Am preluat un citat de-al fratelui emanolake dintr-o altă postare și am deschis acest subiect deoarece consider că este nevoie să vorbim și despre felul cum să ne trăim zilnic viața într-o atitudine de închinare și ascultare de Domnul.
emanolake a scris: Psalmi 27:4
Un lucru cer de la Domnul
și-l doresc fierbinte:
aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului,
ca să privesc frumusețea Domnului
și să mă minunez de templul Lui.
Nu as crede ca ar fi vreo persoana care sa nu-si doreasca cum este scris in acest psalm, sa locuiasca in casa Domnului, dar ca sa ajungi acolo persoana are o indatorire de facut pe pamint:
Cu lacrimi mă hrănesc zi și noapte, când mi se zice fără încetare: Unde este Dumnezeul tău?
Slujiți Domnului cu frică și bucurați-vă, tremurând.
Păzește, de asemenea, pe robul Tău de mândrie, ca să nu stăpânească ea peste mine!
Cutremurați-vă înaintea Lui, voi toți, sămânța lui Israel!
Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduiește în Domnul!
Închinați-vă înaintea Domnului îmbrăcați cu podoabe sfinte!
Ascultă, poporul meu, învățăturile mele!Luați aminte la cuvintele gurii mele!
Învață-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău.Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău.
Făliți-vă cu Numele Lui cel sfânt!Să se bucure inima celor ce caută pe Domnul!
Alergați la Domnul și la sprijinul Lui,căutați necurmat fața Lui!
Abate-mi ochii de la vederea lucrurilor deșarte,înviorează-mă în calea Ta!
Cercetează-mă, Dumnezeule, și cunoaște-mi inima!Încearcă-mă și cunoaște-mi gândurile!
Învață-mă să fac voia Ta, căci Tu ești Dumnezeul meu.Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!
Ar fi multe de enumerat si lista ar fi lunga, dar toate duc la o tinta si tinta este?
Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era. Și eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. Și am auzit un glas tare care ieșea din scaunul de domnie și zicea: Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |