Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Israel și iudaism
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Deconectat RE: Profetiile Biblice despre Israel
beyond
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22825. Postat la 10/04/2013 22:44 - 4405z11h53m
Din nefericire, iată că unii consideră versetele biblice ca pe niște pietre, nu ca pe un "susur blând și subțire".
Lucia
22827. Postat la 10/04/2013 23:06 - 4405z11h30m
beyond, toate profetiile cu privire la prosperitatea Israelului in Mileniu, aici jos pe acest pamant se vor implini, de vrei sau nu vrei tu.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22847. Postat la 11/04/2013 11:55 - 4404z22h41m
Eu cred că nu după cum vrem noi, ci după cum stă scris.

Dar, când citim ce este scris, "fraților nu fiți copii la minte" (1 Cor.14.20).
Lucia
22848. Postat la 11/04/2013 12:27 - 4404z22h10m
beyond, cred ca primul ar trebui sa-ti dea de gandit tie, pentru ca numai copii isi inchipuie atatea lucruri si merg in lumea imaginatiei atat de usor.
Si chiar nu trebuie sa te superi cand iti spunem acest lucru, pentru ca este adevarat.
Profetiile, ca vrem , ca nu vrem, ele se vor implini, asa cum sta scris.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22856. Postat la 11/04/2013 16:34 - 4404z18h2m
Ier.4.23-25
Ier.25.30-33
Țef.1.2,3
Ioan 14.2,3
2 Pet.3.3-10

Cine privește aceste versete cu imaginație?

Când spui că pieirea CU TOTUL a oamenilor, animalelor, păsărilor și peștilor de pe "fața pământului" (Țefania 1.2,3) s-ar referi la Israel în timpul robiei babiloniene, cine dă dovadă de o imaginație ieșită din comun?
fullban10
22868. Postat la 11/04/2013 20:48 - 4404z13h48m
Isaia 1 si mai departe......
Ascultati ceruri, si ia aminte pamantule, caci Domnul vorbeste : Am hranit si am crescut niste copii, dar ei s-au rasculat impotriva Mea. Boul isi cunoaste stapanul, si magarul cunoaste ieslea sapanului sau: dar Israel nu Ma cunoaste, poporul Meu nu ia aminte la Mine. Vai neam pacatos, popor incarcat de faradelege, samanta de nelegiuiti, copiii stricati. Au parasit pe Domnul, au dispretuit pe Sfantul lui Israel. I-au intors spatele. Ce pedepse noi sa va mai dea, cand voi va razvratiti din ce in ce mai rau? Tot capul e bolnav, si toata inima sufere de moarte! Din talpi pana-n crestet, nimic nu-i sanatos....

Ioan Olah, observ ca-ti place sa dai citate. Nu e locul sa scriu tot Isaia 1 , dar te las pe tine sa citesti. Si nu ma-ndoiesc ca ai cunostinta de toate capitolele si versetele in care Dumnezeu plange pe Israel. Deci cand mai scrii despre Israel, te rog sa scrii si ce-a gresit. Si mai scrie ca Dumnezeu e un Dumnezeu drept. NU contest ca Israel e al lui Dumnezeu. Dar, doar acel Israel care Il primeste pe Mesia ca mantuitor.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
ioan olah
22875. Postat la 11/04/2013 22:00 - 4404z12h36m
Așa vorbește Yahveh, Răscumpărătorul tău, Celce te -a întocmit din pîntecele mamei tale: ,,Eu, Yahveh, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfășurat cerurile, Eu am întins pămîntul. Cine era cu Mine?

Eu zădărnicesc semnele proorocilor mincinoși, și arăt ca înșelători pe ghicitori; fac pe cei înțelepți să dea înapoi, și le prefac știința în nebunie.

