Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Fiecare din voi să cinstească pe mama sa și pe tatăl său, și să păzească Sabatele Mele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru".
Leviticul 19:3

Cugetarea zilei
"Respectarea Sabatului înseamnă odihnă pentru trup și creștere spirituală pentru omul lăuntric."

Ovidiu A. Cosma


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Categorii: Articole tematice
1.- Creștinii oferă un exemplu: ajutor pentru Israel în Polonia
În Polonia, o țară care a rămas antisemită și în ziua de azi, există creștini care au un alt duh. Următorul articol vorbește despre faptul că Dumnezeu nu uită niciodată binele pe care îl facem pentru poporul Său ales. La judecata popoarelor din Matei 25,31 găsim scris că lucrurile pe care le-au făcut oamenii pentru sau împotriva evreilor au importanță la hotărârea privind intrarea lor în viața sau în moartea veșnică. În calitatea noastră de creștini avem datoria să susținem Israelul. Citiți un articol impresionant pe această tema. Conno Malgo

Luat din Revista Știri din Israel Nr. 12/2010 pag.18


2.- Cunoașterea prin credință
Există mai multe moduri de cunoaștere. De exemplu, de foarte mici învățăm să cunoaștem cât de periculos este focul și obiectele fierbinți, ce este gustul, culoarea și mirosul. Spunem în astfel de situați că este vorba de cunoașterea prin experiență. În procesul educativ avem o cunoaștere prin învățare. Geologii determină bogății minerale în subsol, bogății pe care nu le vedem cu ochiul liber, dar prin aducerea lor la suprafață avem o probă clară că există. Probabil cei mai mulți dintre noi nu au văzut eschimoși, dar se poate proba existența lor. În acestea cazuri este vorba de cunoașterea prin probe materiale.
Fără a explica putem vorbi de cunoașterea prin modele, prin axiomatizare (folosită mai ales în matematică și fizică), prin știință și cercetare științifică, prin artă, prin sentimente, prin imaginație, etc.
Ne propunem în continuare să vorbim despre cunoașterea prin credință.


3.- DATA NAȘTERII DOMNULUI ISUS HRISTOS
Unii oameni întreabă dacă în adevăr Isus Hristos s-a născut la 25 Decembrie, mai întreabă și cine a fost acel Moș Crăciun. Unii sunt nepăsători, nu-i interesează nimic, ci doar să-si păstreze obiceiul și datina învățate de la strămoși. Alții sunt curioși și vor să știe exact luna și ziua în care s-a născut Isus, dar aceștia sunt mai puțini. Dar pentru a afla exact luna și ziua în care s-a născut Isus trebuie să citim Cuvântul lui Dumnezeu (Biblia) și Duhul Sfânt este cel care ne descoperă adevărul.

4.- NOȚIUNI DESPRE CALENDAR
(Fragment)
Pentru a ne putea raporta corect la anumite evenimente biblice, fie la sărbătorile biblice sau la alte evenimente din punct de vedere cronologic, este nevoie să  amintim pe scurt câteva noțiuni despe calendar.


5.- Odihnă ca cea de Sabat?
La ora actuală cel mai folosit text a Sfintei Scripturi în limba română este traducerea Cornilescu. În Epistola către Evrei, cap. 4 și vers. 9, prin sintagma "odihnă ca cea de Sabat" se sugerează că Dumnezeu în loc de Sâmbătă, ca sărbătoare săptămânală și zi de odihnă, a pus o altă zi, duminica. În acest material vom arăta că este vorba de o traducere greșită, textul din manuscrise arată că
Sabatul trebuie păzit veșnic.


6.- SĂPTĂMÂNA DE ȘAPTE ZILE
(Fragment)
Istoria dezvoltării sistemelor calendaristice demonstrează că săptămâna este o unitate de timp nereușită, nefiind în concordanță nici cu durata lunii, nici cu cea a anului. Dacă în calendarele lunare săptămâna avea o oarecare semnificație reprezentând aproximativ un sfert din luna lunară, în calendarele; solare ea a pierdut orice sens...


7.- Sarbatoarea Pesah / Paști din 2012
Dupa atata pribegie si robie, apasat de povara pacatului si amenintat de Nimicitorul, disperat ca nustie incotro sa o apuce, cu probleme personale, in familie, intre colegii de servici, intre vecini, intre neamuri, intre straini, din toate partile toti cer, parca ar trebui sa fi robul tuturor, praznuind Sarbatoarea Pastelui in Hristos, fara miel literal, fara cozonaci, fara bauturi tari, fara oua rosii, fara lumanari, cruci, cheltuieli financiare, materiale, omul care se prezinta inaintea lui Dumnezeu Adonai, cu inima sa,ca sa isi unga usiorii inimii cu sangele Mielului, care mananca din El, doar avand trupul spalat, picioarele si mainile, care are inima taiata imprejur, stand gata cu mijlocul incins cu Adevarul, avand picioare incaltate cu ravna Evangheliei pacii, si in mana cu azima curatiei si a adevarului, fara nici o prefacatorie, sau viclenie, cu toiagul carmuirii Cuvantului Sfant, fiind gata sa lase lumea aceasta cu lucrurile ei, gata pentru calatoria inspre Canaanul Ceresc, acela poate striga de bucurie:
Libertate! Sunt eliberat!

8.- Sărbătorile în Noul Testament
În multe confesiuni creștine și mesianice se afirmă deosebit de vocal că cele 7 sărbători biblice sunt sărbători ceremoniale sau că țin de "legea cea veche !?" și că nu sunt confirmate de Noul Testament. Nimic mai fals!
Meditând asupra sărbătorilor biblice și a semnificației lor, cel ce scrie aceste rânduri, a avut o revelație măreață: Noul Testament prezintă de fapt esența și semnificația sărbătorilor DOMNULUI Dumnezeu! La marile evenimente, prezentate în Vechiul Testament, Noul Testament prezintă Planul de mântuire dat prin Sărbătorile DOMNULUI Dumnezeu.

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19160672 vizite unice Powered by PHP-Fusion