt o verigă de tranziție dintr-un lanț întins peste generații, o membru temporar al acestei familii imense numite umanitate."
Frate Ionica am remarcat ca in prezentarile tale iti place sa folosesti expresii care nu vin din Duhul Domnului.
"Duhul Sfant frate siamez cu Dumnezeu , Yeshua fratele siamez al lui Dumnezeu" si multele altele cum ca Dumnezeu ar fi bisexual ... etc. ca zicem ca Yeshua este nascut din Dumnezeu. Aceste cuvinte sunt carnali, fireste, nu vin din Duhul lui Elohim. ci sunt si dracesti aceste cuvinte
Asculta Israele YHWH este ELOHIM YHWH este unul singur
Pacea lui Dumnezeu,
Nu am mai scris demult aici, deoarece au intervenit anumite lucruri. În unele privințe am fost înțeles foarte greșit. Și de aceea m-am oprit. Totuși cu îngăduința administrației acestui portal, as dori să reiau firul prezentărilor.
Mai întâi vă prezint itineraul meu
Studiez Biblia din 1991. În 1992 m-am botezat la Martorii lui Iehova, ramura Credința Adevărată Martorii Lui Iehova, constituiți în anul 1991. Apoi, în 1998 am trecut la ramura Organizația Religioasă Martorii Lui Iehova, iar în anul 2000 am aderat la ramura Mișcarea de Reformă a Martorilor lui Iehova (Pentru Renaștere). Apoi în anul 2005 am trecut la Adunarea Lui Dumnezeu În Christos, după care am trecut la Creștini Martori. Când scriam acest topic ca apartenență de credință eram creștin martor, din ramura Gheorghiță Chis, Ioan Istoan. Ei erau frați martori care au descoperit din Sfintele Scripturi că în Mileniul Mesianic sau altfel spus în Regatul lui Christos de o mie de ani, sabatul și sărbătorile vor fi obligatorii, la ceea ce am aderat și eu și am activat în această grupare mulți ani ca predicator, cu condiția că acestea nu sunt obligatorii acum. Totuși, după mulți ani, ei nu m-au mai considerat frate de al lor, pentru că spuneam: deși sabatul și sărbătorile vor fi obligatorii în Regatul de o Mie de ani ai lui Christos, până atunci nu sunt obligatorii, ci opționale. Apoi am activat printre Studenții Bibliei Liberi, iar după aceea cu ramura Martorilor lui Iehova, numiți Bereenii. Apoi m-am întors la principiile din Mișcarea de Reformă a Martorilor lui Iehova (Pentru Renaștere).
Robert King este o figură proeminentă în cadrul comunității Martorilor lui Iehova Pentru Renaștere, cunoscut pentru analiza sa profundă a profețiilor biblice și critica sa la adresa doctrinelor Societății Watchtower. El este activ în comunitate din 1977, slujind ca bătrân și pionier regular. Munca lui King a fost atât controversată, cât și influentă, deoarece a fost acuzat de apostazie și s-a confruntat cu excluderea din comunitate pentru opiniile sale. În ciuda acestor provocări, el continuă să susțină Martorii lui Iehova și învățăturile lor. Cea mai recentă lucrare a sa, Iehova însuși a devenit rege, este o contribuție semnificativă la discuția despre istoria Watchtower și impactul acesteia asupra comunității.
Fratele Robert se consideră un străjer al lui Iehova și în multe privințe mă aseamăn cu el. Țelul meu principal este să fiu un închinător de credință adevărată al lui Iehova Dumnezeu și urmaș născut din nou al lui Isus Christos și să rămânem așa până la sfârșit, pentru totdeauna, și rugăciunea mea este să fim toți.
Vă doresc toate cele bune!
Ionică Takacs din Florești, Cluj
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
CREDEUL CREȘTIN-MESIANIC în Mișcarea de Reformă a Martorilor lui Iehova (Pentru Renaștere)
Prefață
Creștinii nu pot avea alt crez decât după cele scrise în Biblie (cu referire la textele originale). Crezul lor se bazează pe Noul Testament, nu pe Legea lui Moise, care este o umbră a lucrurilor viitoare, din Regatul Mesianic (de o mie de ani). Atunci, legea lui Moise va intra din nou în vigoare pe pământ. Asta înseamnă umbra unui lucru din viitor. Prima dată vine umbra și apoi realitate ei. Sabatul, sărbătorile, legea talionului, cetățile de scăpare, alimentația sănătoasă, etc. etc. etc. vor fi din nou obligatorii, iar legile se vor da din nou, din Ierusalim, unde va fi capitala Regatului, și unde va fi Templu Mesianic. Toate popoarele vor fi supuse guvernării de la Ierusalim și vor trebui să țină această lege.