Deconectat |
Va fi Israel mântuit ? |
fullban5 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18210. Postat la 29/04/2012 09:31 - 4752z14h41m |
|
|
Acum vrem să vedem dacă este lepădat de la fața lui ELOHIM,Prorocul Isaia spune în Isaia cap 43 v1 zice:
1. "Acum, așa vorbește Domnul, care te-a făcut, Iacove, și Cel ce te-a întocmit, Israele!" Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu."
2. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, și flacăra nu te va aprinde.
3. Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău! Eu dau Egiptul ca preț pentru răscumpărarea ta, Etiopia și Saba în locul tău.
4. De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine, și popoare pentru viața ta.
5. Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit, și te voi strânge de la apus.
6. Voi zice miază noaptei: ,Dă încoace!' și miazăzilei: ,Nu opri', ci adu-Mi fiii din țările depărtate și fiicele de la marginea pământului:
Acuma știm că numai generația aceia care au respins pe MESIA au fost pedepsiți și în persecutați în tot pământul și acuma îi strânge
Poporul lui Israel va fi mântuit sau nu?
S-a împlinit prorocia lui Isaia îi strânge sau nu?
Mesia sa fie in inimile noastre |
|
Deconectat |
RE: Va fi Israel mântuit ? |
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18213. Postat la 29/04/2012 16:59 - 4752z7h12m |
|
|
Pacea Domnului Isus Hristos !
http://shabbatshalomisrael.blogspot.pt/2012/04/restaurarea-israelului-in-raport-cu.html
De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6) |
|
Deconectat |
fullban8 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18223. Postat la 29/04/2012 20:49 - 4752z3h23m |
|
|
Toții evreii, toată sămânța lui Avraham, prin Isaac (Genesa 26.1-5) vor fi mântuiți. Mântuirea = viața veșnică, oferită în dar tuturor celor ce vor recunoaște Numele Celui Prea Înalt și Sângele care a curs pentru păcatele întregii omeniri, inclusiv de cei care l-au străpuns, va fi oferită tuturor evreilor care Îl cunosc pe Sfântul lui Israel, poporul ales prin făgăduință, toate păcatele lor fiind puse pe capul lui Lucifer-Azazel. În plus, din ziua din Exod 19.5, din Israel va fi ales un popor special al Suveranului universului; de la Răstignire la Răpire (intâi iudeul apoi neamurile - Romani 1.16) va fi ales ales trupul (Mireasa - nu mântuiții), iar de la Răpire până la a II-a venire, din Israel va fi aleasă Garda de onoare a Împăratului împăraților (cei 144.000).
Problema noastră actuală, este aceea că, orice am zice, ȘARPELE sau BALAURUL CEL VECHI ne stăpânește fraților, în timp ce noi (și eu nu fac aceasta) ne certăm între noi, care avem dreptate. Am găsit pe Google cele 7 simboluri masonice și, cine vrea să mă contrazică, să acceseze pagina, și pe urmă, primesc cu drag, orice reproș:
- 1. Crucea întoarsă (legate de apocalipsa și conspirații satanice - deci, Apocalipsa, precum și creștinismul Noului Testament, sunt conspirații satanice - eu cred ce mi se spune pe față de cei responsabili - eu le respect declarația unei sincerități dezarmante;
- 2. Svastica sau crucea Sfântului Petru, crucea tunetului, sau marca zeului tunetului Perkons;
- 3. Steaua lui David (cu 6 colțuri), sau Magen David - actul sexual - unirea între femeie și bărbat, echilibrul dintre bine și rău, relația dumnezeu-om; în Kabala = perfecțiunea ,,Sefiram Tefiret,,; Sigiliul lui Solomon, inclusiv simbolul Mesianic format din Menora peste steaua lui David peste peștele creștin;
- 4. Pentagrama (steaua cu 5 colțuri) - simbolul masoneriei, nicidecum al comunismului (țap ispășitor);
- 5. simbolul infinitului - funda lemnicus, echivalentul sufletului uman - ,,Crucea Pontificală a lui Satan,,;
- 6. Inima - în cultura greacă simbolul îl reprezintă pe Dionysos, zeul vinului;
- 7 Caduceul - toiagul lui Asclepios și pocalul Higeei - simbolul vindecării și al regenerării, în paralel cu AMENUL-AMINUL Egiptean.