Dar întăresc cuvîntul robului Meu, și împlinesc ce proorocesc trimeșii Mei; Eu zic despre Ierusalim: ,Va fi locuit,` și despre cetățile lui Iuda: ,Vor fi zidite iarăș, și le voi ridica dărîmăturile.`

Eu zic adîncului: ,Usucă-te, și îți voi seca rîurile.`

Eu zic despre Cir: ,El este păstorul Meu, și el va împlini toată voia Mea; el va zice despre Ierusalim: ,Să fie zidit iarăș!` Și despre Templu: ,Să i se pună temeliile!`` Isaía 44:24-28

Isaia 44 si 49 de citit tot

,,Așa vorbește mai departe Yahveh: ,La vremea îndurării Te voi asculta, și în ziua mîntuirii Te voi ajuta; Te voi păzi și Te voi pune să faci legămînt cu poporul, să ridici țara, și să împarți moștenirile pustiite;
să spui prinșilor de război: ,Ieșiți!
` și celor ce sînt în întunerec: ,Arătați-vă.`

Ei vor paște pe drumuri și vor găsi locuri de pășune pe toate coastele.
Nu le va fi foame, nici nu le va fi sete; nu -i va bate arșița, nici soarele; căci Cel ce are milă de ei îi va călăuzi și -i va duce la izvoare de ape.

Voi preface toți munții Mei în drumuri, și drumurile Mele vor fi bine croite.
Iată -i că vin de departe, unii dela miază noapte și dela apus, iar alții din țara Sinim.

Bucurați-vă, ceruri! Veselește-te, pămîntule! Izbucniți în strigăte de bucurie, munților! Căci Yahveh mîngîie pe poporul Său, și are milă de nenorociții Lui.``

Sionul zicea: ,,M'a părăsit Yahveh, și m'a uitat Yahveh!``

Poate o femeie să uite copilul pe care -l alăptează, și să n'aibă milă de rodul pîntecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuș Eu nu te voi uita cu niciun chip: Isaía 49:8-15

De aceea, așa vorbește Yahveh, Elohim: ,Iată, voi face neamurilor semn cu mîna, și-Mi voi înălța steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în brațele lor, și vor duce pe fiicele tale pe umeri.
Isaía 49:22

Isaia 54 de citit tot

,,Cîteva clipe te părăsisem, dar te voi primi înapoi cu mare dragoste.

Într'o izbucnire de mînie, Îmi ascunsesem o clipă Fața de tine, dar Mă voi îndura de tine cu o dragoste vecinică, zice Yahveh, Răscumpărătorul tău.

Și lucrul acesta va fi pentru Mine ca și cu apele lui Noe: după cum jurasem că apele lui Noe nu vor mai veni pe pămînt, tot așa jur că nu Mă voi mai mînia pe tine și nu te voi mai mustra.

Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta dela tine, și legămîntul Meu de pace nu se va clătina, zice Yahveh, care are milă de tine.``
Isaía 54:7-10

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lucia
22876. Postat la 11/04/2013 22:09 - 4404z12h27m
Frate Ioan Olah, imi place mult ca vorbesti direct cu Cuvantul, foarte multe profetii vorbesc de reintegrarea poporului Israel .
Si asa se va intampla indiferent de cei care nu cred in aceste prorocii.

beyond
22879. Postat la 11/04/2013 22:34 - 4404z12h2m
Lucia a scris:
foarte multe profetii vorbesc de reintegrarea poporului Israel.

Da, aici Lucia s-a exprimat foarte corect: REINTEGRAREA, nu reînființarea unei împărății de sine stătătoare pentru Israelul etnic.
Și anume REINTEGRAREA lui în adevăratul Israel: Măslinul spiritual.
Adică realtoirea ramurilor firești care vor asculta de Dumnezeu ca și toate Neamurile nelepădate, rămase încă în Măslin.
Adică, mulți evrei care vor deveni creștini - ascultători de Christos.

Și la completarea Măslinului cu ramuri, atunci TOT ISRAELUL (adică acel Măslin) - și evrei realtoiți, și neamuri nelepădate - va fi mântuit.
ioan olah
22895. Postat la 12/04/2013 08:44 - 4404z1h52m
Legământul harului, include intenția lui Yahveh de a răscumpăra lumea. Yahveh îi spune lui Avraam: "În tine toate națiunile lumii vor fi binecuvântate."

