Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Crezuri creștine
Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Deconectat Ionica T.: Despre mine si crezul meu crestin
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26684. Postat la 17/01/2015 07:27 - 3759z12h54m
Pace si har de la Dumnezeu, Tatal nostru ceresc si de la Domnul si Mantuitorul nostru Ieshua Unsul!

Buna citire tuturor si multumesc de timpul acordat!

Sunt fratele Takacs Ianos (Ionica), din Floresti, Judetul Cluj. Am 45 de ani (2016). Studiez Biblia din 1991, cand am inceput sa il caut pe Dumnezeu si am facut un legamant cu El, in timp ce eram grav bolnav, rugandu-l: "Dumnezeule, daca existi si ma vindeci, eu ma voi pocai!".

Scopul meu este de a zidi credinta, speranta si dragostea (scopul poruncii) fratilor si a semenilor mei, spre gloria lui Dumnezeu si a Fiului Sau.

Interesul meu este: "tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda." Filipeni 4:8

Caut partasia celor cinci fecioare intelepte, pentru a ne intelepti si mai mult impreuna.
Matei 25:1. Atunci Imparatia cerurilor se va asemana cu zece fecioare care si-au luat candelele si au iesit in intampinarea mirelui. 2. Cinci din ele erau nechibzuite, si cinci intelepte.

Va doresc numai bine tuturor!
Doresc sa stam cu totii de veghe in asteptarea Domnului nostru Ieshua Unsul, ca fecioarele intelepte din pilda Mantuitorului, pentru a-l putea primi cum se cuvine.
Al vostru cunoscut sau necunoscut, semen, apropiat, prieten si frate,
Takacs Ianos (Ionica), Floresti, Cluj
bibliaantica@yahoo.com

Ce "religie" sau "cult" am?

As spune simplu, "crestin", dar stiu ca nu ar fi de ajuns pentru curiosii care nu ma cunosc.

Iata o scurta sinteza a ceea ce cred:

1. Cred intr-un singur Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Ieshua Unsul, creatorul cerului si al pamantului, suveranul de necontestat al intregului Univers
2. Cred ca Domnul Ieshua Unsul este Fiul lui Dumnezeu (la propriu si nu la figurat), investit ca Rege, Domn, Mantuitor, Mare Preot si Judecator
3. Cred ca Fiul lui Dumnezeu a venit din cer ca sa ne mantuiasca dandu-si viata ca pret de rascumparare pentru noi
4. Cred ca cine nu doreste sa fie mantuit in timpul in care traieste, pierde aceasta ocazie pentru totdeauna (nu exista posibilitatea mantuirii dupa ce un om moare ca nepocait, indiferent daca a dorit sau nu a dorit sa il cunoasca pe Dumnezeu)
5. Cred ca Satan Diavolul a fost un inger de rang inalt (heruvim), care s-a razvratit impotriva Creatorului, dorind sa il detroneze si sa isi introneze propria domnie in Univers
6. Cred ca Satan Diavolul a introdus pacatul in existenta si datorita acestui fapt el este responsabil pentru toate pacatele care s-au comis
7. Cred ca adunarea (ecclesia, biserica) este chemata sa fie mireasa Fiului lui Dumnezeu si comostenitoare la slava Fiului
8. Cred ca Dumnezeu va reinstaura imparatia sa pe pamant prin Fiul sau, care dupa ce o va pregati dupa voia lui Dumnezeu, nimicind orice impotrivire si dusman, va preda toata autoritatea Tatalui sau, ca Dumnezeu Tatal sa fie totul in toti

Cateva cuvinte la punctul 4

Este evident ca in calatoria noastra pe calea Unsului lui Dumnezeu, ne-am confruntat cu niste situatii prin care am fost testati, daca suntem sau nu crestini autentici. Uneori nu am fost gasiti asa cum ar fi trebuit sa fim, insa Dumnezeu ne-a dat mult har si am putut fi inviorati. Cu timpul, invatand din greseli, avand mai multa experienta, predati calauzirii duhului lui Dumnezeu si tinand sus cuvantul vietii vom ajunge la starea de om matur, prin care vom birui orice test. Si cand vom trece ultimul, testul final, va fi ferice de noi pentru totdeauna. Am iesit biruitori in marea lupta pentru viata vesnica.

Cateva cuvinte la punctul 7
Ce "sotie" si-ar dori Domnul Ieshua in noi?

"si sotia lui s-a pregatit" Apocalipsa 19:7

Sa stai prin chirii, sa astepti dupa o locuinta - chiar si o "gaura" (o camera mica) si sa prinzi o sansa de a avea propria ta locuinta, cred ca pentru cei care au trecut sau trec prin asa ceva, nu necesita multe comentarii.

Oricum, dupa ce ai locuinta, trebuie sa cumperi mobila. O zicala ungureasca spune ca cea mai frumoasa mobila este sotia (sper sa nu fiu inteles gresit, proverbul spune ca tot ce este mai frumos din casa unui barbat, este sotia lui). La fel ne vede si Domnul Ieshua, Mirele nostru, noi suntem cel mai de pret lucru din casa lui.

AMR. Cei care am facut armata stim ce inseamna prescurtarea, dar mai ales asteptarea... La fel este si in cazul celor care am fost candva miri si mirese. Cat de mult si cu ce emotii, cu ce ardoare am asteptat sosirea clipei cand vom fi - in sfarsit - miri sau mirese!

Desigur, in primul rand mi-am dorit o sotie care sa fie crestina, dar nu numai de cultura crestina, ci una care sa traiasca termenul, care sa-mi fie un bun sfetnic, un bun sprijin, un prieten intelept si intelegator, o fiinta care stie sa viseze cu ochii deschisi, dar sa fie cu picioarele pe pamant, pe care sa te poti bizui si la bine si la greu (nu ca sotia lui Iov: Iov 2:9,10) - ca numai moartea sa ne poata despartii. Asa ne doreste si Domnul Ieshua, s-a il urmam pana la capat.

Toti stim, ca Domnul Isus a comparat pe crestini cu Fecioarele, care sunt in asteptarea Mirelui - Matei 25:1-13.
Acum sa ne punem intrebarea: Ce "sotie" si-ar dori Domnul Ieshua in noi?

Si putem sti. Aflam din pilda expusa de el, ca anumite fecioare vor fi repudiate din cauza nechibzuintei lor si altele sunt primite din cauza chibzuintei lor. Chibzuinta provine din intelepciune, asadar Domnul Ieshua va alege fecioarele intelepte, dar nu dupa o intelepciune ca din lume, ci dupa intelepciunea de sus, de la Dumnezeu.

Pentru Domnul Ieshua conteaza frumusetea interioara. Nu conteaza cat de urat sau cat de placut esti la fata. Asadar el doreste o sotie care se pregateste si se gateste in interior, prin intelepciunea data de Dumnezeu, prin el. Aceasta intelepciune de sus ne invata sa ne ferim de orice intinaciune a duhului si al carnii si daca ne ferim cu toata puterea, vom fi bine primiti si iubiti vesnic.

Trebuie sa fim ca o fecioara curata! Dar cum?
Cum vor fi cele cinci fecioare curate?

