Deschid acest subiect pentru ca noi, cei tineri sa putem descoperi de la cei care au cunoscut pe cei ce erau odinioara batranii bisericii noastre care au fost persoanele care s-au remarcat prin slijirea lor.
Doresc sa precizez ca aici vom prezenta doar persoane pe care nu le mai avem printre noi desi ne-ar placea.
Fratele Andrei m-a rugat sa mut postarea lui intr-un astfel de subiect:
Unul din personalitățile istorice ale credintei mele este fratele IUREANU "BATRANUL", pe care Domnul a hotarat sa-l odihneasca, ferindul de lumea stricata de acum.
L-am cunoscut ca Prezbiter in Campia Turzi in ani 1990 (imediat dupa revolutia din 1989) si tot acolo ne-a si parasit.
Imi amintesc ca de la dansul am invatat una dintre esentialele trasaturi necesare ale credinciosului, BLANDETEA.
- Numai privindu-l intelegeam ce inseamna acest termen.(trasaturile si aspectul)
- Raspunsurile pe care le dadea fratilor erau invaluite in aceasta trasatura (incet, calm si smerit -> sfaturile date prin fapte si povetele din viata si perioada traita de dansul la care completa cu cate o pilda biblica, te convingeau care este raul).
- In casa dansului am invatat iubirea fata de Lege si frati; dedicandu-si intreaga casa ca loc de Adunare la Sarbatori. Strabateam zeci de Km ptr a ma intalni si al vedea. Daca copii lumii visau la un Mos Craciun, Mos Gerila, Mos Niculae,etc... eu, copil fiind, intalneam acest om,bunic. Fermecat de chipul acestui batran: cu pletele albe,parul taiat drept(conform Cuvantului), barba alba si lunga(ingrijita cu mandrie) cu vocea calda si placuta, cu privirea blanda si plina de iubire, am ajuns sa caut si sa-l inteleg pe Dumnezeu, pe Isus, Legea si Oranduielile, importanta si smerenia.
Eu l-am cunoscut doar la batranete, iar de tineretiile lui fratii pot sa completeze .
A fost Prezbiterul si Apostol ce s-a dedicat Domnului prin smerenia aratata in port si fapte.
A fost un exemplu de prezbiter credincios in viata mea si nu stiu cand va mai scoate unul asemanator lui, tinerilor nostri.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |