Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Israel și iudaism
Deconectat "Sâmbătarii" și convertirea la cultura israeliană
Ashur
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27690. Postat la 04/05/2017 17:40 - 2921z6h11m
Pacea lui Cel Sfânt să fie peste voi,

Ași vrea să începem o discuție unde să putem înțelege mai bine dacă schimbarea de cultură (așa cum susțin unii membri ai bisericii apostolice de ziua a șaptea) la cea israeliană.
La ce mă refer?
- Unii au început să spună că nu este "OK" să pronunțăm "Isus" sau "Iisus" pentru că pronunțarea correcte a numelui este "Ieșua sau Yeshua" (care întradevăr nu este, deoarece Mântuitorul nu vorbea Ebraică cu cei apropiați lui, deci numele correct este ܝܫܘܐ în limba Aramaică) :-)))

Alții consideră recitarea "Shema Yisra'el" în fie care dimineață - care nu este o poruncă biblică, ci doar o tradiție Israeliană (nu Israelită deoarece nu avem dovezi precum Israeliții din vechime ar fi făcut așa ceva).

- Adoptarea limbii ebraice ca fiind o limbă "Sfântă" (sfânt în înțelesul modern Român, adică o limba "uauu", nu ceva sacru..) ... e clar că biblia se înțelege mai bine dintr-o perspectivă semitică, dar de ce "ebraică" și nu "aramaică"? Până la urmă, dacă chiar umblăm în urmele mântuitorului, nu ar trebui să învățăm limba pe care a vorbit-o el însuși?

Eu sunt de părere că poporul evreu este un model bun pentru noi ca să-l urmăm... dar nu este perfect, iar lucrurile care nu sunt motamot scrise în biblie nu ar trebui practicate deoarece sunt lucruri culturale și Dumnezeu nu îi cere omului să se lepede de cultura în care Tatăl a îngăduit să fie născut acel om în smiley

Voi ce credeți? smiley
Deconectat RE: "Sâmbătarii" și convertirea la cultura israeliană
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27696. Postat la 19/05/2017 09:37 - 2906z14h13m
Ashur, mă bucur că în concluzie spui că e vorba de părerea ta.
După părerea mea, corelând ce spun cu Sfânta Scriptură, la ora actuală există cam 3 categorii de evrei:

1. Evreii lepădați ( care au devenit ori atei, ori nevrednici de a mai fi considerați sămânța lui Avraam);

2. Evreii incluși în categoria celor cu inima împietrită, cu un duh de adormire, ochi să nu-L vadă și înțeleagă pe adevăratul Mesia... etc;

3. Rămășița mântuită prin Har ( oameni asemeni Ucenicilor, lui Pavel, etc).

Acum, din punctul de vedere al unui model după care ar trebui să ne putem lua, primele două categorii, mai mult sau mai puțin se exclud din punct de vedere biblic și al meu personal. Orice om , fie evreu sau altă nație poate avea ceva bun în învățătura lui și demn de urmat. Dar asta nu înseamnă că merită să mă iau după oricine.
Când e vorba de credință, cel mai bun îndreptar este Scriptura. Apoi felul de viață trăit de cei de la punctul nr.3, și după ei, de acolo încolo lucrurile devin tot mai ambigue, pentru că cei de la punctul 2 au fost mereu contraziși de Hristos DOMNUL că au reguli înafara Cuvântului Scripturii.

Cam așa gândesc eu această problemă.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164476 vizite unice Powered by PHP-Fusion