Va urma

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Ionica T.: Despre mine si crezul meu crestin
Lavi
26689. Postat la 17/01/2015 12:06 - 3759z8h15m
Shalom.
Ionica, scri mai sus ca esti ''crestin'', cu ghilimele de rigoare.
Am ramas pe ganduri....
Ma bucur ca ti-ai facut acest curaj de a scrie despre tine.
Acum, ca ne-ai prezentat cateva lucruri despre tine, eu iti doresc sa ai pacea pe care o cauti, sa ai binecuvantarile pe care le doresti si sa fi un bun urmas al Celui pe care il numesti Ieshua Unsul.
Sfantul Lui Israel sa te aibe in paza Lui!

fullban10
26694. Postat la 17/01/2015 13:03 - 3759z7h18m
Bucuroasa de cunostinta. Acum ca te cunosc, asteapta-te la intrebarismiley

(nu ca sotia lui Iov: Iov 2:9,10) -

Ca orice om, a avut si ea un moment de slabiciune. A durut-o asa de mult durerea lui incat nu a gasit alt mod de-al "ajuta" decat spunandu-i cuvintele acelea, fara sa judece. Sa ne amintim de Petru , cand pe munte Ii spune lui Iisus: ar fi bine sa facem aici trei colibe- una pentru Ilie, una pentru Moise si una pentru Tine- caci nu stia ce sa zica asa de mare spaima il apucase.( Marcu 9;6).
Totusi ea l-a ingrijit toata perioada cat a fost el bolnav. Ia fost alaturi. Ea a fost mama urmatorilor copiii.
E de dorit asa sotie.

4. Cred ca cine nu doreste sa fie mantuit in timpul in care traieste, pierde aceasta ocazie pentru totdeauna

Ma mir de ce ai scris ca oamenii se pot mantui in mia de ani, daca tu crezi ca atat timp cat au trait nu au dorit sa fie mantuiti? ( sa nu fi inteles eu bine ce ai scris?)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
26707. Postat la 18/01/2015 04:39 - 3758z15h42m
Lavi a scris:
Shalom.
Ionica, scri mai sus ca esti ''crestin'', cu ghilimele de rigoare.
Am ramas pe ganduri....
Ma bucur ca ti-ai facut acest curaj de a scrie despre tine.
Acum, ca ne-ai prezentat cateva lucruri despre tine, eu iti doresc sa ai pacea pe care o cauti, sa ai binecuvantarile pe care le doresti si sa fi un bun urmas al Celui pe care il numesti Ieshua Unsul.
Sfantul Lui Israel sa te aibe in paza Lui!

Shalom,
Multumesc foarte mult!
Berakoth!

Continuare:

Trebuie sa fim ca o fecioara curata! Dar cum?
Cum vor fi cele cinci fecioare curate?

Anumiti oameni au ajuns la concluzia ca a nu te spala deloc, este un gest deosebit de credinta. Dar in Biblie ni spune clar ca trebuie sa ne curatim trupul:
"Deci fiindca avem astfel de fagaduinte, preaiubitilor, sa ne curatam de orice intinaciune a carnii si a duhului si sa ne ducem sfintirea pana la capat, in frica de Dumnezeu." 2Cor.7:1

Evident, un om nu poate fi curat numai daca se curateste. El face baie, deoarece stie ca se murdareste. Tot asa trebuie sa fie si pe taram spiritual:
"Dar intelepciunea de sus este mai intai curata" Iacov 3:17

Cum vom putea sti ce fapte, ganduri si sentimentele necurate ne intineaza din punct de vedere spiritual? Vom putea afla, numai daca ne vom adanci privirile in legea desavarsita, cea a libertatii, a lui Dumnezeu:
"Dar cine isi va adanci privirile in legea desavarsita, cea a libertatii, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui." Iacov 1:25.
Legea aceasta a libertatii spune: 'Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel.' Luca 6:31. Altfel spus: Nu face rau nimanui, ci fa binele, la superlativ. Ce tie nu-ti place altuia nu-l face.

Ce se intampla cand nu am respectat porunca libertatii? Poate am facut multe pacate si constiinta ne este tulburata. Simtim nevoia de eliberare, de curatire a duhului nostru. Si unde trebuie sa ne curatim?
"Si asa erati unii din voi! Dar ati fost spalati, ati fost sfintiti, ati fost socotiti neprihaniti, in Numele Domnului Ieshua Unsul si prin duhul Dumnezeului nostru." 1Cor.6:11
""Domnule", i-am raspuns eu, "tu stii." Si el mi-a zis: "Acestia vin din necazul cel mare; ei si-au spalat hainele si le-au albit in sangele Mielului." Apoc.7:14

Satan cel viclean va cauta sa insele fecioarele intelepte si sa le intineze prin ganduri egoiste, prin ganduri ce duc la trandavie si prin ganduri ce duc la inaltarea de sine. Sa ne pazim deci sediul sentimentelor, inima, caci ni se scrie despre ea ca o avertizare:
"Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?" Ier.17:9

Cum ne putem pazi inima?
Prin "dragostea dintâi"!

Prima porunca pe care trebuie sa o invatam este dragostea.
- Care este ținta (scopul) poruncii lui Dumnezeu?
"Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun si dintr-o credinta neprefacuta." 1Timotei 1:5

- Înspre cine trebuie manifestată această dragoste?

28. Unul din carturari, care-i auzise vorbind, fiindca stia ca Isus raspunsese bine saducheilor, a venit la El si L-a intrebat: "Care este cea dintai dintre toate poruncile?"
29. Ieshua i-a raspuns: "Cea dintai este aceasta: "Asculta Israele! YHHW Dumnezeul nostru este un singur Domn";
30. si: "Sa iubesti pe YHWH Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta"; iata porunca dintai.
31. Iar a doua este urmatoarea: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." Nu este alta porunca mai mare decat acestea." Marcu 12:28-31

21. Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui."
22. Iuda, nu Iscarioteanul, I-a zis: "Doamne, cum se face ca Te vei arata noua, si nu lumii?"
23. Drept raspuns, Ieshua i-a zis: "Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el. Ioan 14:21,23,24

- Cum ar putea înțelege cineva ce este dragostea?
4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,
6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit. 1Corinteni 13

- Pentru cine nu mai are dragostea dintâi:
2. "Stiu faptele tale, osteneala ta si rabdarea ta, si ca nu poti suferi pe cei rai; ca ai pus la incercare pe cei ce zic ca sunt apostoli, si nu sunt, si i-ai gasit mincinosi.
3. Stiu ca ai rabdare, ca ai suferit din pricina Numelui Meu si ca n-ai obosit.
4. Dar ce am impotriva ta este ca ti-ai parasit dragostea dintai.
5. Adu-ti, dar, aminte de unde ai cazut; pocaieste-te si intoarce-te la faptele tale dintai. Altfel, voi veni la tine si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti. Apocalipsa 2:2-5

Dragostea trebuie aplicata la superlativ

Pentru pastrarea sfinteniei si curatiei trebuie aplicata dragostea si nu oricum, ci la superlativ.

1 Corinteni 13

Va urma

fullban10
26712. Postat la 18/01/2015 14:33 - 3758z5h48m
Duhul Safant face parte din crezul tau?

Ionica
26725. Postat la 19/01/2015 05:15 - 3757z15h7m
valentina a scris:
Bucuroasa de cunostinta. Acum ca te cunosc, asteapta-te la intrebarismiley

(nu ca sotia lui Iov: Iov 2:9,10) -

Ca orice om, a avut si ea un moment de slabiciune. A durut-o asa de mult durerea lui incat nu a gasit alt mod de-al "ajuta" decat spunandu-i cuvintele acelea, fara sa judece. Sa ne amintim de Petru , cand pe munte Ii spune lui Iisus: ar fi bine sa facem aici trei colibe- una pentru Ilie, una pentru Moise si una pentru Tine- caci nu stia ce sa zica asa de mare spaima il apucase.( Marcu 9;6).
Totusi ea l-a ingrijit toata perioada cat a fost el bolnav. Ia fost alaturi. Ea a fost mama urmatorilor copiii.
E de dorit asa sotie.

