Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Cultură generală
Deconectat CE AU CREZUT PIONIERII BISERICII ADVENTISTE despre greselile papalitatii si a fiicelor ei
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26959. Postat la 31/01/2015 16:11 - 3745z4h1m
"Isus S-a rugat ca ucenicii Săi să fie una, după cum El și Tatăl Său erau una. Această rugăciune nu avea în vedere un ucenic cu doisprezece capete, ci doisprezece ucenici, făcuți una în scop și efort pentru cauza Maestrului lor. Nici Tatăl și Fiul nu sunt componenți ai "Dumnezeului trei-unu". Ei sunt două ființe distincte, și totuși una în conceperea și împlinirea mântuirii. Cei răscumpărați, de la cel dintâi care se împărtășește de marea răscumpărare, până la cel din urmă, toți atribuie slavă și glorie, și mărire pentru salvarea lor, atât lui Dumnezeu cât și Mielului."
James White (barbatul lui Ellen Gould White), 1868, rÎntâmplările Viețiir1;, pag.343).

"Cea mai mare greseala pe care o gasim la Reforma este ca reformatorii au oprit procesul reformei. Daca ar fi continuat si ar fi înaintat pâna ce ar fi lasat în spate si ultimul vestigiu al papalitatii ca nemurirea naturala, botezul prin stropire, trinitatea si pazirea duminicii, biserica ar fi fost acum libera de erorile ei nescripturistice."
James White (barbatul lui EG White), 7 februarie 1856, R&H, vol.7, no.19, pag.184, par.26

"Modul în care spiritiștii au determinat sau au tăgăduit pe singurul Domn Dumnezeu și pe Domnul nostru Isus Hristos, a fost prin cea dintâi folosire a vechiului crez nescripturistic Trinitarian, și anume, că Isus Hristos este veșnicul Dumnezeu, cu toate că nu au nici măcar un singur text pentru a-l sprijini, în timp ce noi avem o abundență de mărturii lămurite ale Scripturii că El este Fiul veșnicului Dumnezeu."
James White (barbatul lui EG White), 24 ianuarie 1846, rThe Day Starr1;

"Tatăl este mai mare prin faptul că El este primul. Fiul este următorul în autoritate, pentru că Lui I-au fost date toate lucrurile."
James White (barbatul lui EG White), 4 ianuarie 1881, R&H).

"Fratele Cottrell are aproape optzeci de ani, și-și amintește de ziua cea întunecată din 1780, și a fost un păzitor al Sabatului pentru mai bine de treizeci de ani. Pe vremuri, era unit cu Baptiștii de Ziua a Șaptea, dar în anumite puncte era deosebit de restul trupului. El a respins doctrina trinității, de asemenea și doctrina conștienței omului între moarte și înviere, și pedepsirea celor răi într-o veșnică conștiență. El credea că cei răi vor fi distruși. Fratele Cottrell și-a înmormântat nu cu mult timp în urmă soția, despre care se spune că era una dintre cele mai bune de pe fața pământului.
Nu mult după aceea, acest peregrin îmbătrânit a primit o scrisoare de la prietenii săi din Wisconsin, care susțineau că este de la doamna Cottrell, soția sa, care adormise în Isus. Dar el, crezând că morții nu știu nimic, era pregătit să respingă îndată erezia că spiritele morților, cunoscând totul, se întorc și discută cu cei vii. Astfel, adevărul este un sprijin pentru vârsta sa înaintată. El are trei fii în Mill Grove, care, împreună cu familiile lor, sunt păzitori ai Sabatului."
James White (barbatul lui EG White), 9 iunie 1853, R&H, vol.4, no.2, pag.12, par.16).

"Aici putem menționa Trinitatea, care face să dispară personalitatea lui Dumnezeu și a Fiului Său Isus Hristos, și botezul prin stropire sau turnare în locul rîngropării cu Hristos în botezr1;, rfăcuți o tulpină cu El în moartea Luir1; dar trecem de aceste fabule pentru a nota una care este considerată sacră de aproape toți pretinșii creștini, atât Catolici cât și Protestanți. Este schimbarea Sabatului poruncii a patra din ziua a șaptea în prima zi a săptămânii."
James White ((barbatul lui EG White), 11 decembrie 1855, R&H, vol.7, no.11, pag.85, par.16).

