Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Cultură generală
Pagina 4 din 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23615. Postat la 07/05/2013 16:52 - 4379z4h48m
BECUL

Dacă astăzi iluminarea cu ajutorul becului este posibilă, aceasta i-odatorăm lui Thomas Edison. El s-a născut într-o familie săracă. În clasa a II-a a fost exmatriculat pentru că a întrebat din ce este făcută apa. De mic el a dorit să-și schimbe stilul de viață și să întoarcă într-un fel încă o pagină din istoria omenirii. Fiind tânăr, el a lucrat la telegraf. Acolo Thomas a legat astfel firele încât totul să se lucreze de la un singur aparat. Astfel din zeci de lucrători numai unul lucra. Într-o zi directorul a venit în control pe neașteptate și i-a găsit pe lucrători dormind. Aceștia i-au explicat că lucrează arătându-i invenția lui Edison. Directorul supărat l-a chemat pe Edison în biroul lui spunându-i că de data aceasta îl iartă și l-a întrebat dacă vrea să-i vândă invenția.
Mai târziu, Edison și-a făcut propriul laborator. Acolo el s-a hotărât să creeze un mod de iluminare mai bun și mai ieftin ; împreună cu câțiva prieteni ai săi, oameni de știință, el a început să lucreze la bec. Toate au mers bine cu excepția filamentului, pentru că Edison nu știa din ce material să-l facă. El a făcut peste o mie de încercări dar la fiecare becul exploda.
Oamenii când au aflat de proiectul lui au spus că este imposibil, dar Thomas le-a promis că până la Crăciun orașul va fi iluminat. Deși prietenii l-au sfătuit să renunțe, el a perseverat. Și astfel, într-o seară Edison a creat un bec cu filamentul din Wolfram. Becul a luminat non-stop timp de 48 de ore, după care s-a stins. Inventatorul l-a perfecționat și în seara de 25 decembrie, orașul a fost iluminat cu becuri electrice. Dacă Edison nu ar fi perseverat, mulți oameni ar fi fost lipsiți de această invenție atât de utilă numită -becul electric.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23627. Postat la 08/05/2013 14:32 - 4378z7h9m
Muzeul de Științe ale Naturii


Muzeul de Științe ale Naturii Grigore Antipa din București este întemeiat chiar de cel al cărui nume îl poartă. Majoritatea exponatelor au fost aduse din expedițiile la care acesta a luat parte în multe colțuri ale lumii. Tot el este cel care a creat minunatele diorame ale muzeului, unde animalele sunt așezate în mediul lor natural, fondul pictat completând iluzia că ești în fața realității și nu într-un muzeu. De-a lungul anilor, muzeul a fost greu încercat. După marele cutremur din 1940, grămezi de exponate deteriorate au trebuit să fie aruncate. Însă, nimic nu se compară cu efectele bombardamentului. Când, după bombardament, un reprezentant al ministerului a coborât în subsolul muzeului și a întors comutatorul, a rămas uluit și consternat de priveliștea tristă ce i se înfățișa înaintea ochilor. La etaj, dezastrul era și mai mare. Plouase luni de zile înăuntru, pereții erau înverziți de alge, dalele de pe jos erau ridicate de ciupercile crescute sub ele ca în pădure. Peste elefantul de mare căzuse corpul de iluminat din plafon, în greutate de peste o mie de kilograme, făcând să-i plesnească pielea în mai multe locuri. Mai toate vitrinele, din cristal belgian, erau sparte. Prin muzeul fără ferestre și fără perdele, intra vântul și ploaia. Nenumărate exponate fuseseră complet distruse. Pe scurt, dezastrul era cumplit. Multă muncă, energie și o sumă foarte mare de bani au fost necesare pentru a reface clădirea, vitrinele, pentru a pune fiecare lucru la locul său și pentru a reconstitui piesele deteriorate. Întregul personal al muzeului, de la profesor la omul de serviciu, a muncit cu o râvnă și un devotament vrednic de laudă. Unele piese s-au pierdut definitiv. În schimb, s-au înmulțit colecțiile muzeului prin achiziționarea de noi colecții științifice, foarte multe fiind donații particulare. Muzeul a renăscut din propria cenușă.
Pentru cei care acum vizitează muzeul, nimic nu mai amintește de ceea ce la un moment dat era aproape ruină. Refăcut, renăscut, restaurat, redecorat, reamenajat și reutilat r11; cuvinte extrem de semnifi cative nu doar în ceea ce privește un muzeu.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23631. Postat la 08/05/2013 21:51 - 4377z23h49m
Știați că Ființa cu cele mai multe oase este crapul?

Un crap are 4386 de oase cu o lungime a corpului de maxim 1 m și greutatea de până la 40 kg.
Acesta este acoperit cu solzi mari, iar spatele este negricios, cu nuanțe albăstrui sau verzui, flancurile arămii sau arămii-gălbui, iar abdomenul albicios.
Crapul posedă patru mustăți, două nări, doi ochi și botul, iar pe trunchi și pe coadă se găsesc înotătoare perechi, două ventrale plus două pectorale și neperechi dorsală, anală și codală.
Este răspândit aproape pe tot globul, populând atât apele dulci cât și cele salmastre.




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23641. Postat la 09/05/2013 21:34 - 4377z0h7m
Stiati ca cel mai inalt podis din lume este Podisul Tibet, cu o inaltime medie de aproximativ 4785 de metri.




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23681. Postat la 12/05/2013 08:05 - 4374z13h36m
HIPOPOTAMUL



Uită-te la hipopotamul, căruia i-am dat viață ca și ție! El mănâncă iarbă ca boul. Uită-te ce tărie are în coapse, și ce putere are în mușchii pântecelui său! (Iov 40:15-16)


Căscatul hipopotamului nu este un semn de somnolență sau plictiseală, ci este de fapt un gest de amenințare, arătându-și caninii lungi, groși și ascuțiți ca o lamă, cu care este capabil să taie în două o barcă mai mică. Caninii sunt din fildeș și valorează chiar mai mult decât cei ai unui elefant, deoarece nu se îngălbenesc în timp. Hipopotamul, cântărind uneori peste 1.800 kg, trăiește în Africa, în sudul Saharei și de-a lungul râului Nil. Hipopotamii preferă râurile cu ape adânci din apropierea tufărișurilor, însă se găsesc și în zonele apelor sărate de la gurile râurilor, sau în lacurile din Africa Centrală. Se hrănesc, mai mult în timpul nopții, cu iarbă, fructe căzute pe jos și uneori cu trestie de zahăr sau porumb. Își petrec cea mai mare parte din timp în apă. Urechile și nările, localizate spre vârful capului, se închid automat când animalul este sub apă. Nu are păr deloc, iar pielea este netedă și chiar delicată. Prin ea hipopotamul transpiră un lichid roșu, uleios, care păstrează pielea umedă și o protejează sub apă. De aceea a apărut mitul că hipopotamul transpiră sânge. Hipopotamul este al treilea animal ca mărime de pe glob, puțin mai mic, dar mai greu decât un rinocer alb. În ciuda mărimii sale (3 m lungime și 1,5 m înălțime), un hipopotam poate întrece în fugă omul. Răgetul unui hipopotam mascul ajunge la volumul asurzitor de 115 decibeli, sunând ca răgetul unui leu. Protejându-si fără frică teritoriul și puii, hipopotamii au ucis în Africa mai mulți oameni decât oricare alt animal sălbatic. Mulți dintre celebrii exploratori și vânători ai Africii r11; Livingstone, Stanley, Burton r11; au avut parte de întâmplări nefericite cu hipopotamii. De aceea, toți i-au considerat ca fiind animale rele și violente.

Toate animalele acestea, de care acum ne este frică, într-o zi vor deveni, din nou, aliații noștri. Dumnezeu le-a creat ca să ne bucurăm de ele și să ne fie de folos. Datorită păcatului omului, ele au fost sălbăticite de către Creator.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23844. Postat la 23/05/2013 13:54 - 4363z7h47m
FLUTURII

Nici un om, când a încercat să-și imagineze un tablou de primavară, nu a uitat de țopăiala copiilor pe străzi și de prezența fluturilor. Jubilațiile primăvaratice nu pot fi imaginate fără gingășia, grația și frumusețea acestora. În țara noastră se pot întâlni, după părerea specialiștilor, 2000 de specii de fluturi. Biologia, în toată complexitatea ei, așază fluturii în ordinul lepidoptera, care la rândul lui cuprinde două subordine, cu 21 de suprafamilii, ce însumează în total 83 de familii. Tânarul naturalist poate să memoreze toate aceste denumiri în latină sau greaca veche, în funcție de preferințe. Există lepidoptere care apar doar în anumite zone și anumite perioade ale anotimpurilor cu soare, printre cei mai frumoși fluturi ai țării noastre numărându-se, în denumirea lor comună: coada-rândunicii, fluturele ochi de păun, fluturele de stejar, lămâița, albilița.