4. Cred ca cine nu doreste sa fie mantuit in timpul in care traieste, pierde aceasta ocazie pentru totdeauna

Ma mir de ce ai scris ca oamenii se pot mantui in mia de ani, daca tu crezi ca atat timp cat au trait nu au dorit sa fie mantuiti? ( sa nu fi inteles eu bine ce ai scris?)

Shalom,

http://melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=63&thread_id=623

Din pacate, da: (sa nu fi inteles eu bine ce ai scris?) Daca nu intrii in casa, nu poti intelege ce este in casa. Daca nu incerci sa ma intelegi, daca nu incerci sa intri in casa mea, adica in mentalitatea mea, in gandirea mea, poti sa ma intelegi gresit.

Continuare:

Dragostea trebuie aplicata la superlativ

Pentru pastrarea sfinteniei si curatiei trebuie aplicata dragostea si nu oricum, ci la superlativ.

1 Corinteni 13
1. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
3. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate;dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,
6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.
9. Caci cunoastem in parte si prorocim in parte;
10. dar, cand va veni ce este desavarsit, acest "in parte" se va sfarsi.
11. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.
12. Acum, vedem ca intr-o oglinda, in chip intunecos; dar atunci, vom vedea fata in fata. Acum, cunosc in parte; dar atunci, voi cunoaste deplin, asa cum am fost si eu cunoscut pe deplin.
13. Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Din dragoste izvoraste pacea. Daca ii iubim pe Dumnezeu Tatal si pe Domnul Ieshua, trebuie sa avem pacea lor

"Uită-te bine la omul cinstit și privește pe cel drept;
căci viitorul unui astfel de om este pacea."
Psalm 37:37

"El va face ca domnia Lui sa creasca, si o pace fara sfarsit va da scaunului de domnie al lui David si imparatiei lui, o va intari si o va sprijini prin judecata si neprihanire, de acum si-n veci de veci; iata ce va face ravna DOMNULUI (YHWH) ostirilor." (Isa.9:7)

"Saltă de veselie, fiica Sionului!
Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului!
Iată, Regele tău vine la tine;
El este drept, aducând mântuire,
smerit și călare pe un măgar, pe un mânz,
pe mânzul unei măgărițe.

Voi nimici carele de război din Efraim
și caii din Ierusalim;
și arcurile de război vor fi nimicite.
El va vesti popoarelor pacea
și va stăpâni de la o mare la cealaltă
Și de la Eufrat până la marginile pământului."
Zaharia 9:9,10

"Vă las pacea, vă dau pacea Mea."
Ioan 14:27

"ingaduiti-va unii pe altii in dragoste si cautati sa pastrati unirea duhului, prin legatura pacii"
Efeseni 4:3

"Pacea Unsului, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori"
Coloseni 3:15

Ca sa avem aceasta pace, trebuie sa ne stapanim inima, castigand victorie asupra sentimentelor de trufie si suparare.

Proverbe 16:5. Orice inima trufasa este o scarba inaintea DOMNULUI (YHWH); hotarat, ea nu va ramane nepedepsita.

Psalmul 101:5. Pe cel ce cleveteste in ascuns pe aproapele sau, il voi nimici; pe cel cu priviri trufase si cu inima ingamfata, nu-l voi suferi.

Daca suntem smeriti, aceasta este o victorie asupra noastra!

Psalmul 25:9. El face pe cei smeriti sa umble in tot ce este drept.El invata pe cei smeriti calea Sa.

Iacov 4:6. 6. Dar, in schimb, ne da un har si mai mare. De aceea zice Scriptura: "Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti."

1Corinteni 13:4.4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,

Proverbe 27:2. Sa te laude altul, nu gura ta, un strain, nu buzele tale.

Matei 6:2. Tu, dar, cand faci milostenie, nu suna cu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii, in sinagogi si in ulite, pentru ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.

Supararea, neputinta de a ierta este cauza multor rele si nenorociri, ura intre oameni si popoare, ucideri, razboaie:

Lasa mania, paraseste iutimea; nu te supara, caci supararea duce numai la rau. (Ps.37:8)
Fiti, dar, milostivi cum si Tatal vostru este milostiv. (Luca 6:36)
"Maniati-va, si nu pacatuiti." Sa n-apuna soarele peste mania voastra (Efes.4:26)
Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi prin Unsul. (Efes.4:32)
Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti. (1Pet.3:8)

Lucia
26726. Postat la 19/01/2015 08:23 - 3757z11h58m
Ionica, sa inteleg ca tu in Cluj esti singur, nu ai o adunare, nu ai frati si surori, TU SI CREZUL TAU.
De ce esti "singur, singurel"!?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
26737. Postat la 19/01/2015 19:14 - 3757z1h7m
Din pacate, da: (sa nu fi inteles eu bine ce ai scris?) Daca nu intrii in casa, nu poti intelege ce este in casa. Daca nu incerci sa ma intelegi, daca nu incerci sa intri in casa mea, adica in mentalitatea mea, in gandirea mea, poti sa ma intelegi gresit.

Nu am fost inzestrati cu aceasta posibilitatea insa din ce scrii dai ocazia sa fii cunoscut. Din vorbele tale , Ionica, din vorbele tale.

laurentiu nastasa
26742. Postat la 19/01/2015 21:55 - 3756z22h26m
[quote]laurentiu nastasa a scris:
Pace si har tuturor.
De ce esti "singur, singurel"?! Romani 11.3. Nu știți ce spune Scriptura despre Elyahu? Cum se roagă lui Elohim împotriva lui Israeld: „Iehuah יְהוָה *, au omorât pe profeții Tăi, au surpat altarele Tale; și eu am rămas singur și-mi caută sufletul! “Dar ce-i spune răspunsul divin? „Mi-am* păstrat șapte mii de bărbați care nu și-au plecat genunchiul înaintea lui Baal“. Astfel deci*, și în timpul de acum este o rămășiță potrivit unei alegeri a harului.
Mai sunt ca el draga sora.

laurentiu
Ionica
26743. Postat la 20/01/2015 05:06 - 3756z15h15m
valentina a scris:
Duhul Safant face parte din crezul tau?

Shalom,

Sigur.

Continuare:

Singura ura vesnica pe care putem sa o nutrim cu cea mai mare putere este fata de rautate. Rautatea este orice pacat. Cine nu uraste raul si il practica, nu-l are pe Dumnezeu.

Cineva tot incerca sa imi explice ca nu trebuie sa ne fie frica de Dumnezeu, ca El ne iubeste, etc. etc. etc.. Insa frica de Dumnezeu este pomenita deseori in Biblie, la modul pozitiv, numai un simplu "search", motor de cautare pe un site cu Biblia, si ne vom convinge. Dar nu este suficient sa spunem ca ne temem de Dumnezeu, ci trebuie sa intelegem ce este cu adevarat frica de Dumnezeu?