Iată deci, că Satana este sincer în toată lucrarea lui, instigându-și uneltelor lui să se încarce de păcatul minciunii, și înșelătoriei spirituale - Satana are destule pe cap!
Surprinderea mea a fost de unde a venit Steaua lui David, iar după ce am aflat că în idiș, nu scrie nicăieri despre o ,,Stea a lui David,, - am înțeles că totul este o invenție adusă în dreptul ,,Scutului lui David,, - cunoștință confirmată pe Google - Iezuiții, despre iezuiți.
Fiecare suflet omenesc va fi adus în cunoștință de cauză, cernerea fiind doar între cine va crede sau va respinge Adevărul arătat atât de tranșant (pe față), că cei sortiți osândei, Îl vor respinge. Slăvit să fie Cel Prea Înalt! Aleluiah!
Har și binecuvântări!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >> |
|
Deconectat |
RE: Va fi Israel mintuit |
fullban5 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18226. Postat la 29/04/2012 22:07 - 4752z2h5m |
|
|
Frate Iian OLAH Mesia sa va binecuvinteze de raspuns si luiFratele ELIAHUA777 Mesia sa va inbrace cu puterea care leo dato Ucenicilor ca sa putem tinea Adevarul curat nu Inprumutat de la vecini ma alatur de Apostolul Pavel in ROMANIcap 11 v1 zice
Intreb dar: Alepadat ELOIM pe poporul Sau? Nicidecum!
Caci ca si eu sint Israelit, din samintia lui Avraam,din semintia lui Beniamin.v2
ELOIM na lepadat pe poporul Sau, pecare la cunoscut mai dinaite.
Nu stiti ce zice Scriptura, in locul unde vorbeste despre Ilie'?
Cum se plingea el lui ELOIM in potriva lui Israel cin zicea v3,4 in v 25 spune
Fratilor,pentruca sa nu va socotiti singuri intelepti ,nu vreau sa nu stiti taina aceasta: o parte din Israel a cazut intr_o impetrire, care va tinea pina va intra numarul deplin al Neamurilorv26
Si atunci tot Israelul va fi mintuit, dupa cum este scris Izbavitorul va veni din Sion ,si va si va indeparta toata nelegiuirele dela Iacov v27
Aceasta va fi legamintul, pe care _l voi face cu ei, cind le voi sterge pacatele
Acuma ai sa vedem ce legamint face in Evrei cap 8 v10spune
Dar iata legamintul, pe care_l voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice YHWH: voi pune legile Mele in minte lor si le voiscrie in inimile lor; Eu voi fi ELOIMULl lor,si ei vor fi poporul Meu
Ce legi va pune sa tie Duminica?
Sa tie Sarbatorile Paginilor?
Va tinea Craciunul poporul lui Israel?
Mesia sa fie in inimile noastre |
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18862. Postat la 24/06/2012 05:42 - 4696z18h29m |
|
|
Am ascultat o frumoasa predica despre Poporul ISRAEL , ce mi-a placut foarte mult la incheierea acestui material , realizotorul afirma urmatorul lucru :,,Ori ce om nascut din nou si care are Duhul Sfant a Lui Dumnezeu in inima lui va iubi Poporul ISRAEL "
http://www.radiounison.ro/resurse/audio/emisiuni/in-numele-adevarului/159-atitudinea-corecta-a-crestinului-fata-de-evrei.html
Domnul Dumnezeul Evreilor sa Binecuvinteze pe totii cei care iubesc ISRAELUL. Amin
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|
Deconectat |
fullban6 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18872. Postat la 24/06/2012 16:08 - 4696z8h3m |
|
|
Intelege israelul nu va fi mintuit
Ysra-Yah este MIntuit. Ysra-Yah a fost intodeauna in planul de Mintuire si este mintuit ,la fel si Goim (pagini) care sint altoiti in Ysra-Yah |
|
Deconectat |
gershom (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18874. Postat la 24/06/2012 16:28 - 4696z7h43m |
|
|
Deci, după părerea lui Natanael, Israelul nu va fi mântuit!?! 
Dar "Ysra-Yah" va fi!!! Hmmm...
Asta cu "Ysra-Yah" e una mai nouă pentru mine. De unde o mai fi scoasă și asta căci nu am auzit-o de la nimeni până acum, nici chiar de la cei care folosesc nume/termeni ebraici în exclusivitate. Să fie și numele "Israel" păgân?