Uneori e tare greu iarna fără fluturi, fără flori, când frigul uită că mai trebuie să plece, când zăpada încă se mai agață de străzi și case. Ar fi și mai greu dacă n-am avea imaginea primăverii, dacă n-am știi că va veni un timp când vor prinde viață toate mămăruțele, vor înflori toate câmpiile.
[Elena Goga- Revista Respiro]


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23863. Postat la 25/05/2013 20:08 - 4361z1h33m
Mamiferul cu urechile cele mai mari este elefantul african; suprafata totala a urechilor sale este de 8 metri patrati.


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23873. Postat la 26/05/2013 09:13 - 4360z12h27m
Pe intreg cuprinsul Imperiului Roman, paganismul a murit intr-o forma, doar ca sa traiasca din nou in cadrul bisericii romano-catolice?
Un numar de vreo 2.000.000 de oameni au venit in acel an si au depus atata bogatie inaintea presupusului mormant al Sf.Petru, incat doi preoti au fost ocupati zi si noapte sa stranga banii cu grebla.
O mare parte din acestia au fost folositi de papa pentru a-si imbogati rudele,cei din familia Gaetani, care si-au cumparat numeroase castele si proprietati splendide in Latium.
Lucrul acesta i-a suparat tare pe locuitorii Romei (la noi, dupa 20 de ani de la ''evenimentul'' numit ''Revolutie'', rasar bisericile mai rau ca ciupercile, semn ca afacerea e in continuare prospera...criza nu afecteaza Biserica!)
Din zilele lui Constantin, biserica romana devenise foarte repede tot mai bogata.
In Evul Mediu, biserica detinea orase intregi si terenuri vaste.


Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23883. Postat la 26/05/2013 14:48 - 4360z6h53m
BUILA,

Buila este un complex de munți și nu unii oarecare. Buila este situaț în partea sud-estică a grupei Munților Căpățânei. Este alcătuit din roci calcaroase și de aceea aici se întâlnesc foarte des groteși peșteri încărcate de mister deoarece nu toate au fost explorate. Însuși muntele Buila poartă o aură de mister, deoarece fiind mai greu accesibil, se spune că pe aici își ascundeau haiducii comorile și că multe nu au fost descoperite. O călătorie pe Buila este destul de anevoioasă din cauza coastelor abrupte și nu numai de asta. Vara se mai înlnește un pericol numit vipere.Da, aici sunt foarte multe vipere și nimeni nu trebuie să se aventureze nepregătit pentru așa ceva. Spuneam că Biula este mai bine zis un complex de munți. Pe lângă vârful propriu-zis al Builei mai sunt aici și două vârfuri aproape gemene: vârful Vânturarița I înalt de 1866 m și Vânturarița II înalt de 1866 m. Între cele două vârfuri există poienițe cu iarbă, dar se găsesc și multe tufe de jnepeni din care stâncile răzbat curajos deasupra. Aici, în ciuda faptului că muntele este calcaros, găsim și frumoase păduri de brazi. Tot aici dacă urci dinspre Cheia și curmătura Comarnia se poate face alpinism și poți admira și vestita floare de colț. Traseele trebuie alese cu grijă pentru a evita accidentele. Un fenomen des întâlnit mai ales pe vârfurile Vânturarița sunt fulgerele dese care uneori s-au soldat cu pierderi de vieți omenești. Varietatea peisajului, varietatea florei și faunei, bogatele izvoare de apă cu grote și cascade alcătuiesc amintiri de neuitat pentru temerarul care se avântă pe acești munți.


Deși amprenta păcatului se zărește peste tot, măreția creațiunii lui Dumnezeu depășește orice închipuire. Datoria noastră este să protejăm natura deoarece nu ne aparține.
[Florina Caralicea- Revista Respiro]


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23947. Postat la 31/05/2013 06:47 - 4355z14h53m
Stiati că există Statuia regelui dac Decebal în apropiere de orașul Orșova, judetul Mehedinti, in regiunile Oltenia si Banat, România , aceasta este o statuie înaltă de 55 m, aflată pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, . Statuia îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei și este sculptată într-o stâncă.