Cum vom putea intelege acest lucru?
Iata cateva sfaturi:
"Fiule, daca vei primi cuvintele mele,
daca vei pastra cu tine invataturile mele,
daca vei lua aminte la intelepciune,
si daca-ti vei pleca inima la pricepere,
dacă vei cere înțelepciune,
si daca te vei ruga pentru pricepere,
dacă o vei căuta ca argintul ...
și vei umbla dupa ea, ca dupa o comoara,
atunci vei intelege frica de DOMNUL (YHWH)
si vei gasi cunostinta lui Dumnezeu" Prov. 2:1-5

Iata ce este frica de Dumnezeu:
"Frica de DOMNUL (YHWH) este urarea raului" Proverbe 8:13

Nu putem ura raul la cel mai inalt grad, daca nu suntem plini de duh: "Fiti plini de duh" Efeseni 5:18

De ce? Deoarece duhul lui Dumnezeu este cel care ne calauzeste si ne adapa ca un râul de apă vie, ca sa putem rodi roade placute lui Dumnezeu, prin Unsul. Numai prin duhul lui Dumnezeu putem evita erorile ce vin din neurarea suficienta a raului.

"Caci toti ceice sunt calauziti de duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu" Romani 8:14

"A venit o femeie din Samaria sa scoata apa.
"Da-Mi sa beau", i-a zis Ieshua. Caci ucenicii Lui se dusesera in cetate sa cumpere de ale mancarii.
Femeia samariteana I-a zis: "Cum Tu, iudeu, ceri sa bei de la mine, femeie samariteana?" - Iudeii, in adevar, n-au legaturi cu samaritenii.
- Drept raspuns, Ieshua i-a zis: "Daca ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu si Cine este Cel ce-ti zice: "Da-Mi sa beau!", tu singura ai fi cerut sa bei, si El ti-ar fi dat apa vie."
"Domnule", I-a zis femeia, "n-ai cu ce sa scoti apa, si fantana este adanca; de unde ai putea sa ai, dar, aceasta apa vie? Esti Tu oare mai mare decat parintele nostru Iacov, care ne-a dat fantana aceasta si a baut din ea el insusi si feciorii lui si vitele lui?"
Isus i-a raspuns: "Oricui bea din apa aceasta ii va fi iarasi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete; ba inca, apa pe care i-o voi da Eu se va preface in el intr-un izvor de apa care va tasni in viata vesnica."
Ioan 4:7-14

"In ziua de pe urma, care era ziua cea mare a praznicului, Ieshua a stat in picioare si a strigat: "Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea.

Cine crede in Mine, din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura."
Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in El. Caci Duhul Sfant inca nu fusese dat, fiindca Ieshua nu fusese inca proslavit."
Ioan 7:37-38

Duhul este cuvantul lui Dumnezeu, rostit prin profeti si Fiul sau:
Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh si viata. (Ioan.6:63)
Daca nu suntem plini de acest cuvant, vom face multe greseli pe care odata si odata le vom regreta amarnic, caci adevarul si viata vesnica sunt cele mai frumoase lucruri.

Lucia
26746. Postat la 20/01/2015 08:18 - 3756z12h3m
laurentiu nastasa, iau afirmatiile tale ca fiind adevarate, pentru ca autorul acestui topic IONICA, a postat dupa tine si nu a comentat nimic.
Este foarte usor in acest caz sa-ti faci un CREZ cand esti "singur, singurel", nu ai nimic de discutat, de a ajunge la un numitor comun cu ceilalti membrii ai comunitatii tale, nu ai nici o bataie de cap.
Numai ca, fiind "singur singurel"se poate vedea ca un CULT AL PERSONALITATII.
Avand implementate aceste principii, nu au decat, ca cei care cred ca tine, IONICA, sa te urmeze.Pentru ca cercetezi Biblia in trei limbi, ai si originalul, deci iata, inca un motiv sa detii ADEVARUL.
Apoi, cata libertate in a-ti exprima parerile sub "topicul tau" la toate subiectele biblice , ale acestui portal(exemplu: Duhul Sfant), care pana acum a avut o randuiala si o ordine pe forumul de discutii, in topicul tau se poate scrie cand vrei si DESPRE ORICE, implicand deasemeni si pe ceilalti membrii sa incalce regulamentul.
Mai mult, iti da posibilitatea sa scrii despre tine, si celorlalti sa vorbeasca "de persoana ta", iar comentariile celorlalti ar putea sa incalce REGULAMENTUL.
Oare, nu toti membrii acestui portal isi spun CREZUL, despre subiectele discutate pe Portal?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
26760. Postat la 20/01/2015 19:36 - 3756z0h45m
1. Cred intr-un singur Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Ieshua Unsul, creatorul cerului si al pamantului, suveranul de necontestat al intregului Univers
2. Cred ca Domnul Ieshua Unsul este Fiul lui Dumnezeu (la propriu si nu la figurat), investit ca Rege, Domn, Mantuitor, Mare Preot si Judecator
3. Cred ca Fiul lui Dumnezeu a venit din cer ca sa ne mantuiasca dandu-si viata ca pret de rascumparare pentru noi
4. Cred ca cine nu doreste sa fie mantuit in timpul in care traieste, pierde aceasta ocazie pentru totdeauna (nu exista posibilitatea mantuirii dupa ce un om moare ca nepocait, indiferent daca a dorit sau nu a dorit sa il cunoasca pe Dumnezeu)
5. Cred ca Satan Diavolul a fost un inger de rang inalt (heruvim), care s-a razvratit impotriva Creatorului, dorind sa il detroneze si sa isi introneze propria domnie in Univers
6. Cred ca Satan Diavolul a introdus pacatul in existenta si datorita acestui fapt el este responsabil pentru toate pacatele care s-au comis
7. Cred ca adunarea (ecclesia, biserica) este chemata sa fie mireasa Fiului lui Dumnezeu si comostenitoare la slava Fiului
8. Cred ca Dumnezeu va reinstaura imparatia sa pe pamant prin Fiul sau, care dupa ce o va pregati dupa voia lui Dumnezeu, nimicind orice impotrivire si dusman, va preda toata autoritatea Tatalui sau, ca Dumnezeu Tatal sa fie totul in toti

Se vede ca ai omis sa incluzi in crezul tau, pe Duhul Sfant.

Ionica
26765. Postat la 21/01/2015 05:21 - 3755z15h0m
Lucia a scris:
Ionica, sa inteleg ca tu in Cluj esti singur, nu ai o adunare, nu ai frati si surori, TU SI CREZUL TAU.
De ce esti "singur, singurel"!?

Shalom,

De unde ai inteles? Sau este o informatie de la cineva? De unde ai informatia? Caci este falsa. Deci? Urmeaza sa ma crezi sau sa crezi "sursa"?