Yahveh zisese lui Avram: "Iesi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatalui tau si vino in tara pe care ti-o voi arata.Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare.

Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine.Avram a plecat, cum ii spusese Yahveh, si a plecat si Lot impreuna cu el. Avram avea saptezeci si cinci de ani cand a iesit din Haran.(Geneza 12:1-4)

Conform teologiei de înlocuire, această alianță a fost anulată. Numai o înțelegere superficială și inadecvată a alianței poate duce la o astfel de concluzie înșelătoare.Promisiunile pentru Israelul național ca Stat,sunt în mod constant reafirmate prin prooroci. Astfel, Pavel subliniază natura caracterului său și confirmă legământul Avraamic.

Iată ce vreau să zic: un testament, pe care l-a întărit Yahveh mai înainte, nu poate fi desființat, așa ca făgăduința să fie nimicită, de Legea venită după patru sute trei zeci de ani.(Galateni 3:17).

Mantuitorul nu a venit sa inveneteze Crestinismul,pentru ca cine crede in el sa se faca Crestin.Crestinismul a fost inventat de Constantin,iar cei care cred in Yahshuah nu se fac Crestini ci se fac Evrei=Iudei=Israeliti.

De aceea voi, cari altădată erați Neamuri din naștere, numiți netăiați împrejur de către aceia cari se cheamă tăiați împrejur, și cari sînt tăiați împrejur în trup de mîna omului:aduceți-vă aminte că în vremea aceea erați fără Yahshua, fără drept de cetățenie în Israel, străini de legămintele făgăduinței, fără nădejde și fără Yahveh în lume.

Dar acum, in Yahshuah, voi, care odinioara erati departati, ati fost apropiati prin sangele lui Yahshuah.(Efeseni 2:11)

Evreii care au inceput si care vor crede in Yahshuah tot Evrei vor ramane,doar Teologii ai Inlocuirii sustin ca Evreii se vor Crestina cind vor primii pe Yahshuah.

Crestinii=Cruciatii,timp de 2000 de ani cu ajutorul Teologiei de Inlocuire (Theos=ZeiiLogica) au paganizat Credinta adevarata in Yahshuah,iar ultima reduta a Teologiei Inlocuirii, prefacuta intro Forma falsa de Evlavie,vine si spune : Noi suntem Israelul, Sarbatorile nu mai sunt valabile,Legamantul este Conditionat ..... Va inselati Amarnic Theologilor.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lucia
22896. Postat la 12/04/2013 08:49 - 4404z1h47m
Asa este frate Ioan Olah, o ramasita spirituala a Israelului a fost intotdeauna.
Insa un aspect important al ramasitei este profetic, in timpul necazului cel mare, o ramasita din tot Israelul se va intoarce la Domnul, israelitii cei pecetluiti (Apoc.7. 3-8)
Unii vor suferi martiraj (Apoc. 6:9-11)
Unii vor fi crutati pentru a intra in Imparatia milenara (Zah. 12. 6-13)
Aceasta ramasita etnica va avea parte de cea mai mare prosperitate pamanteasca in guvernarea Domnului Isus, in israelul pamantesc.
Multi Psalmi exprima bucuriile acestei implinirii profetice.

beyond
22897. Postat la 12/04/2013 09:52 - 4404z0h44m
ioan olah a scris:

Mantuitorul nu a venit sa inventeze Crestinismul, pentru ca cine crede in El sa se faca Crestin. Crestinismul a fost inventat de Constantin, iar cei care cred in Yahshuah nu se fac Crestini.

Lucia n-a tăgăduit nimic din cele spuse de ioan olah:

Asa este frate Ioan Olah

Dar Adevărul spune:
"Barnaba s-a dus apoi la Tars, ca să caute pe Saul; și, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, și au învățat pe mulți oameni. Pentru întâia dată, ucenicilor li s-a dat numele de creștini în Antiohia." (F.Ap.11.25,26)

Cine spune Adevărul? Concepția lui ioan olah sau Biblia?