Ea a fost sculptată după modelul celei din stânca Muntelui Rushmore din statul american South Dakota și este cea mai mare statuie din Europa: are cu doar șase metri mai puțin decât Statuia Libertății, dar cu opt mai mult decât monumentul lui Hristos din Rio de Janeiro, și cu aproximativ 10 metri mai mult decât înălțimea legendarului Colos din Rhodos.

Locul realizării sculpturii este în apropiere de orașul Orșova, în zona cataractelor de la Cazanele Mici (golful Mraconia), pe malul stâng al Dunării, acolo unde adâncimea fluviuluieste cea mai mare: 120 de metri.

Ideea construirii acestei statui i-a aparținut omului de afaceri român Iosif Constantin Drăgan, un istoric amator, și a durat 10 ani (1994-2004) pentru ca cei 12 sculptori-alpiniști să o termine, realizarea ei costându-l pe Drăgan, în final, peste un milion de dolari.

Executarea acestei lucrări s-a desfășurat sub conducerea sculptorului român Florin Cotarcea, ea realizându-se în ciuda pericolului reprezentat de înălțimi, căldură și vipere. Pe pontonul din golful Mraconia unde se află această, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, se poate ajunge doar pe apă, cu barca. Pentru modelarea stâncii s-a folosit peste o tonă de dinamită.





Din cate vede se poate ajunge si cu masina aici , dar eu as dori sa ajung cu Bicicleta cat de curand smiley, cu voia Domnului Binenteles.


Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23987. Postat la 07/06/2013 20:31 - 4348z1h9m
Un studiu arată că oamenii se bucură de necazul altuia. Sau mai precis este mult mai receptiv la aflarea unei vești rele decât la o veste buna.

Cineva a vrut să facă o emisiune de știri fără a avea pretenția să fie plătit însă a fost refuzat de televiziune deoarece...nu se vine.

Așa să fie și creștinul? Cred că Duhul lui Dumnezeu este cel care schimbă natura rea a omului și când ne vizităm nu facem schimb de gunoi...ci am schimbat pubela de gunoi cu laude la adresa lui Dumnezeu.


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24029. Postat la 12/06/2013 19:09 - 4343z2h31m
Stiati ca Muntele Fuji este cel mai inalt munte din Japonia si unul dintre vulcanii cei mai frumosi din lume datorita simetriei perfecte a conului. Acesta este simbolul Japoniei, un element foarte important al credintelor religioase locale si unul dintre cei mai fotografiati munti din lume. Muntele Fuji a erupt ultima data in 1707 si este in prezent clasificat ca activ, dar cu un risc scazut de eruptie.

Dar pe cat este de frumos este si foarte periculos deoarece, cu tot aspectul sau de munte batran, cuminte si elevat, Fuji este necrutator cu turistii. Niponi sau straini, muntele sacru al Japoniei nu-i iarta deloc. In fiecare an, in perioada cuprinsa intre lunile octombrie si aprilie, zeci de turisti inconstienti care ignora avertismentele autoritatilor, mor prabusiti in prapastii.




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24090. Postat la 30/06/2013 10:32 - 4325z11h9m
Potrivit unor statistici, omul petrece cel puțin o cincime din viață vorbind. Într-o singură zi. Fiecare persoană folosește suficiente cuvinte pentru a umple o carte de 54 de pagini. Timp de un an, o persoană va umple 132 de cărți a câte 400 de pagini. Într-o zi normală, o persoană va folosi între 25 000 și 30 000 de cuvinte.




- Există mai mult de 4 000 de limbi și dialecte vorbite în lume. 80 sunt vorbite doar în Los Angeles.
- Limba engleză include un vocabular de 800 000 de cuvinte (500 000 de cuvinte și 300 000 de termeni tehnici), care crește cu 1000 de cuvinte în fiecare an.
- Alfabetul englez conține mai mult de 29 mii de catralioane (27 zerouri) de combinații posibile.
- Puțini oameni folosesc mai mult de 60 000 de cuvinte în timpul vieții.
- Din lexicul de 500 000 de cuvinte, jurnaliștii folosesc mai puțin de 20 000 de cuvinte diferite.
- Pastorii (considerați vorbăreți) au un vocabular de 10 000 de cuvinte. Muncitorii calificați folosesc aproximativ 5000 de cuvinte diferite.
- Lucrătorii în ferme se descurcă cu un lexic de 1 600 de cuvinte.
- Doctorii trebuie să știe denumirea a 1 300 de bacterii, 433 de mușchi, 193 de vene, 707 artere, 500 de pigmenți, 295 de otrăvuri, 109 tumori a mai mult de 700 de teste diferite și a peste 200 de boli.r1;


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24399. Postat la 18/08/2013 08:21 - 4276z13h20m
Stiati ca Transfagarasanul a fost construit intre anii 1970 - 1974 in timpul lui Nicolae Ceausescu, care a vrut sa asigure un drum strategic peste munti si a fost inaugurat in 20 septembrie 1974.