Continuare:

Reflectii pentru credinciosi

1. Scopul lui Dumnezeu este sa facem voia Lui (Matei 6:9,10)
2. Daca facem voia Lui, imparatia poate fi grabita (2Petru 3:11,12)
3. Iar aceasta imparatie merita sa vina cat mai repede (Apocalipsa 21:3,4, 1Corinteni 2:9)
4. De aceea trebuie sa ajutam cat mai multi oameni sa inteleaga importanta nasterii din nou, ca Templul Lui Dumnezeu sa poata fi finalizat cat mai repede (1Corinteni 3:16,17, Ioan 3:5-7, Romani 12:1,2)
5. Acest Templu sfant se desavarseste prin dragoste, care este legatura desavarsita a unitatii 1Corinteni capitolul 13, Coloseni 3:14.
Unde dragoste nu e, nici Dumnezeu nu este, caci Dumnezeu este dragoste. Factorul cel mai motivant al credintei trebuie sa fie dragostea, nu dorinta de rasplata si nu frica de pedeapsa, desi si acestea sunt foarte importante. Cine va porni mai intai pe calea credintei cu sentimental cautarii unei rasplati sau din frica pedepsei, are sanse sa nu ajunga la credinta. De aceea sa fim motivati de dragoste si sa facem totul prin prisma dragostei, diamantul credintei.
Observati importanta: 1Corinteni 13. "Acum, dar, raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea." Nu credinta (bogatia intelectuala), nu nadejdea (asteptarea rasplatiriilor), ci simtamantul suprem: DRAGOSTEA!
Fara dragoste nu putem invata adevarul, fiindca nu avem o stare metala potrivita si daca nu cunoastem adevarul nu putem implini voia lui Dumnezeu, ba chiar ne putem trezi ca luptam impotriva adevarului si vointei lui Dumnezeu, ca rabbi Shaul.
Din lipsa dragostei se poate cadea in doua extreme periculoase:
Din lipsa dragostei cineva a dorit ca mai intai sa cunoasca tot adevarul - dar fara adunare - si apoi sa vina la pocainta. Motivatia lui: ca sa nu greseasca. Asa nu se poate. Pe calea pocaintei se merge in crestere, pana se ajunge la starea de om matur. Nu poti incepe calea pocaintei in starea de om matur, ci ca sugar nou nascut si firav; si incepi cu laptele, apoi mananci lucruri tari. Daca cineva ajunge la concluzii despre adevar de unul singur, fara ajutorul cuiva, este posibil sa greseasca, caci nu poate fi verificat de nimeni, ori adunarea sfintilor trebuie sa fie un instrument de verificare, avand toata Scriptura in mana. Ce pocainta este aceea sa nu te lasi invatat de altii?
Din lipsa dragostei cineva s-a lasat de credinta, tocmai din cauza convingerii calviniste pe care a imbratisat-o, crezand ca este predestinat la pierzare. Motivatia lui: s-a vazut prea slab si nefericit si nevazandus-e merituos penru viata vesnica si-a spus r0;atunci macar sa ma infrupt din placerile acestei vietir1;. Numai ca nu a tinut cont de avertizarea din Matei 12:43. "Duhul necurat, cand a iesit dintr-un om, umbla prin locuri fara apa, cautand odihna, si n-o gaseste. 44. Atunci zice: "Ma voi intoarce in casa mea, de unde am iesit. Si, cand vine in ea, o gaseste goala, maturata si impodobita." 45. Atunci se duce si ia cu el alte sapte duhuri mai rele decat el: intra in casa, locuiesc acolo, si starea din urma a omului acestuia ajunge mai rea decat cea dintai. Tocmai asa se va intampla si cu acest neam viclean." In alergarea sa dupa diferite pofte, probabil a primit o boala sexuala crunta, care l-a chinuit si l-a dus la disperare. Deci nu numai ca nu a fost mai fericit, ci a devenit cu mult mai nefericit decand se considera "slab si nefericit". Asa patesc toti care se lasa de credinta. Poate ca ei vor mima fericirea, ca ei cat de fericiti sunt acum, insa Dumnezeu ii cunoaste cat de nefericiti sunt si noi de asemenea le vom cunoaste nefericirea, atunci cand ii vom judeca dupa cele scrise in "cartile acelea". Nu putem da inapoi, cine se uita inapoi, ajunge cu mult mai rau decat de unde a plecat. In spatele nostru este foc, este prapad, e lumea care va fi nimicita de tot. Mai bine sa ne uitam in sus si sa fugim de mania care vine.
Sa ne ajute Dumnezeu prin Domnul Ieshua! Amin!

Ionica
26779. Postat la 22/01/2015 05:50 - 3754z14h31m
valentina a scris:

Nu am fost inzestrati cu aceasta posibilitatea insa din ce scrii dai ocazia sa fii cunoscut. Din vorbele tale , Ionica, din vorbele tale.

Shalom,

Mai sunt care nu m-au inteles la acel punct. Asupra acestuia voi reveni la timpul potrivit.

Continuare

Schita urmatoarelor 10 puncte am facut-o cam prin anul 2000. De atunci am mai largit-o, pe baza dezbaterilor pro si contra care au urmat. In jurul anului 2006 le-am publicat in foaia adunarii noastre de atunci, liderul adunarii noastre din Cluj fiind un frate sambatar, pe nume Gheorghita Chis, originar din Domnini, judetul Salaj. El este autorul mai multor volume de poezii si impreuna cu sotia sa a unei carti de cantari, intitulata "Cantari Mesianice". Tatal sau a fost evreu.

Postez aici un vers dintr-o poezie din Volumul VI, Poezii Alese, Editura Placebo, Cluj-Napoca, isbn 937-98647-0-8

Sabatul

Sabatul Tau mi-e desfatarea,
E ziua Ta de la-nceput,
De cand Ti-ai ispravit lucrarea,
Cu omul cel creat din lut....

22 februarie 1984

Pace sfanta tuturor oamenilor iubitori de pace, sfintenie si adevar!

Acest material avand 10 puncte poate fi pus la dispozitia tuturor crestinilor, pentru a arata starea crestinismului actual si prin aratarea acestei stari sa se vada de ce este necesara o trezire autentica si pocainta autentica din letargia spirituala si reasezarea adevarului deplin in viata unui crestin.

Puncte de credinta spre analiza

Punctul 1.

Pe ce trebuie sa se bazeze credinta noastra crestina?

Consider Biblia antica - cuprinzând cele 66 cărți ale ei - o carte sfântă, inspirată de Dumnezeu, care este de un mare folos pentru desăvârșirea credincioșilor: 2Timotei 3:15-17, 1Corinteni 4:6. Dar care sunt ele? Istoricul evreu Iosephus Flavius, din sec I, in cartea sa Contra lui Appion ne spune ca evreii aveau 22 de suluri sfinte. Dupa Consiliul de la Iamnia (sec. I), aceste 22 de suluri au fost segmentate in 39 de carti, fiind incluse in Textul Masoretic, care nu continea textele apocrife, considerate dubioase. La fel, cartile Noului Testament au fost separate cu grija, de celelalte carti false, scrise in numele apostolilor si crestinilor din primul secol, dovada ca nu au fost mai multe decat avem acum fiind un codex sahidic coptic din sec II, care contine intregul Nou Testament, asa cum il avem azi. Dumnezeu a vorbit prin duhul sfant profetilor, iar altora le-a dat intelepciune, tot prin duhul sfant, ca de exemplu imparatului Solomon, facandu-l cel mai intelept om al timpului sau. De aceea cred ca cine sustine Biblia ca fiind inspirata suta la suta, dar respinge ca fiind neinspirate cuvintele lui Solomon din Eclesiastul 9:10, este fie un mincinos (unul care nu crede ce spune), fie un om care nu este constient de ceea ce spune cand spune "Cred ca Biblia este inspirata suta la suta".
Cred că orice învățătură, profeție sau conduită trebuie verificată cu Biblia, dar cu atenție, deoarece ea poate fi greșit interpretată: 2Petru 3:15,16, Apocalipsa 22:18,19.
În ceea ce privește diferențele dintre copiile manuscriselor cărților antice ale Bibliei, consider că acest aspect nu trebuie nicidecum neglijat, ci trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu pentru călăuzire, în numele Fiului Său, Domnul nostru Ieshua Unsul, ca să putem trata diferențele în frică de Dumnezeu, cu înțelepciune și cu dreptate, știind că nu părerile oamenilor contează, ci părerea lui Dumnezeu.
Iată un exemplu elocvent: 2Petru 1:1
În acest verset traducerile actuale redau acest verset astfel:
"Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos (Ieshua Unsul), către cei care au primit o credință la fel de prețioasă ca a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos:"
Vedem că în acest verset Domnul Ieshua este numit "Dumnezeu si Mantuitor", însă în câteva codexuri antice, precum și în câteva citate ale unor autori antici, în acest verset El este numit "Domn și Mantuitor":
"Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei care au primit o credință la fel de prețioasă ca a noastră, prin dreptatea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos:"
Codexurile în cauză sunt manuscrisul Sahidic Coptic de la sfârșitul secolului II, manuscrisul grecesc Codex Sinaiticus din prima parte a secolului IV și manuscrisul Aramaic (Siriac). Acest fapt arata ca, din nefericire, pe alocuri Biblia a fost falsificata si este nevoie urgenta de defalsificarea textelor in cauza.
Pentru aceasta cauza, studiul comparativ al textelor manuscriselor Biblice antice, si o recenzie finala a Bibliei, trebuie sa ocupe un loc important in viata unei adunari crestine.