Cum putea ocupantul tronului de domnie al Satanei, adică Constantin, să inventeze creștinismul mai înainte cu vreo 250 de ani de a se fi născut, adică pe vremea lui Barnaba și Pavel?

Sau mai precis: cine este acel "Yahshuah" în care crede ioan olah, și în care cei ce cred nu se numesc Creștini?
Căci eu văd în Biblie că ucenicii care credeau în Mântuitorul biblic se numeau totuși Creștini. Și asta încă din primul secol.

În fața celor de mai sus, nu există decât 2 variante:
- Sau Biblia minte, iar ioan olah spune Adevărul;
- Sau Biblia spune Adevărul, iar ioan olah adaugă necaz peste necaz la crucea Mântuitorului. Și deci el nu este creștin, fiindcă nu crede în creștinismul biblic de la F.Ap.11.25,26.

P.S.
Conform avertizării primite de la Moderator6 în postul următor (post 22898), mi-am editat postarea.
Și am acordat Luciei doar responsabilitatea cuvintelor ei și a atitudinii ei de a-l încuraja pe ioan olah în greșeală, fără a-l atenționa de devierea de la Cuvânt.
Moderator6
22898. Postat la 12/04/2013 10:45 - 4403z23h52m
beyond, dacă mai forțezi nota ca sa iasă ceartă vei fi sancționat.

M-am săturat de offtopicuri aiurea.

Lucia nu a spus nimic despre creștinism în postarea pe care ai citat-o.

Moderator6

Moderator
cautatorul
22900. Postat la 12/04/2013 11:06 - 4403z23h30m
Buna ziua

Ioan Olah te poti explica ce ai vrut sa spui aici ;

"Evreii care au inceput si care vor crede in Yahshuah tot Evrei vor ramane,doar Teologii ai Inlocuirii sustin ca Evreii se vor Crestina cind vor primii pe Yahshuah. "

Multumesc anticipat .
ioan olah
22908. Postat la 12/04/2013 17:28 - 4403z17h8m
Evreii care au inceput si care vor crede in Yahshuah tot Evrei vor ramane

Fraților, pentruca să nu vă socotiți singuri înțelepți, nu vreau să nu știți taina aceasta:
o parte din Israel a căzut într'o împietrire, care va ținea pînă va intra numărul deplin al Neamurilor. Romani 11:25

Acest verset este foarte clar, si anume, nu toti Evrei au cazut in impietrire, ci doar o parte, insusi Yah-Shuah=Mantuitorul a spus : "Sa nu mergeti pe calea paganilor si sa nu intrati in vreo cetate a samaritenilor; ci sa mergeti mai degraba la oile pierdute ale casei lui Israel.(Mat.10:5-6)

Apoi i-au zis: "Vezi, frate, cate mii de iudei au crezut, si toti sunt plini de ravna pentru Lege. (Fapt.21:20)

Iar Credinta lui Yahshuah era in: Implinirea Poruncilor,a Legii,si Orinduiala lui Yahveh, pentru ca el, nu a venit sa desfiinteze aceste lucruri,i ar cei care nu doresc sa Implineasca toate acestea, se delimiteaza de Semintia lui Iuda, de Yahshuah Iudeul, si au inventat aceasta teorie : Sa nu Iudaidizam, schimbam toata Randuiala lui Yahveh, si in consecinta au inventat Religiile : Crestinism,Islamism,Budism si altele....

doar Teologii ai Inlocuirii sustin ca Evreii se vor Crestina cind vor primii pe Yahshuah.

asta este scris mai sus la Postarea 22879. Postat la 11/04/2013 20:34 - 17h46m. Dupa cum sa specificat, nu doresc sa amestec discutia, doar in cazul in care se deschid teme : Istoria Religiilor si Adaugiri sau traduceri eronate, partinitoare, a celor care le au tradus, mai clar sa se deschida un Topic, unde sa vedem ce ne spune Scriptura, tradusa din Originalul Evreiesc, nu Grecesc sau Roman.