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6 |
|
Deconectat |
18876. Postat la 24/06/2012 16:46 - 4696z7h25m |
|
|
Numele lui Yahweh este in numele poporului sau Yah este in Ysra deci Ysra-Yah
nu spun ca in cadrul civil (paamintesc ) numele Ysrael este incorect .Dar in Perspectiva credintei Yahweh trebue sa fie in numele poporului care se lupta ca Yah( cu ajutorul lui) |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18881. Postat la 24/06/2012 17:30 - 4696z6h41m |
|
|
Sau poate totusi e bine Isra-el deoarece "El" vine de la Elohim care inseamna Dumnezeu 
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
18889. Postat la 24/06/2012 20:01 - 4696z4h10m |
|
|
eL poate fi un idol
410 'el ale shortened from 352; strength; as adjective, mighty; especially the Almighty (but used also of any deity):--God (god), X goodly, X great, idol, might(-y one), power, strong. Compare names in "-el." |
|
Deconectat |
18890. Postat la 24/06/2012 20:07 - 4696z4h5m |
|
|
Adevarat insa irelevant in cadrul discutiei noastre! Daca in biblie este folosit...atunci noi nu suntem mai sfinti decat Cel care a scris-o...si nici nu suntem in masua sa schimbam numele poporului Sau!
|
Deconectat |
18898. Postat la 25/06/2012 02:33 - 4695z21h39m |
|
|
biblia......
noi nu suntem mai sfinti decat Cel care a scris-o.
Oricum nu ma pot compara cu cornilescu care a trans...sucit Scriptura
nu vad de ce asa mare credit pentru un popa ortodox ..un lucrator al Fara de Legii(fara Torah) care va introdus paginismul ortodox in o biblie protestanta
Cit despre poporul lui Yahweh el are un nume dat de Yahweh si numele lui Yahweh e in numele lui Ysra-Yah(Ysrael)
Pagîni nu cunosc pe Yahweh( 1 tes 4 v5)
E bine ca credinciosul sa se orienteze dupa Sfintele Scripturi(torah) si nu dupa scrierile popesti
|
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
18900. Postat la 25/06/2012 06:49 - 4695z17h23m |
|
|
Tare cred eu că prin discuțiile noastre destul de interesante, despre traducerea Bibliei și în parte destul de adevărată discuția, numai că prin limbajul folosit și nu zic că este fals, noi în loc să facem pe cititorii acestui forum mai geloși pentru Adevăr, reușim să îi împietrim și mai tare.
Nu cred că facem bine dacă noi așa abrupt, scoatem în evidență că Biblia tradusă de Cornilescu este falsă.
În ce privește Mântuirea poporului Lui Dumnezeu Ysraiel, găsim scris în Romani 11 și pentru ce a căzut în împietrire care sunt motivele că Ysraiel a alunecat, cât și ce se va întâmpla cu rămășița.
Și ca răspuns așa cum cred eu din toată inima, cred cu tărie în ce spune versetul acesta:
Și atunci tot Israelul va fi mântuit, după cum este scris: "Izbăvitorul va veni din Sion, și va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov. Romani 11:26.
Și mai cred că noi nu suntem altoiți în locul lor, ci între ei și cu ei suntem parte la mântuirea dată de Elohim prin Mesia!!!
Și mai cred că vorbirea noastră aici ar trebui să fie măcar ca a unui popă și nu ca a unui milițian.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
18904. Postat la 25/06/2012 15:44 - 4695z8h27m |
|
|
FR Nica faina paralela intre Popa si Militianul ; crede-ma prefer militianul pentru ca el prin insasi atributiile lui este un pazitor al Legi ; popa un calcator al Legi
Nici un ostas nu se incurca cu treburile vieti ...daca vrea sa placa celui ce la inscris la Oaste ...Sint Ostas in armata lui Yahushua ;un luptator si nu nu periez ;si nici atitudine de bunicut impaciuitor nu am ;sint ce sint prin indurarea CELUI VESNIC =YAHWEH
frati nostri s-au invatat periati si dadaciti pentru ca sint tot in stagiu de prunci = mincatori de lapte ;cind o data se vor obisnui prin intrebuintare cu hrana tare
Sintem in vremea sfirsitului nu-i timp de dadaceala
Acum se implineste profetia din Zachara-Yah cap 11v 9.
Este un blestem peste locuitorii tari...pentru ca au parasit pe Yahweh izvorul de apa vie ;si si-au sapat puturi(religi) crapate care nu tin APA(torah)
O PARTE DIN YSDRA-YAH a cazut in impertire ..nu tot Ysra-Yah
TOT Ysra-Yah=ramasita (Tzefan-Yah 3 v12-13)(zah 13 v8-9)
Limbajul meu este copia Mintuitorului Meu citeste Mate-Yah 23
nu am respect pentru Amaleciti;respectul meu este pentru Yahweh si slujitori lui car tin Torah si rinduelile Lui care Cheama Numele Yahweh si nu baal=domnul
Nu dau satisfactie celor ce se balacesc in babilon in numele dragostei
apoi vin si dau lecti de etica religioasa
Psalm 119 v 98-100
nu am oparere mai inalta de cit se cuvine despre mine ;dar nu ma compar cu
inchinatori lui baal=domnul si nici cu cei ce se balacesc in mocirla babilonului
Asi putea sa fiu mai concis in explicati;dar sti tu privighetori.... |
|
Deconectat |
18905. Postat la 25/06/2012 16:12 - 4695z8h0m |
|
|
Frate natanael consideri ca schimbarea numelui din Israel in Israyah este hrana tare? Daca in biblie este IsraEl (ma refer in ebraica) si a fost tradus corect Israel atunci de ce modificati biblia cat si numele unei tari?
Cititi in Biblie si veti vedea ca YHWH s-a tradus Domnul si Elohim s-a tradus Dumnezeu (cititi Psalmul 100). Ati scris despre "Cel ce lupta cu YHWH"...ei bine de fapt in ebraica scrie ca lupta cu Elohim si nu cu YHWH! (intrebati orice popa si o sa va explice...insa nu un militian )
Am inteles ca vrei sa invatati limba ebraica pe cat posibil...dar acum vreti sa o si reinventati? ...neamurile vor invata Tora de la Israel si nu invers...si ne putem da seama de ce asa.
|
Deconectat |
18908. Postat la 25/06/2012 18:44 - 4695z5h27m |
|
|
Tbe Sacred Names Restored
One of the most prominent differences between the American
Standard Version, 1901 and the King James Version was the use of the
attempted transliteration of the Heavenly Father's Name inspired in the
Hebrew Scriptures. Those who produced the American Standard Version
relied upon the term Jehovah which was quite familiar to many people.
They recognized the inescapable fact that it is important to have the
reader personally realize that the Tetragrammaton (the four letter word
that represents the Sacred Name of the Almighty in the Hebrew text) is
of vital importance if one is to comprehend the distinctive flavor of the
original text. They knew that the term "Lord" is not a name, but a title
which cannot represent the unique word that stands for the Name of the
Almighty.
However, the form Jehovah is proven to be a monstrosity. Although
widely known for about four hundred years; nevertheless, it originated as
a corruption by the scribes who introduced foreign vowel points and
attached them to the Tetragrammaton. The vowel points selected were
those of the word Adonai. By adding these foreign vowel points to the
Tetragrammaton, the Sacred Name cannot be pronounced. The English
hybrid monstrosity "Jehovah" resulted when Peter Galatin in 1520
published this form. He did not understand what the scribes had done in
applying these vowel points so that the reader would pronounce "Adonai"
instead of Yahweh. The Talmud (Sanhedrim 10:1) explains that the Name
of the Almighty is written (i1 "' Yah, but pronounced (., N) Adonai.
Doctor J. B. Rotherham in the introduction to his Emphasized Bible
had this to say about the form Jehovah:
"The pronunciation Jehovah was unknown until 1520, when it was
introduced by Galatinus; but was contested by Le Mercier, J. Drusius,
and L. Capellus, as against grammatical and historical propriety."
"Erroneously written and pronounced Jehovah, which is merely a
combination of the sacred Tetragrammaton and the vowels in the Hebrew
word for Lord, substituted by the Jews for JHVH, because they shrank
from pronouncing The Name, owing to an old misconception of the two
passages, Ex. 20:7 and Lev. 24:16. To give the name JHVH the vowels of
the word for Lord (Heb. Adonai) and pronounce it Jehovah, is about as
hybrid a combination as it would be to spell the name Germany with the
vowels in the name Portugal-viz., Gormuna. The monstrous combination
Jehovah is not older than about 1520 A.D."
"From this we may gather that the Jewish scribes are not responsible
for the 'hybrid' combination. They intentionally wrote alien vowels-not
for combination with the sacred consonants, but for the purpose of
cautioning the Jewish reader to enunciate a totally different word, viz.,
some other familiar name of the Most High."
For almost two centuries the Name Yahweh has KI"0wn in
acceptance, now being commonly used in theology. The Encyclopedia
Judaica makes the following statement, "The true pronunciation of the
. Name YHWH was never lost. Several early Greek writers of the..........
iv
Eu nu schimb nimic, cei ce au schimbat sint tot ei, evrei care nu vroiau, si nu vreau sa prununte NUMELE SFINT a lui YAHWEH, si tot ei au introdus vocale straine care nu sint in combinatie cu consonante sacre, cu idea de a schimba sunetul cuvintului. Chiar si in cuvintul Israel au scos YAH si au pus el. Ca tara nu ma deranjeaza Israel, ca popor, copii a LUI YAHWEH este YSRAYAH.
Asa ca nu disconsidera Tîmplarul din Teius ca si Yahushua (h) din Nazareth a fost tot TIMPLAR
|
|
Deconectat |
18911. Postat la 25/06/2012 19:02 - 4695z5h9m |
|
|
Frate iarasi va pierdeti in stiinta!
Dumneavoastra spuneti ca IsraEl trebue trasformat in IsraYah si cand aduceti dovezi vorbiti despre cu totul altceva! Textul dvs vorbeste despre faptul ca tetragrama nu s-a pierdut si ca ea nu se citeste "Iehova"...
Textul de mai sus nu face decat sa imi de-a dreptate...adica YHWH s-a tradus Domnul si Elohim s-a tradus Dumnezeu...asa e scris in biblie...de ce nu vreti sa intelegeti ca exista si cuvantul elohim in biblie nu pot sa inteleg.
Cititi in ebraica si o sa vedeti ca nu e nimic schimbat! Israel este Israel...nu aveau de ce sa schimbe deoarece prescurtarea tetragramei adica (YH) este folosita si la multe alte nume si nu a fost inlocuita (dovata IsaYAH, ObadYAH etc).
Va rog sa va documentati si daca doriti sa mai discutam despre asta sa deschideti un alt subiect pentru a nu face of-topic!
|
Deconectat |
18914. Postat la 25/06/2012 19:37 - 4695z4h34m |
|
|
Vad ca deja tii cu totdinadinsul sa susti ceva ce eu nu sustin ..nu m-ai inteles
Rabini au schimbat Yah(pentru ca este prea sfint ) si l-au inlocuit cu el(forma scurta la Elohim ) cit despre Ysrael ca stat ca tara poti sa o numesti ysrael dar poporul sfint este Ysra-Yah.
si cred ca am incheiat acest subect |
|
Deconectat |
18925. Postat la 26/06/2012 15:40 - 4694z8h32m |
|
|
Vad ca deja tii cu totdinadinsul sa susti ceva ce eu nu sustin
Nici vorba. Dvs. sustineti:
Rabini au schimbat Yah(pentru ca este prea sfint ) si l-au inlocuit cu el(forma scurta la Elohim ) cit despre Ysrael ca stat ca tara poti sa o numesti ysrael dar poporul sfint este Ysra-Yah.
Eu v-am demonstrat ca asta nu s-a intamplat deoarece exista multe nume care au ca terminatie YAH si nu au fost schimbate deoarece evreii nu au o problema in a rosti prescurtarea tetragramei ci doar intreaga tetrgrama. Aveti dovezi ca numele Israel a suferit modificari? Atunci aratati-le....pana atunci...nu pot decat sa consider ca inventati o noua limba pe care se pare ca o cheama romano-engezo-ebraica.
|
Deconectat |
18930. Postat la 26/06/2012 17:01 - 4694z7h10m |
|
|
Daca-ti dau document precis in ceia ce ceri tu ...te pocaesti renunti la paginism?
daca nu atunci de ce m-asi stradui doar sa dovedesc ca am dreptate?
Da exista dovedit document in aceasta privinta si va fi postat cind voi crede ca e nevoie de el ..pina atunci munceste si cauta nu astepta mura-n gura
Ceia ce cunoasteti voi e doar RABINISM cu care e infectat webul;nu adevarul
cauta sursa adevarata TORAH |
|