Va urma

fullban10
26792. Postat la 22/01/2015 19:48 - 3754z0h33m
În acest verset traducerile actuale redau acest verset astfel:
"Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos (Ieshua Unsul), către cei care au primit o credință la fel de prețioasă ca a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos:"
Vedem că în acest verset Domnul Ieshua este numit "Dumnezeu si Mantuitor", însă în câteva codexuri antice, precum și în câteva citate ale unor autori antici, în acest verset El este numit "Domn și Mantuitor":
"Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei care au primit o credință la fel de prețioasă ca a noastră, prin dreptatea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos:"
Codexurile în cauză sunt manuscrisul Sahidic Coptic de la sfârșitul secolului II, manuscrisul grecesc Codex Sinaiticus din prima parte a secolului IV și manuscrisul Aramaic (Siriac). Acest fapt arata ca, din nefericire, pe alocuri Biblia a fost falsificata si este nevoie urgenta de defalsificarea textelor in cauza.
Pentru aceasta cauza, studiul comparativ al textelor manuscriselor Biblice antice, si o recenzie finala a Bibliei, trebuie sa ocupe un loc important in viata unei adunari crestine.

Tu daca mergi inainte fara sa dai importanta celui ce-ti raspunde, iata ca nu zidesti.
Asupra acestui subiect am raspuns , insa nu am primit nici ca am raspuns bine, nici ca nu am raspuns bine. Scrisesem ca Dumnezeu si Mantuitor e totuna cu Domn si Mantuitor si asta din ceea ce Domnul Iisus spune : Eu si Tatal una suntem.

Ionica
26794. Postat la 23/01/2015 05:15 - 3753z15h6m
laurentiu nastasa a scris:
[quote]laurentiu nastasa a scris:
Pace si har tuturor.
De ce esti "singur, singurel"?! Romani 11.3. Nu știți ce spune Scriptura despre Elyahu? Cum se roagă lui Elohim împotriva lui Israeld: „Iehuah יְהוָה *, au omorât pe profeții Tăi, au surpat altarele Tale; și eu am rămas singur și-mi caută sufletul! “Dar ce-i spune răspunsul divin? „Mi-am* păstrat șapte mii de bărbați care nu și-au plecat genunchiul înaintea lui Baal“. Astfel deci*, și în timpul de acum este o rămășiță potrivit unei alegeri a harului.
Mai sunt ca el draga sora.

Shalom frate!

Multumesc!
Laurentiu este un frate sambatar care ma intelege si eu la fel il inteleg.

Continuare

Punctul 2.

Cum se ajunge la mantuire?

Domnul si Mantuitorul nostru Ieshua a spus ca cine vrea sa fie mantuit trebuie sa se nasca din nou, in sens duhovnicesc, din apa si duh: Ioan 3:3,5,7. Aceasta nastere din nou inseamna ca omul trebuie sa se transforme mental ca sa poata corespunde cerintelor lui Dumnezeu, adica sa devina o fiinta schimbata, noua, care sa fie intru totul dupa voia lui Dumnezeu: Romani 12:1,2, Efeseni 4:17-24. Botezul a fost facut si trebuie facut in numele Domnului Ieshua Unsul, versetul din Matei 28:19 fiind falsificat (Luca 24:47, Coloseni 3:17, Fapte 19:1-5).
Nasterea din nou este un act ce cuprinde doua parti:
a. nasterea din apa
b. nasterea din duh
Nasterea din apa este ceremonia scufundarii sub apa si iesirea din apa - adica botezul - care semnifica in chip duhovnicesc, moartea omului vechi si consacrarea omului nou, prin sfintirea care o da jertfa Unsului (Christos in greaca inseamna Unsul), printr-o cerere publica, catre Dumnezeu, pentru primirea unui cuget curat (cererea pentru primirea unei constiinte curate), dupa ce in prealabil a avut loc intr-un om, un proces interior de constiinta, urmat de pocainta: 1Corinteni 6:9-11, Fapte 2:37,38, Fapte 20:21, 1Petru 3:21. Copiii nu pot face asta, asadar acel tip de botez al bebelasilor, nu este valid.
Nasterea din duh, este rodul acceptarii vestii bune (evangheliei) ca omul poate fi salvat din pacat si moarte eterna, prin harul si iubirea lui Dumnezeu si a Fiul lui Dumnezeu, aratata fata de oameni. Daca acceptam pe Fiul lui Dumnezeu ca Domn, Mantuitor (Salvator) si Mare Preot randuit de Dumnezeu pentru a fi jertfa de ispasire si faptul ca suntem pacatosi din fire ce avem nevoie de aceasta jertfa de ispasire si deasemenea ca avem mare nevoie de pocainta si de o transformare a vietii noastre dupa Cuvantul lui Dumnezeu, atunci putem fi mantuiti: Ioan 3:16, Romani 3:9-26, Luca 13:1-5, Matei 18:3. Cei care cred asta si se conformeaza acestui mesaj, pocaindu-se si primindu-l pe Domnul Ieshua ca Domn, Mantuitor si Mare Preot randuit de Dumnezeu Tatal sunt nascuti din nou, nascuti din cuvantul lui Dumnezeu, caci cuvintele lui Dumnezeu, transmise prin Fiul sau sunt duh, care dau nastere la o noua viata: Ioan 6:63, 1Petru 1:22,23.
Daca omul cu firea pactoasa s-ar putea mantui prin fapte bune, sau daca ar putea sa dea ceva in schimb pentru mantuirea sa, jertfa Fiului lui Dumnezeu ar fi fost inutila: Galateni 2:21, Romani 11:6, Psalmul 49:7-9, Matei 16:26. Mantuirea este nespus de pretioasa, caci conduce la viata vesnica, de aceea, mantuirea si viata vesnica sunt un mare har de la Dumnezeu, pe care omul pacatos nu le-ar merita. Acestea se dau gratuit, in dar, prin credinta in Fiul lui Dumnezeu: Efeseni 2:8,9, Romani 3:23,24, Tit 3:5-7. Faptele bune pe care le facem, le facem prin credinta si din dragoste pentru Dumnezeu, din dragoste pentru Fiul Sau si din dragoste pentru semeni. Oricat de mari si multe ar fi ele nu pot echivala cu mantuirea, nici cu viata vesnica, ele raman inferioare: Luca 17:7-10, Romani 4:2, Matei 20:1-16.

fullban10
26799. Postat la 23/01/2015 14:06 - 3753z6h15m
Nasterea din duh, este rodul acceptarii vestii bune (evangheliei) ca omul poate fi salvat din pacat si moarte eterna, prin harul si iubirea lui Dumnezeu si a Fiul lui Dumnezeu, aratata fata de oameni. Daca acceptam pe Fiul lui Dumnezeu ca Domn, Mantuitor (Salvator) si Mare Preot randuit de Dumnezeu pentru a fi jertfa de ispasire si faptul ca suntem pacatosi din fire ce avem nevoie de aceasta jertfa de ispasire si deasemenea ca avem mare nevoie de pocainta si de o transformare a vietii noastre dupa Cuvantul lui Dumnezeu, atunci putem fi mantuiti: Ioan 3:16, Romani 3:9-26, Luca 13:1-5, Matei 18:3. Cei care cred asta si se conformeaza acestui mesaj, pocaindu-se si primindu-l pe Domnul Ieshua ca Domn, Mantuitor si Mare Preot randuit de Dumnezeu Tatal sunt nascuti din nou, nascuti din cuvantul lui Dumnezeu, caci cuvintele lui Dumnezeu, transmise prin Fiul sau sunt duh, care dau nastere la o noua viata: Ioan 6:63, 1Petru 1:22,23.

Conform acestei marturii, nasterea din duh are la baza ei pe Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Atunci , ma intreb , de ce Tatal si Duhul Sfant n-ar participa si la botez. {[b] Botezul a fost facut si trebuie facut in numele Domnului Ieshua Unsul, versetul din Matei 28:19 fiind falsificat (Luca 24:47, Coloseni 3:17, Fapte 19:1-5)[/b].}

Si tot nu o sa raspunzi.

Ionica
26819. Postat la 24/01/2015 10:54 - 3752z9h27m
Lucia a scris:
laurentiu nastasa, iau afirmatiile tale ca fiind adevarate, pentru ca autorul acestui topic IONICA, a postat dupa tine si nu a comentat nimic.
Este foarte usor in acest caz sa-ti faci un CREZ cand esti "singur, singurel", nu ai nimic de discutat, de a ajunge la un numitor comun cu ceilalti membrii ai comunitatii tale, nu ai nici o bataie de cap.
Numai ca, fiind "singur singurel"se poate vedea ca un CULT AL PERSONALITATII.
Avand implementate aceste principii, nu au decat, ca cei care cred ca tine, IONICA, sa te urmeze.Pentru ca cercetezi Biblia in trei limbi, ai si originalul, deci iata, inca un motiv sa detii ADEVARUL.
Apoi, cata libertate in a-ti exprima parerile sub "topicul tau" la toate subiectele biblice , ale acestui portal(exemplu: Duhul Sfant), care pana acum a avut o randuiala si o ordine pe forumul de discutii, in topicul tau se poate scrie cand vrei si DESPRE ORICE, implicand deasemeni si pe ceilalti membrii sa incalce regulamentul.
Mai mult, iti da posibilitatea sa scrii despre tine, si celorlalti sa vorbeasca "de persoana ta", iar comentariile celorlalti ar putea sa incalce REGULAMENTUL.
Oare, nu toti membrii acestui portal isi spun CREZUL, despre subiectele discutate pe Portal?

Shalom tuturor,

Sora Lucia, nu te grabi sa ma judeci. Asteapta sa vezi prin cate am trecut si cu ce m-am confruntat in calatoria mea spirituala. Indiferent daca acest crez va fi sau nu implementat in viata unei adunari, nu vad de ce un credincios nu isi poate spune propriul sau crez?

Nu uita: Am scris inca de la inceput ca acest crez il prezint "SPRE ANALIZA"

Punctul 3.

a.) Ce este pacatul?
b.) Ce este legea, cui se da si de ce s-a dat ea (scopul ei)?
c.) De ce s-au dat poporului lui Dumnezeu din antichitate, legi atat de aspre?
d.) De ce s-a schimbat legea si cum a fost posibil asa ceva?
e.) Cate tipuri de pacate sunt?
f.) Cum trebuie privita lupta cu pacatul?

a.) Biblia descrie pacatul ca fiind "faradelege" (fara de lege): 1Ioan 3:4.
b.) Legile lui Dumnezeu sunt porunci, care ii invata pe oameni ce este pacatul: 1Timotei 1:9, Romani 3:20. Aceste legi s-au dat pentru folosul si fericirea oamenilor, pentru pacea, buna oranduiala si prosperitatea societatii in care traiesc si in mod special pentru ai pregati pe oameni pentru imparatia fara de pacat a lui Dumnezau care va veni pe pamant: Isaia 48:17-19, 1Corinteni 6:9,10.
c.) Poporului lui Dumnezeu din antichitate, i s-au dat anumite legi aspre, ca legea talionului, legile cu privire la pastrarea curatiei spirituale, etc.; inseamna acest lucru ca Dumnezeu este rau: Exodul 21:22-25, Exodul 21:17, Exodul 22:18-20? Nu, ci aceste legi au fost legi preventive, ele aveau menirea de a arata gravitatea unor pacate in ochii lui Dumnezeu: Romani 7:13. Daca oamenii ar fi ascultat de legile lui Dumnezeu, nimeni nu ar fi trebuit sa sufere aceste consecinte dramatice: Deuteronom 30:19.
d.) Biblia ne invata ca odata cu schimbarea preotiei Aaronice a avut loc si o schimbare a legii: Evrei 7:12, Luca 16:16. Pana la inceperea misiunii Domnului nostru Ieshua Unsul, legea a avut un rol de indrumator, dar acest rol l-a cedat Fiului lui Dumnezeu, care a fost "Profetul" prezis de Moise: Galateni 3:18-29, Deuteronom 18:15-19. Schimbarea legii nu se putea face fara a intra sub incidenta penala a legii, act pe care si l-a asumat Fiul lui Dumnezeu, luand blestemul legii asupra Lui: Galateni 3:13, 2Corinteni 5:21. Insa sensul schimbarii nu este in sensul de ceva ce nu a mai fost, nu in sensul unui produs complet nou, ci in sensul de "innoit": lucruri vechi+ lucruri noi= o noua lege. Aceasta schimbare s-a facut pe temeiul promisiunii lui Dumnezeu fata de Avraam, pentru a inlesni impacarea si intrarea tuturor natiunilor intr-o relatie apropiata cu Dumnezeu, Creatorul lor: Geneza 22:18, Galateni 3:14, Efeseni 2:10-22, Coloseni 2:8-14, 2Corinteni 3:2-13. Noua lege, denumita "legea Unsului", "legea imparateasca" si "legea slobozeniei" dezleaga anumite porunci vechi, tine pe mai departe anumite porunci vechi si in acelasi timp aduce anumite porunci noi: 1Corinteni 9:21, Galateni 6:2, Iacov 2:8,12, Ioan 5:16-18, Marcu 7:18-23, Matei 19:16-19, Matei 5:31-48, Matei 13:52.
e.) Avand in vedere ca trebuie sa vestim Vestea Buna (Evanghelia) tuturor oamenilor, totusi sa tinem cont ca nu orice pacat se iarta si stiind acest adevar suntem indemnati sa nu ne irosim timpul in zadar, ci sa ne straduim sa convingem oameni care nu s-au intinat cu pacate de neiertat, caci sunt doua categorii de pacate, pacate ce se pot ierta si pacate ce nu se pot ierta: Matei 7:6, Matei 12:31,32, 1Ioan 5:16.
f.) In lupta cu pacatul trebuie sa fim categorici si sa respingem orice forma de pacat stiind ca oamenii lui Dumnezeu au putere de sus pentru a rezista pacatelor: 1Ioan 3:6,9, 1Ioan 5:18. Daca totusi pacatuim, aceste pacate trebuie sa fie din cauza imperfectiunii firii noastre, ele nu trebuie sa fie voite, ele trebuie sa vina foarte rar, ca un fel de raccidentr1; neintentionat in viata noastra si nu ca sa faca parte din modul nostru de viata, insa trebuie ca dupa aceea sa ne caim sincer si adanc, sa ne silim sa evitam pe viitor pacatul comis, cerand harul lui Dumnezeu prin sfatul si sprijinul fratilor: Iacov 5:16, Romani 8:31-39.

fullban10
26822. Postat la 24/01/2015 18:55 - 3752z1h26m

Pe cand rezultatul analizei? S-au pus intrebari.

Ionica
26845. Postat la 26/01/2015 06:19 - 3750z14h2m
valentina a scris:

Pe cand rezultatul analizei? S-au pus intrebari.

Shalom,

Vei gasi raspuns la toate in continuarea punctelor, de aceea am scris sa astepti pana ii vine randul.

Multumesc!

Punctul 4.

a.) Care este plata definitivă pentru păcatul practicat voit?
b.) Ce este cu "saracul Lazar si cu bogatul nemilostiv"?
c.) Exista "soarta prestabilita" (predestinare) pentru fiecare om?

a.) Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că plata păcatului voit este moartea eternă și nu chinul veșnic al păcătoșilor: Romani 6:23. "Iazul de foc", este un aspect profetic avertizator despre pedeapsa veșnică ce îi așteaptă pe cei pierduți: Apocalipsa 20:14. Această pedeapsă este moartea eternă, extincția eternă, după cum se arată atât de clar: "Iazul de foc este moartea a doua" (si nu invers: "moartea a doua este iazul de foc" ) Apocalipsa 20:14, "văpaia unui foc care va mistui (și nu chinui etern) pe potrivnici" Evrei 10:27. Dumnezeu iubește orice om și poruncește acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască, pocăința însemnând întoarcerea la Dumnezeu cu căință: Luca 15:11-21; Fapte 17:30; Romani 2:1-16. Nu există posibilitatea salvării după ce un om moare nepocăit, de aceea din iubire adevărată față de semenii noștrii, trebuie să ne dăm toată silința de a conștientiza pe cei ce sunt pierduți: Evrei 9:27;Matei 24:14; Apocalipsa 20:11-15.
b.) Ce spune întreaga Biblie despre Avraam, unde s-a dus după moartea lui și în ce stare este el acolo? "Căci, în locuința morților, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune!" Ecclesiastul 9:10
Ce spune autorul predicii Bogatul și Lazăr despre unde s-a dus Avraam și în ce stare este el acolo? Desi admite ca Avraam este in locuinta mortilor, sustine exact contrariul marturiei Scripturii citate! El sustine ca acolo unde s-au dus Avraam, saracul Lazar si bogatul nemilostiv, exista lucrare, chibzuinta, stiinta si intelepciune. "săracul a murit și a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam" Cu toții cunoaștem aceasta istorisire cu săracul Lazar și bogatul nemilostiv din Luca 16:19-31. Acest text contrazice flagrant toată Biblia de la Geneza și până la Apocalipsa. Importanța armoniei interioare a textelor Bibliei este fațiș contrară cu acest text și îl declară un text străin. Este clar că avem de a face cu o antiteză: Biblie versus autor "Bogatul nemilostiv și saracul Lazăr". Autorul acestei istorisiri nu a fost Domnul si Mantuitorul nostru Ieshua Unsul, deoarece el a spus ca la trâmbița învierii morții vor auzi glasul lui din morminte și nu din sânul lui Avraam: Ioan 5:28,29, Daniel 12:2. Asadar, aces text din Luca 16:19-31 este un text fals, o apocrifa, atasata ulterior la Evanghelia dupa Luca.
Avem de a face cu o contradicție evidentă, care descalifică și demască textul ca fiind un text stăin de Biblie.
Nu cred că daca în Bibliile moderne ar scrie ca Satan este Isus, ar trebui să credem asta doar pentru simplul motiv că este în Biblia moderna. Nu trebuie sa punem semnul egalității între Biblia moderna și textele Bibliei originale, care nu mai sunt.
Din contextul larg al Bibliei observăm, că învățătura despre nemurirea sufletelor și a chinului veșnic al păcătoșilor nu este de origine divină. Nu putem lăsa sau distorsiona înțelesul textelor ce combat clar aceste idei, de dragul unor oameni care au introdus texte straine pentru ași susține părerile.
c.) Oare este biblica argumentatia ca persoanele care nu se vor pocai, au fost predestinate la pierzare inca inainte ca ele sa se fi nascut?
Ce ați zice despre un tată, care încă înainte de a i se naște copiii, a hotărât ca pe unii dintre ei îi va ucide, indiferent de ce ar putea să fie ei, buni sau răi? L-ați considera dement, nu-i așa? Și totuși, există oameni care cred că Dumnezeu, a hotărât în acest fel soarta a miliarde de oameni(!). Oare chiar dorește Dumnezeu pieirea unora, încă înainte ca ei să se nască și să poată lua o decizie în ce privește calea și conduita pe care o vor urma? Versetul următor, denunță ca nebiblică această filozofie religioasă: "... Dumnezeu, salvatorul nostru, care dorește ca toți oamenii să fie salvați și să vină la cunoștință de adevăr" 1Timotei 2:3,4. După cum vedem, Dumnezeu dorește salvarea tuturor oamenilor, dar cei care resping prin faptele lor rele acestă dorință divină, nu pot fi salvați, deoarece Dumnezeu nu salvează pe nimeni cu de-a sila (forțat). Creatorul a ales (predestinat, prestabilit) ca cei ce vor trăi ca oameni drepți să primească viață veșnică și ca cei care vor trăi în nedreptate să nu primească viață veșnică, ci să primească moarte veșnică, dar nu chin veșnic: Ioan 3:36. Tocmai de aceea, când apostolul Pavel scrie despre predestinarea noastră, trebuie să avem în vedere care este dorința lui Dumnezeu aratată către toți oamenii și prin ce anume și cum se intră în această predestinare a salvării, care este o predestinare ca grup al credincioșilor și nu a indivizilor: Romani 9:30-33. Dumnezeu nu a făcut un om mai păcătos decât altul, El nu a hotărât în mod arbitrar nimănui destinul, fie spre pierzare, fie spre salvare, și asta încă înainte de a se naște individul: prin pocăință orice om poate primi har (exceptand pe cei care au pacatuit împotriva Duhului Sfânt)! Luca 13:1-5, Matei 12:31,32. Dumnezeu nu ar porunci "tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca", daca el ar fi randuit deja de mult timp pe unii "la chinuri intr-un foc vesnic" Fapte 17:30, caci atunci ar fi cel mai mare fatarnic.

Pagina 1 din 4 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163445 vizite unice Powered by PHP-Fusion