Ionica
27989. Postat la 18/04/2024 07:11 - 380z3h25m
Har și pace tuturor iubitorilor de adevăr!

Există o părere că ultima săptămână de ani din cei 70- căci evreii din antichitate așa calculau anii (1 săptămâna de 7 ani și 1 jubileu de 50 de ani) - încă nu s-a împlinit și că va fi împlinită cu 7 ani îninte de venirea Domnului.
Alții susțin că toți acei ani s-au implinit astfel:
Capitolul IX
Învățămintele dintr-o profeție veche
- Confirmarea ei în istorie

Extraordinara profeție despre cele 70 de săptămâni de ani și învățămintele ce le putem trage
Daniel capitolul 9

Profeția din capitolul 9 al cărții profetului Daniel fixează clar derularea unor evenimente, care s-au împlinit cu exactitate.
Aceasta era o profeție privitoare la Israel și fixa 70 de săptămâni începând r0;de la darea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului, până la Unsul (Mesia), Cârmuitorulr1; (Daniel 9:25).

Cuprinsul profeției

În versetele 24-27 găsim că r0;70 de săptămâni au fost hotărâte asupra poporului tăur1;, grupate în două perioade, 69 de săptămâni și 1 săptămână (69+1=70).

Aceste săptămâni începeau r0;De la darea poruncii pentru rezidirea Ierusalimuluir1; și includeau r0;șapte săptămâni și șase zeci și două de săptămâni (7x7 + 62x7 ) arătând când anume va apare Mesia și apoi ultima săptămână despre care se spunea că la jumătatea ei, El avea să fie r0;stârpitr1;. Făcând calculul de 69Ś7=483 de ani, aceștia sunt calculați de la decret și până la venirea lui Mesia.

Când s-a dat decretul pentru rezidirea Ierusalimului, ca cetate de scaun al Iudeei, cu ziduri și porți de apărare? Aceasta a fost dată la porunca regelui persan Artaxerxe la cererea lui Neemia: r0;r30;trimite-mă în Iuda, la cetatea mormintelor părinților mei, CA SĂ O ZIDESC DIN NOUr1; (Neemia 2:5). Data acestui decret este: r0;luna Nisan a anului al douăzecilea al împăratului Artarxerxer1; adică luna Nisan 445 î.H.

Evanghelistul Luca ne prezintă botezul Domnului Isus (Luca 3), care avea să fie Uns (investit) la Iordan prin Duhul Sfânt al Tatălui ceresc pentru a fi "Cârmuitorul" prezis de prorocul Daniel. Prin inspirație divină, el notează că acest lucru s-a întâmplat r0;în cel de-al cincisprezecelea an al domniei lui Tiberiu Cezarr1; (Luca 3:1). Împăratul Tiberiu și-a început domnia la 19 august anul 14 d.H., al cinsprezecilea an fiind în anul 29 d.H., exact 483 de ani de la porunca pentru rezidirea Ierusalimului.

După ce nu a fost recunoscut de popor ca Mesia, Domnul Isus s-a pregătit temeinic pentru ceasul sfârșitului său, știind toate ce urmau să vină (Ioan 2:4; 7:8; 8:20). Nu i-a fost greu să trăiască trei ani și jumătate cu gândul că va fi "stârpit" și încă groaznic, după cum vedem în consemnările din Evanghelia după Ioan, era tulburat:

r0;Acum sufletul Meu este tulburat. Și ce voi zice?r30; Tată, izbăvește-Mă din ceasul (subl. ns.) acesta?r30; Dar tocmai pentru aceasta am venit până la ceasul acesta!r1; (Ioan 12:27).

Acest zbucium îl vedem cel mai bine descris în Gărdina Ghețimani:
Luca 22:39. După ce a ieșit afară, S-a dus, ca de obicei, pe Muntele Măslinilor. Ucenicii Lui au mers după El.
40. Când a ajuns la locul acela, le-a zis: "Rugați-vă, ca să nu cădeți în ispită."
41. Apoi S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, a îngenuncheat și a început să Se roage,
42. zicând: "Tată, dacă voiești, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuși facă-se nu voia Mea, ci a Ta."
43. Atunci I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească.
44. A ajuns într-un chin ca de moarte și a început să Se roage și mai fierbinte; și sudoarea I se făcuse ca niște picături mari de sânge care cădeau pe pământ.
45. După ce S-a rugat, S-a sculat și a venit la ucenici; i-a găsit adormiți de întristare

În același timp cunoștea și soarta templului, a Ierusalimului și a întregii țări, căci văzând cetatea măreață a izbucnit în plâns știind ce o așteaptă:

r1;Dacă ai fi cunoscut și tu măcar în această zi, lucrurile care puteau să-ți dea pacea! Dar acum ele sunt ascunse de ochii tăi. Vor veni peste tine zile când vrăjmașii tăi te vor înconjura cu șanțuri, te vor împresura și te vor strânge din toate părțile; te vor face una cu pământul, pe tine și pe copiii tăi din mijlocul tău; și nu vor lăsa în tine piatră peste piatră, pentru că n-ai cunoscut vremea când ai fost cercetată.r1; (Luca 19:42-44).

Și acum comparați cu ce spune profeția din Cartea Profetului Daniel:
Daniel 9:26. După aceste șaizeci și două de săptămâni, Unsul va fi stârpit, și nu va avea nimic. Poporul unui domn care va veni va nimici cetatea și Sfântul Locaș, și sfârșitul lui va fi ca printr-un potop; este hotărât că războiul va ține până la sfârșit, și împreună cu el, și pustiirile.
Între 66 și 135 AD ce a mai rămas din Israel, a fost distrus de către romani cu desăvârșire.

Cărturarii Ierusalimului știau că se împliniseră cei 483 de ani și toată lumea era în fierbere, că venise vremea profeției rostită de Zaharia: Saltă de veselie, fiica Sionului! Strigă de bucurie, fiica Ierusalimului! Iată că Împăratul tău vine la tine; El este neprihănit și biruitor, smerit și călare pe un măgar, pe un mânz, pe mânzul unei măgărițe. (Zaharia. 9:9; Matei 21:4-5).

Luca 3:15. Fiindcă norodul era în așteptare și toți se gândeau în inimile lor cu privire la Ioan, dacă nu cumva este el Hristosul,
16. Ioan, drept răspuns, a zis tuturor: "Cât despre mine, eu vă botez cu apă; dar vine Acela care este mai puternic decât mine și căruia eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. El vă va boteza cu Duhul Sfânt și cu foc.

De ce nu a fost acceptat ca Mesia? Fiindcă cărturarii vremii aveau o altă viziune despre Mesia. Ei luau din profeții numai ce le plăcea, ce îi încânta, vedeau doar un biruitor și un cuceritor, deși Sfintele Scripturi arătau clar că Mesia va fi prima dată un om al suferinței și apoi un biruitor, un smerit și apoi un cuceritor. De aici putem învăța o lecție importantă: să nu luăm din profețiile Sfintelor Scripturi numai ce ne place. Ne place să citim mult și să cunoaștem multe, atenție deci după cine ne luăm, după oameni cu idei selective sau după totalitatea mesajului din Sfintele Scripturi.

Toți știm că Dumnezeu ne iubește atât de mult (Ioan 3:16) și dorește să fim salvați (2 Petru 3:9). Ne farmecă cuvântul r0;iubitr1;. Dar câți lumăm aminte și la cuvântul r0;piarăr1;. Același Dumnezeu care iubește atât de mult, spune că ne lasă să pierim, atât de ușor. Căci același Dumnezeu ne-a și avertizat atât de mult. Când Dumnezeu ne avertizează atât de mulți ani, o va face.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19160652 vizite unice Powered by PHP-Fusion