Drumul strabate Fagarasul pe directia nord-sud facand parte din Drumul National 7C (DN7C). Este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania. Punctul de altitudine maxima se gaseste la Lacul Balea 2042 m unde se afla si tunelul de 800 m pe sub creasta Caprei ce face legatura intre varsantul nordic si cel sudic.

Drumul incepe in comuna Bascov, Judetul Arges de langa orasul Pitesti, in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara, cu o lungime de 151 km. Cea mai spectaculoasa portiune este cea cuprinsa intre Balea Cascada si Lacul Balea pe o lungime de 13 km.

Balea Lac 2042 m altitudine smiley



Transfagarasan soseaua smiley




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24584. Postat la 04/09/2013 13:33 - 4259z8h8m
Stiati ca Cascada Bigăr este una dintre cele mai frumoase din România, se află în județul Caraș-Severin, între localitățile Anina și Bozovici, pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Este formată de un afluent al râului Miniș.

Accesul este extrem de facil, cascada aflându-se la câțiva metri de șosea, la punctul numit Paralela 45.




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24585. Postat la 04/09/2013 13:38 - 4259z8h2m
Frumos, foarte frumos!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24989. Postat la 21/11/2013 08:01 - 4181z12h40m
Stiati că.....
In toată scriptura găsim despre casa lui Israel de 99 de ori?
Coincidentă?
Prima dată in:Exodul 16:31 Casa lui Israel a numit hrana aceasta "mană".
Si a -99 -a oară in Evrei 8:10. Dar iată legământul, pe care-l voi face
cu casa lui Israel, după acele zile, zice YHVH: voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Elohim al lor, și ei vor fi poporul Meu.


Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25258. Postat la 18/02/2014 20:31 - 4092z0h10m
Stiati ca Cel mai inalt varf din Muntii Retezat este Vf. Peleaga avand o altitudine de 2509m. Este un varf pe care se poate ajunge destul de usor dinspre Poiana Pelegii trecand pe la lacul Bucura, lac care poate fi admirat in toata splendoarea lui de la inaltimea celor 2509 metrii ai Pelegii. Se urmeaza Curmatura Bucurei, apoi custura. Pe Varful Peleaga putem ajunge si din Valea Pelegii pe la Lacul Pelegii; in apropierea lui se afla Varful Papusa (2508m).

Partea cea mai importantă a masivului este alcătuită în principal din roci cristaline și se numește Retezatul Mare; partea sudică, cu relief dezvoltat și în mase mai importante de calcare, se numește Retezatul Mic. ele se unesc în apropierea lacului Bucura.

Merita din plin vizitate aceste splendori pe care Creatorul Cerului si al Pamantului le-a Creat .




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
costy
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25285. Postat la 20/02/2014 15:57 - 4090z4h44m
Stiati ca in Lume exista Podul lui Moise, Halsteren, Olanda.Impresionantul pod arată ca un culoar scufundat, ca și în cazul în care apa s-a despărțit pentru ca oamenii sa poata trece. Acesta a fost facut in secolul al 17-lea si a fost proiectat de RO & AD Architects.

Podul este realizat din lemn de Accoya tratat cu straturi anti-fungice, care permite lemnului să nu erodeze. In afară de a fi practic, podul face impresie pentru toti turistii, de la departare dand impresia ca oamenii merg prin apa.




Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Curiozități gen "Știați că...?"
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
25367. Postat la 01/03/2014 19:54 - 4081z0h47m
Stiati ca dupa Calendarul Essenian (luni-solar) anul nou incepea intotdeauna in a sasea zi a saptamanii si se sfarsea intotdeauna in a cincea zi a saptamanii? Stiati ca dupa acest calendar Pastele era comemorat intotdeauna intr-o zi de marti (dupa calendarul catolic)?


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 4 din 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163587 vizite unice Powered by PHP-Fusion