"Asa cum am remarcat înainte, marea greseala a trinitarienilor în argumentatia asupra acestui subiect este urmatoarea: ei nu fac nici o deosebire între negarea trinitatii si negarea divinitatii lui Hristos. Ei vad numai cele doua extreme între care se afla adevarul; iar ei considera fiecare referinta la pre-existenta lui Hristos ca o dovada în sprijinul trinitatii. Scriptura marturiseste în mod lamurit despre pre-existenta lui Hristos si despre divinitatea Sa; însa pastreaza o desavârsita tacere în ceea ce priveste trinitatea."
J.H.Waggoner, 1884, Ispasirea în Lumina Naturii si a Descoperirii, pag.173

"În ceea ce priveste trinitatea, am concluzionat ca era o imposibilitate pentru mine sa cred ca Domnul Isus Hristos, Fiul Tatalui, era de asemenea Atotputernicul Dumnezeu, Tatal, una si aceeasi fiinta. I-am spus tatalui meu: rDaca ma poti convinge ca noi suntem una în acest sens, ca tu esti tatal meu, iar eu sunt fiul tau; si de asemenea ca eu sunt tatal tau si tu fiul meu, atunci voi putea crede în trinitate."
Joseph Bates, 1868, rAutobiografia Prezbiterului Joseph Batesr1;, pag.204

"Protestantii si catolicii sunt atât de uniti în simtaminte, încât nu este dificil de conceput cum vor face protestantii un chip Fiarei. Masele protestante cred împreuna cu catolicii în trinitate, nemurirea sufletului, starea de constienta a celor morti, rasplata si pedeapsa la moarte, tortura vesnica a celor rai, mostenirea sfintilor dincolo de ceruri, botezul prin stropire, si DUMINICA PAGÂNA în locul Sabatului; toate acestea sunt contrare spiritului si a literei Noului Testament. Evident ca între mama si fiice exista o izbitoare asemanare familiala."
M.E.Cornell, 1858, rFacts For The Timesr1;, pag.76

"Acest Duh Sfânt este Duhul lui Dumnezeu sau Duhul lui Hristos, Duhul fiind acelasi fie ca se vorbeste ca apartinând lui Dumnezeu sau Fiului. Dar în ceea ce priveste acest Duh, Biblia foloseste expresii care nu pot fi armonizate cu ideea ca este o persoana asemenea Tatalui si Fiului. Mai degraba este descoperit ca o influenta divina care vine de la ambii, mijlocul care reprezinta prezenta lor si prin care ei detin cunostinta si putere de-a lungul întregului Univers, atunci când nu sunt prezenti personal."
Uriah Smith, 14 martie 1891, Buletinul Zilnic al CONFERINTEI GENERALE (publicatie oficiala!), vol.4, pag.146, 147

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: CE AU CREZUT PIONIERII BISERICII ADVENTISTE despre greselile papalitatii si a fiicelor ei
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26967. Postat la 31/01/2015 18:26 - 3745z1h46m
Tu cum de esti asa de intelept azi? Esti, deoarece ai studiat ani la randul. La inceput aveai alte intelesuri cand citeai Biblia, dar cu trecerea timpului , cu rugaciuni si cerind intelepciune si pricepere de la Dumnezeu, ai crescut si iata azi ai opinii, scrii pagini care sunt publicate si te astepti ca oamenii sa fie influientati de scrierile acelea.

Asa au fost inceputurile. Ei nu aveau inca Sabatul , inca mancau carne de porc. Cu timpul toate au fost solutionate.
Ai postat tot ceea ce ii fac sa fie vinovati. Daca citesti Biblia doar despre fapta lui David ce impresie iti faci, dar daca ramai doar la Avraam care mintea spunand ca Sara era sora lui ?
Daca citesti toata literatura Ellenei White, constati ca graficul intelepciunii si priceperii , an de an avea sageata spre inalt.
Nu am capacitatea ta , dar lumina aceasta mica, E. W, a condus oamenii sa descopere Biblia si viata personajelor din ea. Hristos Lumina lumii, m-a facut sa inteleg foarte clar misiunea lui Iisus.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19163377 vizite unice Powered by PHP-Fusion